КГБ = Клуб на Готините Баби - 138.

• 43 746
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Добрутро за кой кога станал, щото аз верна на навика си в 6.30 ShockedНо трябва.Утре сме извикали фирма за пръскане срещу домашни нелюбимци, та трябва да опразваме някои неща.Поне така ще си ни е мирна главата за дълъг период Simple Smile

Та ако не се появя някой и друг ден да знаете защо. Mr. Green

На всички ви  мили девойки, хубав ,лежерен, приятно топличък съботен ден Hug

# 601
  • София
  Ето рецептата-https://www.facebook.com/photo.php?fbid=577883452242320&set= … ype=3&theater
  Правя я с различни кори.С по-дебели е по-вкусна.И на по слаб котлон,че лесно прегаря.

# 602
  • Испания
Много благодаря!  Hug Ще изпробвам рецептата. Тук купувам тънки кори, като нашите, от Карфур. На друго място - няма. И бяло сирене /узряло/ - само Фета от Лидъл или Карфур. Така закърпваме положението за баницата за мъж ми.  Wink

# 603
Малко заслужена почивка и да ви споделя един опит Hug

Та така, наскоро четох за замразен лимон, та реших на същия принцип да пробвам и със замразен портокал.Бутнах във фризера един- два хубаво измити цели портокали и ги забравих.След два дни както са замразени ги настъргах:кора, сок -всичко.На настърганото добавих две три лъжици захар и ги върнах обратно във фризера.След това реших да опитам с пресни портокали-също добре измити ги нарязах на тънки кръгчета,подредих ги в найлоновите торбички ,тези с ципчетата и във фризера.Днес реших да направя напитка, да я наречем "портоколада" newsm78 Mr. Green вместо лимонада.В голяма кана сложих щедро от замразените портокалови кръгчета,добавих малко от настъргания,добавих 2-3 лъжици захар,два три стръка нана (джоджън),налях вода и лед ,е да ви кажа стана чудесна лека разхладителна напитка.Все пак при нас все още живеем на климатици.Сега е сезона на портокалите,опитайте Mr. Green

# 604
  • София
Добър ден. Голям мързел ме е налегнал днес.
Болния хърка в кревата.
Каролин, напитката звучи много вкусно. Но тук все ни плашат, че корите на цитрусите са обработвани с химикал за да са по-трайни. Нали пътуват от далече. Та освен да се изрязват и без тях да се прави.

# 605

Привет-мривет девойки! wavey

Фурийче, Здравче, Яге, Хули, Усмивка, Кари, Айша,  Heart Eyes Hug Two Hearts

Много е хубаво да е на работа човек, но да не започва хептен рано работния му ден! hahaha
Днес в 8 без 5  "заковах" пред Клуба, нали замествам уредничката два дни, към 8.30 ч. дойде приятелката ми с две баници и един шоколад, начупихме го за десерт след като закусихме, после дойде още една колежка-пенсионерка, донесе една бутилка вермут, направихме си нес кафе, дано да не вдигна кръвно, нали не съм кафеджийка, безалкохолно имаше останало от първата ни сбирка, ами то голям кеф, лафче до 13 часа, никой не ни безпокои..........
Трябваше да дойдат от дружеството на мъжете да играят табла, карти или шах, обаче нали дните са празнични, дойде само един, повъртя се 15-20 минути и изчезна, като няма партньор, защо да стои!
След като мина работния ми ден отидохме до Пени, напазарихме туй-онуй на промоция и се прибрах с чувство за изминал един пъъъълен, полезен ден. Laughing

Отивам да дам задание на Изаура да пере, може и утре да я свърши тази работа, но нали си поспивам до по-късно, пък нека прането да се ветрее и току виж до след обяд изсъхнали и съм го прибрала! tooth

Хубава вечер, мили мои! thumbsup

# 606

Денят ми мина ама съвсем лежерно както го пожела Кари.

# 607

Лека вечер Hug

# 608
  • София
Танита, много приятен работен ден си имала.
Каролин, това е положението - 21 век. Но пък е интересно така.
Аз се сравих с шарана по класическия начин. След голяма борба го нарязах на филии и го опържих.
Вкусно е, сега ще го залея с бяло винце да си плува.

# 609

Айша, наистина ми беше хубав деня, бях забравила как се ходи на работа! Heart Eyes Hug

За лека нощ, прочетени в друга тема:

"Ние с моят мъж си живеем мирно и тихо. Мирноооо казах!"    Joy

"Той: - Отивам на протеста!
  Тя:   - Свирка искаш ли?"    Joy

"Внуче към баба:
  - Бабо, защо това се нарича кръстовище?
  - Защото баба, преди да минеш по него, трябва да се прекръстиш!"    Joy

ЛЕКА  НОЩ !
luvbed

# 610
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Здравейте, мили!

Малко е късно, ама чак сега успях да прочета, толкова много сте писали.

Четох, четох, свят ми се зави. Консерви, баници, шарани, ммм паламуд даже. Пържени картофи, бяло вино, бири (много бира). Сладолед, крушова пита... Е, и малко нахут.

Сред всичкото изобилие от приготвена от вас храна и емоции от всякакъв вид - изведнъж и неочаквано - поздрави за мен от Яжка! Много благодаря, стопли ми сърцето. Колкото и да не съм суетна, признавам - стана ми много приятно. (Може би все пак съм суетна..)

След като преди няколко часа си дойдох от Банкя, в понеделник или вторник заминавам за родната Варна и Балчик и няма да ме има десетина дни. Казвам го като обяснение защо ме няма тук по-редовно, просто за яснота (ако някой се чуди).

Лека нощ сега, а утре пак сме заедно.

# 611
  • София
   Честит празник,момичета! Нека Богородица закриля нас и семействата ни! 
    Ехооо! Мислех си,че съм закъсняла.Но никой не е писал тази сутрин,вероятно и вие ,като мен използвате хубавия ден.Снощи мина някакъв търговец на зеленчуци с камион,та си накупих големи количества за зимнина.Много трудно ми е мъкненето на торби,та това ми дойде,като шестица от тотото.Сега седнах да ям,че от сутринта съм подхванала работа на широк фронт и нямах време за това.
    Светълчо,почудих се с какво съм ти стоплила душата,та се върнах да прочетаЕ,така е-какво му трябва на човек-една добра дума,някой да го изслуша и да сподели! В днешно време все нямаме време,все бързаме,затрупани от много информация,забравихме  да контактуваме.Точно това е ценното за мен в нашата темичка, че можем да споделяме,да си обърнем внимание,да се изслушаме и в радости и в най-голяма мъка.
   Отплеснах се.Хайде отивам да беля чушки.
   хубав ден!

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 13:09 от Яжка

# 612
  • София
Днес от сутринта съм на КПП-то, че ще забравя какво е това печка  Joy /децата си идват от море и да им приготвя нещо/.
Купих няколко кг червени чушки от Т-маркета до блока /близо левче, но пък си ги избирам една по една/ и люти чушлета рибки-да има за зимата /пак на добра цена около 2 лв/кг./

# 613
  • София
   Римерче,напиши рецептата за рибките! И аз имам,та се чудех как да ги правя.

# 614
Здравейте, девойки мили!   mrstraetz
Аз целунах самолета  newsm52, който отнесе към Берлин моите колеги, и сега съм волна птичка!  smile3535 Animal Chicken newsm57 kyllmg
Играе ми се newsm18, пее ми се  dazzler1, танцува ми се  dance, СРЕЩА МИ СЕ С ВАС - ей сега, веднага! Иска ли някой?  lalalala

И хвалба! Бяхме на кулинарен фестивал в Борисовата - супер веселба и удоволствие!  Tada
Различни софри от разни краища на България, казан с боб, казан със шопска, хорА, ръченици, песни, свирни   ura
И конкурс - кулинарни въпроси. Познайте кой спечели?!? Баба З.!!! Е уникууум!!!
Познайте какъв беше въпросът?!?
От какво се прави яхния?
Грешни отговори, Баба З. се разярява, грабва микрофона   ruporuu
Немецът - занемял.
Верният отговор - в следващия брой.

Какво ще кажате за Мамма миа днес - на припек и на пълно спокойствие?
 cheers mamma sun
Втора идея: хайде с мен на Китен, кой за колкото иска, когато иска, евтино и хубавоооо  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт