ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 243
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
всички различно казват...засега чух времетраене като 15мин, 30мин, 1 час и 3 часа...предполагам истината е някъде там Simple Smile

# 136
  • София
По принцип, на самата кутия трябва да пише, зачети я  Peace Възможно е да има малки отклонения за различните марки АМ, но в тая жега аз не го виждам да изтрае повече от 30-40 мин... В хладилник и аз съм чувала, че може да се съхранява до час. Но 3 часа ми се виждат прекалено.

# 137
Таничка,3 чАса в никакъв случай! NaughtyЧе даже и да не бяха жегите.То и за 30мин се съмнявам,но да речем че това е максимума.Препоръчително е да му го даваш непосредствено след като го направиш.Ако не се изконсумира,по-добре го изхвърли Peace

# 138
Сандалка...благодаря ти. Още утре ще се обадя за час,ние така и така там ходим. А дали е платен прегледа имаш ли представа?

# 139
  • София
Ще ви чета утре сутрин, а в момента имам едно въпросче към ЛЛЛ. Има ли такова нещо като мазол на зърното? Имам едно безцветно образувание на едното зърно, прилича ми точно на мазолче. Появи се днес  и вече едва го издържам. Бебето като засуче боли ужасно. Или пък да не е запушено каналче? Как да го оправя? Много ви благодаря за отделеното време, момичета. Без вас да съм се отказала досега.

Прилича на блистер - запушено каналче точно на изхода. Може да пробваш преди кърмене да накиснеш зърното в топла подсолена вода. След това да дадеш на бебето да суче (след изплакване пак с топла вода, че да не му стане неприятно от соленото). Така омекналия блистер по-лесно може да бъде отлепен от силата на вакуума. Ако не се отлепи бързо, можеш също да сложиш и тампонче напоено в зехтин да седи на зърното между кърменията, за да омекотява кожата( и пак от силата на вакуума да се отпуши по-лесно).

Ако след няколко опита не се получи, можеш да пробваш също да го отстраниш ръчно, като ако забелязваш да има ръбче, от където да подхванеш, много внимателно със стерилна игла и измити ръце го подхващаш и повдигаш.  Тази работа може да свърши и лекаря (личния или педиатъра или кожен, мамолог...). Ако няма ръбче, може да се боцне, за да се спука точно преди кърмене и след накисване в соления разтвор, но повтарям, процедурата може да доведе до инфекция, за това се прави с чисти ръце и стерилна игла. И е краен вариант, ако друго не помага.
 Помощно средство също като по-краен вариант (заради силно горчивия си вкус е евентуален риск бебето да откаже гърдата) е слагането на компрес с екстракт от семена на грейпфрут, разредени в зехтин (екстракта се продава в аптеките). Гърдите задължително се измиват добре преди кърмене, екстрактът горчи силно.

Ако блистера не се отстрани или ако се появят и други или ако забележиш задържане на мляко и навътре в гърдата, пиши отново за допълнителни мерки.

# 140
Скреч, много благодаря за отговора, ще изпробвам съветите. Май е блистер това наистина. Тази ми гърда е по- твърда цял ден днес, даже и след сукане. Напипвам и редичка от бучици, които започват малко след подмишницата и стигат почти до ареолата. Нямам зачервяване и дискомфорт. Ще пробвам да слагам бебо на тази страна, та дано спаси положението. Благодаря отново.

# 141
Момичетааа,
добро утро  Hug

аз нямах никакво време тези дни да се включа, но сега вече имам Simple Smile
ММ заминава понеделник отново за Германия и ще пиша по-редовничко, сега нали трябва да се видим с него, че после не се знае кога пак....

шезлонги гледам хвалите - ама на вас кой ви ги подарява? На нас не ни подариха много неща - дрешките, ваничката и леглото. Леглото от наште, дрешките и ваничката от огромната рода на ММ! Но не разчитам на подаръци.
Другото свекър ми видя бебето вчера за пръв път... да, този същият, който ми обясняваше през бременоста как не се пазя и тн., се заби на селото му за 1 месец и не благоволи да се прибере да види внучка си.
Бебешко акне - мисля, че и нашето бебе има. Хич не съм се запритеснила, ще си мине. малко ме притесняват едни пъпки обаче по ушите. Съвсем мънички и много нагъсто, все едно е грапава кожата като се пипне. Моята лична е отпуска и чак другата седвмица ще ходя за пръв път на детска консултация. ММ не иска и да чуе да я заведем в Шейново(нали имаме два безплатни прегледа). Надявам се да не е нещо сериозно. Като се слушам и имам чувството, че съм безхаберна майка, която не се притеснява за нищо....ужасТ
gift - аз кастря всеки, които се доближи прекалено много до количката! А само да посмее да ми я пипне - ауууу  #2gunfire Ето как се справям- като видя, че някои се надвесва много над количката и така лекичко казвам - може ли само да не е толкова близо, че още не са минали ваксините и я пазя повечко. Направо си казвам, хич не ми пука....който иска да се разсърди. Повечето обаче се притесняват и не смеят никога повече даже да помислят  Twisted Evil
Гледането от баби - аз я оставям нашата редовно на майка ми и си излизаме спокойно с ММ. Ходихме да караме сърф, после на планина, на купони....абе не се ограничаваме хич. Гледаме да го даваме по-спокойно, пък и нали като отидем в Германия няма там кой да ни помага, та сега малко да се пооткъснем от бебето. И ооо чудо - не я мисля изобщо, оставям я си излизам спокойна. Даже ми е хубава да съм си сама без бебето  Whistling Ама да не ме помислите сега за някаква луда, дето се чуди как да се отърве от малкото си бебче...мнеее, просто така се чувствам и знам, че трябва да съм спокойна преди всичко аз, за да е спокойна и тя Simple Smile

# 142
Добро утро и от мен !
Днес Тони ни събуди още в 7 със своето прословуто пъшкане,напъване и грухтене.ДОбре ,че спахме хубаво прз нощта и днес няма да съм зомби.Има нещо обаче ,което много ме тревожи.Значи ,почти съм сигурна ,че по 2 ,3 пъти на ден преяжда.От напъване за да пръцне примерно,връща мляко.Не знам какво точно се случва ,но явно и през носа връща.Слушам го аз ,че хърка един такъв,като взех аспиратора за нос ,ако знаете какво извадих ShockedСигурно 4 см дълъл сопол,приличаше да е от мляко,но много дълъг и някъде отзад го дразни та така хърка.ТОва се случи вече 3 ,4 пъти и действам.Капвам физ.р-р и после дърпам такива сополи.Нашта лична е в отпуск и не иска да я тревожа за такива дреболии ,но де да знам...нормално ли е според вас  newsm78

# 143
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро Утро! Hug
Нещо  хич не мога да се включа да ви видя как сте Cry малчо ми онема цялото време! hahaha ама вече не е малчо вчера бяхме на консултация и е 4440кг.  Shocked та лекарката каза че много е качил(роди се 3030)и сега го мъча да се храни на 3 часа,че преди беше на 2!Като за първа нощ се спави много добре детето само веднъж се наложи да му дам вода!Иначе си пие вода и то без захар!Та той има и пъпчици по вратлето които според мен са от притопляне,но лекарката каза че може да е алергия към белтъка на кравето мляко,та сега освен нещата които не мога да ям заради коликите съм на диета и заради това включително и шоколада ми е забранен Rolling Eyes!

# 144
  • София
Портокалче, не зная, дали има И платени прегледи Маринова, но (стига да не е в отпуска, пуст отпускарски август!) би трябвало да са стандартните безплатни прегледи - все пак тя работи в болницата. Ако я сгащите на място, направи се на притеснена и я помоли да види изследванията, да си каже мнението. Питай, дали не съветва да се пуснат и други показатели. Не й споменавай, че нейни колеги са посъветвали кръвопреливане, за да видиш тя какво ще каже. (Моят син навремето беше буквално на умирачка, мнооого се съмнявам, да е имахл хемоглобин над 80..., когато тя каза: Оооо, ама не се притеснявайте, сега ще го излекуваме детето. Вярно, взе го при нея в б-цата за известно време, но само на диета беше. Сега да го видиш какъв е юнак! Не се притеснявай и ти, ще мине и ще замине  Hug

Жалина, тъкмо си мислех вчера за теб, къде се изгуби  Hug Еййй, ама опасна си била!  Laughing Как мило-кротко разгонваш хората от бебето  Mr. Green

Май на всички педиатрите ни са в отпуск, а?  Confused

# 145
 #Cussing out Това дете ми прави напук още преди да се роди, вече почвам да си мисля, че е нарочно, преносване, по никакъв начин не можаха да я накарат да излезе нормално, а сега спи по цял ден и като се събуди към 1 през нощта смятайте изпратих ММ за първа смяна, той става в 4. Вече не издържам, мислех да я събуждам някак през деня към 17-18 обаче по никакъв начин не ми се получава, та я къпах, та я подмятах от което стана по-лошо, щото на ръце заспива веднага ама през деня, просто нямам никакви идеи, събличах я, обличах я и не и не. А като стане около 1ч сама си става без нищо да правя, вече не издържам на този нощен тормоз, а не мога да спя по цял ден, имам и други задължения. Давайте някакви идеи, че това не е човешко вече.

# 146
Добро утро и от мен,
при нас започнаха нещо като колики преди около 4 дни- предимно вечер. Поради тази причина започнах да слагам капки Колийф, които ни препоръча педито. Бебо никога не беше повръщал досега, а сега като започнахме да слагаме капките няколко пъти се случи да връща пресечено мляко, но интересното е че е много след хранене- даже като се пробуди за следващото. Няколко пъти беше по обилно, имаше и на чаршафчето, а няколко пъти само в устичката и около нея. Много се притесних, защото въобще не съм го чула, а от повръщането най ме е страх, гледам го по сто пъти, дори и да спи. Сега съвсем съм се ошашавила.
Тъй като започна да връща след като започнахме Колийф-а , мислите ли че може да е от него? На някой случвало ли му се е подобно нещо?

# 147
  • София
Мисти, абе кви други задължения бе! Яяя си поспивай през деня и хич да не ти пука  Hug Те, задълженията не свършват и след 9, и след 50 месеца, нали знаеш. Що си се юрнала така да чистиш кухнята, все едно конкурс ще спечелиш  Peace
(Едва ли ще продължи този период повече от месец-два. Отпусни се просто по течението и не се ядосвай. Да ти е жива-здрава красавицата!)

Аста, притеснително е само когато бебето повръща "на фонтан", и то редовно (това е малко като гейзер - все едно излиза под налягане и се разпръсква в много посоки, на дребни капчици). Иначе, всички бебенца връщат по малко. Възможно е капките да са натоварили нещо стомахчето, та затова да е.

# 148
Аста не се притеснявай, аз не давам колийф, а като се сетя само инфакол, обаче пак сме същите с повръщането. Явно бебетата си повръщат понякога. Тази нощ повърна 100 пъти, наака се 2-3 пъти, изобщо по едно време си ревеше, пък аз я оставих поне 10 мин, че бях се побъркала вече от преобувания и не знам какво си. Добре че е временно. Само 3 години в най-лошият случай  Mr. Green
Сандалич уж така, ама не точно,
Скрит текст:
като чуя едни гадни коментари от ММ и ми вдига кръвното, снощи виснал на ФБ и му викам поне я вземи за 5 мин като никога е будна през деня, той ми се дръвчи, е ти само това имаш като задължение да гледаш бебето, аз и на работа ходя и помагам в домакинството като имам време, сега искаш и бебето да взема,  #2gunfire да си кажа не съм го очаквала от него, много ми е гадно, все едно чака детето да стане на 2 години, за да си казва какво иска, и като чета как някои от вашите мъже ви оставяли 1 път поне да се наспите и поемат нощната смяна, а моя избяга на дивана, че и тапи за уши намерих тази сутрин, и ме е много яд на него. А и от второто място на което работех не ми намерили заместник, и ми намират работа отвреме на време, та направо съм пред припадък от умора
Жалина ти не се оплаквай от свекър ти, моите също още не са дошли, казахме им да идват мин. седмица, те излезли с номера, че много били бедни и нямали пари даже за пътни  Shocked Е за 6 месеца откак знаеха, че ще имат единствено внуче, дето мислеха, че ще е момче, как пък не събраха 50лв да дойдат от тая Враца, сега казали на сина си, че ще им е  удобно около 6 септември, викам на ММ, е да ама заради бащинството на теб този месец, като си удържи банката заема, няма да вземеш никаква заплата, ще ти приведат парите чак към 20/9, той ми мига на парцали и ми развива тъпи теории, как ще вземе пари назаем да посреща техните, ами те и кумовете искат да идват през 9, а и те не са от града, изобщо как може тия хора да не се съобразяват изобщо, иначе и двамата работят, даже свекъра взема и някаква пенсия, да не решите, че са без доходи.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 10:28 от mysterious

# 149
уф, благодаря за успокоението, а капките нали уж трябва да облекчат преработването на млякото, на мен затова ми стана странно... след седмица сме на консултация и ако продължава ще говоря с педито.

И ние се записахме за преглед при др Драганов- частния педиатър при който водя бебо ми го препоръча и каза, че прегледа трябва да е до 40 ден- колкото по рано толкова по-добре.

Да ви питам откъде да купя лична амбулаторна карта?

Общи условия

Активация на акаунт