ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 190
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Присъединявам се към клуба на артистите. Иришка, май бебоците са завършили един курс заедно с малката разлика, че малкия не обича да стои по корем. Много е нетърпелив като е гладен или си науми да бъде на ръце, сам в леглото не заспива. Вечер от 7 до 22 е много нервен... Понякога си мисля, че ми спира кърмата, но пък пълни памперсите newsm78 но вечер иска да яде през час  Shocked. Започнах да давам саб симплекс по това време, но слабо му действат.
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire днес ми идеше да удуша ММ - защо ревяло бебето, влудявало го  #Cussing out и ме ядоса, разтрепера и го изгоних от банята, та направих едно самостоятелно къпане. Не можах да удавя бебчо Laughing . Само, че сега ММ като видя, че се справям сама и от това си задължение ще избяга - остава му един пазар само  Crossing Arms Ох, бясна съм. Лека нощ- дано да поспим повече

------добавено:

Мисля да си купя велоергометър - препоръчайте марка / модел, моля.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 01:37 от wwwaz

# 241
запис и от мен !!!
Ще ви чета после че малката се разбуди !

# 242
Иве, хорът беше мн забавен, разправях и на ММ. LaughingИначе докато се приберем пак беше голям концерт и се чувахме от далеко - съседът рано става от седянката да ми помага с количката, ММ отваря вратата на апартамента преди да съм извадила ключа ... Crazy Но Ема спря само за банята тази вечер. И храненията в 21 и нещо и 23 бяха стил "тасманийски дявол". Нито бял шум помага, ни нищо. НОООО! Ако забелязвате в колко поствам ... събуди се чак в 4!!!  newsm44 Дали от хомеопатичното, което й дадох ... голям кеф. Айде да го направи навик това.
Сандалка, пробвах така да спя с нея, но аз не успявам да се отпусна и съм по-уморена дори и от ставанията. Единствено сутрин като се събуди, пробвам да я взема на спалнята по корем върху мен. Понякога се унася и спим.
si_ti, не се притеснявай за очите щом лекарката ти е казала, че ще се оправят. Иначе аз лично мн се кефя на хора с различни очи. Мн са ... хипнотични.
wwwaz, може и за успокоение да иска да яде бебо. newsm78
Иначе пък е Ема мн неспокойна сега. Не може да се унесе добре и току се гърчи върху мен милото. Скоро май няма да се спи  ooooh!

# 243
Хора след толкова хубавото раждане, прекрасното начало, достатъчното кърма и голямата ми любов към бебето външни хора са готови да ми развалят щастието! Ужасно е наистина! ММ вчера видя, че направи голяма грешка като ме замъкна на това тъпо гости, майка ми ме подтиска с това хранене на час и аз наистина се усещам, че затъвам! Искам да си остана сама с бебето, да се видим, да се опознаем! Чувствам се сякаш този един месец нямах никакво време да я видя, да й се нарадвам, просто да си я погледам! От тъпите гостита, мъкненета насам натам да я показваме като експонат нямах време да я видя! От притеснения дали се храни на час точно не мога да се нарадвам на усещането да кърмя! Писва ми вече, наистина! Днес съм решила да тегля една на всички и да съм си изцяло за бебка, не ме интересува вече никой и нищо, майката знае най-добре кое е хубаво за детето й и кое не! ММ също се включва адекватно, но ме претоварва с тъпите си гостита и ходеници напред назад, но като замине сигурно пък ще ми стане скучно.
Бебето се е научило да заспива само на ръце, да се буди когато си иска за ядене през нощта. Не плаче грам, само едно такова пъшкане и мрънкане, което е супер гадно, защото я виждам как се мъчи и ми е супер кофти. Според майка ми трябва да я зарежа докато не се разплаче, а аз я виждам как се измъчва миличката и се поставям на нейно място и тогава наистина отивам и задоволявам нуждите й(вече ги разчитам безпогрешно).
Сега например я нахраних и си пъшка, защото иска гуш, но се опитвам да се сдържа.
Днес ще тегля една на всички, усещам как изпадам в тъпите следродилни истерии и то не защото не се справям като майка, а защото всички се опитват да ми се наложат,да ми дават съвети и наистина това ме подтиска! Благодаря ви, че сте тук да се пооплача на някой, да си изкажа болката защото вече наистина няма на кого Sad
Портокалчо - и аз имам същите притеснения, моята е толкова неадекватна. Дали наистина е добре с главата Rolling Eyes Мисля, че вижда, не съм сигурна, че чува....знам само, че разбира абсолютно всичко. Когато ми е гадно заради горно изброеното тя става една кисела и стресирана,чувства се зле и някак си се усеща, че й е гадно.

# 244
Аз пак набързо...То нямам време превръзката даже да си сменя, егати...  Crossing Arms
А тоз цикъл един обилен, че и някакви съсиреци изпадат  Sick Дали е нормално?  Confused

Жалинче - гуш! Не се давай и е крайно време да скръцнеш със зъби. Ако не знаеш как, то веднага съм готова да ти предам уроци по темерутщина  Mr. Green Гарантиран ефект  Sunglasses

Джине, дай Бейлиса насам - обожавам го !!!!!!!

Кате, пиши как е бебче, дано всичко е наред  Praynig

Сандалче, предлагам едно дружно напиване с Бейлис, а Джина ще ни гледа щото не обича  Grinning

Луиза веднага да се яви да разкаже за пътуването с майката на ММ, моляяяяяяя  Praynig

Ох, ставам. Ще водя Бобко у леля ми, тя има електронна везна та ще го меря. Стискайте палци да не се  превърнал в една малка Годзилка.  Praynig

Кой беше от Пазарджик? Данче ти ли???? Тези дни ще ходя до там, имам малко работа ама ще се и поразходя. Та може да се видим  Grinning

П.С. Довечера ММ идва, а аз съм в цикъл  Crossing Arms

# 245
Жалина ти пак си много добричка, щом си позволила да ти дават и налагат съвети сега ще си търпиш, иначе ако бебето се е научило под час да се храни, не е толкова зле, мойта като се сеща понякога през един час, да не е по-добре, а снощи само дето не припаднах в 3ч от умора, че беше заспала чак в 12:30 и накарах ММ да стане и да и направи АМ, просто нямах никаква сила за никакво кърмене от по 20-30 мин. Чак свят ми се виеше от умора, такова чудо пък не ми се беше случвало  Embarassed Та сутринта в 6, чак и кърма имах, та и аз разбрах какво е да имаш напрежение в гърдите  Laughing
Обаче имам изненада, от 3-4 дни нямаше ни лохии, ни нищо и сутринта изведнъж ярка кръв, което сигурно пак ще да са тръгнали знам ли ги  newsm78 явно ще си ги карам и аз до 40 дни. Само Ива ме притесни, как вече почти 2 месеца  Shocked Аз съм казала на ММ да ме търси след 6 септември, но няма да му дам да ме пипне ако не са свършили, не ми стига, че тъпата киста си е там, та ми е яко кофти, пък с лохиите абсурд просто  Confused Cry

# 246
С какво перете? Имам проблем, не знам дали е е тео бебе, че не изпира добре масажното олио (мъжа ми ги клепа обилно) от дрехите и се изпича от ютията и дрехите миришат на гранясало или съсди готвят на терсата с гранясала мазнина, но е ужас. Пере се на 60 градуса. Искам да сменя препарата за пране, но не знам с какъв.

Танче, мъжа много ми помага, нощем става, подава възглавници, подава деца, после ги слага по леглата, ако трябва и храни от шише нощем - свикна. Даже няколко  дни ми оставя колата, да слагам количката в багажника, да не я качвам 4 етажа пеша.

Вчера слагахме термометър на дупето на единия - не беше акал от повече от 48 часа. Действа.

# 247
Като наведете биберона надолу преди хранене капе ли на честа капка? Моите почнаха много да капят , май не трябва да е така , сигурно от стерелизацията се амортизрат, смеям с новите и те почват да капят. Притеснява ме, че им е лесно, да не откажат кърменето.

# 248
Джине, AM лидерке  Laughing  благодаря за споделеното. Значи ще купувам ампулите и ще се мятам. И нали съм луда, сега моята боледува от болестта на катиното бебе, не че разбрах каква е, ама то тука всички са с хреми или не е това хрема или не знам... Сега следя да няма температура, да има апетит, кашлица... Тя се изкашля по 1-2 пъти в денонощието, дали е нормално?  Thinking  За хемоглобина май не се притеснявам вече, ама я гледам дали не е бледа, бледа ми се видя вчера... Значи каквото прочета тука и го приписвам на моята  #Crazy  ужас ви казвам!

# 249
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Благодаря много на всички за съпричастността  bouquet
Тази нощ мина добре. Бебка хапна към 21:00ч. и се събуди от колики към 4:30ч. Чак тогава се чу нослето й, че е пълно. Два пъти го промивах и заспа спокойно, аз също. Засега нещата вървят към успешно оправяне, но да не дърпам дявола за опашката  Praynig

# 250
Добро утро,дами!
Мисти,лихиите и при мен спряха на 16-тия ден.7-8 дена след това тръгнаха пак за няколко дена и пак спряха.После вървя едно нещо в жълто-кафявата гама,че чак в черно отиваше.До 40-тия ден се беше изчистило,само че преди 10-тина дена пак имах зацапване за 1-2 дена.
Катенце,чакам да пишеш как е детенцето. Praynig
Абе вие пък Бейлис!Че това сладникавото аз го пия за разредител. Laughing Не съм се отпуснала още ама от време на време си пийвам една биричка-нормална.И после знаете ли колко кърма имам Mr. Green
За режима...какво да ви кажа.Чак не смея да се похваля,да не ме чуе дяволът.Ама нали и аз първия месец под час хранех,ако се събудеше по-рано давах,но ако не се събудеше-я будех,да не пропуска хранене.Кърмех по час-час и нещо на хранене,после засичам и след 2 часа айде пак.Нощем същата работа.Бях толкова изморена,изнервена и недоспала.След консултацията се успокоих и сега го давам спокойно.Яде когато иска.Чудото е че взе да иска на точно определени интервали и в точни часове. #Crazy Нощем се буди само веднъж-в 3,понякога се случва и малко по-рано-към 2.После чак в 6.ММ става за работа тогава и за да мога да поспя още малко,я слага при мен на леглото,аз и бутам една цица и продължавам да си спя.Тя се наяжда и заспива.Така откарваме до 8:30. Sunglasses
От както открихме биберона-залъгалка се родих.Вече не нося на ръце и не дондуркам.Заспива си сама.А най-хубавото от всичко е че периода в който ревеше всяка вечер от 20ч до 23ч и нищо не помагаше-отмина.Израсна си го.Явно е било скок в растежа.
Отмина и навика й да я носим на ръце.Всъщност това аз го изтръгнах,след като се скарах с майка ми,която тичаше да го вземе при първото помрънкване.После си стъпих на ината и я оставях малко да си поплаче.Знаете ли после как спинка? Whistling Разбира се не до посиняване.Научих се да различавам плачовете й.Знам кога плаче защото е гладна,кога,защото й се спи,кога я боли нещо...Общо взето напаснахме си и сега нещата са много по лесни.
И ако първия месец премина в сълзи,нерви,кърмене,недоспиване и недояждане/за мен/,то втория е изпълнен със спокойствие,усмивки и щастливи мигове.Имам свободно време,успявам да сготвя,да изпера и да си свърша всичката домакинска работа.Имам време за разходки,за форум,за тв,че и за книга.Дано продължи и за напред така.
Мъчно ми е само,че с мм нямаме много време за нас и за....сещате се.Той е на работа всеки ден,7 дена в седмицата.Свършва работа в 17ч,понякога в 18ч,а друг път и в 19.Докато се прибере,изкъпе,хапне,после изкъпем бебка и я нахраня е станало някое си време и трябва да ляга,че сутрин става рано.А пък е и токова изморен.Оня ден ми пише смс,че много ни обича и че го яд на него си за дето няма време и сили да ни обърне повече внимание.Разбирам го.Но ме притеснява тази липса на секс до къде ще доведе.Не ме страх,че ще ми изневери,нито аз бих го направила.Но се страхувам чувствата ни да не преминат полека-лека в братски Rolling Eyes
Вие софийските мами,защо не си направите една срещичка с количките,в някои парк и да си направите една обща снимка с бебковците.Даже може да си вземете и професионален фотограф.Не за пълна фото сесия,ами ей така за една-две снимки. Peace Така ми се иска и аз да можех да дойда.
Искам да питам нещо.Вашите бебоци събират ли си очите.Нашата ги събира...как да го обясня..сякаш гледа носа си ии когато гледаш нещо много на близо.Сещате се.Ама как го обясних само Laughing Оня ден мм ме притесни,че ако нещо я стреснело в този момент,може да й останат така очите.Притесних се да не вземе да стане кривогледа. Confused

# 251
Руме, в началото всички бебета са кривогледи. Не помня кога им се оправят очите. Това го четох в някакво ръководство за майки, че и аз се бях шашнала какво кривогледо бебе съм родила  ooooh!
Дано и аз като теб успея да го отуча от взимането на ръце, ще пробвам твоята тактика. Тука на село комшиите измряха, та няма на кой да пречим ако врещи. Ето, и сега го приспах на ръце, това бебе ако не ме помирише, не заспива  ooooh!

М-тина, аз пера със Сано. Не съм забелязала да мирише на гранясало, може би защото сме на олио ХИП. А то е лекичко.

Пине, ама стига пък ти си се шашкала вече  Naughty Нищо ти няма на бебето, я какво е красиво ! И със сигурност здравичко.

Мисти, а Ивета какво прави? Поне малко не изявява ли желание за помощ? Аз да се похваля, нашата кака е супер всеотдайна и много помага  Heart Eyes А сутрин като се гушнат и двамата в мен.... Heart Eyes

# 252
С какво перете? Имам проблем, не знам дали е е тео бебе, че не изпира добре масажното олио (мъжа ми ги клепа обилно) от дрехите и се изпича от ютията и дрехите миришат на гранясало или съсди готвят на терсата с гранясала мазнина, но е ужас. Пере се на 60 градуса. Искам да сменя препарата за пране, но не знам с какъв.

Aз пера с персил течен за бебета! Мирише много хубаво, харесва ми  Peace

# 253
Близначе,за да не носиш на ръце,пробвай друг метод.Сложи го на леглото/на твоето/,легни до него,гледай да сте близко,така,че да те усеща и го тупкай по дупенцето.Така няма да оставаш без ръце.имай предвид,че Бобо сега е 5кг,но като стане 8-9..ще капнеш.
Благодаря,че ме успокои за очичките.
М-тина,сменяй бибките ако видиш,че тече на бърза струя.Ще ги отбиеш така.Прах аз позвам Тео бебе и съм доволна.Олиото ми е Бюбхен.Пера на 40С

# 254
Жалина, прочети това:
1
2
После пак ще пиша

Общи условия

Активация на акаунт