ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 182
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Katence, много съжалявам, че вашето мъниче е болничко, това ми е най- големия страх, а и на всички тук, убедена съм. Дано е преувеличил вашия лекар, те в момента винаги искат да се презастраховат, защото бебетата са мънички. Нас миналата седмица ни пратиха в бърза помощ с него по нощите, защото имаше разстойство и като говорих по телефона със сестрата ми каза да не чакам до сутринта, ами да тичам към ER. Oказа се нищо притеснително. Дано и при вас да е така.

# 226
  • София
Мимс, сега се смята за груба грешка даването на сок толкова рано. Твърди се, че поколения наред са с повредени стомаси заради това феминистко ранно захранване и то точно със сок. Във форума има безкрайни дискусии по темата.

Въпрос към ЛЛЛ

Мога ли докато кърмя да пия ампула витамин С? Изписван ми е от кожен лекар преди години за лекуване на херпес - 10 ампули от 5мл през ден. По време на бременността го пропуснах този курс (правя го 2 пъти годишно), защото разбрах, че е вредно. Лекаря ми от ЖК ми беше препоръчал да направя с ампули от 2мл и само 5бр, но аз се отказах за по- сигурно. Та сега мога ли докато кърмя да ги пия, да намаля ли дозата и времетраенето или пак да се откажа. През бременността ги замених с килограми изпит лимон и имаше ефект, макар че е голямо слугуване месеци наред...

Здравей, pina!
Чудесно е, че все още успявате да се кърмите! Peace
Не съм представител на ЛЛЛ, но си позволявам да изкажа мнение: мисля, че ампулата витамин С, няма да навреди на твоето кърмено бебе. И преди да ме напсуваш за грубото вмешателство, ще се защитя с факти: Голямото ми дете имаше здравословно неразположение, като един от медикаментите, който приемаше беше Витамин С ампула. Педиатърката ме посъветва превантивно да давам и на бебето- половин ампула сутрин и половин вечер.
Но моля моето мнение да се приеме по-скоро, като споделяне, дано някой от ЛЛЛ се включи с компетентен отговор. Peace

# 227
  • София
Ех, да, Кате, как е Маги, много кофти това, но ако е само хрема не би трябвало да е притеснително, нали, баткото ли я е заразил нещо или е настинала...аз много се притеснявам Стани да не я зарази нашата, че е все болен, уж я кърмя, ама и ти кърмиш, явно няма значение, дано се оправи за 2-3 дни и не кашля и няма температура, стискам палци  Hug Praynig

Пине, Маги е права и Стани пиеше по половин ампула вит. Ц голяма като беше на няколко седмици, защото му откриха стафилококи тогава, другата половина я изпивах аз да не я хвърлям по съвет на педиатъра, така че наистина не би трябвало да е проблем Simple Smile

# 228
  • София
Ох Сандалка, как успя бе?!
Нали съм генерал-майор, създавам юнашко възпитание  Mr. Green
Всъщност, само продължих да поддържам часовете от болницата - там си бяха свикнали бебоците.
И, Ири, все пак, това ми е трето дете - по-спокойно ми е, аз наистина не се юрвам да взимам на ръце при всеки вид плач - различавам видовете.
А ти не си ли пробвала да вземеш беба при теб - дали нощем или денем, да си спите с нея двенките и да се кърмите, когато трябва? Ние понякога правим така - в името на успокоението, и на беб много й харесва.

Иве, ние и в кърмаческия период бяхме така  Peace Но вярно е, че храненето й за през нощта винаги е било на АМ, че на мен вечер ми секваше кранчето. И друго. Аз, все пак между храненията давам и вода, и залъгалка - а това са все начини бебето да се успокои и да се самохипнотизира, да заспи. Аз изключитемно много държа на детския сън, тъй като недоспиването срива и имунната, и нервната системи. Моите дори големите тийнове си лягат по учебно време в 22.30 - не е по "команда" вече, а просто така са свикнали и не издържат дълго да будуват вечер.

Орхидейке, ама ужас, как може за едно разстройство да ви пращат по бърза помощ!?  #Crazy
Иначе, за начина за предизвикване на лактация, който казваш, предполагам, че ще задейства. На мен съседката ми разказа, че по същия начин е предизвиквала. Е, не пред 10 минути, но такъв живот: цедене, хапване, сън. Тя се е преборила след цели 2 месеца обаче - още едно майчино геройство!
(Предполагам, че това може да предизвика и хиперлактация, но нали вече си има начини да се нормализира потокът - Мъхчето беше пийвала малко чай от мента, та се беше докарала до съвсем нужното количество.)

Джинаhahaha hahaha Ама ти не мойш' ли една своя лига да основеш, че се вреш по чуждите  Mr. Green Стана ми много смешен постът ти, дано и останалите го възприемат с чувство за хумор  Hug

# 229
  • София
Иве, и аз, като теб правех, изпивам, за да не иде зян, иначе никак, ама никак нямам нужда от подсилване Laughing
И в този ред на мисли да кажа, че най-после ми дойде музата за диета. То няма вече за кога. Хората забравиха, че са родили, а аз се извинавам, че съм предна родилка. Но, край! От днес започва мъчението, че съм такъв плондир, чак не мога да се понасям. Cry

Джинаhahaha hahaha Ама ти не мойш' ли една своя лига да основеш, че се вреш по чуждите  Mr. Green Стана ми много смешен постът ти, дано и останалите го възприемат с чувство за хумор  Hug
Дано! Laughing Иначе аз отдавна имам идея да оглавя една лига за АМове, в която да си помагаме Sunglasses
Катенце, дай Боже всичко да приключи с физиологичния разтвор и помпичката. Стискам палци. Hug
Моето бебе се смее, усмихва, ръмжи и "говори" само докато спи. Confused Иначе само гледа с леден, вече поизбистрен поглед. Явно нещо я дразня, но ще свикне, няма къде да ходи. Но не мога и да не я похваля- кротушанка, спи, яде и не ме притеснява излишно, дано така бъде и за напред. Peace
Близначе, права е майка ти, то не може само под смокинята Naughty Нищо не ти пречи, Бобо докато спи, да спретнеш някоя гозба. Peace

# 230
Здравейте
днес ми е суууупер криво, не съм спряла да плача цял ден! Бебето не иска да се буди да яде на 3 часа, а майка ми само ми повтаря колко грешно го гледаме, защото нямало режим. Направо е ужасно, защото аз си усещам тя кога иска да яде и кога не, знам си я и не винаги е на 3 часа точно....гушкам си я честичко, но майка ми повтаря, че ще я разглезя като я гушкам много. Та страдам, защото не живея по "правилата" на майка ми и се чувствам виновна, чене спазнам някакви норми приети едно време.... Майка ми не се налага, само казва - трябва да има режим и после добавя - ама вие си я гледайте както си знаете.
За капан на всичко ММ ме накара да ходя при брат му на вилата. Със сигурност ще откараме до 12-1 часа, ще бъдат и неприятни за мен хора там . А точно днес имам нужда да си остана самичка с бебето, да си я нагушкам и да се разберем....ама нямаааа, скарахме се жестоко по повода и това беше една от причините да плача. Писна ми да се съобразявам с хора за които не ми пука и нищо хубаво не съм видяла от тях(говоря за гостито довечера) а на милата ми майка се навиках така ужасно

# 231
Запис. Нямам многовреме да ви чета Sad  А на мобилен в кола връзката е много непостоянна. Само да се похваля, Моника е качила цяло килце за месец и то благодарение на маминото млекце сладко! Доволна съм Simple Smile

# 232
  • София
И аз сега пийвам млекце сладко Blush От погачата остана цяла отворена бутилка Бейлис, та викам да не се развали, да не иде зян, като витамин це-то, все пак съдържа сменана /или мляко/ и рискуваме да се развали. Иначе такива лигочи не пия, но съм практична.
Жалина, аз не мога да разбера защо трябва да ходиш някъде, където не ти се ходи. Вярно, и аз правя такива жертви, но то се отнася само за разни семейни сбирки. В случаите, когато искам да отида някъде, а на ММ не му се идва с мен, просто отивам сама, както и обратното. Не мога да разбера защо трябва да има драми и едномесечно бебе да се разкарва, като панайрджийска мечка. И не си го изкарвай на майка ти Peace

# 233
Katenceto, дано бързо да се оправи бебчо! Калоян като го вкараха в болница хем се депресирах жестоко, хем ми олекна, че е под вещи грижи, че се чувствах безпомощна и некомпетентна да отговарям за бебешки живот! Стискам палци и гледай внимателно за симптоми.
Калоян няма колики, не го нося на ръце, не плаче вечер, заспива сам, много рядко иска специално да бъде гушнат. Аз, като негова майка се възползвам, и когато мога го гушкам и си играем Simple Smile))) Разбира се, случва се да иска да заспи на ръце, но това е като се превъзбуди, или го е страх (прибиране по тъмно и много се страхва от големи дървета). Режим има и спи през деня (кой беше питал). Спи по около общо 6-7 часа през деня, като прави едно дълго спане по около 3 часа, останалите ги разкъсва. Аз, като Сандалка, много държа на съня, съответно правя необходимото - като видя, че тр да спи вече, намаляме активните занимания, кротко хапване, тихо говорене и в количката/креватчето. Гледам да е около 5-6 часа навън и му идва добре. Вечер преди 10 часа гледам да е нахранен и в кревата, добре му се отразява. Едиснтвеният, но сериозен проблем засега, е акането - на повече от 24 часа, страшна драма и гърчене. Вторият, който май ще се появи, е задна хрема или стафилококова инфекция или и аз не знам, но гъгне постоянно и сутрин едва диша. Ше му взимам секрет и да видим.

Джине, смяяях Simple Smile. Вече полудяваме всички майчета, сигурна съм.

Жалинка, мила, на колко си години? Никога не съм питала, но така да се държат и ТМ, и майка ти ми подсказва, че в техните очи едва ли не си още малка и дават съвети и изискват от теб на посоки. Но, радвай се, майка ти го гледа - майка ми дори за 1 час не желае. Не че е длъжна, но би било хубаво Simple Smile)))

За нощнот приспиване - след хранене (ако има такова), го оставям в креватчето, хубаво оригнат и нагушкан. Седя до него (в стаята, вижда ме), но не го нося на ръже. Той гледа, помахва, но си кротува и до 15 ина мин заспива.

Трябва да намеря време да ви разкажа за пътуването ни до Ст Заг и всички приключения по пътя и с майката на ММ. Ще оцените, сигурба съм Simple Smile))) Отивам да вечерям Simple Smile))

# 234
  • varna
Сандалке, евала, и аз нещо подобно се опитвам да въдворя, но ми се получава само, когато давам АМ-то. В часовете, когато се кърмим, просто не става и не става - или не иска да спи, или пък откъртва ама за кратко и после пак пищи гладна. Да видим докога ще е тая одисея  #Crazy
Луиза, завижд  Mr. Green
Катенцето, стискам палци на бебчо за бързо оправяне!
Жалина, струва ми се, че не им скърцаш със зъби достатъчно така да ти се качват на главата. Ама-ха.

# 235
  • София
Жалина, не се впрягай толкова на майка си, все пак чест й прави, че не се налага, а макар и словесно, оставя ти вратичка за действие  Peace Тя, от добро жената, сигурно си мисли, че така ще те облегчи Wink А и това са бели кахъри с роднини, повярвай ми, тепърва ще има да се съобразяваш и съобразяваш с допълнителните им обстоятелства. Малко е шоково, когато човек от самостоятелен (разбирай - ергенски) живот преминава в семеен и тогава родството натежава с окови... Но няма какво да се прави, ще лавираш и туйто.

Иначе, кажи на мама просто: Ами това е твоето внученце-глезанченце, обясни й, че самата ти изпитваш радост да я гушкаш и не те е еня, ако се разглези. Ще те чуе жената, няма къде да върви Wink
За хапването под час, то наистина не е нужно да е точно на минутата. В тази възраст бебетата е добре да се хранят на 3 или 4 часа през деня. А нощем - кой колкото изтрае. Но и бебчетата си имат настроение за ядене и не винаги спазват точен час. Все пак, аз съм сигурна, че ти си една доста отговорна мома (това съм видяла тук от теб) и няма да позволиш бебка да хапва малко, колкото и да има свои си предпочитания. Това в момента е най-важното задължение на нашите малчовци - да трупат килца, и ние трябва да им помагаме. А дали под час или на поискване - това са такива дреболии!

Хера, предполагам, че и ти самата забелязваш, че кърмените бебчета повечето огладняват доста по-бързо, нали кърмата се усвоява бързо, докато АМ тежи дълго в стомаха, преди да изфиряса. Търпение  Hug Ще чукне месец, месец и нещо, и твойта бебка ще намали темпото. Стискай зъби още малко  Peace

Джинаааа, ах как дразниш с тоя Бейлис - любим ми е, ама вкъщи свърши благинката от голямутугости, а до погачата има време. Щял да се развали, а  Crossing Arms

# 236
irishka - мале все едно говориш за нашето момченце  baby_neutral спи по корем върху мен или върху баща си и ако решиш да го оставиш в леглото му започва такъв рев, все едно има таралежи в това легло! Но това е ако има колики, иначе си спи кротко в неговото си легълце.
А и за ставанията за хранене през ноща сме същите поне 1 час отнемат, понякога и повече... иначе поне си имаме режим.

Катенце - стиснати палци и от нас да оздравеете бързо и без болници!

Сандалка - благородно завид за небуденето нощем  Grinning моя мъник категорично е многооо гладен между 3 и 4 часа   Tired и такъв рев започва, че все едно не е ял от поне 2 дни!

iva_angel - все съм чувала за чудесата на шума от сешоарно не съм пробвала още, мисля тази нощ да тествам при нас как ще е  Peace

За очите - оффф, това ми е болна тема, от две седмици насам едното оченце на Сами е започнало да потъмнява, а другото си стой синьо-сиво. Питах и нашата докторка, сигурно щели да се оправят, ама докато това стане аз ще се притеснявам да не си останат различен цвят оченцата му  Cry

# 237
  • София
Луиза, точно днес си мислех, че замина и никаква те няма. Hug
Иначе за възрастта и майчинството... знам ли... Родих първото си дете на 25, никой не ме е наставлявал, аз командвах парада, а и не съм се вмайчавала. Сандалка, също е споделяла, че и тя не е била майчунгел, та стигаме до заключението, че си е до човек, не до възраст.
Сандалич, ти верно обичаш такива лигочи /извинете, но друга дума не намирам за това питие/. Изпих я. А, в промеждутъка имаше "сексът в нашата къща вече не е мираж", както обикновено се пише тук. Сега отивам да си гледам криминалния сериал и да се грижа за бебчето си Laughing

# 238
  • София
Добър вечер Simple Smile))

Аз само да се похваля, че Ема и Калина тази вечер си направиха хор "Бодра смяна" Simple Smile Сега героите са уморени, поне за половината гарантирам, Ири  Hug

Сандалке, аз мисля, че ако си наложа да направя нощна пауза ще успея, въпреки че Калина плюе бибата и вода почти не пие, а като огладнее пада голям истеричен рев, но ако искам - ще го направя, въпросът е, че толкова се борих за това кърмене, от седмица някъде е само на кърма вече човечето, че не искам да пропускам нощното хранене, тя яде към 3-4, а нали тогава е полезно за кърмата и аз затова, иначе вече наистина ми идва нанагорно това недоспиване, като кърмя през деня заспивам над нея вече доста пъти...

Si_ti, за сешоара гарантирам, въпреки че Ири каза, че при Ема не действа, но Калина се омагьосва на момента, опитай Simple Smile

Ех, Маги, как ми се пие Бейлис и на мен, ама сега само се залъгвам с Радлер, вечер точно след кърменето след което следва голямата 5-6-7 часова почивка, ще пробвам и нормална бира скоро, само да събера смелост Simple SmileРРРР

Гале, що не им теглиш една майна на всички, стой си вкъщи с бебето или излизай на разходки, сама, не си вдигай телефона и си почивай с нея, какви са тези гости нон-стоп, то това дете сигурно е постоянно превъзбудено, не е хубаво така, а и стискай зъби, скоро мъжът ти заминава и ще можеш да си изградиш режима така както на теб ти харесва, поне за 2 месеца напред.

И стига с тоя секс, че много се дразня вече...кой кат' мене, детето стана на почти 2 месеца аз още лохии имам, то верно жълти, ама има, едва от ден-два почти няма, но пък така като съм на 230 км от ММ много има значение вече...ега ти живота Simple Smile)))

За възрастта не знам има ли значение, но има значение дали е 1-во или следващо, 2-ро, 3-то няма значение, поне аз така мисля Simple Smile))))

# 239
Добър вечер и от мен Simple Smile

Иве - сешоара и при нас играе много. Бях свалила разни шумове на лаптопа ама не важат Simple Smile Бях се отказала,обаче преди два дни заспа на прахосмукачката докато чистех и реших да пробвам пак. Втора вечер заспива с него...малко трудно де...не от раз,ама поне не я разнасям на ръце.

Ема си има ревлив период вечер. От девет като се наяде до следващото хранене е малък ужас. Понякога не иска нито гушната,нито легнала...абе никак. И тая вечер реших,че ще се възпитаваме Wink Оставих я в леглото със сешоара,порева малко (не се е драла) и на 20-та минута беше заспала. Явно вече мога да се опитам да и направя някакъв режим. Иначе си спинка  доволно. Като заспеше към 12 и откарва до 7 сутринта. Сега пропусна храненето в 12 и ще я видя докога ще изкара.

Жалина - незнам как издържаш с тия непрестанни драми. Аз досега да бях откачила. Подреди си приоритетите по важност...дете,мъж и всичко останало,защото няма да се повторят тези мигове. Аз от бебешкия период на Сашко почти нямам спомени поради такива терзания...и много съжалявам. По-важно от твоето спокойствие няма...все пак го предаваш и на детето си.

Незнам кой беше писал,че има постоянни притеснения за бебето си. Аз психясвам от време на време...вижда ли,чува ли.... Чета ви вас,че се смеете,гукате а пък Ема се смее само на сън...рядко се усмихва на някой когато е будна. Само ръмжи и се напъва...няма гукане и пеене. Заглежда се в играчки,но трудно проследява нещо с поглед....абе знам,че всяко дете е различно ама нали трябва да има за какво да се тревожим Wink Иначе държи главичка много добре и като я оставя по корем на спалнята след известно напъване и зор се обръща по гръб.

Сандалка - евала за режима Wink Желязна си значи.   bouquet

Иве - айде да си направиме една среща вече. Около мен няма мами с бебета и си седя на двора с двете деца,защото не мога да обикалям улиците сама Simple Smile Имам кола,така че придвижването не е трудно. А и искам да ви видя Simple Smile

Весееее - къде си бря Simple Smile Лазар май не ти дава и минута свободно време Wink

Общи условия

Активация на акаунт