ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 227
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз се опасявам, че го научих да го вземам. Като ревне и аз го гушкам. Просто не мога да го оставя да реве, а аз да гледам Sad

И аз така правя. Пък и ми е кеф да си го гушкам и мачкам.

Лазар продължават да го мъчат жестоко гадните колики.
Момичета вашите бебета спят ли през деня? Лазар вчера от 6.30 сутринта до 18.00 вечерта е спал не повече от 30-40 мин. и то не на веднъж ами спи 10 мин. събужда се , после дремне 5 мин. и пак се събужда. Голямо вампирче ми е.

# 211
Аз се опасявам, че го научих да го вземам. Като ревне и аз го гушкам. Просто не мога да го оставя да реве, а аз да гледам Sad

И аз така правя. Пък и ми е кеф да си го гушкам и мачкам.

Лазар продължават да го мъчат жестоко гадните колики.
Момичета вашите бебета спят ли през деня? Лазар вчера от 6.30 сутринта до 18.00 вечерта е спал не повече от 30-40 мин. и то не на веднъж ами спи 10 мин. събужда се , после дремне 5 мин. и пак се събужда. Голямо вампирче ми е.
И ние сме с гадни колики, какво ли не пробвах. Сега е на АМ Хумана антиколик. За втори прием има резултат. Занимава се сама в кошарата и говори нещо на играчките си и им се усмихва. Незнам дали е от млякото или просто вече коликите им е време да изчезнат...

# 212
Ние през няколко хранения сменяме марката на шишето с биберона. Омръзва и да е с един и същ.  Rolling Eyes..И имам на нук, томи типе, авент, чико, камера..и ги въртя постоянно.. Що за птица е моето бебе  Crazy

# 213
Колкото дечица, толкова и предпочитания Simple Smile Бобо за сега е само на Авент. Мислите ли, че е време да му сменя наистина бибероните с по-големи дупки?  Thinking

Весе, те колкото повече растат, повече май будуват. Ето, уж сега заспа и само изчака да седна да пиша и веднага се събуди  ooooh! Как разбира това дете , че не съм му до гъза? Като цяло е кротък, но това висене плътно до него ме изнервя. ММ е прав май, че ще излезе мамино синче. Определено дъщеря си я гледах много по-лесно, беше бебе-мечта. Яде и заспива. Нощно време спеше яко, сама отказа нощното хранене. Не е искала да и вися над главата, да я дундуркам и прочие. Това сега е голямо лигоченце. И после, мъжете ми били силния пол. Дрън-дрън.  Grinning

# 214
Антиколик шишета има на МАМ! Имам и на Нук, и на Авент и на МАМ, но от тези на МАМ съм най-доволна Peace

# 215
Сандалка, артистизмът е на лице, но в другата гама. Тя защо мислите е постоянно по корем върху мен или баща си. Иначе няма спане - оставим ли я някъде - спи 5-10 мин и рееевв! Но това е само, ако успеем да я оставим. Защото актрисата малка, в момента, в който я оставиш и то по възможно най-лекия, внимателен, недрусащ и недишащ начин, тя отваря оченца, колкото да види, че е преместена, вдига веждите на колибка, прибира горната устна и обръща долната възможно най-много. Ако не й покажеш, че ще я вземеш, стисва очите, прави едно пробно ревливо кхъ-кхъ, след което си те поглежда да види ще действаш ли вече или да продължава! Ако ли не я вземеш, удря едно по-сериозно уааааааа и пак те поглежда (нали уж не фиксира още, маймуната с маймуна).
Другият филм е като съм на вън и тя се е разревала, съответно аз пак гушкам. Ако не се е унесла и понеча да я оставя в количката е също като в комедия - надвесваш над количката - ъъъъъъъъ! Вдигаш - тишина. Надвесваш - уаааааа! Вдигаш - млъква. На мен обаче не винаги ми е смешно Crossing Arms

# 216
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, привет.

Влизам да ви се пооплача - Маги от нощес е с хрема...гадна, задна хрема. Ходихме днес на лекар и той така ме депресира, че още прихлъцвам от сдържане да не ревна. Човека ми обясни, че е много малка и ако започне да кашля, да отказва храна и да вдигне температура, трябва веднага да се хоспитализира. Пусна й за всеки случай пълна кръвна картина и за щастие за сега няма нищо притеснително, но утре не се знае, както се изрази той. Сега, врявайте ми, започва истинско мъчение за мен, защото ще съм под непрекъснато напрежение да я следя за тези симптоми. Ще й промивам нослето с физиологичен разтвор и ще дърпам с аспиратор, молейки се с това да приключи всичко. А така се надявах като е изцяло на кърма да се избегне тая гадост.  Cry

# 217
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Привет ! Hug
За шишетата аз също преди три дни взех на МАМ антиколик,че ми ги похвалиха и определено има разлика  Peace и съм много доволна!Малчо пък започва да реве когато му се скрия от погледа и в момента в който ме види млъква hahaha!Да ви се похваля вече започна да свиква да се храни на 3 часа,а тази нощ дори пропусна едно хранене  Flutter та сега съм се наспала.........абе друго си е!Малко глупав въпрос  Blush тези лохии червени ли са на цвят,че нямах нищо но от три дни тръгна червено но е адски малко само зацапва?

# 218
  • varna
Уф, докопах се до комп и аз най-накрая.
С Ема още се борим кога да яде и спи, че да има някакъв ред, ама още не става. Поне я изведохме вече два пъти и добре се справя навън  Mr. Green
Ние имаме на Авент анти колик шишета, ама не мога да кажа стават ли, защото така и не мога да разбера има ли колики, или просто се напъва да ака  newsm78
С гушкането и аз го закъсвам, като я гушкам и люлям се успокоява и заспива в мен, ама като тръгна да я места се буди гадинката  Laughing
ММ и той спи цяла нощ като пън и после сутрин пита ревала ли е, как успява не го знам. Аз в 4 или най-късно пет вече съм дежурна на цицата.

# 219
  • София
Хаха, ами добре дошли в клуба на артистите и актриските!  Peace Май един ден ще се окажем пак в една тема, примерно "Нестандартни методи за сигурен прием в НАТФИЗ"  Laughing

Ами ние нали сме на режим  Confused
Яде през 3 или 4 часа (взависимост от глада), след хранене будува на ръчички обикновено 1 час, а после редим заплануваните от мама дейности: сутрин между първото и второрто хранене се научи да си будува в леглото - пее си нещо там, но не спи. След второто сутрешно хранене пак е в креватчето, но поспива обикновено, след първи обяд е наред най-любимото - седене и люляне в шезлонга, а след това сме на разходка, където спим според умората си. Но често навън е заспала, стига да се движи количката по мнооого раздрънкани плочки  Mr. Green После хапванка, къпане и там вече спането е юнашко, трудно я будя и за втората вечеря (в 11 ч.). И пак се спи, цяла нощ обикновено без да се разврънка. Събужда се сутрин в 5, 6 или 7 за първа закуска. Като цяло - поспива си доста, но и будува. Създадоха й се вече навици и очаквания за различните часови зони - аз съм доволна!  Mr. Green

О, Катенце, дано се размине само с аспиратора, стискам палци  Peace Дали пък не е преувеличил нещо доктора с тази хоспитализация?  Thinking

# 220
Ох Сандалка, как успя бе?!

# 221
  • София
Адаптираното мляко прави чудеса, Ири, и Стани имаше железен режим, на 3 часа и без нощно хранене още от 1вия месец и си качваше доволно, а ние се наспивахме перфектно, сега ми идва малко нанагорно с това ядене в 3-4 през нощта, иначе ако го няма ще е от 9-10 до 6-7, което си е супер, ама малко по малко, тя си знае Simple Smile Виж си ЛС-то Simple Smile

# 222
Аз на 21 - 3 - 6 ще съм безкрайно щастлива! Тя яде около 21, реве до 23-00 пак яде, после може и да не реве, а направо да си заспи, но не е задължително, после да яде в 1-2, после към 4-5, към 7-8 и т.н. Като най-готиното е, че всяко ставане отнема поне час със смяна на памперса, хранене, оригване, гушкане докато заспи хуууубаво и оставяне в креватчето. А да не споменавам, че понякога и 3-4 пъти се пробвам да я оставя, а тя веднага ми се опулва насреща и айде наново. Вече изчетох и форуми и фейсове и се чудя с какво да се занимавам през нощите. Rolling Eyes

# 223
  • София
А пробваш ли да я приспиваш с бял шум, на мен вече ми изгоря 1 сешоар, но от нет-а не е същото, него не го признава, на сешоара обаче заспива за секунди и през нощта понякога пропускам смяната на памперс, проверявам го колко е мокър де, тя ака 1 път на ден, рядко 2 пъти, основно сутрин, та с наакани памперси нощно време нямам проблеми, оригване си правим, че иначе ще се преобличаме 2-но повече време след това, но си права, че си отнема към час, то Калина яде по 40 минути, вечер обаче е мила и за 20-30 приключва Simple Smile Всъщност яде, оригва се, слагам я в леглото, гася лампата, пускам сешоара на студено да духа, че иначе ще измрем от жега и после 1-ната заспива първа, после другата, ако съм аз го гася като се разбудя по някое време, ако е тя го спирам като заспи, много бързо става.

# 224
Скреч, много благодаря за отговора, ще изпробвам съветите. Май е блистер това наистина. Тази ми гърда е по- твърда цял ден днес, даже и след сукане. Напипвам и редичка от бучици, които започват малко след подмишницата и стигат почти до ареолата. Нямам зачервяване и дискомфорт. Ще пробвам да слагам бебо на тази страна, та дано спаси положението. Благодаря отново.
Тази редица бучици също често съпътства блистерите. Освен другите мерки за блистера също може да пробваш по-често кърмене от тази гърда, като, ако е възможно, брадичката на бебето да сочи към канала с бучкие. Както и мерки, като при запушване - топли влажни компреси и масажи преди кърмене (може и по време на кърменето, ако има как).
 Ако тези мерки се окажат недостатъчни, може тези поредни бучици по дължината на канала да се изкарат с масажи и изцеждане (след кърмене), като се започне от зърното към основата - масажира се нежно с кръгови движения още от ареолата, после се изцежда на ръка каквото има. След това се масажира на 1-2см по-назад - пак се цеди - още 1-2см назад - цедене... и така докато минеш цялата дължина на канала (ако започнеш да масажираш от основата към зърното, тогава задното мляко тръгва към бучките, които са по-напред и може да се получи по-голямо "задръстване")
 А ако прецениш, може да започнеш прием и на лецитин след консултация с лекар. Той възпрепятства слепването на мазнините и затруднява следващи натрупвания.
 Ако случайно се повтори този проблем, може да помислиш също и за евентуална диета - ограничаване на транс мазнините (маргарини и всякакви хидрогенирани мазнини).

Skrech, за пореден път благодаря. Бебо успя да го спука блистера и вече не е болезнен, само кожичката си стои. И бучките е изсмукал. Аз имам лецитин добавка вкъщи и си сложих малко в овесената каша вчера и днес, та може и това да е помогнало. Правих и масажи на гърдата.

Но колкото и старания да полагам съм на ръба да прекратя кърмачеството. Убедена съм, че кърмата ми е намаляла и не мога да измисля вариант как да интервенирам и дали въобще ще успея. Вчера не издържах на гладните писъци и му додадох Аптамил. Изпи си цяло шишенце от 90 мл за 2 минути. Ако му предложех още и тях щеше да изпие. Днес от сутринта е все така гладен, а от мен само капчици излизат, засега успявам да го уморя и приспя, но съм сигурна, че и днес ще додавам.

Основната грешка, която мисля, че съм направила е, че не се цедях и не будих бебето да смуче ефективно първите седмици, то и в много от случаите беше невъзможно да го събудиш като заспи. Та си живеехме двамата така- той се пробуди, цокне за 2- 3 минути и заспи, аз го оставям. След 20 мин пак се пробуди, пак хапне за минута- две и заспи. Наддаваше и мислех, че това е в реда на нещата, защото е много малък. Постепенно започна да се буди през 30 мин, час, два, пак хапваше по минута- две, най много 5- 10, но като че ли му стигаше и аз си казах "Ето, нагласят се нещата".  Да, ама не. Последните 2 седмици сме наддали под минималното тегло.  На всичкото отгоре аз даже и рано сутрин вече не си усещам гърдите пълни от 3 нощи, все пак имам някакво мляко тогава, де, та хапва и заспива. Но през деня произвеждам капчици, а вечер е още по- голяма трагедия. От миналата вечер като нямам мляко то посмуче около минута и започва да сумти, рита с краченца и ръчички, извива се, опъва ми зърното. Дотогава не беше го правил. И като го откъсна от зърното започва от този рев дето преди съм го чувала като изпусне зърното преди да се е наял. Днес от сутринта е същата история. Буди се през 20 минути и подава сигнали да хапне, слагам го на гърда и се случва горната история. На два пъти преглтна по няколко глътки, та явно произвеждам по мъничко от време на време. Но вече съм тотално уморена и не зная какво да направя. Мръсни и мокри пелени са още в норма, та очевидно не е напълно гладен и си набавя храна от няколкото минути хранене, но начина, по който се случва това ще ме доведе до лудост. Не смея и да започна да помпам, защото не знам след колко минути ще се събуди и ще е гладен.

Скреч, помагай. Искам да направя един последен опит да спася нещата.  Четох един куп историйки по форуми и едно момиче си е възвърнало и увеличило лактацията за 2 дни като е сложила бебето на АМ, за да е сигурна, че яде и се е помпала 10 минути, после 10 минути почивка, после пак 10 минути помпане и така нон стоп през деня и на всеки час през нощта. Това добра идея ли е? Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 16:39 от greenorchid

Общи условия

Активация на акаунт