ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 196
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Катенце, не, че трябва да се маха нощното хранене. Дори за изцяло кърмени бебоци, не трябва - така пишат ЛЛЛ. От кърма бебето не може да преяде така, че да получи някакви стомашни проблеми. Но за тези бебета, които са на АМ, често се препоръчва да се намали 1 хранене след 3-4-тата седмица. И обикновено това е нощното хранене - за всеобщо удобство  Peace

Ясно. Марти във втори месец го отказа сам и по тази причина не съм запозната с това.

# 121
Здравейте момичета,
сутринта ходих при личния да прегледа баткото,че ми е вирозен,а той взе бебето да го види.Аз за нея по-вече се притеснявам,но горкото ми дете се превива от болка,а той освен Ентерол и Панадол друго не мога да ти изпиша каза,та довечера съм и на частен преглед.Елито засега е добре,докито не забеляза нещо необичайно,но за мое успокоение винаги посещавам и друга лекарка.
si_ti честит двоен празник newsm51!

# 122
  • София
Lucky, Sandal, доста ме шашнахте с тази анемия. Аз спрях Малтофера тутакси на своя глава, даже мислех да го хвърля, то и не го давах много сриктно, все забравях. Странното е, че самото желязо в серума не е мръднало, само хемоглобинът се е качил. Колко трябва да бъде?

не зная, не помня вече  Confused

Lucky, не беше венозна кръвта, от петичката, но заради серумното желязо им трябваше повече.

Колко е недоносена дъщеря ти?

Сандалке, какво са му отваряли на сина ти?!  newsm78. Боже, ако има по-некадърно нещо от бг доктор... Тази д-р Маринова каква специалност е?

Всичко му отваряха, Бемолче... коремчето. Беше една дълга епопея лежане по болници, все при доценти и професори, дет' са учени-преучени.

Маринова е педиатър, голям специалист е по гастрентерология, диетично хранене, алергии и пр. И е човек с прекрасно излъчване  Peace Ето:
http://www.detskabolnica.com/index.php?option=com_content&vi … 8-37&Itemid=2

Катенце, не, че трябва да се маха нощното хранене. Дори за изцяло кърмени бебоци, не трябва - така пишат ЛЛЛ. От кърма бебето не може да преяде така, че да получи някакви стомашни проблеми. Но за тези бебета, които са на АМ, често се препоръчва да се намали 1 хранене след 3-4-тата седмица. И обикновено това е нощното хранене - за всеобщо удобство  Peace
Сандалич, ами ако бебето качва повечко грамчета? Според мен е еднакво притеснително, ако бебето не наддава и ако бебето наддава, като за световно... Една приятелка роди в края на Април, вече е + 6 кг, да е жив и здрав, но почти няма врат, ръцете и крачетата са му, като диречета...Поти се, на всички свивки е изринат... Предполагам не му е комфортно, съдейки по себе си, сега, като съм дебела не се чувствам добре, не само защото не изглеждам добре, но да не изброявам.... Но в никакъв случай не казвам, че съм права, просто аз така ги виждам нещата. И ако Марина беше наддала повече от кило, нямаше да се поколебая да я сложа на диетка.
...

Ами, и аз като бях по-млада много се страхувах, че бебетата ми затлъстяват - то си беше видимо, наричах ги Чърчили  hahaha Но не се оказах права. Всички педита (то и досега е така) са на мнение, че това не е затлъстяване и няма връзка с едно такова в по-късна детска възраст  Peace Въобще, дебелко бебе е най-чудесното бебе - признак, че е здравичко. А когато започнат да се движат по-активно (след 1,5 годинка), те сами си свалят килца и вече към 4 годишни биват големи щиглеци  Mr. Green

Зная, малките бебета не бива да се лишават от храна, ако те я искат. При всяко организмът е индивидуален. Затова, и докитата съветват - ако бебето не може да откаже нощното хранене до 6-7 поредни дни, не е нужно да се продължава с мъките - по-добре да си го има. Моят син, например, докъм годинка-две нощем си искаше една биба с кисело мляко. Нощем ставах, притоплях и му я давах в леглото, той сам си я излапваше полусънен. И отраз престана да се събужда за мляко . При щерката пък такова нещо нямаше, въпреки че тя беше в пъти по-лакома от него  Shocked Може пък и мъжките отрочета да са по-ящни, знам ли  Laughing

# 123
Sandalke, благодаря за съвета - приемам. Тепърва трупам опит с бебетата Simple Smile.
Малчо го доверявам само на най-близките хора от семейството. Останалите биват респектирани и му се радват отдалече  Laughing, че "я, съм пит бул териер"  Blush

Скрит текст:
Аз да попитем пак за лоихиите - чудя се сегаот събота до сега цикл ли е или са още лохиите. Към 40-тия ден беше леко жълто течение, в събота се появиха капчици кръв, неделя и понеделник кърваво течение, но не силно, а днес пак отшумява към жълтата гама  Shocked

Честит двоен празник, Си-ти    bouquet

# 124
Според мен щом вече има чиста кръв то честито! имаш си цикъл  Mr. Green

Вече имам устройство свободни ъце за няколко минути  Mr. Green та викам да попиша малко. Днес ми е много натоварен ден: чистене, пране, готвене, пазаруване, разходка... уж гледам вечер да си помагам, за да имам повече свободно време през деня ама уви, не се получава. След като ММ и баткото излязат сутринта то отново бомба е паднала.

Иначе бебо си е супер бебе  Mr. Green нямам оплаквания, осен, че незнам как да му чистя вече гънките. Днес хванах няколко клечки за уши и олиото му за мазане и чистих навред. Гушка, ушенца отпред и отзад. Знам, че на децата очите се променят след време, но имам чувството, че на Ого ще останат сини. Много особено сини са му очите. Страх ме е ММ да не вземе да се оглежда кой комшия има такива очи, че  hahaha лошото е че Ого е измайсторен в другото ни жилище и обхвата от комшии се удвоява  Mr. Green
Май влизаме в норма да се яде на 3ч, а не постоянно. Тази нощ си направи голяма пауза без ядене. Спа като пън, че и аз с него. Снощи имаше коликова криза докато бяхме при свекърва ми, но Термометъра помогна. Гледам да не прекалявам все пак и прилагам при нужда.
Шезлонг и люлка нямам. Не мисля и да имам.
Къпя в кухненската мивка в един малко по голям елипсовиден леген, който вече му е малък, та мъдря дешения.
Сапун почи не ползвам за бебето. Не смятам, че е успял да се изцапа докато е орал някоя нива  Mr. Green Мия си го редовно, но предимно с водичка. Шампоанче ползвам за главата онеже повръща от време на време, пък кърмата като засъхне особено зад ушенцата и трудно се чисти.
Памперси  ползвам обикновенните зелено сини на памперс, но по дяволите тея памперси незнам ядем ли ги? Много бързо свършват.
Олиото му е на бюбхен и съм доволна както за баткото преди, така и за бебето сега.
Дупе мажа с крем против подсичане само и единствено при нужда.
Обличам с тънко боди и евентуално чорапки. Ако вляза в някой магазин, то го загъвам заради рязката температурна разлика.
Пия бира Радлер понякога и по 3л на ден (рядко се случва)
Ям каквото ми се яде и не се ограничавам, освен с лютото. Но пък снощи и такова си близнах  Embarassed
Кърмата ми е рядка  Shocked колкото и странно да звучи. Като я оставя в хладилника и отгоре се получава каймак, а отдолу си е вода. Както някои казват в такива случаи "кърмата е водниста и нехранителна". Да ама не! Вчера се обеснявах с магазинерката в кварталния "хиперминимаркет" колко ми е "нехранителна" воднистата кърма.

Щях да излизам ама ми се доспа, та се чудя да излизам ли полудремеща или да легна, при условие, че дребния гладник ще се събуди всеки момент  newsm78

близначе почерпи виртуални смокини, че ще пометна  Naughty

# 125
Ivy, Стефи суче по-дълбоко и по-силно, той е на по-трудната, но по-пълната гърда, Ники е на по-лесно течащата и по-празна гърда, но суче по-продължително време.

Много добре наддават децата, за 3 месеца без 10 дни са с по 3 кг отгоре. През 3 часа сменям памперс, почти винаги е напишкан, рядко ако са спали дълбоко е празен. От 1 месец ми акат 1 път на 24 или 48 часа. Доста са жизнени и енергични.

Децата ядат в 2, 6, 9, 13, 16, 19 като в 2 и в 13 ги кърмя, през останалито време са на шише. След кърменето в 2 доизцеждам. С помпата цедя към 3, 8, 17 и 21. Стимулирам гърдите по 5-6 пъти. Преди да почна да кърмя цедях след хранене по 7-8 пъти.

# 126
Кърмата ми е рядка  Shocked колкото и странно да звучи. Като я оставя в хладилника и отгоре се получава каймак, а отдолу си е вода. Както някои казват в такива случаи "кърмата е водниста и нехранителна". Да ама не! Вчера се обеснявах с магазинерката в кварталния "хиперминимаркет" колко ми е "нехранителна" воднистата кърма.
Всяка кърма се утаява, примерно за преждевременно родените бебета, понякога отделят именно по-калоричната кърма от повърхността.  Heart Eyes

# 127
Всяка кърма се утаява, примерно за преждевременно родените бебета, понякога отделят именно по-калоричната кърма от повърхността.  Heart Eyes

Hug  Днес реших да дам кърма на баткото, да го подсиля малко. Бях изцедила малко в хладилника и пак се беше отаила по същия начин. Сложих я в топла вода и пак си стана с нормална хомогенна консистенция. Обаче баткото след като си куса и каза "мамо това е гадно, не искам пиям"  hahaha

# 128
Ох, тежък ден...Днес цялата галимация се помъкнахме и ходихме до Панагюрище. Бях го забравила апартамента вече как изглежда, и градът също...Видях няколко съученички а майка се изфука на комшиите и приятелките с внучето  ooooh! Обаче сме скапани и утре ще ви чета, както и ще дам подробен отчет  Hug

# 129
  • София
Днес реших да дам кърма на баткото, да го подсиля малко. Бях изцедила малко в хладилника и пак се беше отаила по същия начин. Сложих я в топла вода и пак си стана с нормална хомогенна консистенция. Обаче баткото след като си куса и каза "мамо това е гадно, не искам пиям"  hahaha
Агнес, той Зар по мацки ще тръгне, ти с кърма ще го подсилваш, подсили го с един сладолед Laughing
Сандалче, не всички деца свалят с прохождането. Някои си остават тюфлеци. Да не говорим, че по-пълничките прохождат и по-трудно.

# 130
Момичета,здравейте. Нямам много време да пиша,но искам да попитам майчетата на деца с нисък хемоглобин. Днес ходихме на контролна кръвна картина в педиатрията. Хемоглобина на Ема е 97 и искаха да я вземат за кръвопреливане. Така и не разбрах това много ниско ли е и колко е границата. След пазарене от моя страна лекарката каза,че има и вариант вкъщи с Малтофер. И сега пие два пъти по осем капки и другата седмица пак на кръв. Мога ли да и го подиша и по друг начин.....че душата ми се свива като си помисля че пак ще ми я вземат.

# 131

Ние имаме една игра и ще ви я споделя. Казва се "да изпробваме на мама нервите". Играта е следната, сутрин към 6, 6 и нещо храните бебето, оригва се и го слагате на една страна за да не повърне, пъхате бибероната (която то си иска) в устата и се запътвате към ежедневните си задачи, я пране, я гладене, или чинийки да поизмиете, или да сготвите и т.н. знаете слугинските задачки. Но бебето ви чака само да се обърнете, изплюва бибероната и почва да плаче. Вие му се усмихвате и му давате пак биберона. Завъртате се с гръб правите не повече от 5 крачки, и о чудо, бебето пак реве и пак си е изплюло биберона. Това се повтаря около 217 пъти и накрая се отказвате

Весе, все едно чета за деня си днес. При нас аз съм бибата.

Ще ви чета утре сутрин, а в момента имам едно въпросче към ЛЛЛ. Има ли такова нещо като мазол на зърното? Имам едно безцветно образувание на едното зърно, прилича ми точно на мазолче. Появи се днес  и вече едва го издържам. Бебето като засуче боли ужасно. Или пък да не е запушено каналче? Как да го оправя? Много ви благодаря за отделеното време, момичета. Без вас да съм се отказала досега.

# 132
  • Бургас
Скреч, Айдин, тоя национален телефон дето го пише навсякъде и дето вие го давате, звънях неколкократно на него но никой не ми вдига, наистина имам нужда да дойде някой консултант да види правилно ли я поставям, тя правилно ли захапва, защото зверски ми е разранила зърната, мажа ги...ама не оздравяват...за сметка на това пък тя е малко по-благосклонна и по-често успявам да я навия да суче, но много често ми заспива на гърда. Аз я бутам, щипя, галя, вдигам и т.н. но не се разбужда и така кърменето ни може да продължи с часове докато я чакам да си вземе дрямката, защото аз давам и двете гърди на кърмене, защото по моемо нямам достатъчно кърма. С помпата ако се цедя изцеждам само около 10-20мл което е много малко. Като я сложа да суче се засища, но трае малко време и после пак й давам АМ защото пищи и е гладна още.
Привет Таничка!
Удобно ли е да попитам и ако помниш разбира се кога са били обажданията? За последните 20 дни има само 2 пропуснати обаждания, които са клипнати обратно и не са се обаждали повторно. Едното е било на 9-ти, а другото на 18-ти. Току що проверих телефона работи и има дежурен Лидер, с когото можеш да се свържеш. На страницата ни за контакти, би могла да видиш и други телефони за връзка: http://lalechebg.com/contacts/ . Имайте предвид, че сме доброволци и се случва децата ни да също да имат своите по-шумни мигове, да шофираме или точно в този момент да не можем да вдигнем. Обикновено клипваме обратно, когато можем да говорим. Понякога телефона, може да дава заето, друг път свободно, докато говорим с друга майка. Опитайте да позвъните отново малко по-късно. На лични ще изпратя и моите контакти - телефон и скайп и ако прецениш може да направим видео връзка и да погледна засукването.

На този етап в Бургас няма обучени Ла Лече Лига Лидери или Помощници за кърмене, които да ви видят на място. Имаме майка с опит в града, която ще попитам дали би могла да мине да ви види.

Доста се изписа в темата за компресията и алтернативите за дохранване. Възможно е ако се дохранва със система за дохранване да започне да забравя засукването от шише, да поема по-дълбоко гърдата, да почне да изсуква и стимулира по-дълго гърдите, приемайки добавката. Когато се цеди е хубаво да се изцеди веднага след хранене, тъй като млякото би потекло по-лесно и биха се доизпразнили гърдите след сукането на бебето, което да стимулира лактацията. Дохранването с АМ може да се сведе до толкова, че детето да се събуди около 2-2,5 часа спрямо началото на предното хранене, за да могат гърдите отново да бъдат стимулирани.
   bouquet
Здравей Simple Smile
Разбира се че мога да ти кажа кога съм звъняла има го в телефона ми, звъняла съм на 9ти няколко пъти, но никой не ми е клипвал обратно...като когато съм звъняла съм чакала докато не ме изключи оператора и никой не е вдигал, не съм клипвала.
Как да го дведем до толкова дохранването че да се събуди след 2-2,5ч? Единствения вариант е като даваме по-малко количество нали? Е да, ама като даваме по-малко количество нашето гардже започва да реве защото е още гладно Simple Smile И докато не й дам цялата дозичка не мирясва Simple Smile
Иначе се изцеждам след кърмене, както и в моментите в които въобще не иска да захапе и директно минаваме на шише, тогава отново се цедя. Но в тези моменти когато не е сукала не мога да изцедя много и от там съдя че въобще няма как да се нахрани само с кърма затова винаги след като се насуче и стигнем до момента в който вече не й пускат и тя започва да мрънка и да ги плюе (след като съм сменила и двете гърди), та тогава стигаме до шишето вече...Не знам как да я направя тази система с тръбичката за дохранване, като ползвам и силиконови зърна, ще стана хептен киборг....общо взето тотално неефективна майка  Rolling Eyes

# 133
  • Бургас
момичета да ви питам и още нещо, колко време издържа АМ след като е направено?

# 134
  • София
Танче, не го дръж повече от 30 мин. По-дбре да имаш топла преварена вода и да смесиш непосредствено преди хапванката.

Портокалче, тъкмо днес говорихме за ниския хемаглобин. Погледни лееко по-назад, препоръчах една докторка, която навремето много, ама много ни помогна с това - само с диетично хранене, без каквито и да било интервенции. Непременно отидете да се консултирате и с нея, а пък ниския хемаглобин трябва да се изследва от какво е предизвикан, преди да се юрне човек да прави каквото и да било! Възможно е само с малтофера да го качите трайно!  Peace
Ето ти линкче: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=734039.120

Общи условия

Активация на акаунт