ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 227
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро,мами!
Честита годишнина на Си_ти!!Желая дълъг и щастлив семеен живот,изпълнен с много усмивки и любов!!  bouquet

Честит имен ден на Самуил,на Белатв!Здраво и послушно детенце да бъде и много да радва мама!

Аз днес пропуснах сутрешната разходка,че малката вчера така се беше превъзбудила,че не спа целия ден.Не беше спала и предната нощ и снощи към 21ч вече беше видимо много изморена.Мъчеше се да заспи и не можеше,а най-тъпото беше,че и аз не можех да й помогна.Гушках,гушках,но продължаваше да плаче.Накрая я оставих в креватчето й,дадох й бибата и тя заспа сама.Дори не беше яла.Очаквах да поспи 1-2 часа и да се събуди гладна,а тя откара чак до 3.А беше яла последно в 18:30ч.За това пък,като яде в 3,оригна се и си заспа отново,та чак до 6.Та днес реших да я оставя в къщи малко,че почти съм сигурна,че вчера беше такава,вследствие на всичките тези мачкания и щипкания,които преживява като излезе навън.Ма значи разбирам,че е много сладка,ама как пък не се съобразяват някои хора,че това е малко бебе и му се нахвърлят отгоре.Говорят й с един преправен гласец,задават й въпроси/като че ли тя ще им отговори/,пипат я по ръцете/което тотално ме вбесява/ и я целуват по лицето. #Cussing out Може и да ме смятате за някаква маниячка,орлица майка,но пък не ми е приятно.
Сега си спи на терасата в количката и ми е супер спокойна.Съответно и аз. Naughty
Започвам да действам по дом.задачи.Лек ден на всички ви!

# 106
Благодаря ви момичета  Hug Ние изпратихме гостите и приспахме бебето. Остана да

Въпрос към ЛЛЛ
Каква е максималната норма за наддаване през първите месеци на изцяло кърмено бебе? За 15 дни между двете консултации е наддал 1200гр, а от изписването 1,850кг. Определено ми се струва множко, но е просто абсурд да намаля кърменето и да го подложа на "диета".

Здравей agnesana,
Поздравления за успешния старт в кърменето и така доброто наддаване. Crazy Hug Ако бебето е изключително само на кърма, то по-скоро няма максимална норма. Кърмата е естествената храна за бебетата, съответно наддаването, което всяко бебе на кърма достига(при положение, че е изключително кърмено и е на поискване) е естественото за него. Освен това наддаването зависи не само от количеството кърма, но и от гените. Повечето кърмени бебета в първите месеци наддават повече, след това темпа на наддаване се забавя, а на около година-година и половина дори леко може да се вталят и пухкавите гънки да поизчезнат.
Правилно отбелязваш, че да се слага изключително кърмено бебе на диета е почти невъзможно, а в същото време това крие и доста рискове. Когато бебето се кърми на поискване, без ограничения, то само определя кога от какво количество се нуждае, а в същото време организмът на майката има възможност да отговори най-точно на неговите потребности.  Peace Ограничаването по какъвто и да е начин, може да наруши тази естествена взаимовръзка и да доведе до нежелани резултати.
Може би тази статия ще представлява интерес за теб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29212.0

Надявам се информацията да ти е била полезна. Насреща сме ако имаш и други въпроси.  Hug

bouquet

Aidin, Ники много благодаря за отговорите и информацията  Hug Определено всичко ми е в полза  Hug

Искам да поздравя всички, които имаха и имат повод  Hug Съжалявам, че не е поименно, но понякога чета толкова на бързо, че...  Embarassed нищо  че иначе посточнно вися на "балкона".

Имам да готвя, да простирам, да пазарувам, а още и на разходка не сме излизали  ooooh! но се изкъпахме и изчистихме в нас. Да! Ние  Mr. Green
Иначе Ого е спокоен, когато няма колики. Започна и да спи нощем. Повече инфо, когато и двете ми ръце са свободни  Mr. Green

# 107
Здравейте, мами!
Как сте? На всички мами и деца с болежки много  Hug и бързо да минават !
Аз вчера на обяд легнах с Ева и се събдих с температура -38.4. Тооолкова гадно ми беше, главата ми я нямаше направо. Слагахме студени компреси с мм, даже чесън си сложих на китката- нищо. Изпих един нурофен и тази сутрин съм добре. Но цяла нощ не съм спала. Ева беше неспокойна, голямо мятане на ръцете и краката и заспи за няколко мин и проплаква, а аз се стисках будна, за да и пъхам цицата в устата, че мир да има.

Бемол, Сандалке, разкрихте ме ! Аз съм лаборантка, но то и да не бях- щом си организирала вземането на кръв, значи би трябвало да става въпрос за венозна, щом не е трябвало да пие АМ, значи е трябвало да пускаш желязо=> нисък хемоглобин. Исках да разбера при вас как. Ева я изписаха с 125 Нв, препоръчаха желязо, защото е недоносена и желязо в депата си няма. Като започнаха коликите и спря да ака редовно спрях да и давам малтофер. Надявах се да се подобрят нещата, но за сега не са.
Момичетата с професионални разочарования- не страдайте! Заслужавате и ще получите признание като се върнете на работа. В това отношение аз съм спокойна. В моята професия няма накъде да се издиам. Работя в държавна болница, назначиха човек на моето място, но  реша ли да се върна- аз съм титуляр.
Весе, и ние я играем тази игра Simple Smile Няма да забравя едно фрикасе, което готвих цял следобяд. Давам и да суче, тя уж заспива, слагам я в кошарата, отивам в кухнята, започвам да бъркам и тя се разплаква. Спирам котлона, пак давам да суче .... накрая фрикасето ми стана на буци, ева беше изнервена, аз бях останала без крака и ръце. Тогава реших, че няма да се зоря, ако реве, лягам до нея и толкова.
За спането - както и да я сложа в кошарата тя започва да се извива като скарида докато не се намести по гръб с ръцете вдигнати над главата. На една страна спи, ако съм я кърмила легнала. Тогава като се насуче си намества гърдата под бузата и така заспива. Много е сладка.
Гифт, напълно те разбирам. Оня ден ходих до магазина с Ева в слинга. Продавачката излезе иззад тезгяха чак и тоооолкова близо застана и така се засили към Ева, а аз усетих как си свивам юмрука и почти съм готова да ударя. Много е неприятно.
Аз май сериозно съм се вмайчила Sad Вчера свекърва ми предложи да я гледа докато отида до социалните и само като каза "..остави я..' и мен ме сви стомаха. Нали знаете като сънувате, че падате от високо и усещате под лъжичката адреналин+страх, точно така се почувствах. И реших, че на никакви лекции няма да ходя.

# 108
  • София
...  Невероятно е как човек се мобилизира, когато е намесено малко зависещо изцяло от теб същество.

Peace Peace
Така си е!
Бързо да се оправяш ти пожелавам  Heart Eyes
Ама много ви се радвам - на теб и на Лъки - страшни сладурки сте!

wwazz, (всеки път май ти изписвам ника различно, извинявай  Hug ) Извинявай, ако се намесвам неделикатно, но не мога да си спомня, имаше ли ти и други деца (в смисъл, собствен опит), та ще си кажа. От добри намерения е!  Hug
Този дълъг конюктивит, който сте изкарали, страшно разбива имунната система. То и при възрастни е така, а камо ли при малките деца. Трябва много да пазиш бебчо да не го повтори. Витамини много помагат в случая, особено вит. С, но пък много е мъничък още и не зная, редно ли е да се дават. Питай педи. Прекрасно в случая е, че му гладиш нещата - така се опазва от замърсявания. Мий му очичките засега само стерилно (примерно, с тампонче с преварена вода). И ако можеш, пази го максимално от контакт с други хора поне месец. Животни също не е добре да има около вас. Внимавай за ваксините - следи го да е максимално здрав, нито едно гурелче да няма и да не му тече нослето. Ако забележиш някое симптомче, не се колебай да отложиш ваксината, когато бебо ще е абсолютно здравичък ( и копче да не може да се каже!) Абе, то и педито сигурно ще се изкаже по въпроса, но според мен, след толкова дълъг конюктивит няма да е зле превантивно да отложите ваксините за след месец...
Извинявай пак за лекцията  Hug

Меченце, погледнах упътването на шезлонга. Не, не пише никъде, че не препоръчват люлеещата функция за малки бебета (употребата е от 0 месеца). А и позицията при люлеене не е в седнало положение, според мен е същата като наклон, както е в бебешкото кошче за кола. Но ще ти напиша останалите им забранителни изречения, за да си имаш предвид.
Скрит текст:
1. Да не се оставя с бебето на висока или мека повърхност (дивани, плотове, маси). Т. е. да седи само на пода.
2. Лежащата позиция (в шезлонг) да не се ползва, след като бебето вече може да седи самостоятелно.
3. Да не се пренася с бебето в него
4. Да не се хваща за пренасяне откъм стойката с играчки, а отстрани.
5. Да се ползват винаги ограничителни колани.
6. Да не се оставя бебето без надзор в люлката или шезлонга.
Това са по-накратко  Peace

Близначе, някъде бях мярнала Бобо на снимка - ама вярно е много красиво бебенце  Heart Eyes Завид, завид!

Гифтче, аз като усетя, че някой навън иска да я гушка или целува, веднага бутам краченце към устата на хората  Mr. Green Хич не им се церемони - това не е кукла, а и хората, когато видят подаденото от мен краченце, усещат се, да ти кажа. Предполагам, че просто са забравили, че не е желателен близък контакт с толкова малко бебе  Peace

Лъки, аз понеже имам предишен опит със сина с прием на малтофер, та да кажа. Не става толкова бързо възстановяването на желязо, недей да спираш малтофера по свое усмотрение  Peace Моят го приемаше поне 8-9 месеца (но си имаше анемия, де, а не просто нисък хемаглобин) и пускахме всеки месец изследвания. Помня, че не го спряхме веднага, след като се нормализира хемаглобинът, а изчакахме да закрепи нивата.
Между другото, да ви препоръчам на теб и на Бемол една страхотна доцентка от МА, която ни лекуваше, всъщност, само тя успя да диагностицира какво му е на детето и да го лекува с минимални интервенции (преди нея три пъти го отваряха под упойка, гадовете му с доценти и професори  #2gunfire А беше на 4-6 месеца!)
Та тя се казва доц. Маринова. Аз я наблюдавам и досега (защото ми е мнооого мила!), работи си жената, пък и книжки за бебоци пише  Peace Ако имате проблем с някой док, тичайте при нея  Hug

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 11:55 от Sandalka

# 109
  party023 beer2
Да ви почерпя, че днес имаме два повода Simple Smile Преди 8 години на този ден си казахме ДА с моя любим!
Днес нашето малко момченце има имен ден!

нещо не ми се получава със слагането на картинка

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 12:33 от si_ti

# 110
  • София
Честит двоен повод Си-ти! Да сте, живи, здрави и много щастливи цялото семейство!  bouquet

Ох, и аз съм като Лъки. Свива ми се сърцето като някой иска да го гушне и само дебна как го държи.
И с Калин бях така, до 2 годишната му възраст го бях давала на майка ми 4 пъти и то заради поводи на които не можех да откажа да отида. На баща му не го бях оставяла. Луда майка! Сега си мислих, че с второто ще съм по-даваща, да ама не, пак не го давам на никой. И нямам доверие на никой, може би малко на баща му, но пак хвърлям по едно око  ooooh! .

Само да вметна, че Лазар от сутринта когато споделих с вас за нашата игра е предремал точно 15 мин. за които аз успях да рендосам две тиквички и да простра една пералня. Няма такова будуване, имам чувството, че не знае как да заспи.

# 111
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Привет  Hug

Ние бяхме на консултация. Маги е качила 700гр. за 18 дни/сметнато от изписването, когато тя беше 4050гр./, та сега е 4750гр. и е дръпнала с 3см., т.к. сега е 58см.  Heart Eyes Смятам, че е добре за бебе само на кърма и се успокоих, защото си бях наумила, че не се справям с това кърмене.  Simple Smile

Си_ти, честит двоен повод и от мен! Бъдете здрави и нека щастието не ви напуска никогаШ  Hug

Аз така и не разбрах защо трябва да се маха нощното ядене?  Rolling Eyes

# 112
Си-ти честит ви двоен празник, нека само радост и щастие ви спохождат!
Весе и аз, и аз  smile3521, не сте единствените,тази сутрин Ивета като никога реши да излезем заедно, а аз лудата я гледах в ръцете щото тя искала да бута количка, пък аз давам само ако е по тротоара, ама не и да слиза или да се качва от него.
Очитенали ви казвах, че педито имала съмнение за запушен слъзен канал, та това защото има някакъв секрет от едното оче, даже залепва понякога, като е спала, и трябва с тампон да го почистя та да го отвори горката. Но като ви четох сутринта може и да не е, знам ли ще взема другия месец да я заведа на очен да си каже мнението.
Кате тези дни видях една колежка с бебе на 3 месеца беше горе-долу колкото твоето, защото много малко се беше родило, браво на вас. Явно все пак добре се справяш с кърменето.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 13:41 от mysterious

# 113
  party023 beer2
Да ви почерпя, че днес имаме два повода Simple Smile Преди 8 години на този ден си казахме ДА с моя любим!
Днес нашето малко момченце има имен ден!

нещо не ми се получава със слагането на картинка
smile3555 Е как пък видях,че имате годишнина,пък не видях че и твоят син се казва Самуил?!?Да ти е честит,Си_ти,жив и здрав да е и много да слуша мама и тати!

# 114
Скреч, Айдин, тоя национален телефон дето го пише навсякъде и дето вие го давате, звънях неколкократно на него но никой не ми вдига, наистина имам нужда да дойде някой консултант да види правилно ли я поставям, тя правилно ли захапва, защото зверски ми е разранила зърната, мажа ги...ама не оздравяват...за сметка на това пък тя е малко по-благосклонна и по-често успявам да я навия да суче, но много често ми заспива на гърда. Аз я бутам, щипя, галя, вдигам и т.н. но не се разбужда и така кърменето ни може да продължи с часове докато я чакам да си вземе дрямката, защото аз давам и двете гърди на кърмене, защото по моемо нямам достатъчно кърма. С помпата ако се цедя изцеждам само около 10-20мл което е много малко. Като я сложа да суче се засища, но трае малко време и после пак й давам АМ защото пищи и е гладна още.
Привет Таничка!
Удобно ли е да попитам и ако помниш разбира се кога са били обажданията? За последните 20 дни има само 2 пропуснати обаждания, които са клипнати обратно и не са се обаждали повторно. Едното е било на 9-ти, а другото на 18-ти. Току що проверих телефона работи и има дежурен Лидер, с когото можеш да се свържеш. На страницата ни за контакти, би могла да видиш и други телефони за връзка: http://lalechebg.com/contacts/ . Имайте предвид, че сме доброволци и се случва децата ни да също да имат своите по-шумни мигове, да шофираме или точно в този момент да не можем да вдигнем. Обикновено клипваме обратно, когато можем да говорим. Понякога телефона, може да дава заето, друг път свободно, докато говорим с друга майка. Опитайте да позвъните отново малко по-късно. На лични ще изпратя и моите контакти - телефон и скайп и ако прецениш може да направим видео връзка и да погледна засукването.

На този етап в Бургас няма обучени Ла Лече Лига Лидери или Помощници за кърмене, които да ви видят на място. Имаме майка с опит в града, която ще попитам дали би могла да мине да ви види.

Доста се изписа в темата за компресията и алтернативите за дохранване. Възможно е ако се дохранва със система за дохранване да започне да забравя засукването от шише, да поема по-дълбоко гърдата, да почне да изсуква и стимулира по-дълго гърдите, приемайки добавката. Когато се цеди е хубаво да се изцеди веднага след хранене, тъй като млякото би потекло по-лесно и биха се доизпразнили гърдите след сукането на бебето, което да стимулира лактацията. Дохранването с АМ може да се сведе до толкова, че детето да се събуди около 2-2,5 часа спрямо началото на предното хранене, за да могат гърдите отново да бъдат стимулирани.
   bouquet

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 14:10 от Ivy

# 115
  • София
Ах, и аз съм като една квачка кудкудякаща, когато някой вземе бебето или количката  hahaha
Уф, олекна ми, да ви кажа, че споделяте за същото, защото вече си мислех, че съм остаряла и вбабишкерила  Shocked

Си-ти, честити да сте днес! Важното е вие да се почерпите, пък ние, ако имаме време, ще клъвнем по някоя сладка между прането и готвенето  Hug

Катенце, не, че трябва да се маха нощното хранене. Дори за изцяло кърмени бебоци, не трябва - така пишат ЛЛЛ. От кърма бебето не може да преяде така, че да получи някакви стомашни проблеми. Но за тези бебета, които са на АМ, често се препоръчва да се намали 1 хранене след 3-4-тата седмица. И обикновено това е нощното хранене - за всеобщо удобство  Peace

# 116
Благодаря ви за пожаланията!
gift Grinning ти ме изненада много приятно, че си видяла годишнината ни  Hug

# 117
Lucky, Sandal, доста ме шашнахте с тази анемия. Аз спрях Малтофера тутакси на своя глава, даже мислех да го хвърля, то и не го давах много сриктно, все забравях. Странното е, че самото желязо в серума не е мръднало, само хемоглобинът се е качил. Колко трябва да бъде?

Lucky, не беше венозна кръвта, от петичката, но заради серумното желязо им трябваше повече.

Колко е недоносена дъщеря ти?

Сандалке, какво са му отваряли на сина ти?!  newsm78. Боже, ако има по-некадърно нещо от бг доктор... Тази д-р Маринова каква специалност е?

# 118
  • София

Катенце, не, че трябва да се маха нощното хранене. Дори за изцяло кърмени бебоци, не трябва - така пишат ЛЛЛ. От кърма бебето не може да преяде така, че да получи някакви стомашни проблеми. Но за тези бебета, които са на АМ, често се препоръчва да се намали 1 хранене след 3-4-тата седмица. И обикновено това е нощното хранене - за всеобщо удобство  Peace
Сандалич, ами ако бебето качва повечко грамчета? Според мен е еднакво притеснително, ако бебето не наддава и ако бебето наддава, като за световно... Една приятелка роди в края на Април, вече е + 6 кг, да е жив и здрав, но почти няма врат, ръцете и крачетата са му, като диречета...Поти се, на всички свивки е изринат... Предполагам не му е комфортно, съдейки по себе си, сега, като съм дебела не се чувствам добре, не само защото не изглеждам добре, но да не изброявам.... Но в никакъв случай не казвам, че съм права, просто аз така ги виждам нещата. И ако Марина беше наддала повече от кило, нямаше да се поколебая да я сложа на диетка.
Аз бебето си го давам, нямам против, но почти никой не го иска Laughing
Боже, ако има по-некадърно нещо от бг доктор...

Има, има.... примерно, фр доктор Confused

# 119
Аз пък не знам колко пъти яде Ади. Blush Въобще не й броя храненията.Първия месец в къщи беше като в казармата.Всичко се случваше под час.Бебето се хранеше на два часа и половина и нито секунда повече.Будех я ако не се събуждаше сама.След като на консултацията видях,че наддава добре,се поуспокоих,а и педито препоръча да я оставя тя да води.Сега тя определя режима.Яде когато е гладна.
Нощното хранене не смятам да го махам.Изобщо не съм сигурна,че е възможно на този етап,пък и не би НИ се отразило добре имайки се предвид,че това би навредило на лактацията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт