ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 846
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ:
Привечер, след 17:00ч., Маги става много раздразнителна. Единствено се успокоява на гърда, което предполага висене до 21:00ч., когато я къпем и след това я слагам отново да яде и заспива. Притеснявам се, че стои близо 4-5 часа и цока - кога активно, кога не...През това време връща малко мляко и пак цока...Предполагам, че я боли коремчето, но нищо друго не я успокоява - нито вибрации, нито затопляне на коремчето, нито носене. Няма ли да навреди на коремчето това дълго и продължително ядене и изобщо какво се случва с нея, че стои толкова много на гърда?

Здравей Katencetoo,
Прекрасно е, че следваш така старателно потребностите на бебето си и предлагаш гърда и когато е неспокойна.   bouquet Обичайно е за повечето бебета в първите седмици привечер да са по-неспокойни. Предполага се, че се дължи на емоционално претоварване - за бебетата може да е трудно да възприемат всичко, което се случва около тях и с тях- светлина, хора, гушкане или спане, пълно коремче, празно коремче и т.н.  Също както и ти си установила, много майки преди теб са забелязали, че кърменето е едно от успешните средства за успокояване в такива ситуации. Предполага се, че самото сукане, както и кърмата действат като болкоуспокояващо. Когато бебето суче, то е гушнато в мама на топло, близо до сърцето й и това му дава нужната увереност и спокойствие, че е на сигурно място.

Кърмата няма как да натовари стомахчето.  PeaceТова е естествената храна за бебето, а също така се усвоява много лесно и бързо.  PeaceАко неговия инстинкт му подсказва, че трябва да суче, вероятно целия му организъм се нуждае от всичко, което кърменето може да му даде - храна, вода, утеха, топлина...Ако и твоят майчински инстинкт ти подсказва, че бебето ти има нужда точно от това, чудесно! Намерила си начин да го успокояваш  Peace Hug

Отделно от това, на този етап бебетата имат нужда от много калории. Също така, за повечето новородени през първите седмици, е характерно т.нар. кърмене на куп - няколко последователни кърмения, които се случват на много кратки интервали от време или пък продължително седене на гърдата, като през това време бебето ту суче ефективно, ту си почива. След подобно зареждане с калории, може да спи и по-дълго време.

Надявам се информацията да ти е била полезна. Не се колебай да ни потърсиш, ако имаш и други въпроси.
  bouquet

# 331
Джина, цикъл Simple Smile

Моето бебенце се усмихва и гука Simple Smile И аз му гукам обратно. За моя изненада първото гукане сподели с баща си. На близо 7 седмици е. Айде сега   bouquet

# 332
  • София
Въпрос към ЛЛЛ!
Защо Ния от един месец не иска да я кърмя през деня, а нощно време си яде спокойно ( в полусън де)? От  жегите ли от какво не знам, но се налага да се цедя и съответно кърмата ми намаля. (от един месец насам имаше само един ден в който цял ден я кърмих, но беше по-хладно и не знам дали е от това. Тя беше и много поспалива същия ден, та може да е от това, че като спи яде) Като започна да я храня от гърда и започва едно гърчене, задавяне, ритане, дърпане на зърното  Shocked , сякаш иска, ама нещо не й се нрави да е по този начин  ooooh! . Иначе през нощта й давам и дори и да имам повече кърма, нито се задавя нито нищо.
Другият ми въпрос е, взех си Фенугрийк на капсули от 610мг. Ще подействат ли за увеличаване на кърмата?

Поздрави на всички мамчета   bouquet !

Това поведение прилича на кърмаческа стачка. Нощем и в полусън бебетата реагират по-инстинктивно, за това често в полусън са по-склонни да сучат. Не е изключено част от проблема да е и високата температура денем.
 Обикновено първо се проверяват здравословни причини като запушено носле, болка в ушите, възпалено гърло, млечница и подобни. Също така дразнители като смяна на миризмата от нов прах за пране или козметика, дразнене предизвикано от прием на лекарства при теб, алкохол, цигари. Това поведение може да се появи също при употреба на шише с биберон или залъгалка. А може да няма нищо общо с горните, отказът да е свързан с емоциите на бебето(като да речем при раздяла с майката или ако е хапело докато суче и ти си извиквала от болката и подобни)

Обикновено при бебета отказващи гърдата добре действат:
 - кърмене кожа до кожа (бебето по памперс, а ти гола там, където се опирате с бебето), както и възможно по-често прекарване в гушкане. По възможност отново на голо.
 - кърмене в полусън и през деня. Когато подава сигнали, че скоро ще се събуди, но още не е съвсем будно.
 - кърмене в тиха затъмнена стая.
 - кърмене в движение (ти да се движиш или леко да полюшваш бебето
 - НЕнастояване бебето да суче, а само предлагане на гърдата. В момента, в който се разстрои, го вдигаш да се успокои.
 - предлагане на гърдата по-начесто, за да може да се улови момента, в който бебето има вече апетит, но още не е прегладняло и има търпението да помирише или оближе гърдата, да засуче и да не се дразни, ако не текне млякото веднага.
 - ограничаване на шишето и залъгалката като причиняващи или усложняващи стачката. А храненето може да става по алтернативни начини, като система за хранене с пръст, чашка, спринцовка (ако имаш желание да опиташ някой от вариантите, ще дам повече информация и видео, които да ти донесат повече яснота как да се случва храненето). Ако никоя от алтернативите не е вариант за теб, може да помислиш да ограничиш поне залъгалката, за да започне бебето да търси гърдата, за да задоволи сукателния си рефлекс.
 - търпение, спокойствие и постоянство.

Рядко при стачкуващи бебета проблема се решава от раз. Рядко някой трик се оказва ефективен от първия път и всичко е наред от там насетне. Има нужда от спокойствието ти, защото бебето усеща напрежението. И от чести опити. Може да не подейства нещо три-пет пъти, но след ден-два да забележиш резултати. Може нещо, което ти е помогнало, в някой момент да не върши вече работа. Нищо. Има какво друго да се направи. По принцип, ако се хване от началото стачката и с разните трикове се предизвиква бебето отново да се върне на гърда, проблема може да се реши и доста бързо. А колко време ще отнеме в конкретната ситуация е трудно да се даде предположение. Има практика бебета понякога да изненадват родителите си с най-неочаквани решения Simple Smile
 Ето една статия за кърмаческа стачка. От нея може да си намериш нещо полезно за вас: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=705

Фенугрика има славата на лактогонно средство. Разбира се, не може да замени основната стимулация - сучещо бебе и/или цедене, но може да се ползва като помощно средство(след консултация с лекар). Ефект се забелязва при взимане на поне 6 капсули от 610мг на ден и след поне няколко дена на редовен прием.

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 02:50 от skrech

# 333
  • София
Skrech,
Скрит текст:
Както обикновенно, много благодаря за отделеното време. Причината да си мисля, че кърмата ми е намаляла, освен нервниченето на малчо е това, че първите две седмици наддадохме около 750 г, а за вторите две едва около 250, мерени на един и същи кантар. Сега съм в ужас за следващото теглене. Моля се да съм параноичка и това малко наддаване да е било временно.

За хранителни добавки пия лактогонен чай по две чаши на ден и от вчера започнах да пия капсулки fenugreek- по три на ден. Не съм забелязала още разлика, но да видим.

В момента започнах да предлагам и двете гърди на хранене (защото си търси да суче), след това изцеждам по около 10- 15 минути всяка гърда с електрическа помпа. Това разумно ли ти се струва? Но за днес наприменр съм изцелила около 10 мл за целия ден до момента. А иначе той има само около 2- 3 минути на гърда сучене с преглъщане, но доста силно засуква. Вчера пак имах болезнена бучица и след топъл компрес и масаж я изсмука за отрицателно време.

Ще пробвам маратонното кърмене като успея да се организирам през следващата седмица и ще пиша отново.

Много ти благодаря отново за помощта  newsm51

Щом е склонен да суче, предлагането и на двете гърди е чудесен вариант  Peace Дори ако търси и след това още, можеш да опиташ да го върнеш отново на първата гърда и след това на втората. Като подпомагаш и с компресия, ако забелязваш да има нужда. И ако успява да се нахрани, при всяко хранене, чудесно, спестява и цеденето. А ако не му е достатъчно, изцеждането след кърмене може да ти помогне. Пишеш, че цедиш и двете гърди за по 10-15 минути. Можеш да опиташ вместо наведнъж, да цедиш, като ги сменяш гърдите през няколко минутки(така се изцежда по-ефективно според майки, които хранят с изцедена кърма). Има дори една техника - 7-5-3, която е на практика същото - 7 мин. цедене, минута почивка - 5 мин. цедене, минутка почивка - 3 мин. цедене.

Според майки, които са ползвали фенугрик, ефект се забелязва, ако се приемат поне по 6 капсули на ден (ако са от около 600мг. А ако са от 500мл - поне по 7 капсули на ден). И една консултация с лекар не е излишна, особено ако са на лице заболявания като диабет, хипогликемия или имаш проблем с кръвното.

Въпрос към ЛЛЛ - бебка като суче, понякога усещам боцкания като иглички в зърното и някакъв сърбеж отстрани по ареолата, това дали е нормално? Embarassed

Забелязваш ли промяна в цвета на зърното и ареолата (да са станали по-червени или розови или края на ареолата да е по-тъмен? Ти или бебето да сте приемали антибиотици или бебето да има млечница случайно? Или вагинална гъбична инфекция при теб?
 Възможно е да имаш млечница (гъбична инфекция на гърдите), която се диагностицира от лекар. Ето някои неща, които можеш да провериш и съобщиш на лекаря също - ако бебето има обрив в областта на памперса, ако има бели полепи по венците и бузките или устната кухина е станала по-лъскава, цъкащ звук докато бебето суче, усещанията при теб  - сърбежа, бробожданията и евентуално ако има промяна в цвета на ареолата, ако има пробождания и навътре в гърдата (между храненията, а не при спускане на млякото).
 Лечение назначава лекаря и се лекуват майката и бебето, дори бебето да няма симптоми. Кърменето може да продължи и по време на лечението. Ако се окаже млечница, мога да дам и допълнителни идеи за предотвратяване на повторна инфекция, и по-бързо излекуване.

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 03:09 от skrech

# 334

Въпрос към момчешките мами. Пишката маже ли се с крема за подсичане? Май се е зачервила на места, но да не му направя по-гадно ако я намажа.

няма проблем мажи я   bouquet

# 335
Добро утро
Данче дано да се оправите бързо с бебче !! И хич не се притеснявай и не се обвинявай - вече Т навън се променят и взе да става и по-хладно вечер та е доста лесно да се настине .

да пиша и аз , че само се опитвам да ви догонвам !! И докато ви изчета ....то дошло време да се кърмим с Тианчето !

Аз лично съм много доволна че имаме ЛЛЛ лидери  тук , които ни съветват ( scretch и aidin) . Даже да ви кажа вчера им изчетох всички съвети  назад и са допста полезни , дори пратих на майка ми да се обучава и да не ми натяква постоянно на главата за режими на детето за кърмене ...или ама защо пак го кърмя нали преди 30 мин яде ? ами щом му се  яде ще му дам разбира се ..ние защо ядем и извън режима закуска , обед и вечер.  ooooh!  
Така че ЛЛЛ лидерите тук  Голямо Благодаря и  Благодаря че ни подкрепяте ние майките които кърмим , защото кърменето е най-доброто от всички други храни и заместители  ( ако една майка може да го прави разбира се )

А как сме ние да се отчетем :
Скрит текст:
Тиана си цока здраво , прави си 4 - 5 часови паузи вечер , но много рядко си се събужда и след 2-3 часа за леко похапване нощем. Коликите ....ами  какво да ви кажа пием Инфакол -по предната вечер както си се бяхме приготвили с татито  за поредната доза рев започаща обикновено от 21ч се оказа  че Тианчето си заспа на гърдата ми и така и не чухме да ревне от колики...та си отворихме една бутилка вино за наздраве с татито Simple Smile Щастливи . Тази вечер също така....няма и помен от коликите ...странна работа ...дано да не е временно де.
Иначе преди три 3дни направи по -голяма пауза и аз досега нямах нужда да се цедя , защото си имам млако достатъчно и тя си ме изцеждаше до капка и си заспичаше доволна . Да ама онзи ден след като пропусна и аз не се изцедих и я чаках за следващото ядене - гърдите ми така се бяха опраскали с мляко че вдихнах лека Т 37.7 и едната гърда почна да ме боли - малката  не можеше да изсуче нищо от нея  и аз така се притесних какво става - една треска ме почна като начален стадий на грип с болки в мускулите - изцедих малко от болезнената  гърда и пих един беналгин . И вечерта като се събидух с едни обриви по цялото тяло за капак ( алергия май си беше) + болките в мускулите  и гърдата ха иди та спи . Малката си хапваше де . Та чак вчера си се оправих и вече знам за урок ми е да си се цедя ако пропусне ядене.  Това е от нас   bouquet

# 336
  • Зеленият рай в сърцето на България
Добро утро.
Моята болка в ухото се оказа възпаление на средното ухо  Sad Невероятни болки бяха, направо главата ми щракаше, а нямаше как да пия обезболяващи ... капките, които са с лидокаин изобщо не намаляваха болката  ooooh! няколко дни преживях един малък ужас ....

Asta аз за почистване на нослето използвах Риномер Бейби. Не му правя реклама  Mr. Green само това съм пробвала, но от първото впръскване нослето се отпуши.

Джина (Обръщам се към теб, защото пишеш че си на диета). И на мен много  ми се иска да започна, че не мога да се гледам така, но ми се струва рано  newsm78 Ти кърмиш ли?

Ей, като го чуя това "хората еди си какво" и ми пада пердето - хората ли са майката тук или аз  #2gunfire
 #Cussing out  #Cussing out  #2gunfire

verabel Аз варя копърово семе. В 150-160 мл вода слагам малка щипка семе. Не знам дали е от това, но бебето няма колики ... поне аз по нищо не разбирам да има. Иначе сме се заредили с 3 флакончета Инфакол (от Англия), но не сме опирали до тях.  Grinning

# 337
Скрит текст:
Въпрос към ЛЛЛ!
Защо Ния от един месец не иска да я кърмя през деня, а нощно време си яде спокойно ( в полусън де)? От  жегите ли от какво не знам, но се налага да се цедя и съответно кърмата ми намаля. (от един месец насам имаше само един ден в който цял ден я кърмих, но беше по-хладно и не знам дали е от това. Тя беше и много поспалива същия ден, та може да е от това, че като спи яде) Като започна да я храня от гърда и започва едно гърчене, задавяне, ритане, дърпане на зърното  Shocked , сякаш иска, ама нещо не й се нрави да е по този начин  ooooh! . Иначе през нощта й давам и дори и да имам повече кърма, нито се задавя нито нищо.
Другият ми въпрос е, взех си Фенугрийк на капсули от 610мг. Ще подействат ли за увеличаване на кърмата?[/color]

Скрит текст:
Това поведение прилича на кърмаческа стачка. Нощем и в полусън бебетата реагират по-инстинктивно, за това често в полусън са по-склонни да сучат. Не е изключено част от проблема да е и високата температура денем.
 Обикновено първо се проверяват здравословни причини като запушено носле, болка в ушите, възпалено гърло, млечница и подобни. Също така дразнители като смяна на миризмата от нов прах за пране или козметика, дразнене предизвикано от прием на лекарства при теб, алкохол, цигари. Това поведение може да се появи също при употреба на шише с биберон или залъгалка. А може да няма нищо общо с горните, отказът да е свързан с емоциите на бебето(като да речем при раздяла с майката или ако е хапело докато суче и ти си извиквала от болката и подобни)

Обикновено при бебета отказващи гърдата добре действат:
 - кърмене кожа до кожа (бебето по памперс, а ти гола там, където се опирате с бебето), както и възможно по-често прекарване в гушкане. По възможност отново на голо.
 - кърмене в полусън и през деня. Когато подава сигнали, че скоро ще се събуди, но още не е съвсем будно.
 - кърмене в тиха затъмнена стая.
 - кърмене в движение (ти да се движиш или леко да полюшваш бебето
 - НЕнастояване бебето да суче, а само предлагане на гърдата. В момента, в който се разстрои, го вдигаш да се успокои.
 - предлагане на гърдата по-начесто, за да може да се улови момента, в който бебето има вече апетит, но още не е прегладняло и има търпението да помирише или оближе гърдата, да засуче и да не се дразни, ако не текне млякото веднага.
 - ограничаване на шишето и залъгалката като причиняващи или усложняващи стачката. А храненето може да става по алтернативни начини, като система за хранене с пръст, чашка, спринцовка (ако имаш желание да опиташ някой от вариантите, ще дам повече информация и видео, които да ти донесат повече яснота как да се случва храненето). Ако никоя от алтернативите не е вариант за теб, може да помислиш да ограничиш поне залъгалката, за да започне бебето да търси гърдата, за да задоволи сукателния си рефлекс.
 - търпение, спокойствие и постоянство.

Рядко при стачкуващи бебета проблема се решава от раз. Рядко някой трик се оказва ефективен от първия път и всичко е наред от там насетне. Има нужда от спокойствието ти, защото бебето усеща напрежението. И от чести опити. Може да не подейства нещо три-пет пъти, но след ден-два да забележиш резултати. Може нещо, което ти е помогнало, в някой момент да не върши вече работа. Нищо. Има какво друго да се направи. По принцип, ако се хване от началото стачката и с разните трикове се предизвиква бебето отново да се върне на гърда, проблема може да се реши и доста бързо. А колко време ще отнеме в конкретната ситуация е трудно да се даде предположение. Има практика бебета понякога да изненадват родителите си с най-неочаквани решения Simple Smile
 Ето една статия за кърмаческа стачка. От нея може да си намериш нещо полезно за вас: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=705

Фенугрика има славата на лактогонно средство. Разбира се, не може да замени основната стимулация - сучещо бебе и/или цедене, но може да се ползва като помощно средство(след консултация с лекар). Ефект се забелязва при взимане на поне 6 капсули от 610мг на ден и след поне няколко дена на редовен прием.

[/spoiler]
skrech, благодаря ти   bouquet! Прочетох материала който си дала и да ти кажа, малката наистина спря да суче точно когато заминахме в провинцията при свекитата. Отделно ползва залъгалка ( с нея заспива веднага, но я плюва веднага щом заспи), отделно когато имах проблеми с едната гърда и още тогава ми намаля кърмата се наложи да додавам АМ и съответно го правя от шише ( нямах идея за другите варианти). Честно казано, по някой път ми иде да си кажа че само ще се цедя и няма да я мъча. Странното е, че когато я сложа на гърда през деня тя започва много лакомо. Направо сякаш точно от това има нужда, но в момента в който засмуква и сякаш преглъща и въздух, а и това гърчене на тялото ... Ама не изглежда да не й е приятно и да се дърпа, а напротив - не изпуска гърдата или ако изпусне я търси нервно, но не може да се нахрани. Иначе за другите симптоми няма, като Т, да е болна и тн. Знам ли и аз стачкува ли какво прави, но чак на стачка не прилича с това желание да суче  newsm78

# 338
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Въпрос към ЛЛЛ:
Привечер, след 17:00ч., Маги става много раздразнителна. Единствено се успокоява на гърда, което предполага висене до 21:00ч., когато я къпем и след това я слагам отново да яде и заспива. Притеснявам се, че стои близо 4-5 часа и цока - кога активно, кога не...През това време връща малко мляко и пак цока...Предполагам, че я боли коремчето, но нищо друго не я успокоява - нито вибрации, нито затопляне на коремчето, нито носене. Няма ли да навреди на коремчето това дълго и продължително ядене и изобщо какво се случва с нея, че стои толкова много на гърда?

Здравей Katencetoo,
Прекрасно е, че следваш така старателно потребностите на бебето си и предлагаш гърда и когато е неспокойна.   bouquet Обичайно е за повечето бебета в първите седмици привечер да са по-неспокойни. Предполага се, че се дължи на емоционално претоварване - за бебетата може да е трудно да възприемат всичко, което се случва около тях и с тях- светлина, хора, гушкане или спане, пълно коремче, празно коремче и т.н.  Също както и ти си установила, много майки преди теб са забелязали, че кърменето е едно от успешните средства за успокояване в такива ситуации. Предполага се, че самото сукане, както и кърмата действат като болкоуспокояващо. Когато бебето суче, то е гушнато в мама на топло, близо до сърцето й и това му дава нужната увереност и спокойствие, че е на сигурно място.

Кърмата няма как да натовари стомахчето.  PeaceТова е естествената храна за бебето, а също така се усвоява много лесно и бързо.  PeaceАко неговия инстинкт му подсказва, че трябва да суче, вероятно целия му организъм се нуждае от всичко, което кърменето може да му даде - храна, вода, утеха, топлина...Ако и твоят майчински инстинкт ти подсказва, че бебето ти има нужда точно от това, чудесно! Намерила си начин да го успокояваш  Peace Hug

Отделно от това, на този етап бебетата имат нужда от много калории. Също така, за повечето новородени през първите седмици, е характерно т.нар. кърмене на куп - няколко последователни кърмения, които се случват на много кратки интервали от време или пък продължително седене на гърдата, като през това време бебето ту суче ефективно, ту си почива. След подобно зареждане с калории, може да спи и по-дълго време.

Надявам се информацията да ти е била полезна. Не се колебай да ни потърсиш, ако имаш и други въпроси.
  bouquet

Изключително ти благодаря за отговора   bouquet Явно трябва да се заредя с търпение и да чакам тези периоди да отминат. Успокоих се, че не претоварва коремчето след толкова часове ядене. Имам още един въпрос - на небцето, откакто започнах да я кърмя, има 3-4 малки бели точици - броят ли се за млечница и трябва ли да се предприеме нещо, или ще си минат сами. Не показва признаци, че я боли. Педиатърката ги видя като й преглеждаше гърлото, но нищо не каза.

Данче, съжалявам, че и Тони пипна гадните сополки. На Маги също са й бледо жълтеникави. Първо вадих от едната ноздра, след това тя се оправи, но започнах да ги дърпам от другата. Надявам се да не се получи затворен кръг. Утре ще звънна на педиатърката да я питам дали да не пуснем микробиология на носен секрет, ей така, за успокоение. Дано вие бързо се оправите  Hug Аз даже купих вчера бейби-вак аспиратора. Адски съм доволна. Дърпа всичко без да травмира детето. Преди него ползвах един аспиратор с маркуч, с който аз трябваше да дърпам сополките, но дъх не ми оставаше накрая, а малката много плачеше с него. да бях се ориентирала по-рано, че и горкия батко навремето го мъчих с тоя мозъкопиец.

Аз искам да благодаря на всички момичета от ЛЛЛ за помощта, която ни оказват, за времето и търпението, с което се зареждат да ни отговарят...и то доста подробно.   bouquet Също съм на мнение, че темата не е само за споделяне на първи усмивки, първи звуци и прочие, ами за обмяна на опит и взаимопомощ, в което кърменето е просто неизбежна част.

И все пак да си кажа, че от вчера Маги постоянно хвърля по едни сърцеразтапящи усмивки  Heart Eyes Обожавам ги тези моменти и се радвам, че имам удоволствието да ги изпитам още веднъж  Hug

# 339
  • varna
Въпрос към ЛЛЛ - бебка като суче, понякога усещам боцкания като иглички в зърното и някакъв сърбеж отстрани по ареолата, това дали е нормално? Embarassed
Забелязваш ли промяна в цвета на зърното и ареолата (да са станали по-червени или розови или края на ареолата да е по-тъмен? Ти или бебето да сте приемали антибиотици или бебето да има млечница случайно? Или вагинална гъбична инфекция при теб?
 Възможно е да имаш млечница (гъбична инфекция на гърдите), която се диагностицира от лекар. Ето някои неща, които можеш да провериш и съобщиш на лекаря също - ако бебето има обрив в областта на памперса, ако има бели полепи по венците и бузките или устната кухина е станала по-лъскава, цъкащ звук докато бебето суче, усещанията при теб  - сърбежа, бробожданията и евентуално ако има промяна в цвета на ареолата, ако има пробождания и навътре в гърдата (между храненията, а не при спускане на млякото).
 Лечение назначава лекаря и се лекуват майката и бебето, дори бебето да няма симптоми. Кърменето може да продължи и по време на лечението. Ако се окаже млечница, мога да дам и допълнителни идеи за предотвратяване на повторна инфекция, и по-бързо излекуване.

За пореден път благодаря, Скреч! На АБ бяхме и двете в болницата, аз три дни, а тя цели седем. Ема няма обрив по памперса, нито полепи по венците, езичето й е бяло, но е така от раждането още, двете педита я гледаха и казаха, че няма проблем. Колкото до мен, потъмняват малко ареолите в горния край и се набръчкват леко, но като свърши да суче и си връщат нормалния цвят и форма, така че не мисля, че е млечница, ама пък педито ни е в отпуска, та не знам  newsm78

За постовете на ЛЛЛ - ами който не го интересува, просто прескача и не чете, не е голяма философия, на останалите са ни много полезни- благодаря, момичета!

За чая от копър - взела съм този на Хип и правя една чаена лъжичка в 100 мл преварена вода и на бебка й харесва, пийва си го  Peace
За акането - Ема вече трети ден ака само по веднъж за целия ден, ама се омазва до ушите, това дали е нормално, преди това имаше 2-3 наакани памперса, ама доста по помалко. Не съм й сменяла нищо в режима, само добавих био гая капките и чайчето от копър, може ли от тях да е, ама нали уж са за обратния ефект  newsm78

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 12:24 от herairness

# 340
Гифтче, много се радвам, че при теб военното положение се е уталожило  Hug Пу-пу-пу де!
Ох, ама защо така ТМ работи без почивен ден бее  Sad Страшно кофти това, сигурно се изтощава ужасно. Помня, че търсеше работа по едно време и явно е намерил, но съвсем ли не му дават почивки?
То, от друга страна, това обстоятелство на късмет ви е дошло - така ТМ ще може да ти влезе, и да влиза и занапред в положението. Забелязала съм, че мъжете успяват да разберат по-добре жените за тяхната супер ангажираност, когато изпаднат в подобна на тяхната ситуация...
А за секса... е, то братски отношения трудно Simple Smile пък и секс с бебе в стаята винаги е недотам апетитно занимание (на нас на 3 пъти ни се проваляше работата още в началото  Laughing ), но опитай да намериш начин да го предразполагаш и да си завъртите колелото наново - най-малкото сексът е чудесно средство за тонус, щастие и любов  Peace И ще свикнете със секс-с-бебе-в-стаята. (Кофтито става по-натам, когато изведнъж нощем, още запъхтяни, изведнъж усетите, че вече изправящото се детенце тихичко се е изправило и ви наблюдава в тъмното  Mr. Green Mr. Green )

Аз пера също с Тео Бебе, но е течен препарат, този с алоето. Чудесна, свежа и ненатрапчива миризма придава, нищо общо с гранясало  Peace А се мажем засега с най-най-различни олиа и кремчета - все още имам от насъбраните през бременността мострички и тези от подаръците в б-цата. Обаче аз и бебето станахме фенове на кремче Клоран с лайка - мммм, на Дари много й харесва миризмата явно и е супер спокойна с него. Иначе мрази да я мажа, каква госпойца ще става, не знам  Laughing

За бебешките усмивки. Абе, хора, не се шашкайте, ако не се усмихва бебчето, то всъщност е ужасно рано за осъзната усмивка и това са само гримаси, които бебетата копират, нищо повече  Peace Ние сами си я научихме нашта да се хили и си въобразяваме, че се смее  Laughing Като я взимаме за преобуване и като почнем да й грмиасничем - ама с една такава широко отворена уста, огромни очи и движещи се вежди, и тя започна да копира гримаса с широко отворена уста на усмивка. Е вярно, страаашно е сладка и ние се радваме до небето всеки път. Тя е разбрала, че тази именно гримаса ни е допаднала (защото бебетата чувстват излъчването на големите) и е решила, че ще се подмазва по този начин. Това е. А да се чака осъзната усмивка (с чувство на радост) преди 4-ия месец няма смисъл  Peace

Искам да ви питам нещо и аз.
Дарито има подута бучица, доста твърда на лявото рамо. Това дали е от БЦЖ-то? Аз просто не си спомням в болницата в кое рамо й го сложиха  newsm78 Има ли и други такива дечица с бучици?

Иииии
Защото
Всички
Си имаме
По едно поне
Сладко бебенце,
Черпя ви това весело клипче:

И нашата е на лявото рамо. Но е леко зачервена, като ухапана от комар  Thinking

# 341
Кате ,пиши как е Маги и какво са ви посъветвали за сополите ,че нашта докторка е на работа чак на 2 септември и бяхме на дежурен кабинет ,а аз нямам доверие на случайни лекари.Тонито цяла нощ имаше сополи ,хъркаше,поне 2 пъти ставах да му чистя носа,добре поне ,че хапва ,като му е отпушен.
Взех Молфикс да ги пробвам,тройка взех ,не знам дали не сгреших.
Близначе ,пиши едно ЛС кат идваш с Пазарджик,дано да сме здрави дотогава.

# 342
  • София
frozenInside, дори мисля, че закъснях /днес бебето става на 40 дни/. Но няма да правя упражнения, родих със секцио. Не кърмя. Но ти ако кърмиш би следвало да позачакаш малко с лишенията. Hug
Имам ужасен гърлобол, усещам, че нещата вървят към разболяване. Confused

# 343
Джина и аз съм така.От онзи ден имам Т,гърлото ужасно ме боли ,а днес сутринта едва станах от леглото.Цялото тяло ме болеше,гадни мускулни болки Sad Пих парацетамол,чай с мед, Хомеожен...Кърмачки ,помагайте  Laughing Laughing
Оффф,смея се аз ,ама хич не е до смях...

# 344
Сияна...евала, поздравления ! Завиждам !ПИши малко по-подроибно, на ЛС. Не е ли само редовно?

Аз днес пак бях в Панагюрище, напазарувахме всичко за Бобо. Оказа се, че млякото (ХИП) е с 2 лв по-евтино, а памперсите - с 4 лв. Както и всичко останало, дори дрешките. Занапред мисля само от тук да си пазарувам, убедих се каква скъпотия е в София  ooooh!

За кърменето нека се разберем - аз нямам нищо против кърмещите. Обаче си има тема за това. Или най-малкото, не може ли поне да е в скрит текст? Аз също имам неволи и хиляда въпроси относно храненето с АМ, обаче и през акъла ми не е минало да занимавам някой тук, има си тема. Бих писала там, или тук но в скрит текст. За момента се оправям като се допитвам до педиатърката. Както и да е . Така или иначе аз ги подминавам тия чаршафи, така че ми е все тая. И повече аз за думичката започваща с к. няма да пиша. Нито думичка. Ще чакам деня , в който всички вече ще се научите да кърмите и чаршафите ще изчезнат  Mr. Green Това го казвам с добро , да не реши някой че е заяждане  Hug

Днес ми е нервно, сънувах как някаква гледачка ми предсказва, че ще живея до 73 години и ми е тъпо.  Confused Аз исках поне до 90  Crossing Arms Егати гадния сън. Защо така му се вързах.....

Данче, със сигурност ще идвам до Пазарджик. Ще ти пиша кога, може да се видим. Вероятно ще взема и Бобо, та да се поразходя там, казаха ми, че на Острова са направили чудеса  Peace

Днес купих на Бобето нощен чай на ХИП (също е доста по-евтин от София), уж за по-дълъг сън. Довечера ще му направя и ще споделя действа ли  Wink

Общи условия

Активация на акаунт