ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 263
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Sweet butterfly вземи прочети последният ми пост, и аз бях кат теб с кърмата, ама днес няма спирка, имам чувството, че ще ми се пръснат гърдите, на вас кърмата ви тръгна на 5-тия ден на мен на 25-ия, жива и здрава да е колежката която ми даде хапчетата, ама верно нищо друго не съм правила, не вярвам да е от ребрата дето ги ядох снощи  newsm78

Мисти, какви са тия хапчета, пропуснала съм, а вече експериментирам с чайове и билкови таблетки, та още един хап няма да ми направи впечатление?

# 316
  • varna
И аз да се отчета за днес - Ема пък иска да яде нон-стоп и това си е, засега успявам да наложа да е поне през два часа, ама с голямо дундуркане, залъгалки, чайче и прочие, доста изтощително, ама съм упорита пък  Mr. Green
Следобеда излязох сама с количката да се видя с дружките на кафе, ми справих се успешно и с асансьора, и със стълбите, че и с "прекрасните" пътища и тротоари - много се гордея със себе си  Twisted Evil
Въпрос към ЛЛЛ - бебка като суче, понякога усещам боцкания като иглички в зърното и някакъв сърбеж отстрани по ареолата, това дали е нормално? Embarassed
Като заговорихме за кърменето, и мен днес мама много ме нервира - кърми, та кърми, хората я предупредили, че било много полезно зимата за бацилите. Ей, като го чуя това "хората еди си какво" и ми пада пердето - хората ли са майката тук или аз  #2gunfire

# 317
Хора,ние сме болни  Cry И Тони е болен и той  Cry
Има жълти сополи,през 20 минути му ги дърпам  с помпичката на Маример.
Водих го на лекар,очичките му взеха да се насълзяват от сополи.Каза само да следя за Т,пръскам Тетризал спрей и това е .Но ми е много мъчно да го гледам така и се чувствамнай-голямата некадърница ,че успях да разболея бебе на 1 месец  Cry

# 318
  • София
Niki1, много ясно, че ще бъда иронична към нещо, с което прекалено много се преекспонира. И не виждам защо консултантите от ЛЛЛ трябва да се засягат, мисля, че те получават адекватна обратна връзка. Пък и темата е отчетна, не е нито тема на ЛЛЛ, нито специализирана за кърмене.  Peace
Данче, бързо да се оправяте!

# 319
Niki1, много ясно, че ще бъда иронична към нещо, с което прекалено много се преекспонира. И не виждам защо консултантите от ЛЛЛ трябва да се засягат, мисля, че те получават адекватна обратна връзка. Пък и темата е отчетна, не е нито тема на ЛЛЛ, нито специализирана за кърмене.  Peace

Добре казано!  Peace

И отново без да се обиждате, но темата наистина е отчетна, а не кърмаческа. И аз съм ревала по нощите като ми бяха напращели гърдите, а малката не искаше да захапе, но си намирам инфо от нета или от докторите ми! ЕВАЛА на момичетата от ЛЛЛ за нервите и отделеното време-спор няма!!!!
но все пак за всеки ще е по интересно ако се пишат неща от сорта на: чие детенце се е усмихнало, или започнало да гука или да си качваме снимчици с усмивките им, а не да прелистваме  многобройните страници оцветени в червено засягащи кърменето! Пак казвам НИЩО против кърменето нямам- напротив ако можех бих кърмила още, но все пак има си отделни теми засягащи проблемите и несгодите в тази сфера!

Прегръдки на всички юлски бебенца! Да са ни здрави и да ни правят горди родители!!!

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 22:16 от glorybg

# 320
  • София
Asta, при нас е запушен носа и имаше доста пъпки по бузките, оказа се, че има стафилококи /взеха му секрет от носа/.
Пине, вече положението е малко по-добре. Зависи от позата, но вече почти нямам болка, надявам се нещата да стават все по-добре.
Ние сме с доста колики - реве доста. Давам Лефакс, но като че ли вече не помага така. Взех и Био Гайа. Вие как я давате, казаха ми по 5 капки сутрин. Правя и чай "Бебезан".
Снощи спа 7 часа и се събуди в 4, след това поне два часа не искаше да заспи. Сега пак спи от около 19 часа, но смятам да го събудя,, като станат около 3,5-4 часа. Не яде много и не ходи, само веднъж на ден обилно и то доста рядко и един-два пъти по малко. Но нали се води за ходене, ако е като монета от левче.
Мисля и хомеопатични капки да опитаме, ако продължават така нещата.
Днес в аптеката аптекарката "ме успокои", всичко щяло да мине, като стане на три месеца и половина!!! - Ужас аз ще лудна до тогава.

# 321
Данче,изобщо не си некадърница! Hug Случва се.Следи му Т на бебчо и се успокой!Дано бързо се оправи! Praynig
Хера,това за хората ми е "любимо"!Моята майка е същата.Хората така,хората иначе...Еди коя си го захранила нейното на 3 месеца аз защо ще чакам 6-тия.Друга слагала чорапки на нейното,аз защо не слагам...И хиляди такива.Писнало ми е да слушам за хората и все тяхното да е правилно.Ама права си  Naughty :Хората ли са майката тук или аз?! Crossing Arms

# 322
Здравейте! Влизам вече само когато имам въпрос към ЛЛЛ и сигурно ще кажете че не ми е работа в такъв случай да коментирам но glorybg , ако не се лъжа преди време мисля че Айдин каза да се направи анкета и ако повечето не искате ЛЛЛ, те няма да се месят. Нормално е да има жени които кърмят и да имат въпроси и проблеми. Тези които не кърмят слагат АМ в шешето, джуркат и дават. Кърмата малко по-трудно "става" и е логично да се пита щом има проблем с това. Казвайки че има отделни теми означава ли че не трябва вече да задавам аз и другите момичета въпроси в тази? Точно колкото усмивките на бебоците са важни, точно толкова и кърменето при кърмещите. На теб ти е приятно да слушаш за усмивки и тн, но както се вижда се пише за манджи и плетки  Whistling . Хайде сега ме оплюйте!   bouquet

# 323

Добре казано!  Peace

И отново без да се обиждате, но темата наистина е отчетна, а не кърмаческа. И аз съм ревала по нощите като ми бяха напращели гърдите, а малката не искаше да захапе, но си намирам инфо от нета или от докторите ми! ЕВАЛА на момичетата от ЛЛЛ за нервите и отделеното време-спор няма!!!!
но все пак за всеки ще е по интересно ако се пишат неща от сорта на: чие детенце се е усмихнало, или започнало да гука или да си качваме снимчици с усмивките им, а не да прелистваме  многобройните страници оцветени в червено засягащи кърменето! Пак казвам НИЩО против кърменето нямам- напротив ако можех бих кърмила още, но все пак има си отделни теми засягащи проблемите и несгодите в тази сфера!

Не ми се сърдете, но аз пък няма да се съглася. Вярно е, че темата е отчетна, но кърменето за много от пишещите е неразделна част от отглеждането на юлските ни дечица- наред със запушените нослета, коликите, усмивчиците и останалите неща и проблеми, които ни мъчат всички. И мисля, че разговорите за кърмене имат място и тук наред с всички останали неща, които се обсъждат.  Огромни благодарности на момичетата от ЛЛЛ за огромного търпение и отделено време, че се включват с компетенстни съвети.  А те червените постове не е задължително да се четат от който не го интересува. Съгласна съм, че в един момент като улегнат нещата трябва да спрем да ангажираме момичетата от ЛЛЛ, но за момента само мога да им се възхищавам и благодаря за постоянството. Ако на тях им идва много да пишат и тук, и в тяхната част от форума аз нямам против да им пиша само там.

Пак ви моля да не ми се сърдите, особено като се има предвид, че пиша тук от съвсем скоро и може би някои ще са на мнение, че не ми е място да се изказвам по въпроса. Но не мога да ви опиша как да съм част от форума промени ежедневието ми. Грижа се сама за моето детенце и ми е толкова полезно да съм част от групичка, която минава през същите перипетии през които и аз и да си сверявам часовника с това какво трябва да се случва включително и по отношение на кърменето.

И накрая- аз не съм фанатизирана на тема кърмене, напротив. Кърмя в момента предимно заради удобството и по- малкия разход отколкото каквото и да е било друго. Мисля, че днешните АМ са също толкова добри за децата колкото и кърмата и не деля кърмещи и некърмещи.

# 324
  • София
Eх, Ники, какво ти трябмаше да хвърляш масло в огъня... Laughing
Хронологично:
Сладка пеперудка се нервира, че кърмата спира /има и рима/
Глори я успокоява, че това не е най-важното нещо на света /факт/
Близначето се включва в подкрепа /вместо да върши нещо по-приятно, като да се отдаде на ловеца/
Аз..ми и аз, то нямаше как Laughing
Момичетата от ЛЛЛ са необходими, защото оказват доста голяма помощ на кърмещите. Влагат огромна енергия, никой не го оспорва. Аз, като чета, ми то кърменето си е цяла наука, човек може още едно висше образование да добие. Но има и такива, като мен, които отдавна са приключили с ученето и са успешно реализирани в друга насока и за това не им е интересно.

# 325
Едва ли някой би се разсърдил тук, просто споделяме мнения   bouquet Hug

# 326
Данчето, дано бързо да се оправи Тони  Hug Катенцетоо, а вие как сте?
И нашата кака зарази бебето. И двамата са със сополи, но при нея много повече. Дано се разминем само с това. Изтръпвам като помисля как ще е като тръгне на детска. Сега ходи в него, киха, кашля. Явно всеки път и двамата ще са болни заедно.

Въпрос към момчешките мами. Пишката маже ли се с крема за подсичане? Май се е зачервила на места, но да не му направя по-гадно ако я намажа.

# 327
verabel и на малкия му излязоха някакви пъпчици но само по бузките, накара ме да се замисля, ще питам педито за тези стафилококи вдругиден.
Ох, вярно както каза pina малко по-назад- за каквито проблеми прочета, започвам да ги търся и при моето бебе Laughing

# 328
Respect за дамите от ЛЛЛ, давате спокойствие и увереност.  bouquet Hug

-------
Respect   и за даващите инфо за АМ, че никой не е застрахован...

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 00:07 от wwwaz

# 329
  • София
Asta, и на нашия са само по бузите първо бяха с цвета на кожата после червени и накрая някои с гнойно връхче. Но консултирай се с педиатърката ти и не си внушавай, ако можеш!!!
Но това явно е болстно състояние и аз съм така, за каквото прочета започвам да си въобразявам.До много скоро се чудех да не би да е кривоглед, добре че моя мъж прочел  в книгата на Спок и ми каза. Имах и терзания, че главата от едната страна му е по-сплескана, но за това и мъжа ми ме попита, та може и да е имало нещо вярно.

Някой да е варил чай от копърово семе за бебето? Да ми кажете пропорция, в аптеката ми казаха две-три зрънца, но не ми казаха в колко вода. И дали мога да го давам вместо вода?

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 00:11 от verabel

Общи условия

Активация на акаунт