Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 35

• 82 083
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Има един лайк от мен!   bouquet

# 526
Би трябвало да го вземеш вече от Онкото, където е химията Peace Не е задължително документите да се подадат още същия ден, споко   bouquet
 Аз да споделя пък за джинджифила- ние настъргваме джинджифил, прецеждаме през марля, смиламе и чесън. Объркваме го това със зехтин и мажем месото при готвене/ снощи пекох гъби с калкавал и тях намазах отвън/. Става много пикантно и вкусно

Да, джинджифила го дават супер като за нас, обаче е много лютиво това нещо. Аз си купувам сух и стрит, на подправка и си го обърквам с кисело мляко и така хапвам всеки ден, но адски пари #Crazy
Дали си запазва свойствата така на подправка, как мислите?
И понеже взимам всеки ден и куркума с черен пипер, започнах да го слагам заедно с тях и поне да ми е гадно наведнъж Laughing

# 527
Един път бях опитала маринован джинджифил като ядох суши- няма такава гадория  ooooh! Така както го правим със зехтин просто придава малко по-пикантен вкус на яденето  Peace

# 528
Аз като прочетох за него и отидох до магазина и награбих доста, въобще не предполагах, че е толкова лютив, освен това мирише на одеколон. И първия път си отрязах едно парче, обелих го и си викам, ето вече почвам да ям от него всеки ден по парче...и като го сдъвках, лелее, светкавици ми се появиха #Crazy
И на подправка е лютиво, но като е с киселото мляко се преглъща някакси.
Опитах и на чай, но пак не ми допада.

# 529
Настърган джинджифила с мед,май най не е лютив.

Днес,пробвах за закуска,да омеша в една малка купичка извара + 1чаена лъжица куркума+зехтин и маслини.Да кажеш,че е много вкусно - не е,но се яде.
Само,че не знам има ли ефект,така като се приема с храна  newsm78
Ако питаш кварталния билкар - 1 чаена лъж. куркума трябва да сложа в 1 литър чай от 3 билки (по мой избор) и да го пия на части за деня.Не съм го пробвала така ,още.

# 530

Ако питаш кварталния билкар - 1 чаена лъж. куркума трябва да сложа в 1 литър чай от 3 билки (по мой избор) и да го пия на части за деня.Не съм го пробвала така ,още.

И аз това се чудя, макар че като се замисля, нали внасяш в организма си куркумата, пък с какво точно едва ли е толкова важно newsm78

# 531
  • София
Здравейте , и аз да кажа как пия куркума.
Четох ,че за да си освободи полезните свойства и етеричните масла куркумата трябва да мине през термична обработка и в комбинация от черен пипер , затова аз всяка сутрин си правя следното:взимам една чаена лъжица куркума ,слагам я в съд на котлона  ,слагам малко черен пипер да се затопли , след това слагам около 1-2 супени  лъжици зехтин и след това слагам вода ,около 50 гр. ,да мога по лесно да го изпия.Оставям да ври около 1-2 минути.  chef

# 532
Аз пия куркума на таблетки. Знам, че е по-добре да се приема в естествен вид, но така ми е по-лесно. Иначе рискувам изобщо да не я пия. Започнах и екстракт от гроздови семки. За него четох, че блокира естрогена (един вид природен тамоксифен). Ама и той ми е на таблетки, та се чудя дали изобщо има нещо полезно в това, което правя.

# 533
  • В царството на игрите:)
Аз си пия куркумата с лъжицата и след това вода. черен пипер по принцип ям много, а сега към куркумата прибавих и кориандър след като прочетох тази статия
http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2995.0
Пия я по тази начин вече повече от 3 години. Пия и бъзака,вземам и селен и алое вера и зелен чай и рой бос. Ползвам зехтин и олио от гроздови семки, често хапвам червено цвекло, не пържа /почти:)/, и ям всичко в умерени количества..А, и не на последно място, пия си редовно антидепресанта:)))) Попушвам и похапвам сладко Embarassed Embarassed Embarassed
Поздрави от мен!

# 534
Аз си пия куркумата с лъжицата и след това вода. черен пипер по принцип ям много, а сега към куркумата прибавих и кориандър след като прочетох тази статия
http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2995.0
Пия я по тази начин вече повече от 3 години. Пия и бъзака,вземам и селен и алое вера и зелен чай и рой бос. Ползвам зехтин и олио от гроздови семки, често хапвам червено цвекло, не пържа /почти:)/, и ям всичко в умерени количества..А, и не на последно място, пия си редовно антидепресанта:)))) Попушвам и похапвам сладко Embarassed Embarassed Embarassed
Поздрави от мен!

и аз като прочетох това за комбинацията куриандър и куркума я пих 3 месеца, после ми откриха рака ...нищо не искам да кажа, явно е съвпадение.
После като четох ми стана ясно, че куркумата се усвоява единствено ако към нея има добавен черен пипер, в противен случай влиза и си излиза без да се усвои от организма.
Ти всеки ден ли я пиеш и какво количество точно взимаш?

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 22:20 от titi1

# 535
И аз четох преди време за куркума и кориандър и си купих от един арабски маазин на Симеон. Така се учудих като видях в къщи че не е чиста куркума, а е с черен пипер  Mr. Green ето защо било... значи арабите са го знаели този номер. В една от темите тук пишеше да се взимат с кисело мляко, аз обаче нещо не мога да се навия и само слагам в манджите...

# 536
Добър да е денят за всички ви,мили ми момичета!Скоро ще стане 2 месеца от края на моята лъчетерапия.Взех си ПКК и ТМ и се оказа,че левкоцитите ми пак са под долната граница.Дали от терапията са все още ниски/2.9/?
Чета какво пиете и аз се хванах с бъзака,но явно не е достатъчно.Бих искала да попитам за алоето,от къде мога да си взема алое/растение/ и да си направя с мед и вино?
Искам да поздравя всички Отличнички за добрите резултати и да ви пожелая само:Здраве и Здраве!!!
На момичетата,които се възстановяват след операция и са все още на терапия,да им пожелая от сърце всичко да мине леко и да са Здрави!

# 537
  • София
Добър да е денят за всички ви,мили ми момичета!Скоро ще стане 2 месеца от края на моята лъчетерапия.Взех си ПКК и ТМ и се оказа,че левкоцитите ми пак са под долната граница.Дали от терапията са все още ниски/2.9/?
Чета какво пиете и аз се хванах с бъзака,но явно не е достатъчно.Бих искала да попитам за алоето,от къде мога да си взема алое/растение/ и да си направя с мед и вино?
Искам да поздравя всички Отличнички за добрите резултати и да ви пожелая само:Здраве и Здраве!!!
На момичетата,които се възстановяват след операция и са все още на терапия,да им пожелая от сърце всичко да мине леко и да са Здрави!

Не знам дали специално се взима от някъде, но аз мога да ти подаря Алое в саксия. Отдели си за да го разсадиш и ако момичетата кажата, че става дума за цветето идвай и го взимай. Hug

# 538
Здравейте, аз съм нова,искам да попитам за болничните.Става въпрос за мъжа ми, на 4.10.2013 беше опериран от светлоклетъчен карцином на бъбрека който беше отстранен заедно с бъбрека защото беше станал 8см тумора,че въпроса ми е на 9.11.2013 му свършва болничния,трябва ли да се продължи от 10.11.2013,защото този ден е неделя.Благодаря ви предварително и ви пожелавам здраве Simple Smile

# 539
Здравейте, аз съм нова,искам да попитам за болничните.Става въпрос за мъжа ми, на 4.10.2013 беше опериран от светлоклетъчен карцином на бъбрека който беше отстранен заедно с бъбрека защото беше станал 8см тумора,че въпроса ми е на 9.11.2013 му свършва болничния,трябва ли да се продължи от 10.11.2013,защото този ден е неделя.Благодаря ви предварително и ви пожелавам здраве Simple Smile
Не прекъсвайте болничните! Може да го вземете и през седмицата със задна дата! Peace

Общи условия

Активация на акаунт