КАРТИ ТАРО - ТЕМА 12

• 49 981
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз да си кажа реших да не използвам обърнати карти, не знам дали е проблем това  Shocked мисля си че има достатъчно карти и комбинации и не се охраничава гледането с таро по този начин  Rolling Eyes

# 331
Абсолютно си права, не е необходимо да се ползват обърнати карти. И аз предпочитам правите карти. Но ако се ползват само те, трябва да се теглят повече карти в подредбата.

# 332
Цвета, не мисля, че ти е обречена връзката. По-скоро е тръгнала доста бързо в началото и дори в известен смисъл форсирано. Сега има момент на застой. Изглежда все едно нищо не се случва, не върви на никъде. Обаче последната карта, Рицар пентакли, според мен показва едно много сигурно, макар и бавно напредване и развитие по много стабилен начин.

Не бих отписала нещата с тези карти. Дано само не си питала твърде често за едно и също нещо.
Защо мислиш,че връзката им не е обречена? Ако се водиш по Колесницата, грешиш, тя е символ на егото. Налага своето без да се съобразява с никой. А с 5 пентакли шанса да са заедно е нулев.

# 333
Аз си обещах, че в близките седмици няма да си хвърлям карти, но преди това реших да си направя "експеримент" и питах за човек, който знам, че таи само негативни емоции към мен. Паднаха се само хубави карти, поне по моето тълкувание - 10 чаши, сила, рицар на чашите,крал на чашите и тн и вече почвам да си мисля, че моето таро не функционира  Laughing

чета си значенията от един сайт, като там е разделено:любов, здраве,работа и мисля, че са много добре описани, но да си задам въпроса отново - в тълкуванията на гореизброените карти пише, че е много вероятно да срещнеш нов партньор, нова любов те чака, и чак ми стана странно, че в 5 от 7 карти пише едно и също...та това се отнася за човека, който питам или за мен самата? Така както е написано го разбирам, че е за питащия.

# 334
Аз останах с впечатлението, че Рицар пентакли е прав, а допълнителна карта към него е 5 пентакли - обърната. Така, че все още ми е такова тълкуването, освен ако не съм разбрала грешно. Но пък, ако нещата са в обратната комбинация, коментарите са излишни, защото картите са доста еднозначни. И, не, разбира се, че не мисля, че Колесницата е карта - цвете, показваща идеално развитие.

Иначе да, аз винаги съм се чудила защо е необходимо да се обръщат картите, при условие, че са достатъчно много с още повече възможни комбинации и едва ли има нещо, което да не успяват да кажат в права позиция. Поне на мен са ми достатъчно и ми говорят достатъчно ясно.

# 335
И на мен  не ми е много ясно прав ли е или обърнат, защото никъде няма запетайки , но това не е толкова важно. Рицарят пентакли не е от решаващо значение, защото е малък аркан, Водеща е Колесницата,защото е голям аркан. И последната карта- 5 пентакли, която показва  какъв ще е крайния резултат. 

# 336
  • София; Дружбето
Аз останах с впечатлението, че Рицар пентакли е прав, а допълнителна карта към него е 5 пентакли - обърната. Така, че все още ми е такова тълкуването, освен ако не съм разбрала грешно. Но пък, ако нещата са в обратната комбинация, коментарите са излишни, защото картите са доста еднозначни. И, не, разбира се, че не мисля, че Колесницата е карта - цвете, показваща идеално развитие.

Рицар пентакли е прав, а допълнителна карта към него е 5 пентакли - обърната. - точно така е

# 337
Това, че Колесницата е голям аркан, а Рицарят пентакли не е, не може изобщо да е критерий при тълкуване на карти. 5 пентакли е допълнителна карта и всъщност е абсолютно ненужна.Освен това, тя е обърната. Самотата и безнадежността са правилното тълкуване за правите 5 пентакли.  

След като гледаш с три карти, значи трите карти са отговорът. Те в случая са тези. Рицарят пентакли е изключително стабилна карта и на мен лично ми е изключително любима, защото показва много стабилност, отговорност и коректност. Вярно, малко по-бавничко стават нещата, но стават.

Подреждането не е онази невероятна глупост - отговор, коментар, съвет, резултат. Така, че 5 пентакли не е резултат.

Както и да е. Няма да се обяснявам повече. Моето тълкуване е такова. Единственото, което ме притеснява е, че когато човек непрекъснато пита за едно и също нещо, в един момент просто картите спират да отговарят. Истината е, че освен в случаите, в които ситуацията търпи някакво сериозно развитие и промяна, първите изтеглени карти показват правилния отговор. Затова аз от години си записвам когато питам, какво ми отговарят. И после се връщам да проверя какво е било. Интересно е колко точно и вярно е отразена ситуацията.

# 338
  • София; Дружбето
в моя случай рицар пентакли перфектно се връзва с лицето, което е и Рак и мудността му е много присъща черта. Ще видим какво ще стане

# 339
Може ли някой и на мен да отговори  Simple Smile

# 340
На кое да ти отговори?

Аз въпрос с три карти в отговор не виждам. Някакво изброяване на някакви карти...

Иначе е нормално картите да започнат да ти отговарят адекватно известно време след като си ги купиш. Начинът да се научиш да ги разбираш /не че не съм го писала това поне 10-ина пъти, та честно казано вече доста ми писна/ е като задаваш въпроси, записваш отговорите и после след като получиш обратна връзка, анализираш как са ти отговорили картите. Така натрупваш собствени впечатления и собствен опит.  Всеки човек е различен и създава собствена връзка на собствената си чувствителност, подсъзнание, интуиция и съзнание с картите и начина, по който ги разбира. Това не означава, че картите имат различно значение. Просто трябва достатъчно опит преди да започнеш да ги усещаш адекватно.

Писането по форуми не помага. Поне на мен, не ми помогна.

# 341
Ами на предния ми пост, който е дълъг и е излишно да цитирам. Имам ги от доста време, не гледам с 3 карти, а 7. Много хора искат съвети тук, така че писането по форуми явно им помага. На мен също, като си начинаещ в каквото и да е, чужди мнения и съвети са от полза.

# 342
Ами успех тогава!

# 343
Мерси!
И аз въпрос лично към теб не съм задала, така че няма какво да пишеш, че ти е "писнало" да се обясняваш.

Има момичета от темата, които наистина разбират от таро и са ми давали съвети, благодаря ви и тук   bouquet

# 344
Не си първата, няма да бъдеш и последната, комуникираща в този стил. Така, че трудно ще впечатлиш някой друг, освен тези на нивото ти.

Общи условия

Активация на акаунт