КАРТИ ТАРО - ТЕМА 12

• 49 772
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Да си кажа и аз мнението по въпроса на А Милефолиум. Simple Smile

Според мен, кралица мечове ни показва ясното и съзнание, че ТЯ е тази, която тряба да действа, решението няма да дойде от вън. В комбинация с Магът, все едно ми крещи "силата е в теб", какво ще избереш зависи само от теб. Същевремнно, обаче, отшелника на трета позиция ми говори, че не е готова за тази сила, защото в себе си все още не знае какво иска. Мисли си, че е решена, мисли си, че знае, но  това не е така. Защо са ти всичките 4 инструмента пред мага, когато не знаеш какво искаш да постигнеш, следователно кок да ги използваш. Преди въпросите на А Милефолиум бяха насочени какво иска той, какво ще ми предложи той, а сега въпроса е какво искаш ти? За да знаеш дали ще получиш каквото искаш, първо трябва да си наясно какво точно искаш.  Peace

# 631

Въпроса е Какво трябва да направя,за да получа това,което искам Simple Smile

Кралица Мечове - Магьосникът - Отшелникът

Не го разбирам Магьосника като значение,особено в този въпрос  newsm78

Инак,че се обръщам към себе си и анализирам ситуацията и проблемите,това е ясно.

Картите те съветват да изчакаш и да ревизираш желанието/желанията си отново, да се отдръпнеш. Да проявиш разум (имаш двойно потвърждение от Кралица меча и от Магът – едни от най-мощните интелектуални карти в Таро). Освен това, Кралица меча говори и, че искаш да си силна и се припознаваш в този образ, още повече, че Магът на средна позиция (особено последван от Отшелника) споменава за доста „висяща“ ситуация, в която сметките трябва да са непременно с кръчмар.

На този етап най-добрата позиция е тази на наблюдател и още нещо по тези карти – да не споделяш много-много.

Не е изключено след време да минеш в друга посока и да поискаш други неща.
В случая Отшелникът показва  дълбоки колебания и силен стремеж към откриване на отговор. Магът на втора позиция те съветва да действаш сега.  Сега е точният момент!  Защото всичко е в твоите ръце и  зависи само от инициативата ти, това ти казва Магът.  Кралица мечове си ти самата и показва как се чувстваш от доста време, и е подтик да използваш предимно аналитичния си ум. Просто бъди смела.

Щеше да е така, ако Кралица меча беше трета, не първа. Т.е. щеше да обеме енергията на Магът, ако приемем, че той запази средната си позиция, а Отшелникът е първи, защото щеше да има естествен преход от размишления - убеждение на архетипно ниво и, накрая - действие в образа на една мощна кралица, каквато е Кралица меча.
На първа позиция Кралицата само иска да е смела.

Използвам случая да вметна, че за въпроси, касаещи действие и развитие, е добре дворцови карти, особено пък тези от боя мечове (както и 10-та), да са последни. Това, при условие, че не говорим за обърнато време в Таро, а се спазва конструкцията - минало, настояще и бъдеще, която често е условна.

Повече мнения, по-добре за всички  Simple Smile
Категорично не съм съгласна.  Кралиците са чувство и настроение и в случая няма значение на коя позиция е Кралица мечове ( интелект, опит ,мъдрост, чувство на самота). Кралиците  показват какво изпитваме вътре в нас, каква е нашата настройка към света.  Магът на средна позиция НЕ е  висящо положение, а показва ,че моментът  е подходящ за действие, а Отшелника не значи да изчака, а показва само нейните колебания. Ако на негово място беше Висшата жрица, тогава да, съветът щеше да е "изчакай, не прави нищо" .

Разтеглив и бавен Голям Аркан като Отшелникът, няма как да показва действие, ако ще преди него да е Крал меча.
Проблемът е, че в Таро всичко е въпрос на комбинации на карти, сиреч на стихии.

# 632
Киара,това е същия господин от Англия.  Peace
Абе толкова объркана ситуация с толкова неизвестни,че ми иде да се гръмна #2gunfire ooooh!

# 633
Моля, да ми помогнете в тълкуването на следната комбинация:

Защо Х се появява отново и отново в живота на У: Рицар Чаши - Рицар Мечове- 10М

Аз доста се затруднявам в тълкуването на двроцови карти....
В случая си мисля, че Х все още има чувства към У и това е причинта да се появява в живота и отново и отново, но между тях има и ще има много тежки думи, скандали, в резултат на които някой от тях, а може би и дватама за пореден път ще бъдат наранени.

И тъй като тази подредба нещо не ми стана съвсем ясна, направих още една със следния въпрос:
Ще имат ли развитие отношенията им: 4Ж-4Ч- магът
В заастой са тези отношения.Като че ще има среща, ама тя няма да донесе нищо ново и положително. Магът на края остава загадката отворена - или всеки най - накрая ще си тръгне по пътя или ще има завръщане.

Ще се радвам и вие да споделите какво мислите по въпросите ми.

Киара,това е същия господин от Англия.  Peace
Абе толкова объркана ситуация с толкова неизвестни,че ми иде да се гръмна #2gunfire ooooh!

И аз така си помислих.  Simple Smile Peace

# 634
Моля, да ми помогнете в тълкуването на следната комбинация:

Защо Х се появява отново и отново в живота на У: Рицар Чаши - Рицар Мечове- 10М

Аз доста се затруднявам в тълкуването на двроцови карти....
В случая си мисля, че Х все още има чувства към У и това е причинта да се появява в живота и отново и отново, но между тях има и ще има много тежки думи, скандали, в резултат на които някой от тях, а може би и дватама за пореден път ще бъдат наранени.

И тъй като тази подредба нещо не ми стана съвсем ясна, направих още една със следния въпрос:
Ще имат ли развитие отношенията им: 4Ж-4Ч- магът
В заастой са тези отношения.Като че ще има среща, ама тя няма да донесе нищо ново и положително. Магът на края остава загадката отворена - или всеки най - накрая ще си тръгне по пътя или ще има завръщане.

Ще се радвам и вие да споделите какво мислите по въпросите ми.

Киара,това е същия господин от Англия.  Peace

И аз така си помислих.  Simple Smile Peace

Ще коментирам само първата комбинация.
Появява се, защото следва импулса си - ненадейно по Рицар меча, и остро (и за двете страни) - по 10 меча.  Рицар чаши визира  отношението на питащата - защото човекът й е все още близък и тя така го припознава - не като Рицар меча или друг Рицар, а именно като Рицар чаши. Фактът, че Рицарят меча завършва с 10 меча, означава, че е дал неясни импулси, които по скоро разстройват и тормозят питащата, вместо да й дават отговори. Допълнително я объркват, не знае какво да очаква от тази ситуация. Но и този, за когото се пита, е не по-малко объркан, дори бих казала, че реагира инфантилно.

Тук можем да разделим конструкцията на две части, като две отделни части на изречението - 1. Рицар чаши, и 2. Рицар меча + атрибуцията му в 10 меча. Рицарите играят ролята на подлози, 10-та е пряко допълнение, но за съжаление ни липсва сказуемо, т.е. действието в образа на някой активен и преходен Голям Аркан.

10 меча е една от най-активните и стойностни карти в Таро, що се касае за емоционални отношения, защото винаги индикира случване, действие, развитие - все едно в какъв аспект; говори за напрежение и за ситуации, които могат да станат различни във всеки един момент, защото генерират стълкновение и "проясняване".

Питаш за мотивацията човекът отново да се появи в живота на питащата - ясен отговор няма (едва ли и той знае), но има знаци - обида, желание за реванш, участие в заплетена ситуация с повече от двама хора, намеса на обстоятелства, които обаче, не са предизвикани умишлено, но са приети за такива.
Ето това последното предстои да се изяснява. Да се научи истината за минали събития, които още "парят" - отново това е индикирано от 10-та меча (като карта и на неизяснени неща в миналото), същата роля би имала и Справедливостта. Но 10-та говори за по-сгъстен фон като време и случване.

# 635
Най-после ми дойдоха картите  Joy Ето ги http://www.aeclectic.net/tarot/cards/silver-witchcraft-tarot/ само дето не съм сигурна дали и как трябва да ги "пречистя". (Простете невежеството ми  Embarassed още се уча)
Някъде четох, че се прави със сол, но нещо не разбрах как става newsm78... Ще се радвам някой да ми даде съвет  Mr. Green

Здравей, виждам, че никой не ти е отговорил.
Нямаш нужда от никакъв ритуал по пречистване. Карти нови нямат нужда от пречистване - това може да направи твоята лична енергия и отношение към Таро.
Моите карти са на 16 години и не са "чистени" никога, освен, когато не съм ги подреждала и оставяла на мира за дълъг период от време, особено след гледане на много болни хора, но ти нямаш такива дертове.
Не чети какво пише по "умните" книги, картите са си екстра, остава ти да се сработиш с тях. Успех!

П.С. Ако не броим Портите.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 23:09 от Секхмет

# 636
  • София
Качвам една подредба, по която моля да вземете отношение.
Въпросът ми се стори много... как да кажа, ежедневен и обикновен, а излязоха прекалено сериозни карти!
Жена пита дали мъж ще й се обади до утре вечер по някакъв начин?

Отговор + коментар - Императорът + 6М
Това, което помага на ситуацията - Колесницата
Това, което възпрепятства -
Съвет към жената за най-добро за нея действие и евентуален резултат - Влюбените -> Жрицата

Като пояснение мога да дам, че жената не знае къде е мъжът, има подозрение, че е в друг град по задачи. Картата Император често е излизала за него като лична и определяща го. Отношенията между мъжа и жената са странни - показват изключително привличане един към друг, но същевременно мъжът много се пази от близост.

Ще дам обратна връзка.
Предварително благодаря!

# 637
Според мен няма да се обади сега.Човека обмисля хубаво ситуацията  Peace

# 638
Секхмет,   bouquet Hug изключително съм впечатлена от тълкуването ти. Благодаря!   bouquet

Флейм, ще се опитам да си кажа мнението и по твоята комбинация, макар че изпитвам затруднения когато в подредбата има много карти  Embarassed Rolling Eyes

Така, според мен мъжът няма да се обади, той направо ще отиде при жената. С какви намерения не знам, при него също има доза колебания за това какви трябва да бъдат отношенията им. (2 меча). Само че ако неговите притеснения са  по - прагматични - разстояние, възраст ако щеш и такива неща. При нея нещата стоят малко по- различно. Тя трябва да избира между него и друг мъж или между него и установено вече положение, в което си мисли, че се чувства удобно. Тя си е и избрала, де, ама не иска да чуе вътрешния си глас. Според мен заради това идва жрицата - да ни каже, поспри се, почакай и послушай себе си, знаеш отговора.  Peace 

# 639
  • София

Флейм, ще се опитам да си кажа мнението и по твоята комбинация, макар че изпитвам затруднения когато в подредбата има много карти  Embarassed Rolling Eyes

Така, според мен мъжът няма да се обади, той направо ще отиде при жената. С какви намерения не знам, при него също има доза колебания за това какви трябва да бъдат отношенията им. (2 меча). Само че ако неговите притеснения са  по - прагматични - разстояние, възраст ако щеш и такива неща. При нея нещата стоят малко по- различно. Тя трябва да избира между него и друг мъж или между него и установено вече положение, в което си мисли, че се чувства удобно. Тя си е и избрала, де, ама не иска да чуе вътрешния си глас. Според мен заради това идва жрицата - да ни каже, поспри се, почакай и послушай себе си, знаеш отговора.  Peace 

k_kiara3, колебанията са при мъжа, поради ред причини - възраст, както каза, професия (малко му е сложно с времето), инак са в един град, това не е проблем, макар той да пътува често.
Жената смята, че е наясно със себе си, иска си го този мъж, колкото и да е сложно. Но ти ме накара да се замисля де!  - Влюбените -> Жриицата - какво ли точно значат?!

# 640
Пак съм аз  Mr. Green
Той има ли романтични чувства в момента?
10 Пентакли - Магьосникът - Отшелникът

Личното ми мнение-имал е визия за общото бъдеще,кроял е планове да се задоми.Сега се колебае какво да направи.Но сега е моментът да действа,за да се съберат двамата.

Този господин е Крал Пентакли между другото и онази вечер зададох въпрос.Изпадна от тестето Крал Пентакли и аз е така  Shocked Никога не ми се е случвало.

О,и забележете какви карти му се паднаха на втора и трета позиция!!!Точно като в подредбата за мен

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 12:44 от Achilea Milefolium

# 641
Achilea Milefolium, надявам се да не приемеш думите ми с лошо,  Hug но си мисля, че е време да оставиш малко картите да си починат. Всеки ден ги питаш за едни и същи неща, а нещата не се променят ежедневно, както и чувствата. Започнаха да ти се падат повтарящи се карти, защото самите карти са "изморени" вече.  Peace

# 642
Не приемам с лошо  Hug знам,че постоянно питам.Но това положение,в което всичко виси в неизвестното просто ме убива.Мразя такива ситуации,побъркват ме. ooooh!
Май най-добре е да се спра,защото се въртя в кръг.Права си.

# 643
  • София
Още една подредба от мен.
Въпросът е: Защо мъж избягва интимна физическа близост с жена (при положение, че всячески показва, че я хареса)?

Мъжът в момента (относно въпроса) -
Каква е истинската причина - Звездата
Какво НЕ е причината - Асо Ж
Накъде отиват нещата - 6М (допълнителни 10Ж + Колелото)

Според мен е ясно, че причината не е в потентността.
Обмисля нещата той, някак ги е оставил за по-натам.
Промяна така или иначе ще настане. Е...малко в повече може да му дойде...

# 644
Flam_e благодаря за картите

Общи условия

Активация на акаунт