Отговори
# 135
за Танев съм чувала, че е фен на секциото, а за Георгиев - че има толкова мн пациентки, че с нормално раждащи за първи път не му се занимава (аз ще съм като първораждаща ако ще е нормално)
Ще съм ти благодарна ако споделиш като разбереш

# 136
  • София
Да, за съжаление нашите лекари не искат да рискуват, грам. Ти при кой лекар си? Казваш, че е привърженик на секциото...
Ходя при Асен Николов в Майчин дом. Той ми направи секциото първия път и оттогава си ходя при него на контролни прегледи от време на време, а също и като имам някакъв проблем. Имам му доверие като лекар, че е адекватен, защото няколко пъти ми е помагал, но като гледам ми струва, че е фен на секциото. Доста е натоварен и предполагам, че това е една от причините да предпочита да си планира времето. Crazy

Ти нормално ли успя да родиш втория път?

# 137
  • София
Да, слава Богу получи се  Grinning, но се наложи буквално седмица преди раждането да си търся лекар, защото моята се обърна на 180 градуса, та попаднах на правилния доктор Wink

# 138
  • ул. "Мечтание"
И Танев, и Георгиев са си мноооого до късмет в какъв момент ще ги оцелиш. Rolling Eyes Не е невъзможно да се случат нещата при тях, но...

# 139
  • София
Julie k а защо се е стигнало до отстраняване на матката и яйчника? Казаха ли ти каква е причината за кръвоизлива?
Знам само, че е било малък кръвоносен съд зад пикочния мехур, а не в самата матка, не е и при разреза. Можело е да не ги отстраняват на момента, но това значело да рискуват трета операция (сутринта беше секциото, тази за кръвоизлива беше същия ден вечерта), която не е било сигурно, че ще издържа. Затова, като са открили източника и къде се е събрала кръвта, са решили да режат. Бях с влошена кръвна картини - анемия и ниски тромбоцити (които точно са отговорни точно за съсирването на кръвта).
Благодаря на всички ви за пожеланията!  Hug Вече съм добре, всеки ден сме на разходка с бебето и с каката!

Rorr, много хубави новини! Дано нямаш повече притеснения!

# 140
Здравейте, момичета! Писала съм тук и преди, но да ви припомня моя случай Simple Smile
Секцио преди 3.4 г поради липса на разкритие 8 дни след термин и страхотно наплашване за състоянието на бебето непосредствено с влизането ми в болницата. Няма нужда да казвам, че толкова ме изплашиха, че забравих всички стремежи за естесвено развитие и исках само да я видя по-скоро, че е жива и здрава.
Сега нова бременност - всичко минава нормално ( тоновете са 120 - малко били ниски??!!..). Намерих болница и лекар, който е ОК с ВБАК. Термина ми е на 13.11 ( реално е обаче 11.11, защото знам с точност датата на зачеването ). Лекарят обаче започна с вагиналните прегледи от 38-39 седмица. Аз се двоумях, но заради липсата на разкритие миналия път, се съгласих. Положението е 0.... Днес отново същия статус с дообяснението, че шийката е мека, но е мнооого назад и главата на бебето не оказва натиск върху нея. Дори ме пита, дали не съм имала операция или някаква друга интервенция  #Crazy , а аз нищо подобно не съм имала....Според него би трябвало вече да има поне малко разкритие с оглед на близкия термин и това, че е 2ра бременност. Не го прави, за да ме навива за секцио ( за сега Simple Smile - казва, че си чакаме, но все пак хвърля доста неприятна сянка на съмнение...Как се "държат" шийките? При вас как беше? Има ли нещо, което да направя? (Чай от мащерка/ малини определено ми действа контрахиращо, но разкритие няма...)Благодаря ви мами предварително Simple Smile

# 141
  • ул. "Мечтание"
mayusha, термина е относително понятие, дори да е изчислен точно. Някои бебета имат нужда от повече време в коремчето на мама.
А това, че в момента нямаш никакво разкритие не значи, че след два часа няма да имаш изгладена шийка и стабилна родова дейност.  Mr. Green Съвсем възможно е и реално шийката да се изглади и да се стигне до пълно разкритие за час-два.
Това ще ти се брои за второ раждане единствено, ако първия път си стигнала разкритие по-голямо от 4-5 сантиметра. И пак нещата са много условни.

Би могла да помогнеш на бебето да слезе по-лесно в таза с повече движение, също като седиш леко приведена напред, така че корема ти да виси. Клекове и въртеливи движения с таза по часовниковата стрелка също са добър вариант.

Моите и двамата не бяха слезли в таза преди да започне раждането. Баткото така и не му дадоха шанс да си проправи път откъдето трябва, но малкия се справи успешно със задачата. Simple Smile

# 142
При мене бебето така и не слезе предварително, а преносих 13 дни.

# 143
Нощни очи, Алексче, благодаря за отговорите!
Страхът ми идва от предишната бременност, където колкото и да чаках не се промени нищо Sad(
Още повече ми става криво, защото ходя на йога от години, сега на такава за бременни и физически се чувствам супер, движа се, в къщи седя само на топка...ще започна с клековете и с качването до 9тия освен Simple Smile Самата идея, че просто ще легна на операционната и този път ми е най-противната...все едно няма да съм себе си, ако стане така....цялата ми позитивна настройка, спокойствие, практики...не че са излишни,но....разбирате ме.
Поздрави момичета..дано се включа скоро с по-ведри мисли и новини Simple Smile

# 144
  • Варна
mayusha,
да знаеш колко добре те разбирам само. И аз се чувствам по абсолютно същия същия начин. Вчера бях за последно на ЖК и се оставих доктора да ме наплаши от ВБАК и да насрочим дата за второ секцио другата седмица. Чувствам се отвратително и цял ден не спрях да плача. А ние искаме още деца и това ми е водещия мотив за ВБАК, а не някакви капризи. Не можах да се преборя ...

# 145
Dedi, недей се отказва! Мен не ме е страх - само искам тялото ми да откликне на желанията ми. Кога ти е термина? Ти сигурно имаш още време - дори до другата седмица има 5-6 дни... Стискам палци Praynig

# 146
mayusha, и аз бях така, никакво разкритие, бебето високо, но доктора ми каза, че за втора бременност това е нормално и бебетата слизат, когато започнат контракциите. Аз качвах стълбите до 9 етаж по няколко пъти и пак нямаше промяна, на гимнастика за бременни ходих, в къщи седях на топката и се облягах на нея, така че да виси корема. Според мен всичко това помогна, не се отказвай имаш още време, аз преносих 6 дни.

dedi, нищо не е приключило и на мен докторката от ЖК искаше да ми назначава дата около 5.08, а бебето ми се роди на 20.08, това са цели 2 седмици по- рано, но аз категорично отказах и тя нямаше как насила да ме запише за секцио, това че са ти дали дата с нищо не те задължава.

# 147
Да разкажа и аз за моето естествено раждане след секцио. Беше преди почти шест години, но сега попадам на тази тема.
При първото ми дете секциото се наложи заради седалщно предлежание. Когато забременях с второто дете бяха минали повече от седем години от операцията и нямаше други причини, които да налагат отново секцио. Обърна си се нормално и го родих в 38 седмица. Всички лекари ме навиваха за секцио и ме убеждаваха, че ще бъде като първо раждане - по-продължително и с повече време в началото между контракциите. Лекаря с който имах уговорка за раждането също беше за секцио (той ми прави и секциото с първото дете), но се съгласи да пробваме нормално. Два дена преди да родя ходих на преглед и ми каза лекаря, че бебето е много високо още, няма никакво разкритие и няма да е скоро раждането. След два дена ми изтекоха водите и след час започнаха контракции на две минути (противно на очакванията ми). Контракциите бяха доста силни и на често и за три часа имах пълно разкритие, но бебето стоеше още много високо. Като се оплаквах на доктора, че ме боли, той вика "Е колко да боли (все едно го е изпитвал), нали ти казах да те срежа, сега щеше да си забравила". Трябваше да стоя права, за да се смъкне. Още три часа болки и се смъкна и започнаха напъните. Сложиха ми само местна упойка, когато ми направиха епизотомия. Това е момичета. Всичко е късмет. Нямах проблеми и с възстановяването след операцията, но определено съм по-доволна от естественото раждане.

# 148
Да разкажа и аз за моето естествено раждане след секцио. Беше преди почти шест години, но сега попадам на тази тема.
При първото ми дете секциото се наложи заради седалщно предлежание. Когато забременях с второто дете бяха минали повече от седем години от операцията и нямаше други причини, които да налагат отново секцио. Обърна си се нормално и го родих в 38 седмица. Всички лекари ме навиваха за секцио и ме убеждаваха, че ще бъде като първо раждане - по-продължително и с повече време в началото между контракциите. Лекаря с който имах уговорка за раждането също беше за секцио (той ми прави и секциото с първото дете), но се съгласи да пробваме нормално. Два дена преди да родя ходих на преглед и ми каза лекаря, че бебето е много високо още, няма никакво разкритие и няма да е скоро раждането. След два дена ми изтекоха водите и след час започнаха контракции на две минути (противно на очакванията ми). Контракциите бяха доста силни и на често и за три часа имах пълно разкритие, но бебето стоеше още много високо. Като се оплаквах на доктора, че ме боли, той вика "Е колко да боли (все едно го е изпитвал), нали ти казах да те срежа, сега щеше да си забравила". Трябваше да стоя права, за да се смъкне. Още три часа болки и се смъкна и започнаха напъните. Сложиха ми само местна упойка, когато ми направиха епизотомия. Това е момичета. Всичко е късмет. Нямах проблеми и с възстановяването след операцията, но определено съм по-доволна от естественото раждане.

lenivik, браво Simple Smile супер се е получило при теб  Hug дано има повече такива разкази в темата Simple Smile

# 149
Момичета, тази тема ми дава повече кураж от всичко друго! Уж имам късмета да съм в чужбина, където са more keen on vbac, но съм почти на финала и още чакам срещата с консултанта. Ще излъжа, ако кажа че не ме е страх, че се чувствам готова, че не съм мислила за секциото. Но споделеното тук е безценно!

Благодаря , че пишете и споделяте

Общи условия

Активация на акаунт