Отговори
# 120
Благодаря ви за подкрепата Simple Smile Не съм се отказала от желанието да родя естествено и силно се надявам всичко да се нареди. Но явно до последно няма да знам как ще се случат нещата

Така ще е, аз до като не чух: "Пълно разкритие.", не повярвах, че ще успея, даже много се отчаях по едно време и акушерката ме успокояваше, всичко вървеше срещу мен (поне така си мислех тогава), но ето, че се получи. Бебето ми се роди с 3 пъти увита пъпна връв, видях го с очите си, как акушерката я отмотава като излезе, защото веднага се повдигнах, за да си видя детенцето. Успех ти желая и спокойствие!

Hug

# 121
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
На първо място да се похваля с втората си дъщеричка Калина Simple Smile Роди се на 14 октомври, в крайна сметка секцио. Разказче накратко:
Бебето вървеше дребничко, а плацентата узря доста рано, затова лекарката още от август ме предупреди, че не трябва да пренасям. В края на бременността ми се влоши кръвната картина (развих анемия, но и тромбоцитите ми паднаха много под минимума). На 13 окт. (неделя) ми беше терминът, а на 14 - насрочено секцио. До последно се надявах да тръгне раждането, но бебето кротуваше. Преди полунощ на 13 срещу 14 започнаха контракции - не бяха регулярни, но болезнени около белега. Обадих се на лекарката, отидох в болницата - разкритие почти никакво, шийката наполовина изгладена, бебето високо. Лекарката смяташе да свика екип за операция, аз настоях да изчакаме до сутринта - ако дотогава няма напредък, така или иначе има час за секцио. Зачаках си аз в стаята, разхождах се, но към 4 - 4:30 контракциите започнаха да намаляват и да се разреждат. В крайна сметка и поспах 2 часа и сутринта - подготовка за секциото. Извадиха я към 10 сутринта, 48 см, 2 570 грама, но с много добри показатели  Heart Eyes
За съжаление при мен се появиха усложнения - следобеда стана ясно, че имам кръвоизлив, поръчаха банки с кръв (лекарката ми предвидливо беше заявила за секциото заради ниските тромбоцити, но тогава не се наложи да ги използват) и като пристигнаха - в операционната с пълна упойка. Накратко - в хода на операцията екипът е решил да отстрани матката и единия яйчник; възстановяването беше доста по-бавно и болезнено, до голяма степен и заради анемията, която бях развила. Вече обаче сме си вкъщи с бебето, много по-добре съм, подвижна съм, единствено се уморявам бързо, но се надявам скоро и това да мине. Лошото вече мина, занапред нещата само по-добре ще стават!

Сега една хубава новина: седмица преди термина бебето се беше завъртяло постериорно (не са ме гледали на ехограф, нито са проверявали по корема, но моите усещания бяха такива и знам, че не се лъжа). С упражненията от spinningbabies обаче само за 3 дена бебето пак се завъртя антериорно, с гръбче към пъпа ми. За това съм сигурна, понеже и по време на секциото питах лекарката какво е било положението на гръбчето. Та упражненията помагат! Успех на всички, които имат нужда от тях за по-добро позициониране!  Hug
rorrr, пожелавам ти да нямате проблеми с пъпната връв и всичко да се нареди! Успех и късмет!

# 122
  • ул. "Мечтание"
julie.k, честита да ви е Калина! Много Радост и Любов да има в живота си!  Hug  bouquet
Теб силно те прегръщам. Много си преживяла, дано няма повече усложнения и се възстановиш възможно най-бързо. Не само визически, но и психически.  Hug  bouquet

# 123
julie.k честита дъщеря, нека расте здрава и щастлива. На теб - много хубави моменти и бързо възстановяване  Hug

# 124
  • София
julie.k, честита Калина! Много щастие и усмивки да ви носи. А ти, милата, през какво си минала, ужас Sad Бързо възстановяване  Hug

# 125
julie.k, честита дъщеря и от мен! Hug Желая ти бързо възстановяване!

# 126
julie.k, настръхнах, през какво е трябвало да минеш, честита дъщеричка, много здраве и късмет на цялото ви семейство желая!

# 127
  • София
Родих дъщеря си със спешно секцио в последният момент. Всичко вървеше добре имах контракции и разкритие ( докато не ме вкараха в операционна ) - 4 см и отиваше към 5 см., но започнаха да и се губят тоновете и водите ми бяха изтекли вече.
В хода на секциото са разбрали, че всъщност таза ми е тесен и сплеснат от горната страна и на малката там и се е заклещила главичката и затова не е успяла да слезне надолу. Иначе ако всичко се е развило за нормално ми казаха, че съм щяла да съм с "малки" разкъсвания.

Но доктора е оптимист за следващото да се пробвам за нормално. А и аз така искам. Като знам как е не се плаша....тъй като си изтърпях всичко, но просто не се получи ( контракциите, напъните за раждане, тъй като и епидуралната ме хвана наполовина - само от лявата страна на тялото ).
Но живи и здрави поне до 2 годинки да си я изгледам и ще мислим за 2-ро.

# 128
Julie k а защо се е стигнало до отстраняване на матката и яйчника? Казаха ли ти каква е причината за кръвоизлива?

# 129
  • София
Идвам и аз при вас да събирам информация и кураж. Предишното раждане ми беше секцио по спешност след предизвикано раждане заради намалени околоплодни води. Този път се надявам да успея нормално, макар че лекарят, при който ходя по принцип е фен на секциото и знам, че борбата с него ще е голяма.

# 130
  • София
Соник, привет! Радвам се да те видя тук  Grinning Виждали сме се покрай Никола и Калоян, нали двамата бяха с АБКМ, уж.
Лека бременност ти желая и стискам палци всичко да се нареди по най-добрият начин и да се похвалиш с успешен ВБАК.

# 131
  • София
Felicity, спомням си. Hug Вие живеехте близо до нас и после се преместихте някъде другаде  доколкото си спомням.
Дано наистина успея да се похваля - днес цял следобед чета из старите теми и се кефя колко момичета са успяли да се преборят и да родят дечицата си нормално. Ужасно е това - уж лекарите трябва да са на наша страна, а всъщност са страхотни разправии, за да ни съдействат за нещо толкова естествено. Rolling Eyes

# 132
  • София
Преместихме се, но пак сме в квартала, кажи речи. Можем да направим една срещичка  Hug
Да, за съжаление нашите лекари не искат да рискуват, грам. Ти при кой лекар си? Казваш, че е привърженик на секциото...
Аз намерих тук страхотна подкрепа и благодарение на информацията, която момичетата са събирали, превеждали и пускали тук успях да се настроя и психически и физически. Много съм им благодарна.

# 133
Здравейте. Аз съм бременна с моето второ момиченце, първото се роди секцио по спешност, тъй като се обърна в последният момент. Искам ми се сега да родя нормално. Вече са минали 5г и половина от първото раждане. Доста изчетох по темата, но миправи впечатление, че всички мами, които са успели с нормално второ и на които изобщо някой лекар им се е "навил" да се пробват са все от София.
Интересува ме има ли такива случаи във Варна и при кои лекари бихте ме насочили да отида да говоря.

# 134
Снежинка, моя лична приятелка роди наскоро в АГ, но ще те излъжа дали беше при Танев или Георгиев. Тези дни планирам да се видя с нея, за да ми разкаже подробности.

Моя бебок по последни данни си е отплел пъпната връв:) Да видим до края как ще се стекат обстоятелствата.

Общи условия

Активация на акаунт