Отговори
# 180
Значи ще очаквам караница с АГ.то  Laughing Наистина 2г. е малко, но се надявам да се съгласи поне в началото да ме остави да си пораждам пък загрубеят ли нещата, да ме поема за секцио.  Wink
За проверката на шева някъде бях чела, че се проверява ехографски в какво състояние е. Та може би в болниците имат такъв ехограф и би могло по време на раждането да се следи. Надявам се е не е някакъв специален.

# 181
Измерването на дебелината на белега няма прогностична стойност по отношение на руптурата.

# 182
   .

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 12:03 от crocko_dile

# 183
  • ул. "Мечтание"
На сайта на "Свети Лазар" има един разказ за VBAC една година след секциото...

За същото раждане говорех, благодаря, че го сподели. Peace

# 184
Здравейте Simple Smile
Да дам малко отчет. Остават ми два месеца до термин. Тогава ще са минали 3 г. 5 м. от секциото. Вече се срещнах с Б. Яко в о т  Майчин дом Варна. Съгласен е да пробваме нормално раждане при добре познатите условия - не едро бебе, спонтанно започнало раждане без преносване и т.н. Каза, че такъв тип раждания той води с минимални намеси, т.е. без окситоцин (евентуално съвсем малко) и без уойки. Като цяло, разговорът беше кратък, ще се срещнем отново в 34-35 седмица, тогава предполагам ще ме прегледа и ще говорим по-обстойно. Засега всичко върви добре Simple Smile

Колкото повече наближава терминът ми, толкова повече чуденки ми изникват в главата. От прочетеното в тази тема, повечето от вас ги е болял белега по време на контракциите. Чудех се дали това е индикация за отваряне/руптура на матката или не е задължително да е знак за проблем?

# 185
  • София
....
Сега разликата между децата ще е 2г.2м. Досега не съм срещнала в 5 тема толкова малка разлика освен предстоящите раждания на Фелисити и Уинтър мъм.
 Hug

Аааа, аз вече родих преди 8 месеца. Няма да раждам скоро  Laughing
Алексче е пуснала линк към разказа, който мислех да пусна и аз. Да добавя, че там има разкази и на Маги Малеева и Деси, които успяха да родят нормално след 2 секцио!
Относно това какво е състоянието на белега, дали ще стане руптура или не - никой не може да каже и прегледа на ехограф няма кой знае какво значение в случая. Laughing Може да изглежда перфектно и да не издържи на контракциите, както и обратното  Peace И наистина най-важното, според мен, е да намерите лекар, който да ви подкрепя 100%, иначе няма смисъл. Моята лекарка, която уж беше съгласна и ме подкрепяше (тя ми прави секциото с големият ми син и си мислех, че това ми дава по-големи шансове) ме "изостави" 2 седмици преди термин. Благодарна съм и за което, защото намерих лекарят с главно "Л", който ме подкрепи и ми вдъхна кураж, че ще се получат нещата (а го видях един единствен път преди раждането).

# 186
Колкото повече наближава терминът ми, толкова повече чуденки ми изникват в главата. От прочетеното в тази тема, повечето от вас ги е болял белега по време на контракциите. Чудех се дали това е индикация за отваряне/руптура на матката

Доколкото четох по въпроса, не.

# 187
  • София
Колкото повече наближава терминът ми, толкова повече чуденки ми изникват в главата. От прочетеното в тази тема, повечето от вас ги е болял белега по време на контракциите. Чудех се дали това е индикация за отваряне/руптура на матката

Доколкото четох по въпроса, не.

И аз не мисля, че е индикация. Мен ме боля зловещо, но по-скоро поради наличието на много сраствания от секциото  Peace

# 188
Благодаря ви момичета!  Hug Много е полезен разговора тук! Ще остана до края, че и след това.  Simple Smile

Фелисити   Hug не съм сметнала добре.

# 189
Записвам се при вас да следя темата! Моля ви тези от София които имат наблюдения по-принцип за лекар склонен на VBAC да ми пише на лични контактите му. Искам да родя нормално след секцио, още не работим по въпроса с нова бременност защото са минали 9месеца от секциото. По-принцип си търся добър лекар, ако може да работи и със здравната каса, защото ми омръзна от светила и величия. До сега от темите разбирам че д-р. Киров е склонен на VBAC, но така и не намерих инфо. дали по-принцип води прегледи или се занимава само с родилки.
Поздравявам всички смели мами и се надявам нещата в БГ наистина да се променят.

# 190
anny88, д-р Киров не проследява бременности, ако това ти е въпросът.
Д-р Дончева от "Тина Киркова" също приема желаещи за VBAC, но проследяването на бременност при нея мисля, че не минава по ЗК.

Аз лично не държах лекарят, при когото ще раждам, да ми следи и бременността.

# 191
anny88, д-р Киров не проследява бременности, ако това ти е въпросът.
Д-р Дончева от "Тина Киркова" също приема желаещи за VBAC, но проследяването на бременност при нея мисля, че не минава по ЗК.

Аз лично не държах лекарят, при когото ще раждам, да ми следи и бременността.

Благодаря Алексче!   bouquet

Да аз по-скоро си търся за бъдещо евентуално проследяване и по-принцип добър лекар, при когото да си ходя, защото си имам някои проблеми.

# 192
  • София
Аз също се следях при друг лекар, но в крайна сметка родих при Киров - препоръчвам го с две ръце! Както Алексче е писала той не проследява бременност, може би евентуално Дончева. в Св. Лазар също май се навиват за VBAC, но там цените са височки.

# 193
В "Свети Лазар" на приказки се навиват на всичко, само и само да ви вземат парите.  Tired

# 194
  • ул. "Мечтание"
Като цяло бъдете нащрек с лекарите, които избирате. Класика е да те подкрепят привидно и с влизането в девети месец или даже преди това се почва едно лудо агитиране, лъгане, мажене, плашене, подмазване...  Rolling Eyes  ooooh! Tired

В заглавната публикация има статия с примерни въпроси, които бихте могли да зададете на лекарите си относно ВБАК. Отговорите им биха могли да ви помогнат до колко да разчитате на този лекар и дали наистина ви подкрепя в начинанието.

Общи условия

Активация на акаунт