Отговори
# 375
При мен имаше показания за секцио, плюс много къса пъпна връв, което също незнам какви последици би донесло при нормално раждане...
Но имам панически страх от нормално раждане, чувала съм за големи ужасии...

Честити бебенца на всички мами! Да са много здрави и щастливи.

Колибка, наистина твоя пост с какво го свързваш тук? Съжалявам че се е наложило да те режат, но ако това е начина на предпочитано раждане, не си за тук.
Все пак ако се надяваш на следващо раждане по нормален път си добре дошла.
А иначе ако става въпрос за компетентност, никой не е защитен от некадърноста на лекарите, независимо от начина на раждане.

# 376
  • ул. "Мечтание"
Ето го и разказчето на rorrr в сайта За раждането - откровено: http://otkroveno.wservs.com/moyat-pochti-uspeshen-vbac/

# 377
  • ул. "Мечтание"
Чудесна публикация за "провалените" раждания: http://www.mybreechbaby.org/1/post/2013/11/when-you-fail-at-birth.html.

И нося новина за успешен VBAC след две цезарови от тази сутрин!  Heart Eyes

# 378
Здравейте, от доста време не съм писала в темата. Чудя се кога да подхвана въпроса за ВБАК пред АГ-то ми. Честно казано, засега съм сама в тази "битка", не съм очаквала, но дори съпругът ми не ме подкрепи в желанието ми да родя по естествен път. Това изобщо не ме е разколебало да опитам, дори да имам минимален шанс за успех. Знам, че още е рано да говоря за раждане, но този въпрос ме измъчва, само вие, които сте минали по този път можете да ме разберете.

# 379
Елиша, моят мъж също не беше за идеята да раждам естествено след секцио. Казваше, че ще уважи моето собствено решение, но по-добре било секцио. Да не споменавам майка си! Беше ужасена от идеята за ВБАК.
Не се отказвай от желанието си! Дано откриеш лекар, който да подкрепи решението ти Simple Smile

# 380
Момичета, отбивам се да благодаря на всички ви за подкрепата. В понеделник сутринта се роди третото ни дете, дъщеричката ни Вяра. Раждането беше вагинално след 2 цезарови сечения, в Майчин дом Варна, с д-р Друмев, и беше дори повече от това, за което си бях позволила да мечтая. И двете сме добре, утре се надявам да ни изпишат. Ще се постарая да напиша и по-подробен разказ скоро.

Още веднъж благодаря за всички ви за информацията и подкрепата, и особено на Нощни очи, през цялата бременност и до последните часове преди раждането тя ми беше голяма опора, виртуално и реално.

# 381
Поздравления, да е жива и здрава!   bouquet

# 382
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, от доста време не съм писала в темата. Чудя се кога да подхвана въпроса за ВБАК пред АГ-то ми. Честно казано, засега съм сама в тази "битка", не съм очаквала, но дори съпругът ми не ме подкрепи в желанието ми да родя по естествен път. Това изобщо не ме е разколебало да опитам, дори да имам минимален шанс за успех. Знам, че още е рано да говоря за раждане, но този въпрос ме измъчва, само вие, които сте минали по този път можете да ме разберете.

Здравей, Елиша!
Кофти е когато не получаваш подкрепа от най-близките си. Дали си опитвала да обсъдиш с мъжа си по какви причини е против? Може би ако му предоставиш подробна информация ЗА и ПРОТИВ VBAC и ресекцио и представиш внимателно своята гледна точка би получила разбиране. Опитай се да разбереш какво го плаши (обичайно хората се противят поради страх и/или неразбиране). Разнищете проблема спокойно без опити за налагане. Говорете за тези неща. Вярно е разбира се, че става въпрос и за неговото дете, но тук става въпрос и за твоето собствено тяло, собствената ти психика, самооценка...

Никога не е рано да говориш за раждането, не отлагай да го обсъдиш с лекаря си. Така ще имаш време да реагираш, ако не те подкрепи.

Пиши и споделяй с нас. Не е същото като живия контакт, но поне е нещо. Има и група във ФБ, скрита, ако там би ти било по-комфортно да обсъждаш нещата пиши ми на лични мейла с който влизаш във ФБ за да те добавя.

Йо, и аз ти благодаря!   bouquet Hug И безкрайно много се радвам за вас!

# 383
yoanna Поздравления! Нека Вяра расте здрава, щастлива и обичана  newsm51

# 384
Yoanna, честито!  Hug
Нощни очи, на мен не ми тежи друго, а факта, че ми бяха подрязани крилцата, без дори да ме попита защо съм решила така. Решила съм да опитам, няма гаранция че раждането няма да завърши пак със секцио, но въпреки това искам да опитам. За мен има значение. Благодаря за ФБ групата, с удоволствие ще се присъединя към нея.

# 385
  • ул. "Мечтание"
Yoanna, честито!  Hug
Нощни очи, на мен не ми тежи друго, а факта, че ми бяха подрязани крилцата, без дори да ме попита защо съм решила така. Решила съм да опитам, няма гаранция че раждането няма да завърши пак със секцио, но въпреки това искам да опитам. За мен има значение. Благодаря за ФБ групата, с удоволствие ще се присъединя към нея.

Най-вероятно се страхува. Определено си струва да проведете сериозен разговор по темата. Не отлагай и не чакай да те попита защо така си решила!  Peace По-скоро ти го попитай какъв му е проблема.  Mr. Green

# 386
Когато споделих с моите родители и с ММ, че имам желание да родя второто си дете VBAC ме погледнаха много учудено и най-странното за мен беше, че ме попитаха "Е какво толкова. Какво налага да раждаш пак секцио, освен ако не се появи проблем по време на самото раждане". Оказа се, че на всички в моето семейство им се вижда съвсем естествено VBAC.
Дано всичко да е наред за напред. Аз за сега съм се ориентирала към Киров за сега, но още ми е много рано да го мисля.

# 387
  • ул. "Мечтание"
rendence, успех!  Hug

Свекърва ми, баща ми и майка ми много упорито се опитваха да ме убедят да си насроча дата за ресекцио. Даже са навивали мъжа ми зад гърба ми. Но той беше плътно зад мен и добре информиран защо по ангелите ми е притрябвал VBAC.

# 388
Йоанна,
Да е жива и здрава Вяра, много да хапва и още повече да спинка,  най-вече нощем.  Hug
При мен вече мина една година от раждането та се чудя дали вече можеееееееее да имам шанс да ме пуснат за нормално newsm78

# 389
yoanna, прекрасна новина! Честито!

Общи условия

Активация на акаунт