Отговори
# 60
Браво, настигнали са американците поне в това отношение. Tired

Много ми е интересно, ако отиде жена с напреднала родова дейност и откаже секцио, насила ли ще я оперират? Или ще я изгонят от болницата?

# 61
  • Nova Zagora
Adventurer защо не искаш в Ниа Мед??? Аз за сега нищо лошо не съм чула за там,но и не съм от Стара Загора за да имам много отзиви.

# 62
Как така вътрешно решение? Ръководството на болницата е дало указания на лекарите, че след секцио трябва само секцио да правят и са им забранили да водят нормални раждания? Без оглед на конкретния случай, просто "веднъж секцио, винаги секцио"?

Може и да не попаднах на точния лекар, но той се изрази точно така - щом имате едно секцио, няма смисъл да се рискува... Иначе си казват цените, без да съм питала. Мен това много ме ядосва, защото  говорим за здраве, за живот дори, той ми обяснява 500 лева/ 1000 лева  #2gunfire
Може би това е най-честото питане от пациентите, в случая аз имам второ здравно осигуряване и парите ще ми ги възстановят. Дали не трябваше да му предложа нормално раждане на цената на секцио - можеше и да стане  Joy

Adventurer защо не искаш в Ниа Мед??? Аз за сега нищо лошо не съм чула за там,но и не съм от Стара Загора за да имам много отзиви.
Ами чудя се още, но ми се струва, че ще е същия "Бизес център", а не родилно... А отзиви винаги има и добри и лоши - на една приятелка и изписаха детето със счупена ключица, без да й кажат... Може да се случи навсякъде - това е родова травма, но някак оттогава не ги долюбвам особено.

# 63
Здравейте момичета Hug Чудна тема - бравус! Аз каквато съм заплесната чак сега я открих. Та значи - първо раждане със спешно секцио поради поредица от глупости - насилстевно отлепяне на мехура и “правене“ на разкритие, в следствие силни контракции и незадоволителна родова дейност и накрая отлепяне на плацентата на 7 см. разкритие...еми...
Сега чакаме всеки миг девойка номер 2 - термин 08.09 - сиреч преносвам вече 3ти ден. Тонове - в норма. Бебка - с фиксирана ниско в таза главичка - един вид на стартова позиция Laughing.

Та чакаме.... стискайте ми палци Hug

п.п. Живеем в немско- ако всичко е ОК с тоновете могат да ме изчакат до 42ра седмица...дано не се налага де ... Mr. Green

# 64
  • ул. "Мечтание"
Den4o  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Пожелавам ти успешен VBAC!

# 65
  • ул. "Мечтание"
Безплатен уебинар на Ламаз за VBAC: http://www.lamaze.org/parentevents
Ще бъде на 24 септември в 2 часа сутринта наше време.

# 66
  • София
Нощни очи, а дали после ще качат запис на сайта, имаш ли наблюдения?

Аз утре имам консултация и очаквам лекарката да отвори дума за раждането. Дотук бебето върви дребно (очаквано за мен), "назад" е с 2 седмици, но пък плацентата е зряла от месец насам и следят редовно тоновете как са, дотук добре. Пия още магнезий и гинипрал и ще поискам утре вече да ги спирам. Всеки път на записа на тоновете акушерките ме питат за кога е насрочено секциото, като разберат, че първото раждане е било с операция  Rolling Eyes
Ще питам така или иначе какво да очаквам от нормалното раждане - в кой момент да ида в болницата, дали през цялото време ще искат да следят тоновете на плода или ще проверяват периодично, дали лекарката би ми препоръчала епидурална упойка, колко време биха "чакали" нормалното раждане. Май това са ми най-важните въпроси покрай раждането в момента  Thinking

Вече май чакаме всеки момент новини от Den4o Simple Smile Дано са добре с бебето!

PS Нещо не мога да се свържа - под Линукс не тръгва, а на телефона само успявам да стигна до показване на по 1 слайд от презентацията и после веднага ме разлогва Sad Ще чакам да качат запис онлайн на сайта.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 02:27 от julie.k

# 67
  • ул. "Мечтание"
Дано да го качат, защото го пропуснах. Sad Даже не съм си чула алармата, спала съм като пън!  ooooh!

# 68
  • София
Дано! Аз пък само висях по нощите, имах и малко контракции и не се наспах. Искам компенсация от тях  Laughing

Да се похваля - консултацията ми днес мина добре, спирам Гинипрала  Party тоновете са добри, имам и дата за секцио - след термина ми, понеже заради презрялата плацента лекарката ме е предупредила, че не трябва да пренасям. Буболината разполага сега с 3 седмици, ако желае да се ражда нормално, на което се и надявам. Направо съм щастлива! Забравих си половината въпроси за лекарката, ама следващия път ще я питам, може и да си ги запиша за всеки случай  hahaha

# 69
  • ул. "Мечтание"
Звучи обнадеждаващо! Стискаме палци сега бебче да се появи на бял свят преди термен, по собсвен избор на дата и час, и за предпочитане вагинално!  Hug  bouquet

# 70
  • Варна
Здравейте, момичета!
Говорих с моя лекар, който ми следи бременността за VBAC. Той е д-р Боян Георгиев от майчин дом, видях го в списъка, че подкрепя VBAC, но не е точно така.  Всъщност, той е твърдо против. Аз имам ретинопатия на дясно око, освен висок диоптър и това беше причина за първото ми секцио преди 7 години. Сега пак ще ходя на офталмолог да проверяваме очите, дали имам някакво подобрение.
Аз ще дойда на срещата във Варна утре за кураж Simple Smile А пък каквото стане в крайна сметка.
В събота получих обилен кръвоизлив и бях в АГ-то до вчера. Сега лежа и стискам кълки още месец. знам ли, бебето може да реши само да излезе по-рано (но в 9-ия месец надявам се) по нормалния начин.

# 71
  • ул. "Мечтание"
Деди, добре си ни дошла утре!  Hug Дано всичко да е наред и бебчето да си изчака термина и новините от очния лекар да са добри.

Искам да вмъкна нещо за тези срещи. Идеята им е не само да се "надъхваме" за вагинално след секцио. По-скоро са за да дадът по-ясен поглед над нещата както на тези, които са решили какво раждане искат след като вече имат секцио или на тези, които не са решили да намерят своя отговор. Също така, да помогне на тези, на които се налага ресекцио да преминат през процеса по-леко и да имат доколкото е възможно пълноценно и приятно изживяване. За това и жени, които са се отказали от vbac или в процеса на раждането се е наложило ресекцио, също могат да заповядат да споделят своя опит. Всяка една история е ценна!  Heart Eyes

# 72
Дано! Аз пък само висях по нощите, имах и малко контракции и не се наспах. Искам компенсация от тях  Laughing

Да се похваля - консултацията ми днес мина добре, спирам Гинипрала  Party тоновете са добри, имам и дата за секцио - след термина ми, понеже заради презрялата плацента лекарката ме е предупредила, че не трябва да пренасям. Буболината разполага сега с 3 седмици, ако желае да се ражда нормално, на което се и надявам. Направо съм щастлива! Забравих си половината въпроси за лекарката, ама следващия път ще я питам, може и да си ги запиша за всеки случай  hahaha

Това за плацентата и на мен ми го казаха 2 лекарки, а доктора, при който и родих нищо такова не спомена, ако те следят и всичко е наред не виждам защо да не те остявят и след термин, аз родих 6 дни след моя.

Стискам ти палци!

# 73
Здравейте момичета  Laughing  УСПЯЯЯЯЯЯЯЯЯХ  Hug

На 13.09.2013 в 8,04 се роди Адриана - 3510 гр. и 53 см. - вагинално раждане без усложнения. Раждането продължи 18 часа,но си заслужаваше всяка контракция. Два часа след раждането бях на крака и в супер кондиция.

Първата контракция усетих в 3 през ноща. В 8 контракциите станаха на 2 минути и ааайде в болницата. Да ама не - само 1 см. разкритие. И се почна една гимнастика, едно разхождане, едни стълби иииии в 1 след обяд бях с 4 см.  Shocked Акушерката отсече - давай да правим ПДА /спинална упойка/ - че с тоя темп няма да ти останат сили да напъваш а упойката ще отпусне  мускулатурата и разкритието се ускорявало. Викам - ок давай. Та такааааа в 5 часа имах вече пълно разкритие и усетих как дребната навлиза в костния канал - кръста боли адски / упойката явно не обезболява кокаляците  Mr. Green/. Към 6 започнаха напъните, обаче греда - малката влязла много кофти в малкия таз /по тоя повод все още има хематом на главичката/. Акушерката вика - край това беше - ще те режем. Викам - абсурд - не давам. Мъж ми и той подскочи /шапка му свалям -държа се супер адекватно и не се отдели от мен Heart Eyes/. Слава богу в 6 дойде новата смяна. И хоп - ей ти една луда грузинка - леля ти Анна /да е жива и здрава/. И като вика - как секцио бе - до тука си стигнала - секцио и аз не давам Laughing. Давай, вика, почваме фитнеса. И като се почна едно въртене насам натам и махане с крака и хоп главата се отклещи и пасна супер. След 10 минути Адриана беше родена - с цицина на тиквата. А аз - не ми казах колко шева имам, знам само че в момента все едно не съм раждала / поне външно /а бая са ме шили, според мъж ми.

Има надежда хораааааа  Hug Hug Hug И да - зависи на какви доктори и акушери попаднеш. Прегръщам ви и леко раждане.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 20:37 от Den4o

# 74
  • ул. "Мечтание"
De4o, много забавно си го разказала!  hahaha Joy hahaha Joy

Да ви е честита Адриана! Много се радвам, че си доволна и щастлива от преживяването!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт