Отговори
# 75
  • София
Den4o, голямо приключение е било! Браво и на теб, и на акушерката, и на мъжа ти, че сте се справили така успешно! И най-вече - честито бебе! Страхотна е на снимчицата, много ококорена, да расте умна и засмяна!  newsm51

Добре дошла, dedi! Дано намериш тук много полезна информация и идеи!

Благодаря и аз за подкрепата! Devikici, наистина и аз срещам информация, че често пъти плацентата узрява по-рано с дребните бебета (без това да е проблем). Засега ходя на запис на тонове 2 пъти седмично и са все хубави. Иначе каката реши да тръгва да се ражда в деня за плановото си секцио, 6 дена преди официалния термин, а иначе 12 дена преди моите сметки за термин (по-дълъг цикъл, пък и от един път я направихме и няма и как да е по-рано със сигурност) - и някак бях с нагласата, че и второто ще си тръгне преди термин. И сега ми остава само седмица до термин и... чакам и се надявам да се раздвижат вече нещата!

# 76
Аз бих заложила на втория лекар по-скоро, но ми се струва добра идея да го поразпиташ педварително, не върви до деветия месец да работите заедно и накрая да ти сложи някакви абсурдни ултиматуми. Това за 3те кила звучи много неадекватно.

Астегматизма няма отношение, по-скоро как са ти очните дъна.
Ходих на очен лекар вчера. Разрешено ми е да раждам нормално.... но сме седалищно все още. Бебо върви 3 седмици напред и ще е едричко по думите на АГ. Ще чакаме... вече съм в 8 месец

# 77
Den4o, браво !!! Страхотно сте се справили с мъжа ти и много хубаво си го описала Simple Smile. Да ви е жив и здрав бебока, много радост да ви носи Simple Smile.
julie.k, milush15, стискам палци, желая ви прекрасно раждане!

# 78
Den4o, честито и за бебето и за раждането, много се радвам, че стават все повече такива разкази!

# 79
  • ул. "Мечтание"
Ходих на очен лекар вчера. Разрешено ми е да раждам нормално.... но сме седалищно все още. Бебо върви 3 седмици напред и ще е едричко по думите на АГ. Ще чакаме... вече съм в 8 месец

Чудесна новина!  Crazy
Започвай с упражненията за обръщане на бебето, ако все още не си!
http://spinningbabies.com/
Класическа хомеопатия, боуен терапия, бахови есенции също биха могли да помогнат.  Peace

# 80
Здравейте, много интересна и полезна тема, записвам се да ви следя.
Първото си дете родих преди 1 година и 8 месеца в Аг Варна при д-р Танев, спешно секцио, един ден след термин. Причините - изтекли води, липса на разкритие и контракции, неизгладена шийка, голямо бебе /роди се 4100/ разположено високо. Отделно аз съм с Болест на Крон /възпаление на червата, в моя случай дебелото/ и до последно и д-р Танев и гастроентеролога не бяха сигурни, че е добре да раждам нормално. Сега чакаме второто си детенце през март, и много искам този път да родя нормално. Все още не съм говорила с гастрото и д-р Танев, но скоро и това ще свърша. Обнадеждих се като го видях в списъка, както и д-р Яков. Ще се опитам да изчета всички теми назад, но ако има мами родили VBAC при тях, ще ми е интересно да споделят.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 00:52 от Winter mоm

# 81
Den4o, честита радост!!!

Winter mom, ходих при Яков (баща) да ми потвърди бременността и тогава му споделих, че желая да родя вагинално след едно секцио. На секундата ми отсече "Не се мъчи, секцио ще е" и така той отпадна за мен като вариант още в началото.

# 82
Den4o, честото бебенце и огромни поздравления за успешното раждане  Hug ...толкова хубаво ти става от такива хубави новини Simple Smile Да е много здрава малката Адриана Simple Smile

# 83
  • ул. "Мечтание"
Winter mоm, добре дошла и успех с намирането на лекар!  Hug  bouquet

Дайте шанс и на "непознати имена", не знаете от къде може да изкочи вашето зайче. Simple Smile Обичайно популярните лекари са доста натоварени и това си има странични ефекти, които рядко са в полза на желаещите VBAC. Peace

Информирайте се добре, изяснете си собствените чувства и желания и тогава търсете подкрепа в лекарите. Личната мотивация много влияе в това как ще подходим към определен лекар и какъв ще е крайния резултат от преговорите.

Някоя от вас случайно да има книгата Active birth в електронен вид? Бях я пускала преди време, но си изгубих моето копие, а ми е нужна. Sad

# 84

Дайте шанс и на "непознати имена", не знаете от къде може да изкочи вашето зайче. Simple Smile Обичайно популярните лекари са доста натоварени и това си има странични ефекти, които рядко са в полза на желаещите VBAC. Peace

Точно така се получи при мен. Писна ми от многото търсене и все да ми поставят условия лекарите известни с това, че са водили VBAC, накрая си записах час при първия , за когото имаше свободен и той беше моя късмет, а до тогава все гледах някъде да ме изпрати някой, един вид "с връзки" и все не попадах на моя лекар. И просто го усетих, че искам да родя при него, имах му доверие още  от първата ни среща. После като поразпитах се оказа, че не е работил в България и за това името му не е познато и няма никава информация за него.

# 85
  • ул. "Мечтание"
Супер се е получило! Heart Eyes

Аз само да напомня, че във Варна има двама лекари с фамилия Яков - баща и син. Уточнете се коя за кого говори!  Peace

Д-р Максим Яков е бащата. Д-р Борис Яков е сина.
М. Яков е как да кажа... доста консервативен. Но сина му определено е отворен към "експерименти".  Mr. Green

Има и още двама лекари, за които знам, че също могат да са склонни на VBAC (пак във МД, обаче) - д-р Жасмин Костов и д-р Маргарит Друмев.

Обаче нямам преки наблюдения и контакти с нито един от тях. Препоръчани са ми от жени, които са били при тях и от дули в града.

# 86
Den4o Честита дъщеря, нека да е жива и здрава и много да ви радва  Hug.
Winter mоm добре дошла  Hug

# 87
Как съм пропуснала аз толкова добре новини?!?

Честито мили момичета! Разказите ви са страхотни, звучат много вдъхновяващо и окуражаващо.

По-напред някой питаше за астигматизъм, това е предпоставка за секцио само в България. Аз съм с -11 и астигматизъм и стига да няма други проблеми ме оставят за нормално.

Да дам упдейт как са нещата при мен: още чакам писмо за консултация за пустото му раждане!!! Трябваше да дойде до 20 септември, сега чакам тази седмица и ще ходя пак при акушерката. Времето наближава, какво се мотаят не знам, имам хиляди въпроси.

Тук всички подкрепят Vbac, с изключение на мъжа ми и майка ми. ooooh! майка ми му се обадила и му наговорила едни страхотии, той ми вика давай секцио, толкова хора зависим от теб, какво щял да прави ако нещо стане. Никаква подкрепа. Sad

На всичкият ми мерак за нормално раждане бебето е все странично или седалищно, започвам упражнения да го обърна ако мога.

Оф, много съм объркана, страх ме е , но тази тема ми вдъхва толкова кураж!

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 00:30 от kremena

# 88
  • ул. "Мечтание"
Креми, говорете с мъжа ти. Колкото пъти трябва, дъвкайте и предъвквайте, разбери от какво се страхува и му дай информация. Не го оставяй в небрано лозе, имаш нужда от подкрепата му. Ако майката би поддала, говори с нея. Родителите ми и свекърва ми и те напъваха за секцио, но за мен тяхните думи не значеха нищо, мъжа ми беше зад мен и това беше единственото важно.

Хубаво е да си поговориш с някого, който те подкрепя. Сподели какво те притеснява, обсъдете нещата. Ако може да ти е съпорт и има инфо по въпросите за VBAC, чудесно. Ако няма с кого - насреща съм. Ще ти дам скайпа си н лични.  Peace Кураж! Hug  bouquet Надявам се скоро да ти се обадят за консултацията.

Смело прави упражненията, имате време да се наместите!  Wink

# 89
  • София
Креми, говорете с мъжа ти. Колкото пъти трябва, дъвкайте и предъвквайте, разбери от какво се страхува и му дай информация. Не го оставяй в небрано лозе, имаш нужда от подкрепата му. (...)
Смело прави упражненията, имате време да се наместите!  Wink
Подкрепям с две ръце. Има много информация в началото на темата - както разкази, така и статистика, предполагам, че статистиката най-добре ще му обрисува рисковете. Лично аз четох, гледах и мислих и реших, че за родилката VBAC е по-безопасен от второ секцио. Разбира се, и в двата случая рисковете са малки, нека не изпада в паника, до каквото и раждане да стигнете.
Имаш време за упражненията, прави си ги, стой по-малко на компютъра (изобщо в седене на стол/фотьойл), движи се. Успех!

Да кажа, че досега бебето ми беше с гръбче отначало отляво (оптималната позиция), после се измести към корема ми (пак благоприятна), но тази неделя се завъртя пак и мисля, че е постериорно  Rolling Eyes Това много ме потиска, понеже първото секцио беше планирано точно заради постериорно предлежание + дежурния тесен таз, който ми приписват още от пръв поглед (доста дребна съм). Останаха ми само 5 дена до термин. Много ми е криво, но не съм се отчаяла, сега правих упражнения за завъртане - щом може седмица преди термин да се завърти, ще трябва да може и сега пък  Crossing Arms Непременно ще пиша пак какво е станало, най-късно другата седмица, когато вече ще съм с бебе  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт