Отговори
# 150
Mayusha, сутринта на деня, в който родих, бях на вагинален преглед, поради съмнения от моя страна за започнало раждане. Имах 0-1 см. и започнала да се изглажда шийка - док си ме върна у нас с думите - не е почнало още. Хубавите контракции почнаха следобяда и вечерта родих - за има-няма 3-4 часа всичко, без едно разкъсване.

Успех, момичета, не се шашкайте и не се предавайте, нещата могат да се наредят както трябва точно в последния момент, както се случи и при мен!  Hug

# 151
Усмихнатото, благодаря за куража  Hug
Знам, че така трябва да мисля и даже по-скоро да не го мисля...но ми е трудно с всеки изминал ден...особено вече след термин и предвид, че преносих доста предишния път и раждането не тръгна..Утре съм на преглед - дано има с какво да се похваля след това Simple Smile

# 152
Да дам малко update  Grinning

За сега всичко върви по план, че и по-добре пу-пу

В петък бях на прослувутата среща с консултант по vbac в болницата , в която ще раждам ( тая дето щ чаках от юли ).
Жената нямаше нужда да ме увешава за нищо, аз си отидх достатъчно надъхана. Говорихме с много цифри и данни, които бремемният ми мозък забрави  Crazy В общи линии извода е, че при секциото риска за бебенце е по-малък , за майката по-голям и обратното при вагинално раждане. При спешност могат да ме вкарат в операционна и за 7-8- мин да извадят бебето.
Ще мога да родя дори в басейна ( изобщо не се и надявах ) ако отговарям на 4 условия ( добро ниво на желязо, добри околоплодни води, ако не кървя и последното го забравих  Crazy ) Могат да следят бебето под вода чрез wi fi система, каквото и да значи това. Мъжа ми хич не е въодушевен от идеята да се плицика с мен, то честно казано дори не сме обсъждали басейна до сега.
В петък започнах raspberry leaf tea , като сама съм си измислила дозировката, тази седмица по един на ден, от петък по два, следващата седмица по 4 на ден.
От последните 6 дни имам доста подготвителни, според консултантката и без чая ще стане работата, ама аз за кураж.И се разхождам поне час всеки ден, което с отекли крака не е лесно.
Във вторник съм при акушерката, да видим и тя какво ще каже и започва чакането.

Хубава седмица на всички.

# 153
Гледам пиша си самичка  Joy

Нощни очи, или някой друг, дайте мейл да ви пратя сканирано инфо за VBAC v Oxford University Hospital, че не знам къде да го кача в нета  Embarassed

# 154
  • ул. "Мечтание"
Simple Smile

Радвам се, че новините са добри.  Heart Eyes Hug

Мейла ми е видим в профила ми.  Peace

# 155
Здравейте, момичета Simple Smile
На 19.11 се роди малката ми дъщеря София. Тя е добре, но коликите започнаха и аз не успявам да ви се похваля...а и причината също е, че се колебаех, дали и как да ви разкажа за раждането...реших да го направя, защото е важно да се знаят фактите и всеки сам да преценява риска....аз не го направих и игнорирах тотално всякакъв риск...
След като преносих около 7-8 дни ме приеха в болница и решихме да опитаме с ...индукция  Shocked ..знам, че не е добре, но другото значеше директно секцио...след 4-5 часа редовни контракции през 1-2 мин и с продължителност 1 мин бяхме там, където и в началото - главата високо, 1 см само разкритие и тръгна да слиза ръка, а не главата...започна кървене, а болката в цикатрикса не спираше....и така - спешно секцио, но не трябваше да чакаме толкова много - на операционната получих пълна руптура при поредната контракция (веднъж стартирал контракции окситоцинът, те на намаляха за последните 2 часа, дори като го спряхме), а още нямах упойка....слава Богу, околоплодния мехур запази бебето, докато ме срежат...
Аз съм наистина дребничка, но до тогава не вярвах на лекарите - мислех си, че моите бебета са точно толкова големи, колкото аз мога да родя....е, опитах, рискувах, добре сме... но беше за малко...много ме беше страх за бебето, когато се случи

# 156
mayusha  Hug радвам се, че сте добре и това е най-важното, наистина си преживяла много. Пожелавам ти бързо възстановяване и само хубави моменти от тук нататък   bouquet Hug

# 157
mayusha, все поглеждах дали не си писала. Честито бебе! Желая ви много здраве, късмет и повече да не преживяваш никога такъв страх и стрес! Благодаря, че сподели!

# 158
Sylvana, Devikici, благодаря  Grinning

# 159
  • ул. "Мечтание"
mayusha, честито бебе!  Hug
Радвам се, че въпреки неприятния развой на събитията сте добре.  Praynig Hug

# 160
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
На 19.11 се роди малката ми дъщеря София. Тя е добре, но коликите започнаха и аз не успявам да ви се похваля...а и причината също е, че се колебаех, дали и как да ви разкажа за раждането...реших да го направя, защото е важно да се знаят фактите и всеки сам да преценява риска....аз не го направих и игнорирах тотално всякакъв риск... (...)
Хубаво е наистина да се споделят различни истории и гледни точки. И на мен ми се струва, че ще е полезно за четящите, за да обмислят и имат предвид различни фактори, когато вземат решение. Наистина на косъм сте били с бебето, добре е, че в крайна сметка сте добре и двете. Не знам как е било при теб, но аз лично се почувствах доста странно, когато попаднах в "малките проценти" с неприятен изход от статистиката за VBAC  Confused
Страшното обаче вече е минало, така че:

Честита дъщеричка! Да е много здрава, силна и усмихната! На теб бързо възстaновяване - и физическо, и психическо! Прекрасни мигове заедно с новия член на семейството!   bouquet

# 161
Здравейте и от мен! Вече с крайният резултат в ръцете ми Simple Smile

Да разкажа как мина:
Раждането започна в неделя към 9 вечерта с нерегулярни контракции. Към 3 през нощта вече бяха на 4-5 мин и тръгнах към болницата. Там се оказа че имам само 1см разкритие. Следващите няколко часа бяха кошмар. Контракциите ми станаха на 2-3 мин , болките непоносими , имах чувствотое се разкъсвам на парчета. Към 7,30 ми спукаха водите, за толкова часове болка го докарах до 2см.  През цялото време сърдечните тонове на бебето бяха много учестени, вързаха ме с две банки , опитаха се да регулират тоновете, но не стана. Не можех да се движа така както исках. Болеше ужасно много! Има два часа, които изобщо не помня. Заговорихме за епидурална( през цялото време бях на газ, но изобщо не го усещах да помага ). В този момент докторите казаха че вече не е безопасно за бебето. В 8 казаха секцио, в 8,10 ме вкараха в операционна, в 8,22 извадиха бебето. След като ме заши хирурга дойде да говори с мен. Каза че секциото е било най-добрият вариант. Това, което толкова ме е боляло е била матката пред разкъсване, зашил я е образно казано на два ката. Предупреди ме следващият път задължително секцио- аз обаче викам бях до тук! Изпълних си дълга към човечеството с две деца.
Бебето имаше малко проблеми- въздушен джоб, учестено дишане, не добро ниво на кислорода, рентген, антибиотици . Много бях притеснена.

Сега вече сме вкъщи! И сме добре, живи и здрави. Много съм объркана още, разочарована, но пък секциото тук няма нищо общо със секциото ми в България преди 8 години. И екипите, акушерките- всички бяха страхотни !

Имам прекрасно бебе и сърцето мие пълно, раждането ще се постаря да го забравя! Въпреки цялата ми положителна нагласа и подготовка нещата не се случиха по план.

# 162
  • София
Здравейте и от мен! Вече с крайният резултат в ръцете ми Simple Smile

Да разкажа как мина:
Раждането започна в неделя към 9 вечерта с нерегулярни контракции. Към 3 през нощта вече бяха на 4-5 мин и тръгнах към болницата. Там се оказа че имам само 1см разкритие. Следващите няколко часа бяха кошмар. Контракциите ми станаха на 2-3 мин , болките непоносими , имах чувствотое се разкъсвам на парчета. Към 7,30 ми спукаха водите, за толкова часове болка го докарах до 2см.  През цялото време сърдечните тонове на бебето бяха много учестени, вързаха ме с две банки , опитаха се да регулират тоновете, но не стана. Не можех да се движа така както исках. Болеше ужасно много! Има два часа, които изобщо не помня. Заговорихме за епидурална( през цялото време бях на газ, но изобщо не го усещах да помага ). В този момент докторите казаха че вече не е безопасно за бебето. В 8 казаха секцио, в 8,10 ме вкараха в операционна, в 8,22 извадиха бебето. След като ме заши хирурга дойде да говори с мен. Каза че секциото е било най-добрият вариант. Това, което толкова ме е боляло е била матката пред разкъсване, зашил я е образно казано на два ката. Предупреди ме следващият път задължително секцио- аз обаче викам бях до тук! Изпълних си дълга към човечеството с две деца.
Бебето имаше малко проблеми- въздушен джоб, учестено дишане, не добро ниво на кислорода, рентген, антибиотици . Много бях притеснена.

Сега вече сме вкъщи! И сме добре, живи и здрави. Много съм объркана още, разочарована, но пък секциото тук няма нищо общо със секциото ми в България преди 8 години. И екипите, акушерките- всички бяха страхотни !

Имам прекрасно бебе и сърцето мие пълно, раждането ще се постаря да го забравя! Въпреки цялата ми положителна нагласа и подготовка нещата не се случиха по план.

Честито бебе. Живо и здраво и много радост да ви носи.

Важното е че си опитала и всичко е наред с теб и малкото човече.

Моето първо раждане беше нещо подобно на твоето и завърши със секцио - бях много ядосана на себе си, но по важното беше, че малката беше Ок и аз също.
Много мислех, обмислях, говорих с ММ, с АГ-то, с кумата и стигнах до извода, че както за мен, така и за близките ми и за следващото бебе живи и здрави ще е най добре секцио. Поне ще знам, че отивам режат ме и всичко приключва. Иначе най малкото ще трябва да ми се предизвика раждането ако искам нормално и пак не е гаранция, че ще стане тъй като матката в горната част е сплесната и таза ми е тесен.

# 163
mayusha, kremena, честити бебета! Съжалявам, че се е наложило да минете през такива премеждия.

# 164
  • София
kremena, тежко е минало, дано вече бебето да е вече добре. Честито детенце, много радост да ви носи!
(...) Имам прекрасно бебе и сърцето мие пълно (...)
И аз съм с чувството колко по-пълен стана животът ми, като погледна двете си спящи деца  Heart Eyes (като са будни, не успявам да се разнежя толкова  Crazy  Joy)

Общи условия

Активация на акаунт