Отговори
# 330
Единият от лекарите, с когото обсъдихме желанието си за ВБА2К, ни попита защо го искаме. Между причините споменах и това, че не бихме искали да останем без шансове за още едно дете. Той каза, че 'е, не е толкова страшно, и четвърто секцио правим...' Не мисля, че е някакво табу, правят и повече операции, но трябва да сме наясно, че всяка следваща операция е по-рискована. Не знам как някои лекари 'забраняват' на хората да имат повече деца, това е доста сериозна намеса в личния живот и не бих се доверила лесно на такъв човек.

# 331
  • София
Понеже стана дума за предишни операции, различни от секцио, лапароскопията води ли се такава? Моят лекар я брои като второ отваряне освен секциото и това съвсем го разубеждава. Rolling Eyes А лапарото беше заради извънматочна бременност, само махнаха тръбата, не са пипали матката. Две от дупките са на белега от секциото.

# 332
И аз съм с лапаро, мисля, че все пак се брои за отваряне. Това изглежда не обезпокои лекарите, когато ми правеха секциото. Вече съм с 2 коремни операции и това е една от основните причини, да не искам да се стига пак до секцио.

# 333
  • Burgas
Моля за впечатления от доктор склонен да сътрудничи за естествено след секцио в Бургас

# 334
Понеже стана дума за предишни операции, различни от секцио, лапароскопията води ли се такава? Моят лекар я брои като второ отваряне освен секциото и това съвсем го разубеждава.
Аз също съм с лапаро, отделно хистероскопия за премахване на септум в матката, двете цезарови...Ама природата е на друго мнение. Никой от лекарите, които ме следяха не е смятал лапарото за проблем.

# 335
За пореден път и аз да пожелая на всички очакващи рожбите си да имат мечтаното раждане!

Аз имам 2 сложни, по спешност, коремни операции, но са били когато съм била малка на 3 г. и на 3,5 г. Лекарката, която ми направи секциото с първото ми дете ми каза, че трябва да съм благодарна, че съм забременяла  Shocked. Друг лекар, при който ходих за потвърждаване на бременността изказа мнение, че е хубаво да родя вагинално, защото ще станат много сраствания.
Лекарката от ЖК, при втората ми бременност, ми каза, че белега от секциото е много изтънял, как го разбра това в 6- ти месец  newsm78. Доктора, който се съгласи да родя вагинално с негова помощ въобще не спомена нищо за белега, гледаше бебето, как е разположено то, шийката, плацентата, контракциите, тоновете, но не и белега.

В 6 месец много ме заболя мястото на операцията, притесних се, докторката от ЖК ми каза, че е нормално все пак матката е рязана, изписа ми магнезий и каза да лежа, 2 седмици ме болеше и то доста силно, но мина. По време на раждането болката там беше ужасна, режеща, разкъсваща, но родих без никакви усложнения.

# 336
Момичета, здравейте и от мен. Дано да се задържа в темата. Не съм ви чела назад, проретох само първата страница и последните мнения, но се надявам малката гадинка да ме остави да ви изчета.
Аз съм точно 1 г. след секцио (ненапредващо раждане, изтекли води, влошаване на тоновете на бебето и т.н.), а преди него имам едно лапаро и отстраняване на тръба след извънматочна. Сега съм пак бременна и въпреки че е ужасно рано и не се знае нищо още ми се иска да се подготвя, дали е възможно VBAC.
Имам няколко въпроса
 - д-р Жанна Колева в ТК ли приема и как става записването при нея
 - мислите ли, че ще има доктор, който да обсъди възможността за VBAC толкова скоро след сецио, без автоматично да го отхвърли
 -има ли друг лекар в софия, който бихте ми препоръчали като потенциална възможност да ме остави да родя нормално

# 337
Понеже стана дума за предишни операции, различни от секцио, лапароскопията води ли се такава? Моят лекар я брои като второ отваряне освен секциото и това съвсем го разубеждава. Rolling Eyes А лапарото беше заради извънматочна бременност, само махнаха тръбата, не са пипали матката. Две от дупките са на белега от секциото.

Момичета, ако някой лекар ви цитира лапароскопия като оправдание за секцио, просто бягайте от него, 100%ов некадърник е!!!! Познавам доста момичета с лапаро и то по-малко от година преди раждането са си родили нормално, и аз съм с лапаро и щях да си родя нормално, просто нещата се объркаха накрая. Проблема при мен е поликистозни яйчници, които уж ми пречеха да забременея, в крайна сметка направих лапаро и месец след това бях бременна. По тази причина ми се иска да не чакам задължтелните 3 години за да мога да родя нормално. За сега още не ми е идвало и се притеснявам че пак ми се образуват кисти, не ми се иска да правя второ лапаро за да мога да имам второ дете Sad. За сега ме убеждават че е заради кърменето, но аз вече кърмя само вечер от 2 месеца а е минала цяла година. Колкото до коремните операции, АКО НЕ Е РЯЗАНА МАТКАТА НЯМА ОПРАВДАНИЕ ДА СЕ ПРАВИ СЕКЦИО. Успех на всички.

# 338
  • ул. "Мечтание"
И аз да си кажа моите пет стотинки.... Коремна операция без да е пипана матката, както и лапароскопията НЕ СА индикации за секцио. Срастванията също не са причина за секцио, да не кажа, че са даже контрапричина.  Mr. Green

Ани, не е невъзможно да е заради кърменето. Има жени, които колкото и да са намалели броя на кърменията или да нямат вече нощни кърмения пак са без цикъл докато не спрат да кърмят. Смята се за нормално цикъла да се възстанови до 6 месеца след окончателното приключване на кърменето. Не се вкарвай във филми!  Hug Няма как да се предвиди как ти се настройват хормоните. При всяка жена и с всяко нейно дете е различно. Simple Smile

# 339
 Hug
И аз да си кажа моите пет стотинки.... Коремна операция без да е пипана матката, както и лапароскопията НЕ СА индикации за секцио. Срастванията също не са причина за секцио, да не кажа, че са даже контрапричина.  Mr. Green

Ани, не е невъзможно да е заради кърменето. Има жени, които колкото и да са намалели броя на кърменията или да нямат вече нощни кърмения пак са без цикъл докато не спрат да кърмят. Смята се за нормално цикъла да се възстанови до 6 месеца след окончателното приключване на кърменето. Не се вкарвай във филми!  Hug Няма как да се предвиди как ти се настройват хормоните. При всяка жена и с всяко нейно дете е различно. Simple Smile

Много ти благодаря за успокоението, аз доста съм се шашнала.

# 340
Ани, с първия ми син цикълът дойде 2 год и 1мес след раждането. С втория - 1год и 2мес като все още кърмя интензивно. ПКЯ диагноза не ми е поставяна досега.

# 341
Здравейте, отдавна чета този форум но чак сега си направих регистрация за да споделя и моя опит.

rendence  и аз забременях година и 1 месец след кошмарното ми раждане, завършило със секцио.

Още след като се прибрах от болницата след първото ми раждане започнах да търся информация и лекар, който да ме подкрепи. Намерих лекарка, която е съгласна да извършва VBAC. Тя ми каза, че за да родя вагинално е необходимо да има поне година от раждане до раждане, но ми препоръча да изчакам докато малката ми принцеса стане на годинка. Така и стана и година и десет месеца по - късно се роди моя малък принц ЧРЕЗ VBAC. Доста лекари ми клатеха глава и ми казваха, че няма как да се случи с мен, че тазът ми бил тесен, че няма как след секцио и т.н. Аз бях малко притеснена, че бебето е доста едро и дали ще може да излезе, но лекарката ми ме успокояваше, че при положение, че нямам здравословен проблем тялото ми не би сътворило бебе, което да не може да излезе.   Раждането протече много добре. Лекарката беше до мен през цялото време (не ме е оставяла и да пие вода даже), окуражаваше ме и ме напътстваше, оставяше ме да правя каквото искам и както го чувствам. На магарето ме качиха само за да поемат бебо, който наистина си беше голям 4,550 кг. и 52 см. Няма по - хубаво нещо от нормалното раждане. Не губете надежда и се борете да се случи и на вас. Успех на всички

# 342
  • Пловдив
...лекарката ми ме успокояваше, че при положение, че нямам здравословен проблем тялото ми не би сътворило бебе, което да не може да излезе... 

Тази мисъл не ме напускаше до края. Явно не ми беше писано да стане и този път, но...аз си мисля, че май лекарката се поддаде накрая.

Gremlin, щастливка си, че си открила лекар, който да е "на твоя страна". За мен това е най-важното. Дано повече бъдещи VBAK майки открият своя лекар!

# 343
 Gremlin,
Много позитивна история, тук много имаме нужда от такива разкази. Би ли споделила къде се случи твоето мечтано раждане?

# 344
Родих в Тина Киркова, но моята лекарка не работи там по принцип. На самия ден се уговорихме да се видим пред болницата и тя изрично ми каза да не влизам без нея

Общи условия

Активация на акаунт