Отговори
# 315
  • София
mari:) силно стиснати палци Praynig Praynig Praynig дай Боже да се развият по най - добрия възможен начин и за двете ви нещата Praynig Praynig Praynig
yoanna винаги съм мечтала за три Crazy и още след първото секцио започнаха пазарлъците кога и как за да може нормално. така се развиха нещата, че и втория път не ми се получи, но до последно се надявах. сега пак съм така - докато не се роди, нищо не се знае Peace

# 316
Не разбрах, с всеки следващ ВБАК рисковете се увеличават така ли?
Напротив, намаляват. Един от факторите, които увеличават шанса за ВБАК, е предишно вагинално раждане. Т.е. ако имаш едно секцио и един ВБАК, влизаш в тази графа и имаш теоретично по-хубави шансове за ВБАК при следващото раждане.

сега пак съм така - докато не се роди, нищо не се знае Peace
И аз така...

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 17:27 от yoanna

# 317
Не разбрах, с всеки следващ ВБАК рисковете се увеличават така ли?
Напротив, намаляват. Един от факторите, които увеличават шанса за ВБАК, е предишно вагинално раждане. Т.е. ако имаш едно секцио и един ВБАК, влизаш в тази графа и имаш теоретично по-хубави шансове за ВБАК при следващото раждане.

сега пак съм така - докато не се роди, нищо не се знае Peace[/color]
И аз така...

Благодаря  Simple Smile

# 318
  • ул. "Мечтание"
Мари, стискам всички палци!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

На мен желанието за 2+ деца (за сега плана е за четири, но не се знае на къде ще ме отвее бебешкия вятър) ми беше и все още ми е основна движеща сила за ВБАК. Може на някои да прозвучи малко брутално, но аз безсмислени операции (каквото беше моето секцио) не мога да си позволя. Naughty Преди второто раждане що страх съм брала дали въобще ще забременея, дали няма да получа някое усложнение от операцията и да ми резнат крилцата (матката) за повече деца. Всичко се случва и не е невъзможно да се окажа в ситуация, в която секциото би било животоспасяващо за мен и/или за детето... Не мога да си хабя възможностите напразно.  Rolling Eyes

Не че не съм чела например за жена с 11 цезарови... И въпреки, че знам, че е възможно и бих издържала, мисълта си ме потриса сериозно... Rolling Eyes Като добавим и условията в болниците и масовото отношение на лекари и персонал... ще проспусна, доколкото зависи от мен...  Praynig Praynig Praynig

# 319
(за сега плана е за четири, но не се знае на къде ще ме отвее бебешкия вятър)

Simple Smile Харесваш ми Simple Smile Аз нямам план, но и без план не са ни нужни излишни операции... защото пък може да излезе нещо непланирано Wink

# 320
  • София
Наистина ли има жени, които са преживяли толкова много секцио? Аз такива с повече от 3 не съм срещала. newsm78 И на тях лекарите са им забранили да си помислят за 4-то заради опасността от руптура.

При мен също желанието за 3 деца е водещо, за да не искам пак секцио. А и ми се иска децата ми да се родят, когато сами решат, дето се вика, а не според удобен за лекаря график. Rolling Eyes

# 321
Много ме беше впечатлила историята на тази жена - 9 цезарови сечения - http://www.manymcdaniels.com/birthstories.html

# 322
  • София
Много ме беше впечатлила историята на тази жена - 9 цезарови сечения - http://www.manymcdaniels.com/birthstories.html
Направо не е за вярване. Shocked И на какъв малък интервал са повечето, истински ужас за нашите лекари. Mr. Green

# 323
Аз бях чела историята на една френска мама с   шест раждания,първото -нормално,последните четири -секцио,и последното-нормално,понеже е отишла с 9см разкритие и е нямало време да я срежат.

# 324
  • ул. "Мечтание"
На мен един щурчо-лекар ми обясняваше, че само в арабския свят се "мъчели" с ВБАК, защото имали по много деца.  ooooh!
Но от нещата които съм чела из щатските форуми и на жените с повече цезарови никак не им е лесно. Положението е много подобно като с ВБАК-а. Много често лекарите ги отпращат на общо основание без да се запознаят конкретно със случая... Много гадно!  Sad И към тях отношението е супер гадно. Днес, докато ровех да намеря инфо за жената с 11 операции, попаднах на една жена, която разказваше, че осмото ѝ секцио са го изпълнили ужасно, защото лекаря, който го направил ѝ бил ядосан, че не му позволила да ѝ върже тръбите. Ужас! Sick

# 325
  • София
Добре, уплашихте ме. Сега аз ако искам три деца, имам едно със секцио, второто трябва да го родя вагинално за да няма риск при евентуална трета бременност?  newsm78 ММ и без това ме е предупредил да не си правя планове за трето, но кой знае ... Mr. Green

Ох, обърках се вече.  Tired

# 326
  • ул. "Мечтание"
Рискове винаги има, дори да нямаш нито едно секцио, но са от различно естество.

Когато е едно секцио, рисковете от усложнения при ВБАК и при ресекцио са на практика еднакви. Всяко следващо секцио вдига рисковете за усложнения от секциото (крактосрочни и дългосрочни), всяки ВБАК понижава рисковете от усложнения (дългосрочните) от секциото. Това в най-общ вид.

# 327
На мен след второто секцио не са ми казвали да не забременявам.Всички приемат бременността ми нормално,само се плашат като чуят ,че имам надежда за нормално,иначе за секцио всеки ми казва,това е най-доброто за теб и бебето. Simple Smile

# 328
И на тях лекарите са им забранили да си помислят за 4-то заради опасността от руптура.
На мен ми "забраниха" да помисля за 3-то дете....

По въпроса за отношението към жените с повече секцио - аз съм в Канада и да, срещнах всякакви емоции; повечето неприятни.

# 329
Много се радвам на темата и следя с интерес. В потвърждение на казано по-нагоре мнение, че при предишна коремна операция лекарите се притесняват от секцио, моят случай беше такъв. Аз преносих 7 дни, защото лекарката ми не искаше да ме реже. Имах предишна гинекологична коремна операция без да се реже матката. Но така и не тръгна раждането. Преди секциото ми пуснаха и окситоцин и контракции не се появиха от него. Беба стоеше високо горе, спокойна и без желание да излезе. Simple Smile сега ми е малко криво, че може би не съм направила всичко, за да помогна да тръгнат нещата, но - минало. Надявам се да имам възможност второто да е нормално. Пожелавам на всички успех с нормалното активно раждане в деня, който е избрало бебчето ви.

Общи условия

Активация на акаунт