Отговори
# 300
"Според мен се плашат най-вече поради липса на опит"
Точно това е.

"ВБАК раждането и след едно секцио е много различно от болничното раждане по протокол... "
И това е вярно. Усетих го, но те не го разбраха...

Относно дебелината на белега - след като приключи 3-то секцио, опериращата ми каза: учудващо нямаше никакви сраствания от предишната операция, но белегът беше тоооооолкова изтънял, че добре че направихме секциото. Изобщо не и повярвах, просто нямаше какво да каже.
За неирформираните: 3-то ми раждане приключи отново със секцио на 14-я ден след термин и 36 часа раждане в болницата; като преди това имах 4-5 дена нерегулярни контракции и паднала тапа.
Мисля си, че кофти роля изиграха пукането на мехура на 8см и пускането на окситоцин, когато явно съм била в плато.  

"Аз съм установила, че лекарите са по-разговорливи и отворени за диалог в присъствието на таткото, иначе сякаш ме приемат несериозно, един вид някаква изтрещяла хормонална бременна, какво пак иска... "
Мъжът ми беше неотлъчно до мен по време на всякакви прегледи, консултации, дискусии, раждане. Накрая на бременността ми, когато преносвах вече, и по време на раждането, направо им беше черен на моменти, защото едва ли не ме подкукоросвал да раждам естествено и това е против моята воля моля ви се. Когато той се обаждаше, му казваха директно да млъкне и да ме остави аз да говоря....

Мари,
"Явно не ми е писано и ще се примиря с трето секцио,вярвам ,че нещата се случват по най-добрия начин,и се доверявам на Вселената,ако бебето тръгне преди 39седмица ще го приема за знак."
Стискам палци за благоприятни знаци от Вселената. Simple Smile
Но недей от сега да си мислиш, че не ти е писано. Просто имай едно наум т.е. ако се случи пак секцио, да не ти е голям шок и разочарование.

# 301
Нерде Плевен, нерде Тутракан. Далечко си е.
mari:) , успех ти пожелавам!
Както и на всички в темата!

Така е, но ако не живееш в София, Пловдив или Варна си е цяло предизвикателство да си намериш лекар, склонен за ВБАЦ. Тогава варианта ти е да отидеш в родилното, в последния момент и да се надяваш на най-доброто  Grinning

За мен това не би било вариант, но всеки сам си отговаря за себе си и за нероденото си бебе. В същата тази тема по-назад имаше описани два случая, в които така мечтания VBAC се е развил не според очакванията и тогава... добре, че си в болница. Не знам, аз си мисля, че с тия работи шега не бива.

# 302
  • София
St. Anger, добре дошла.
Напълно подкрепям написаното от Нощни очи (за пореден път  Laughing). На мен ми „скроиха
 същия номер. В средата на 9тия видиш ли станах „проблемен случай”. Не било хубаво да пробвам. Тогава намерих контакти и се свързах с Киров. Видяхме се само веднъж. Второто ни виждане беше седмица по-късно, по време на раждането. Говори с него. Никога не е късно да се ориентираш към друг лекар. Аз също съм на мнение, че лоялност в случая няма.
Мари, дано се подредят нещата при теб, желая ти го от сърце. Между другото, Хриси (писала е в темата) роди един ден преди мен, при Киров, след 2 секцио. Това, ако все пак решиш, че имаш път към София.

# 303
  • София
Благодаря ви за подкрепата  Hug.
Felicity♥, много ме зарадва, че си се уговорила с д-р Киров в средата на 9-ти месец, защото аз съм в началото на 8-ми и е чудех дали не е късно да говоря с друг лекар. Ще говоря още веднъж с моята лекарка (имам час за петък) и ако нещата не стават ще помоля някой да ми даде информация на лични за това как точно да се свържа с д-р Киров.
п.п.И аз мисля, че в случая за лоялност не трябва и дума да става. Въпросът ми беше по-скоро дали от страна на лекаря няма да има проблем.

# 304
Момичета,а дали е нормално да имам болки -периодични там,където е белега на секциото ми,може би по-точно ме боли матката,точно там. newsm78

# 305
Момичета, не подценявайте риска !

По време на раждането много ме болеше мястото на старият белег, секциото стана по спешност , защото бебето беше в дистрес . Когато ме заши хирурга дойде да говори с мен, каза че секциото е било най-правилният изход , когато са ме отворили матката е била just about to rupture! Вярвам им на 100%, не съм платила стотинка на никого, секцио правят в много краен случай.

Така че не подценявайте думите на лекаря и добре обмислете риска .

# 306
При мен болките са на моменти,особено вчера вечерта бяха на около 10минути в областа на рязаната матка.Дали е възможно да имам сраствания и затова да ме боли или пък бебето да притиска нещо?Иска ми се да се успокоя,дано да преминат,сега съвсем леко ги усещам.

# 307
  • София
Белегът ме болеше още от 7ми месец, когато започна много да ми расте корема, а при контракциите по време на раждането беше страшна болка. И аз си мислех, че е от страствания, но не знам честно казано на какво се дължи.

# 308
  • ул. "Мечтание"
Момичета,а дали е нормално да имам болки -периодични там,където е белега на секциото ми,може би по-точно ме боли матката,точно там. newsm78

Не е необичайно да има болки по време на бременноста.
Правиш ли масаж на мястото?  newsm78

# 309
Нощни очи,не правя масаж,хич не се бях сетила.Усещах такива болки и в началото,явно при интензивния растеж на матката.Сега обаче бебето е натежало,леко се е смъкнало и може би притиска този участък.При втората бременност не съм имала такива усещания,но може би защото си имах високо седалищно бебе,а сега е друго.
Не изключвам варианта и да имам сраствания. Hug
Благодаря ви за отговорите и коментарите мацки Hug

# 310
  • София
Вчера ходих с брат ми и снахата при Марков за тяхната втора ФМ. Тя има две тежки коремни операции. попитахме според него какъв е най - добрия начин да роди - тъй като покрай нея летят едни мнения за секцио  ooooh! ... той каза: '' направете всичко възможно да роди нормално! секциото в случая би могло да се превърне в доста сложна коремна операция ...'' естествено обсъдихме и вариантите за второ бебе след евентуално секцио и колко по сложно, до невъзможно би било и пр. и се заговорихме, как все пак секциото не е толкова безобидна манипулация както я изкарват докторите тук Tired
преди по - малко от месец именно той ми каза '' не препоръчвам четвърто секцио!'' знаейки, че ме планират за трето. вярно, че не планираме четвърто дете, ама е толкова кофти да ти го кажат  Rolling Eyes припомняйки му ситуацията той каза: '' кофти е нали? ... но за да те успокоя, в Майчин дом имахме случай на жена с 5 секцио и 6тото го роди нормално! не планирано но така се получи дойде с 7 - 8 см разкритие и какво да я правим, така че няма невъзможни неща'' и ми върна блясъка в очите и усмивката - знае ли човек Simple Smile

# 311
Бях чела една история на жена в чужбина, с мисля 8 деца, някои родени нормално, някои със секцио, може би 50/50. Всеки път се опитва за нормално, но не всеки път й се получава. За деветото попитала лекаря дали ще може да роди ВБАК, той казал, ми вече е все едно, и двете са рискови, така че няма никакво значение кое ще пробваш...(може да не а ми съвсем точни фактите, но горе-долу това беше историята). Иначе четвърто секцио ако трябва ще направят, къде ще ходят, но рисковете се увеличават с всяко следващо, както знаем. И обратно с всеки следващ ВБАК.

Аз бих ( и съм, този път поне) използвала пред лекарите и аргумента, че може би някой ден бихме искали още едно дете, все пак човек никога не знае. Аз нито след първото си дете, нито след второто съм знаела дали и кога ще искам още едно. Човек се променя, ситуацията се променя... Ако предния  път бяхме помислили повече и бяхме говорили за това с лекаря, може би щеше да помисли повече, преди да планираме второто секцио.

# 312
Не разбрах, с всеки следващ ВБАК рисковете се увеличават така ли?

# 313
Аз бях убедена,че второто раждане ще е нормално,подготвях се,изобщо всичко вървеше добре,дори и доктор имах ,който след едно секцио се съгласи на нормално,да после се отказа като видя,че отново е седалищно и от там нормално след две операции,още повече му се плашат.
Видимо си личи ,че корема ми е ниско,имам чести неболезнени контракции,болки в яйчниците а онзи ден усетих главата на бебата на входа-за около пет минути.Ето това потвърждава теорията ми,че няма да го мисля,ако трябва да стане ще стане.

# 314
Мари, с теб сме  Hug Вярвам, че нещата ще се наредят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт