Отговори
# 285
mari:) на базата на какво го прецени пък това  newsm78

# 286
  • София
mari:) Hug Hug Hug идеално те разбирам! в твоето положение съм и никой около мен не смята, че нормалното раждане е разумен вариант в случая, но истината е че никога нищо не се знае ... надеждата умира последна Peace най - важното е си информирана за възможностите и най - вече и двамата с бебето да сте живи и здрави!

# 287
Подкрепян напълно. Всяко раждане е различно и не можем да съдим как би протекло то, по предходните  Hug.

mari:) много сила ти пожелавам и се надявам нещата да се развият така, както ти искаш  Hug

# 288
  • ул. "Мечтание"
k@li, zvezdi4ka_bs, добре дошли сред нас! Пожелавам ви късмет!  Hug

Ви нетерес на истината много малко са абсолютните причини за секцио и нито една от двете ви не е с такива. Така че да, шанс има. И колкото и невероятно да ви звучи, сигурно 90% от успеваемостта е свързана с вас самите. На какво сте готови, какво наистина искате. Разбира се подкрепящ екип, партньор близки, са важни, но тук са разказани не едини и два случая в които подкрепата е била нулева, включително и от лекаря, но майката е успяла.

Ако преди секциото е имало вагинално раждане, шанса за успешен ВБАК значително скача.  Peace
Но и ние първескините не сме за изхвърляне.  Mr. Green Мен ми е малко смешно това плашене, че видиш ли си първескиня... Ми какво пък, жените които раждат за първи път да не би да не могат да родят.  hahaha Joy Възрастта не е от никакво значение за самото раждане. Да не говорим, че 34 не е кой знае какво като възраст. Ще прощават докторите!  Peace

Мари, не се давай на провокации!  Hug Няма начин да знае как ще протече раждането, не се връзвай. Praynig Praynig Praynig Като се сетя тоя дето ми водеше женската консултация какви глупости ми надрънка на края, ум да ти зайде...  ooooh!
Не е късно да смениш лекаря и болницата. (никога не е късно  Mr. Green)

atadar  Praynig Praynig Praynig

# 289
  • София
Здравейте, момичета! От доста време ви следя, най-накрая се реших и аз да пиша. Първото ми раждане е преди около шест години и половина естествено секцио. Причините бяха голямо бебе и тесен таз, което установиха чрез рентгенова снимка в последния момент (бях в родилното за предзвикване на раждането). и момента не мога да си обясня, как позволих да ми предизвикват раждане две седмици преди термин без започнала родова дейност и почти никакво разкритие  ooooh! (тук е момента да споделя и факта че бях две седмици в болницата преди раждането поради високо или по-скоро "гранично" кръвно налягане и може би това е изиграло голяма роля за решението ми) . Не смятам, че секциото беше необходимо, въпреки че бебето се роди 4.150кг. Все още обвинявам предимно себе си за случилото се, но сега искам да се поправя. Това е от изключителна важност за мен.
Бременността си следя при лекарка, която изражда в бившата Тина Киркова и когато се записвах при нея ѝ казах, че много държа на нормално раждане. Естествено се съгласи,  каза че е минало доста време от първото раждане, но на последното ми посещение при спомена ей така между другото, че е по-вероятно да родя отново секцио. Та сега се чудя, ако ида да говора с д-р Киров дали няма да е проблем факта,  че съм следила бременността си при негова колежка от същата болница и не е ли късно вече за такива договорки. Естествено винаги го има и варианта да се опитам да убедя следящата ме АГ все пак да опитаме с нормално раждане. Или пък както беше писал някой по-напред да отида да раждам без предварителна уговорка с лекар, пък каквото сабя покаже. Ще се радвам ако споделите и вие мнения за моят случай. Благодаря ви, най-вече за съществуването на тази тема   bouquet

# 290
  • ул. "Мечтание"
Добре дошла, St.Anger!
Всеки от вариантите е възможен и работещ за достигане на желания резултата - вагинално раждане. Би могла да се консултираш с д-р Киров, да видиш той какво ще каже, дали ще ти допадне, да обсъдиш и това, че в момента си при негова колежка, и въобще всичко, което ти идва наум.

Пак ще го кажа - никога не е късно да смениш лекаря и/или болницата, ако не получаваш нужната подкрепа. Последвай сърцето си без да таиш излишна лояност към лекар, който очевидно те манипулира. Практиката цяла бременност да са съгласни на ВБАК и накрая (8ми-9ти месеца) да почнат да въртят и да сучат за секцио е съвсем обичайна и въобще не ме изненадва.

Отиването в последния момент при дежурния екип също би могло да има чудесен успех.  Peace

Никой не може да те вкара в операционната насила.

Ако все още не си започнала подготовка, започни да се подготвяш какво представлява естественото раждане, етапите и въобще всичко необходимо. За да можеш, когато отидеш в болницата да си добре подготвена и да не се поддадеш на манипулациите и сплашването им. Присъствието на таткото, дула или друг придружител по време на раждането, който също е подготвен, може доста да допринесе за положително развитие на нещата.

Успех!   bouquet Hug

# 291
  • София
Благодаря ти, Нощни очи! Доста усилено се подготвям и чета за естественото раждане и силно се надявам да успея този път  Praynig.

# 292
Гледа ми белега,и каза ,че е изтънял,редовно го правят всички,може и да е след два пъти секцио.Другото ,което е ме пита ,по колко раждам бебетата,за началото на 36сед му се струвало голямо-пак относително понятие са тези мерки.На всичкото отгоре ми даде оптимална дата за секцио 4март,а аз съм с термин 11-12,исках да е поне много близо до термин.Казах си,че няма да се ядосвам и да го мисля.Ако е писано ще тръгне естественно раждане малко преди това.

# 293
Sylvana,

и аз мисля съм чела, че по време на контракциите мускулите на матката образуват окситоцинови рецептори, които си остават там и помагат за по-бързо следващо раждане, защото матката реагира по-бързо на окситоцина.

St.Anger,
Ако много държиш на тази лекарка, може би си заслужава още един по-сериозен разговор с нея. Аз съм установила, че лекарите са по-разговорливи и отворени за диалог в присъствието на таткото, иначе сякаш ме приемат несериозно, един вид някаква изтрещяла хормонална бременна, какво пак иска... Същото забелязвам и при педиатрите между другото... На лекарите по принцип им е най-лесно да направят секцио и ако усетят, че жената е колеблива, според мен се изкушават да я тласнат към по-лекото за тях решение... И обратно, може би ако лекарят види, че намеренията ти са сериозни, че си информирана, подготвена, мотивирана и т.н., може да смени курса... Твоята лекарка посочи ли ти причини, или просто така си споменава?

За Киров има много хубави отзиви, в тази и в други теми. Ако бях в София най-вероятно той щеше да е изборът ми за лекар; и аз като Нощни очи определено не мисля, че си длъжна да си лоялна към лекарката, която ти следи бременността, вие не сте подписали договор да родиш при нея, нали. Намирам за най-нормално да си избереш при кого да родиш, т.е. да говориш с няколко лекаря и от тях да се спреш на един. В крайна сметка раждането е много личен момент и е важно с кого ще бъдеш. Имаш ли вариант да има с теб придружител?

mari:), от нещата, които споделяш, ми се струва, че твоят лекар не подкрепя ВБАК по принцип. Доколкото зная, не е възможно по дебелината на белега обективно да се определи рискът от руптура. От двамата лекари, с които съм се консултирала, и които имат опит с ВБАК, не съм чула това, нито пък съм попадала на някакви препоръки да се мери дебелината... Зная, че е имало опити да се прави това, но доколкото си спомням са се отказали от тях, защото не дават реални резултати. Има определен брой фактори, които доказано увеличават шансовете за успех при ВБАК; дебелината на белега не съм срещала като един от тях, освен да е нещо съвсем ново... Но ти сякаш нямаше вариант за консултация с друг лекар, така ли беше? В такъв случай наистина няма смисъл да се ядосваш и да го мислиш, ще стане каквото трябва. Чудя се само, дали все пак няма да се съгласи да изчакате да започне раждане, и тогава вече секцио? А в най-добрия случай, тогава секцио ако се наложи въобще....

# 294
Йо,алтернативата ми беше д-р Илиев,но графика му е много натоварен за март,и няма да се заеме с моето раждане,това го е казал,на моя позната ,за нейното раждане.Той отпада,а и явно с приоритет са му пациентки ,които се следят при него от самото начало.
 Доцента при ,който ходя,беше писал едни статии как толерира естественото раждане,и си помислих ,че ще имам шанс при него.Но ясно ми заяви,че няма да стане след два броя,каза,че нямало да рискува.Не знам къде да се консултирам в моя район с друг доктор-Велико Търново,Плевен.
 Не знам но всички като чуят два пъти секцио и много се плашат,че и мен.Моя доктор ,който ме следи,но не изражда ми вика,спокойно и да опиташ,дори и да се разкъса матката ,няма да е голяма кръвозагуба,тя ще се разкъса там където е била рязана Grinning,как ме успокоява,да ама той не изражда.

# 295
Моя доктор ,който ме следи,но не изражда ми вика,спокойно и да опиташ,дори и да се разкъса матката ,няма да е голяма кръвозагуба,тя ще се разкъса там където е била рязана Grinning,как ме успокоява,да ама той не изражда.

А дали той не може да те насочи към свой колега?

Риск от руптура има и след една, и след две операции, като нивата на риска не са чак толкова различни. Според мен се плашат най-вече поради липса на опит; ВБАК раждането и след едно секцио е много различно от болничното раждане по протокол...

# 296
Sylvana,
и аз мисля съм чела, че по време на контракциите мускулите на матката образуват окситоцинови рецептори, които си остават там и помагат за по-бързо следващо раждане, защото матката реагира по-бързо на окситоцина.

Точно казано . За такива, като мен, раждали секцио, без помен от контракции и родилна дейност изобщо, тогава бихме могли да говорим за първескини  Grinning

mari:) Има съфорумка, родила вагинално след секцио в Тутракан и други такива, родили във Варна (има добри отзиви за Варна). Не знам от къде си, но след като каза Търново, Плевен, значи си в моя район (Русе  Laughing). Как ти звучат тези варианти?

# 297
Нерде Плевен, нерде Тутракан. Далечко си е.
mari:) , успех ти пожелавам!
Както и на всички в темата!

# 298
Нерде Плевен, нерде Тутракан. Далечко си е.
mari:) , успех ти пожелавам!
Както и на всички в темата!

Така е, но ако не живееш в София, Пловдив или Варна си е цяло предизвикателство да си намериш лекар, склонен за ВБАЦ. Тогава варианта ти е да отидеш в родилното, в последния момент и да се надяваш на най-доброто  Grinning

# 299
Ох,честно казано,май ще си остана в Плевен.Ще се оставя в ръцете на съдбата ,каквото стане,но тепърва ще ми е много трудно и тегаво да търся доктори и да се срещам с тях и и особено ако ударя пак на камък.Явно не ми е писано и ще се примиря с трето секцио,вярвам ,че нещата се случват по най-добрия начин,и се доверявам на Вселената,ако бебето тръгне преди 39седмица ще го приема за знак.
Не съм казвала на доктора си ,но от време на време ме наболява на мястото на белега.

Общи условия

Активация на акаунт