Отговори
# 270
white,еха ,ти направо ме окуражи!Поради каква причина бяха предните цезарови?Планови ли бяха?

# 271
  • ул. "Мечтание"
Уайт, хич не ти е стара информацията!  Party Mr. Green
Благодаря ти!  Hug

Zzvercheto, шанса този сценарий с падащите тонове да се повтори е малък, така че смело към вагиналното раждане.  Hug
Всъщност би могла да се поразровиш из дебрите на интернет за информация какво причинява падането на тоновете и какво може да се направи в такива ситуации.  Peace Смятам, че информацията би ти била много от полза.

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 11:53 от Нощни очи

# 272
Поради каква причина бяха предните цезарови?Планови ли бяха?
Първото раждане започна два дни след термин. Контракциите стигнаха до интервал през 6 мин., след което спряха и на сутринта влязох за предизвикано раждане ( бяхме се уговорили вече). Пуснаха ми окситоцин за ФОТ тест и тоновете изчезнаха на 5-тата мин. Вкараха ме в операционната и се оказа, че пъпната връв е вързана на истински възел (даже ми го донесоха в пликче). Явно при силните контракции е пречел на притока на кислород. После говорих с няколко лекари и някой от тях смятаха, че е имало шанс за нормално, но... Минало.
Второто бебе го чакахме пак за нормално. Нещата изглеждаха добре. На термина ми ме гледа пак докторът, за който писах, че ме спаси при третото раждане, но за съжаление мозъчният кръвоток силно се беше влошил и имаше реална опасност за бебето. Не съм подлагала на съмнение нито дума от мнението му. Сигурна бях, че така трябва.

# 273
  • ул. "Мечтание"
Добър материал за хормоните по време на раждането: http://sarahbuckley.com/pain-in-labour-your-hormones-are-your-helpers

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 12:05 от Нощни очи

# 274
  • София
Zzvercheto, шанса този сценарий с падащите тонове да се повтори е малък, така че смело към вагиналното раждане.  Hug
Всъщност би могла да се поразровиш из дебрите на интернет за информация какво причинява падането на тоновете и какво може да се направи в такива ситуации.  Peace Смятам, че информацията би ти била много от полза.
Ами те ми казаха и тогава. Всичко се обърка след като ми спукаха водите #2gunfire Някак той така се намести, или по скоро размести, че си притискаше пъпната връв с лакът/коляно (нещо остро казаха) и по този начин по време на контракцията си спираше притокът на кислород. Спряха ми окститоцина, за да не са на често контракциите, то за това и успяхме да изчакаме 1 час. Постоянно ме питаха дали нямам напъни и т.н., но така или иначе разкритието си ставаше бавно (първите ми контракции започнаха 30 часа преди това) и явно при мен по-бавно ставаше и решиха, че е опасно да чакат повече, защото по време на контракция тоновете си падаха до 0, а контракциите ставаха все по-дълги..И така...
Та силно се надявам, че втори път няма да има такова стечение на обстоятелствата и няма да им дам да ми пукат водите Mr. Green До ден днешен си мисля, че дори 5 мин след това или преди това да ги бяха спукали, нямаше така да стане #Crazy

# 275
  • ул. "Мечтание"
ох, настръхнах направо!
Въобще защо са ги пукнали мен ако питаш!  Sick Все трябва да се бутат където не им е работа.  Crossing Arms

# 276
  • София
ох, настръхнах направо!
Въобще защо са ги пукнали мен ако питаш!  Sick Все трябва да се бутат където не им е работа.  Crossing Arms
Е що...щото по-бързо да тръгнело...Аз за това съм й се ядосала на моята лекара и няма да родя втори път при нея. И без това ме навиваше за секцио дори и без причина...После айде бързо..А аз си бях супер добре, въпреки че 30 часа имах контракции, изобщо си бях супер, докато не ми сложиха система и не ми спукаха водите...Още бая време щях да издържа. Дори не ме болеше особено, преди системата, разбира се...Но пък за сметка на това секциото...абе знаете как е...

# 277
  • ул. "Мечтание"
При мен също нещата се объркаха заради системата и пукането на водите. Ама нали всички трябва под строй да раждаме.  Mr. Green И въпреки тях тялото ми работеше със собствения си ритъм, който му беше нужен. Но все пак манипулациите си казаха думата и изтощението ме пребори.

За сравнение - 8 часа раждане със система (първия път, който завърши със секцио на 3 см), които имах чувството, че са сто години и болките бяха кошмарни, и 23 часа раждане без манипулации и системи (ВБАК-а ми), които въобще не усетих.

А ако разкажа за ВБАК-а си на някой лекар, сигурно удар ще получи.  Joy Толкова беше не "по учебник", че сигурно биха отрекли даже съществуването му.  Laughing

Това ме подсеща за една статия, която ми попадна тези дни: Study Suggests Misplaced Fears in Longer Childbirths

# 278

ElishaC, това е хубаво... В смисъл причината не предполага повторно секцио. Simple Smile Стискам палци да намериш точните хора и всичко да мине добре!  Hug

Успех на всички!

Благодаря! Дано наистина нещата се развият по най-благоприятния начин! Времето ще покаже! Успех на всички! Аз ще чакам търпеливо и от време на време ще се включвам в темата да си даваме кураж!
 за кураж!

# 279
  • София
Здравейте момичета,пожелавам на всички желаното раждане Hug
Зачетох се в темата ви и тъй като сериозно мисля за 3-то дете...дай боже,та ми изникват въпроси,тъй като второто ми дете е секцио по спешност и доста ме уплаши ситуацията,дали ще мога да родя нормално...!?И годиниките са ми в повече Tired
Всичко си започна нормално,незнам какво се обърка,но не слизаше и му изгубиха тоновете с 9см.разкритие ooooh!,направо имах чувството,че съм родила два пъти,веднъж нормално и после секцио,а как се уплаших ooooh!Слава богу,бях в голяма болница,всички се разтичаха,вкл. и аз и нещата приключиха благополучно Heart Eyes.
Сега като ви чета...и на мен ми спукаха мехура и ми забодоха система Thinking,а д-ра злорадства доста,защото той от самото ми поемане искаше да раждам секцио,било минало много време и съм си била  "първескиня",пък на 34г. ooooh!
Та сега се чудя,ако стане чудото,дали ще се справя с нормално раждане,не искам да чувам за секцио Sick

# 280
  • Burgas
Здравейте,
преди 3 години и половина родих с планово секцио, поради големината на главата на момченцето ми, диаметър 11 см, роди се 4,250 кг.
Сега отново очаквам бебенце и терминът ми е почти 4 години след първото раждане, дали има шанс да ме оставят да родя нормално?

# 281
k@li,

Трето детенце е чудесна идея, според мен Wink

Доколкото разбирам, първото ти дете е родено вагинално? Това е чудесно и се смята, че с едно вагинално раждане преди секциото шансовете за ВБАК се увеличават. Макар че и с две операции пак може да се роди вигинално; всичко зависи от конкретния случай. Има много материали по темата, виж ако искаш списъка със статии на първа страница, ще ти помогнат да се ориентираш. 

Не съм сигурна че разбирам как така си била първскиня с едно предходно раждане, звучи ми странно... Може би наистина лекарят ти не е бил подкрепящ... На мен наскоро лекар ми каза, че дори и да не съм раждала вагинално, все пак по време на двете ми предишни бременности матката се е разтягала, контрахирала е по време на бременността, тъканите на родовия канал са се подготвяли за раждане... и пак донякъде не бих била съвсем 'първескиня' при евентуален ВБАК според него... Може би при евентуална трета бременност би могла да потърсиш подкрепа от различен лекар?

zvezdi4ka_bs,

в тази тема има истории на много майки, родили вагинално след секцио. Голяма роля оказва информираността на майката, подкрепата от близки и среда, както и от лекаря, който ще води раждането. Можеш още от сега да започнеш да търсиш информация и да се подготвяш, да говориш с лекари, да посетиш подходящ курс и т.н. В много случаи причината за първото секцио не се повтаря и е напълно възможно да имаш всички шансове за вагинално раждане.

# 282
  • София
Yoanna, първескиня-всмисъл,че има голяма разлика м/у децата ми-14г.
А,дали в това има нещо вярно...незнам!

# 283
Yoanna, първескиня-всмисъл,че има голяма разлика м/у децата ми-14г.
А,дали в това има нещо вярно...незнам!

До колкото си спомням от това, което съм чела, по-добре е да си раждала веднъж вагинално, без значение колко време е минало или поне да е започнало раждането преди операцията. По време на контракциите мисля, че се образуваха специални рецептори за окситоцин и е желателно поне родовата дейност да е започнала (говоря по спомен и наизуст, по вещите ще ме поправят). Преди моето секцио, нямах родова дейност и сега, ако реша да раждам, то аз ще раждам реално за първи път  Grinning

# 284
На мен доцента ,който ми следи,вчера категорично ми отказа за нормално раждане,въпреки,че бебето е позиционирано отлично-за първи път.Каза ми,че ще се стигне до някакви 4-5съм разкритие и от там насетне бил сигурен ,че трябва пак да ме реже.Не знам,каквото е,няма да го мисля,вярвам,че нещата ще се случат по най-добрия начин,ако писано някак ще успея с вагинално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт