Отговори
# 255

ElishaC, ако ти се разказва... По какви причини са направили секциото ти при това разкритие?

Тоновете на бебето започнаха да падат, това беше единственото обяснение на лекаря. Според мен наистина проблемът е бил реален, а не просто са искали да приключат по-бързо.
Сега ми остава само да се надявам, че този път всичко ще мине гладко и нормално.

# 256

ElishaC, ако ти се разказва... По какви причини са направили секциото ти при това разкритие?

Тоновете на бебето започнаха да падат, това беше единственото обяснение на лекаря. Според мен наистина проблемът е бил реален, а не просто са искали да приключат по-бързо.
Сега ми остава само да се надявам, че този път всичко ще мине гладко и нормално.

Причината за моето първо секцио беше същата... при 10 см разкритие.

# 257
 spasdid, радвам се да те видя:hug:,много се радвам,че си запазила добър спомен от раждането,може би наистина малко са докторите,които биха  поели нормално раждане след две операции.След едно секцио е по-вероятно да се съгласи.Надявам се и аз като теб да съм щастлива майка на три дечица след броени седмици. Hug
Нощни,и на теб желая същото,дали ще е девойка,как мислиш?

# 258
mari:) благодаря за бързия отговор! много ме успокои, никак не ми се искаше да сменям болницата, дано Илиев да се съгласи. Аз, разбира се, не очаквам чудеса, ако нещо пак се обърка (като седалищно например), знам си, че тогава никой няма да иска да поеме риска. Но силно вярвам, че този път всичко ще е наред, просто трябва да е наред...

Връщам се назад да чета. Впечатлена съм колко много инфо сте събрали, колко много истории и опит, безценни са наистина!   bouquet Hug

# 259
 bleizi, успех мила,дано нещата се получат Hug,но в крайна сметка се подготви и за двата варианта ,пък нещата ще се случат по-най добрия начин. Hug

# 260
  • ул. "Мечтание"
spasdidi   bouquet Heart Eyes Hug
И аз ти благодаря!  Hug

ElishaC, това е хубаво... В смисъл причината не предполага повторно секцио. Simple Smile Стискам палци да намериш точните хора и всичко да мине добре!  Hug

Мари, неща много да го мисля какво е бебето, за да не се навивам. Всички ме редят за момиче.  Crazy На моменти е малко натоварващо... едва ли не лошо с момчета. А на мен много си ми харесва да си имам момчета. Simple Smile Любопитно ми е пък какво е с момиче. Такива работи! Simple Smile Надявам се този път поне лекарите да уважат желанието ми, че не искам да знам пола. Преди и двата пъти, въпреки, че изрично казвах, че не искам да знам, те не ми зачетоха желанието. Беше неприятно.

Успех на всички!

# 261
Нощни,разбирам те отлично и мен с двете девойки все ми пожелаваха момче,ама нали пак ще е мома.Аз съм щастлива,но и на мен ми е любопитно какво е да имам момченце,а и таткото иска,но и в двата случая съм щастлива. Hug

# 262
  • София
... искам да питам успелите момичета вярно ли е, че след нормално раждане те приспиват за да ти ревизират белега  Rolling Eyes

Аз родих със спинална упойка. Не са ми правили ревизия. Казаха, че няма нужда  Grinning

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 23:17 от Felicity♥

# 263
  • София
Здравейте, сега откривам темата.   bouquet

Дъщеря ми се роди със секцио през 2008 г. Причината беше седалищното предлежание на плода. Чакахме я доста да се обърне, но в крайна сметка я извадиха 3 дни преди термина. После ми казаха, че пъпната й връв била "една идея" по-къса и може би това й е пречило да се завърти. В никакъв случай не съжалявам и не се обвинявам за секциото. Simple Smile Сега очаквам второто си дете и, въпреки че за раждане е много рано, почвам да се замислям. Това, че имам едно секцио, означава ли че и следващото ще е така и защо? Четох назад и видях, че има както успешно родили по естествен път, така и доста майки стигнали до секцио, въпреки нежеланието си. Чудя се, заслужава ли си "да опитвам" и няма ли този опит по-скоро да навреди на бебето.

# 264
Тони,според мен си струва.Седелишно прилежание не е причина за следващо секцио,ако бебето се обърне в нормално позиция ще е супер,а и е минало доста време от тогава.
Моето първо секцио е точно по тази причина-седалищно прилежание,макар и док да беше на кантар дали да е нормално-седалищно или секцио.Когато отидох при него бременна за втори път и го попитах по какъв начин ще е раждането ,той учудено ми отговори,що за въпрос разбира се нормално,минало са две години от раждането ти. Simple Smile,да но и второто бебе седалищно ,второ раждане -в България ,нямах шанс за нормално раждане.Успех дано да успееш Hug

# 265
  • ул. "Мечтание"
Тони, струва си. Дори при започнало раждане да се стигне до секцио това не е малък подарък за бебето. Най-малкото е сигурно, че се е появило, когато е готово. А и хормоналната подготовка си е незаменима.

# 266
  • София
Тони, струва си. Дори при започнало раждане да се стигне до секцио това не е малък подарък за бебето. Най-малкото е сигурно, че се е появило, когато е готово. А и хормоналната подготовка си е незаменима.

Абсолютно съгласна с Нощни очи. Мисля си, че наистина е много важно бебето да реши, кога е готово да се появи. За съжаление около себе си имам много примери за това, как бебето по ехо излиза голямо, по желание на майката го вадят по-рано и о, изненада! бебето било малко и хайде кувиози, маски...

# 267
  • ул. "Мечтание"
Тая лудост с преместените термини не ми я побира акъла. Термина се изчислява до 10-та седмица някъде. До тогава е най-тачно защото е очевидно на кой етап от развитието си е бебето. След това вече започва да расте на размери и да развива вече появилите се органи (в най-общи линии). А има гинеколози, които местят термини в 7ми-8ми месец, при това не примерно с ден-два, а понякога със цяла седчица, което си е лудост!  ooooh!

# 268
Нощни очи, безкрайно съм щастлива за теб. Лека и безоблачна и здраво бебе около термин.
Ще ви разведря малко темата, макар и с доста стара информация.
Родих третото си дете нормално след две предишни цезарови. Mr. Green Луда съм Laughing според всички лекари. Раждането беше в Токуда при д-р Кирякова. Заслуга обаче то да се случи по най-добрия начин има един уникален лекар, чието име ще спестя (не се занимава на този етап с раждания). Той ме следеш до 1 час преди да постъпя в Токуда и ми обясни всеки възможен изход от ситуацията.
Влязох в болницата два дни преди термин с контракции на 2 мин., изтекли преди 5 часа води и разкритие 1,5 см. Бебето беше високо.
Дежурната лекарка щеше да получи инфаркт като разбра, че нямам дата за секцио и отказа да ме приеме, ако не се подпиша за операция. Shocked
Качиха ме в отделението в 20.30-21.00. Разкритието вече беше 9 см. и в 21.26 се роди синът ми. Без упойка за ужас на присъстващия анестезиолог. Laughing
И по-добре можеше да бъде, ама карай. Grinning Чак ми се иска пак.

# 269
  • София
White, браво Hug

А това с голямото бебе е просто..нямам думи...Аз като влезнах да раждам, само като ме видяха на вратата и се започна, ама вие с този огромен корем къде сте тръгнали да го раждате това бебе нормално (а аз хич не съм малка също). Прегледаха ме на ехограф (2 часа преди да родя), ооо много е голямо поне 4кг ще е! Как нормално ще раждате! Е сбъдна им се мечтата, и на 8см разкритие той започна да се задушава, губеха се тоновете до 0 (в интерес на истината се опитаха да оправят нещата, вливаха ми разни неща, кислородна маска и т.н.) но след 1 час казаха, че не им се рискува повече и го извадиха. Но каква изненада бебето беше 3550г, доста далече от 4кг за които говореха и огромното бебе! Замълчаха разбира се, но така леко с наведена глава ме гледаха Mr. Green

Аз вече се чудя, ако просто си чакам да тръгне нормално раждане и се опна в някоя болница в последния момент, какво ли ще направят Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт