Отговори
# 240
  • ул. "Мечтание"
Знам само за едни ВБАК в МД, при д-р Диков, който обаче, доколкото знам вече не е там. Thinking
Разбира се, това не значи, че няма и други. Основно зависи от лекаря, не от болницата като цяло... Peace

# 241
Марков?!  Joy Марков ми размаха пръст насреща само като споменах думите "вагинално раждане", на въпроса ми "Защо? отговорът беше: "Ние гледаме жените да раждат по един и същи начин."  Laughing

От "Майчин дом" имам лоши впечатления още откакто самата аз съм родена там.  Laughing А иначе моя приятелка преди две години се сдоби със секцио там на 10 см. разкритие, защото имаше лошия късмет да ражда навръх Коледа и да вика много.

Не знам какво точно те притеснява в "Тина Киркова", но според мен там е най-голяма вероятността за VBAC, дори и избраният лекар случайно да не дойде. А с д-р Киров бих отишла да раждам и на полето.  Peace

# 242
  • София
Познавайки, Марков, чак не мога да си представя да размаха пръст, но щом казваш...И мен първоначално ме попита, защо искам да раждам нормално, но след като му разказах как се е стигнало до секциото и каза, че имам голям шанс, с добър доктор.
За МД каза от гледна точка на това, че там общо взето ежедневно се справят със сложни ситуации и по-добре биха реагирали, ако нещо се случи...
Иначе мен в Тина Киркова ме притеснява, това, което и теб в Майчин Дом! Историите на 2-3 приятелки и лични впечатления...

# 243
Е, добре, измислих си го за Марков, понеже явно имам някакъв интерес да лъжа.

В "Тина Киркова" не мога да изброя вече колко VBAC са били осъществени; в "Майчин дом" не съм чула досега нито за един, но сигурно е случайност.  Whistling

Хайде, със здраве.  Peace

# 244
  • ул. "Мечтание"
Момичета, спора е безсмислен.  Hug Нека да запазим добрия тон, моля ви.

# 245
  • София
за всеки най - добрата болница и доктор е този, който му е свършил работа, нормално  Peace
аз за трети път ще раждам в Т. Киркова и нямам забележка по обстановка, персонал и отношение ... вярвам много на доктора си, за съжаление на този етап и Марков изказа съмнения за нормално след двете секцио и малкия срок, а и белега ми бил тънък ... но нали знаете надеждата умира последна! докато не се роди нищо не е сигурно, затова предпочитам да съм запозната с възможностите. искам да питам успелите момичета вярно ли е, че след нормално раждане те приспиват за да ти ревизират белега  Rolling Eyes

# 246
atadar, и аз съм в твоето попожение,два пъти секцио и трета бременност с нормално позиционирано бебе,другите две бяха седалищни.Бях се насочила към Токуда,към един доктор ентусиаст ,който подкрепя нормалното раждане,и беше готов при второто ми раждане да е нормално ако бебе се обърне,но бебето си остана седалищно.Отказах се от Токуда най-вече поради натиска им за ваксини.
Сега не се надявам твърде много на нормално раждане,няма да го мисля,ако ми е писано ще стане,осланям се на идеята ,че ще се случи най-доброто за бебето и мен.

# 247
Здравейте, прочетох темата с голям интерес, тъй като откакто разбрах, че съм бременна с второто си дете, това е въпрос, който доста ме тормози. Първото го родих секцио, след като бях стигнала 9 см. разкритие.  Това доста ме стресира, тъй като не очаквах подобен развой на събитията.  Опитвам се да мисля положително, че този път всичко ще мине нормално.

# 248
  • ул. "Мечтание"
искам да питам успелите момичета вярно ли е, че след нормално раждане те приспиват за да ти ревизират белега  Rolling Eyes

Въобще не е задължително да се направи ревизия!  Peace

Мари, ти сега на къде си се насочила?

ElishaC, ако ти се разказва... По какви причини са направили секциото ти при това разкритие?

# 249
Насочих се към една частна клиника в Плевен.Избрах си един доцент,който все още мълчи по моя случай ,но ще видим,май по-скоро иска да ме среже.

# 250
Момичета, съвсем нова съм тук. Едва от вчера ровя по темата и много се радвам, че ви откривам. Бременна съм в края на 4 месец. Първия път секцио (бебето седалищно, аз с изтънени ретини, никакъв шанс не ми дадоха за нормално). Сега не искам да ме режат, оправих ретините и не виждам причина, ако всичко е ОК, да си го причинявам пак... Виждам, че много имам да чета и да се образовам по темата, но положителния опит страшно ме обнадеждава. Първия път в Токуда родих, сега пак там ходя, но не знам дали имам някакъв шанс точно там да родя нормално. Докато изчета всичко, споделете дали Токуда е опция въобще или по-скоро да търся друга болница?

# 251
Някой може да си помисли,че съм роднина на д-р Илиев от Токуда,че постоянно го хваля. Simple Smile
bleizi,ако си се насочила отново към Токуда,се консултирай именно с него,мисля,че имаш голям шанс за нормално раждане при него,ако бебето се обърне в нормална позиция.

# 252
  • ул. "Мечтание"
Насочих се към една частна клиника в Плевен.Избрах си един доцент,който все още мълчи по моя случай ,но ще видим,май по-скоро иска да ме среже.

Дано грешиш за последното!  Praynig Praynig Praynig

bleizi, добре дошла!  Hug

# 253
Искам да честитя на всички момичета, които ще гушнат най-ценното, след определеното време в прегръдките си!  Heart Eyes
Мен тая тема ми е много на сърце. Така или иначе за мен завинаги емоциите, които изпитват успелите момичета и въобще всички, които са родили нормално, ще останат загадка. Една неизживяна мечта!
Та . . .четох назад разказите, преживях ги с всички вас и се разплаках за пореден път от вълнение! Страхотни преживявания - благодарим, че ги делите с нас!
Искам да честитя специално бременностите на Мари и Нощни очи!  Hug Дано всичко завърши с прекрасно и точно помечтаното от вас раждане.
mari:), добре хвалиш д-р Илиев. Аз точно от теб научих за него/говорили сме си и на лични, не зная дали си спомняш  Wink/ и родих при него третото си дете /за съжаление трето секцио/. Изключителен лекар и най-вече човек. Накара ме да се чувствам прекрасно, да преживея всичко пълноценно - както раждането, така и възстановяването след това. Той просто не се съгласи да поеме риска за вагинално след двете ми предходни секцио. Имам прекрасен спомен от моето трето раждане, макар да е секцио. Та Мари, благодаря ти още веднъж!  Hug
Говорих и с д-р Киров, с когото ходих на специална среща в 7-ми месец. Прие ме в кабинета, поговорихме надълго, отнесе се мило с мен човека, отдели ми време, но разговорът приключи с това, че рискът след 2 секцио не си заслужава! Може би го хванах в такъв момент, може би самата аз не го уговорих настоятелно!

Момичета, споделям с вас преживяното. Не искам това да ви отказва или разубеждава. Това беше моят случай, вашият може да е друг. Аз съм чела разкази за ВБАК след две секцио, така че ще се надявам и радвам да чуя от вас следващия!

Сега съм майка на 3 прекрасни деца, които пълнят душата ми, сърцето ми, ръцете ми! Толкова съм щастлива, че ме е страх да се похваля! Heart Eyes

П.С. Искам да благодаря на Нощни очи за подкрепата, която безотказно оказва на всеки /на мен също, когато съм имала нужда/ и за мислите, и думите въобще, които споделя с нас. Понякога няколко твои думи, ме карат да се съвзема, замисля, отърся или спася от нещо! Не само по тази тема, разбира се! Благодаря ти!  Hug

# 254
искам да питам успелите момичета вярно ли е, че след нормално раждане те приспиват за да ти ревизират белега  Rolling Eyes[/color]

На мен ми направиха ревизия, но без да ме приспиват. Но аз раждах с епидурална. Не мога да кажа, че е нещо страшно или болезнено. По-скоро досадна манипулация след като вече си родила.

Общи условия

Активация на акаунт