ЯНУАРСКОТО 2014 човече гащите си показва вече - тема 9

• 31 766
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Привет тумбачета Simple Smile
Повече сигурно почивате, аз пък съм "наказана" да работя  Laughing
Котке, да са живи и здрави всички деца, защо не и още 1 Simple Smile
Мъжо вече за 3-ти път се надява на мъжки наследник. Когато разбрахме пола, че пак ще е женско му го казах с думите - "Опитайте пак", което предполага че за мъжко ще трябва пак да пробваме Simple Smile
Живи и здрави да сме, много ме болят кокалите на таза от разширяване (все пак ми е 3-ти път), но ако имаме финансовата възможност бих се пробвала за още 1  Mr. Green Но другото вече ще го правим по схеми  Laughing

Перо и при мен, а мисля и при всички е така с движенията на бебчо  Peace Случвало се е да ме събуди в 4-5 с някой шут, яко денс в корема ми и после до обед да спи кротко. Всеки ден различно се движи - понякога е по-активно, понякога по-мързеливо. То и ние големите сме тъй  Crazy

Малчо, не му обръщай внимание на ТМ. Мъжете (или поне тези в моето обкръжение) рядко показват чувства или в случая вълнение за бебето. Заради първото бебе ММ не дава да купуваме нищо. С каката също - до последно имах 5 "парцалки" и 1 чаршафи (бяха купени за първото). Ама и аз не че съм или го слушам  Whistling Купувам тайно и скатавам в някой ъгълче на гардероба. Ако те гризе - похвали се по-добре на приятелка. Като жена по-добре би разбрала радостта ти от покупките..

Елг и аз съм с киселини от няколко дена, като снощи ме хвана посреднощ  #2gunfire
Относно четирицифрените суми - моя мъж как се озъби...Като се роди Бояна имахме запазени легло и количка, но капарото беше минимално. Като плати тях, купи корито, повивалник, козметика и  Crazy . (Сигурно за това сега се нави да купим от рано количката..)

Панди, бързо оздравяване на момата  Peace

ММ днес е почивка. Опитах се да го убедя да раздигаме днес и боядисаме спалнята, ама тц.....  Crossing Arms Много ми е муден като трябва да се правят такива неща  ooooh! Та шетането днес ми се размина, затова днес ще си кротувам тука в магазина

Приятна почивка на всички  Heart Eyes

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 631
Еми тъкмо си мислех за теб....чудех се дали да пиша, за да не те притеснявам. Добре е , че вече си вкъщи и всичко е зад гърба ти. Бъди силна и се възстановявай бързо, от нас имаш много положителна енергия и добри мисли. Дано бързо мине времето за теб и скоро да се радваш на здраво детенце.   bouquet  bouquet Hug

# 632
Здравейте

Може ли на 1-ва страница да ме редактирате - термин 8 януари, чакаме момиченце. stork-girl
И междувременно навърших 33.  Crazy

Извинявайте, нямам много време нито да чета, нито да пиша.
Явно ще ходя на работа докато родя.
Не се оплаквам, де - обичам си работата.  Grinning

Надявам се всички да имате лека бременност.  Hug

# 633
Емито, Hug и аз се присъединявам към Прахчето и ти желая бързо възстановяване.  Изпращам ти много  Hug и цялата си положителна енергия. Всички сме с теб!  Peace

# 634
Момичета, добре съм. Днес ме изписаха и вече съм си вкъщи. Благодаря на всички за загрижеността и подкрепата!Пожелавам ви леко бременеене и живи и здрави бебчета Simple Smile  Hug
Еми, радвам се че си писала с новини. Надявам се си добре. Изчакайте колкото са те посъветвали лекарите и смело правете следващият опит!

# 635
Здвезден прах- не си ме разбрала, мила. ММ е като мен, ще се купуват нещата на по малко. Сега матрак, после сглобяване на легло и шкаф. Свекър ми беше този дето каза да не бързаме, можело и в последния момент. Пък аз дрехи, завивки и разни такива неща няма да купувам, че имам доста и доста ще ми дадат. По- големите покупки са за каката- на нея и трябва легло, че креватчето си отива за бебо.
Иначе дрехите са извадени, шишетата също, козметиката ще я взема към ноември през една приятелка, че имат магазин, памперси и кърпички купих няколко пакета  и остава само компекта за изписване. После 1 ден преди изписването ММ ще сложи чаршафчета на леглото и готово

Иначе да се похваля, че ММ вече живо се интересува от пупата ми. Rolling Eyes

Роси- добре дошла. Бебо ще се разбошува скоро.

Панди- какво му е на детенце. Hug

Бейбифайс- понеже все ще има кой да идва да вижда бебето, после погача, съвсем спокойно можеш да си кажеш от какво имаш нужда за бебо. Аз така направих с каката- пуснах списък и казах ако искат даже да се комбинират, но искам това и това. Сега пак така, макар, че то за това бебе нямам нужда от нищо
Чаршафчета и завивки можеш сама да си ушиеш, излиза по- евтино и е лесно. Бодитата в Джъмбо са по 4-5лв, повече от 5 на първо време не ти трябват. 5-6 костюмчета, не повече от 2 шишета.

Емито-  Hug нали знаеш, че си си една от нас. Аз поне задължително искам да минаваш да казваш как си и много скоро да ни се похвалиш пак.

# 636
Елг, аз за мъжа на малчо се пених така  Mr. Green  ако беше моя, да съм го насмела вече. Иначе с теб съм съгласна, че е трудно да бъде купено всичко наведнъж, освен от техническа гледна точка и от финансова....по добре малко по малко ...да се следи къде има промоции. Аз повечето неща които съм купила са били на промоция....дебна и като видя , че нещо, което ще ми е необходимо го има намалено-купувам.

Айде да ви споделя още малко бебешка серия - радост за окото. Вчера взехме одеалце. плътничко, памук на мечо пух  Heart Eyes Heart Eyes

Скрит текст:

# 637
  • София
Emitooooo, силно те прегръщам! Пожелавам ти разбиране, обич и подкрепа за ситуацията. Каквото и да кажа може би ще звучи не на място...

# 638
Прахче,много хубаво допълнение към покупките. Онзи ден гледах в един магазин комплекти с чаршафче,калъфка и плик на цена 15лв. Жената поне ми каза,че е турско хасе,а аз като го вдигнах към светлината имах чувството,че книга мога да чета през него. Затова  сега ще мрънкам да ходим до складовете на Черноморка. Peace
За промоциите-и аз смятам,че по-добре тогава да купуваме. 5лв да спестим,са си 5лв за нещо друго все пак. Peace

# 639
Елг, добре че отвори дума.
Момичета, аз съм съвсем неопитна в приготовленията за посрещането на бебо. В момента приключваме с ремонта, от следващият месец ще е добре да започна с покупките.
Няма с кой роднина да се посъветвам, затова питам вас. Можете ли да съставите списък с нещата, които ще са ми нужни на първо време, вид и по колко бройки от вид - дрешки, спално бельо, посуда и т.н. Креватче и количка ще намеря на старо, козметика - не съм сигурна какво да купя и защо. Пелени - вече бяха обсъдени в темата. Одеялце, пашкул и др. дрехи мога да изплета сама - преждите и куките чакат месец октомври.
В събота ще ходя на оглед на количка на старо и предупредих жената, която я продава, че за мен количките са извънземна технология.  Laughing Представете си само!!!!! А за котки, кучета, пътешествия, фотография и сие мога да говоря с дни, раздавам съвети всякакви, оообаче по въпроса за детишарски неща запазвам умно мълчание.
Предварително благодаря!

# 640
Одеалцето е купено от Роксимадрийм, цената е 25 лева и е плътно 100 процентая памук, имат и онлайн магазин. но там го няма, има оше няколко варианта  с мечо пух, и още няколко героя на Дисни. Ако на някой му харесва, предполагам, че ако им пишете, ще ви изпратят каталожни номера и снимки. Хасковска фирма са  Wink

Щях да пиша къде се намират складовете на черноморка/имат и сайт/ гр.Бургас 8001 ул.”Одрин” № 2, само, че се качвате на 4 етаж, най добре попитайте на входа, на 1ви етаж има само трикотаж, жената е много мила. Гледам имат и някакъв магазин в София  newsm78  кв.Павлово, ул.Вихрен №37, само че дали има там спално бельо- нямам идея.

И не на последно място, вчера попаднах в центъра на Бургас на една борса за детски дрехи и купихме разни бодита и елече на добри цени/фирмите бяха Димитровградски и пак имаха сайт, но ще ви го пусна по-късно , че малкият племнник спи в другата стая, да не го будя  Heart Eyes

П.П Списък имам в екселкса таблица/имам ужасният навик да подреждам всичко  Mr. Green/, мога да я кача и да дам линк да я сложим на 1ва страничка, както и предлагам и на вас , за да си помагаме и да сравняваме?

# 641
ето един примерен списък, копнат от тук- бгмамма
и леки коментари от моя страна.

Дрехи, спално бельо + други текстилни изделия

Бодита или блузки с дълъг ръкав 3-5 бр.
Бодита с дълъг ръкав и крачол (цели костюмчета) 5-6 бр.
Бодита с къс ръкав (или камизолки) поне 5 бр.
Ританки - 5 бр.- според мен излишни, при положение, че има цели костюмчета
Чорапки 5-8 бр.
Шапка за навън 1-2 бр.
Шапка за след баня 1-2 бр. (преценете дали ще ползвате, доста майки не ползват такава)- излишна
Хавлийки за баня 2-3 бр. - 1 е достатъчна
Възглавнички (до 6-10 месеца са излишни) 1-2 бр.
Калъфки за възглавнички 2-4 бр.
Лигавници 3-5 бр.
Обиколник (не е задължително) 1-2 бр.- излишен или може да се ушие
Одеало лекичко (или тънко спално чувалче ) 2 бр.
Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче ) 1-2 бр. - едно е достатъчно
Спално бельо, комплект чаршафчета долен, горен и калъф 2-4 бр.
Тензухени пелени 2-3 бр. (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове) а аз ги слагах над хавлията преди да избърша бебето.

Аксесоари и принадлежности за хранене

Адаптирано мляко (за всеки случай) - 1 кутия
Биберон залъгалка 1-2 бр.
Помпа за изцеждане на кърма
Биберони за шише 0-4 м. 2-4 бр.
Шишета - ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр.
Четка за шишета и биберони 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони
Термобокс за шишета единичен или двоен- може да е като подарък за погача

Хигиена

Бебешки сапун или гел за измиване
Гъбка за баня- не, излишно. Събира микроби. Не ползвам дори и сега за Елия
Бебешко гребенче и четка
Бебешко олио или зехтин - ако кожата не понася козметика се препоръчва бебето да се маже с преварен на водна баня зехтин в началото вместо с бебешко олио
Бебешки клечки за уши с ограничител
Мокри кърпи
Ножичка / нокторезачка 
Носов аспиратор
Памперси за новородено
Прах за пране за бебешки дрехи
Сапунерка
Термометър за вана
Крем против подсичане
Шампоан за тяло и косичка

Аптечка

Капки против колики- ползвахме Био Гая
Бебешки термометър
Лепенки за пъпче (може и да не потрябват - на доста бебета пъпчето им пада в болницата)
Спирт 70% за пъпчето + обикновени клечки за уши (без ограничител) за почистване на пъпчето
Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето

По-крупни покупки

Корито/ваничка за къпане за препоръчване е анатомична
Бебешка количка + чанта
Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата)
Маса/шкаф за преобличане - аз ползвах шкафа за дрешки, сега ММ ще ми направи направо върху леглото повивалник, удобно е за кръска на мама
Стерилизатор не е задължително, но е удобство- излишен ако имате миална, кърмите
Кошница/столче за кола
Бебефони- излишни

Други

Музикална играчка за леглото + други (3-4 бр.) дрънкалки/играчки   В началото бебето не може да ги вижда или да играе, но е добре да се закачат на леглото шарени играчки. Специалистите твърдят, че така бебето ще прогледне по-бързо и ще има върху какво да съсредоточава погледа си- поръчвате си ги като подарък за погачата

Кофа с капак само за мръсните дрешки на бебето- има в магазините за по левче, струват 6-8 лв.

Непромокаема постелка за легло-
Непромокаема постелка за повиване-
Стаен термометър

# 642
Това е и моят  личен списък, който може би ще търпи корекции....но дребнички, аз си го ползвам и като органайзер и за мъжът ми, че ако се наложи да знае какво се случва и до къде сме я докарали.

https://docs.google.com/document/d/1AI_4kpQiuCZbaIMR5UE7ziBuOkRV … /edit?usp=sharing

# 643
  • София
Много хубава идея да изкоментираме един примерен списък. Аз ще вметна само моите (недублиращи се) коментари към списъка, дето е намерила ~Elg~, за да не затруднявам четенето. Относно количествата е много индивидуално, напр. ако бебето повръща много, а имате сушилня, е едно, ама ако нямате, е друго... Или пък ако бебето не повръща. Но така или иначе при нужда винаги може да се докупи, т.е. определено бих заложила на неголеми количества.

Дрехи, спално бельо + други текстилни изделия

Хавлийки за баня 2-3 бр. - 1 е достатъчна --> аз все пак бих взела 2, защото моите дечурлига редовно ги напишкваха  Mr. Green
Възглавнички (до 6-10 месеца са излишни) 1-2 бр. --> излишни се оказаха у дома всякакви възглавнички.
Лигавници 3-5 бр. --> може да се помисли и за т.нар. бандани, а за хранене след 6-тия месец е добре да са с непромокаемо покритие отдолу, може с ръкавчета или примчици за ръцете.
Одеало лекичко (или тънко спално чувалче ) 2 бр.  --> някои деца категорично не понасят чувалчета
Тензухени пелени 2-3 бр. (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове) а аз ги слагах над хавлията преди да избърша бебето. --> на нас ни искаха на детските консултации, за постилане.

Аксесоари и принадлежности за хранене
--> повечето е НАПЪЛНО излишно, момичета! Ще се аргументирам изрично, за да не съм голословна.... Обикновено за хранене са нужни просто мама и бебе...
Адаптирано мляко (за всеки случай) - 1 кутия ---> пълно безумие, направо съм без думи! Казусът “девствен стомах”. Дори инцидентното шише АМ крие определени рискове
Биберон залъгалка 1-2 бр. --> решете сами: Ще навреди ли на бебето ми използването на биберон залъгалка?
Помпа за изцеждане на кърма --> би могла да е полезна в някои ситуации, например при раздяла на майката и бебето. Мога да съм по-пространна, ако искате. Ама пък да не стана досадна? Помня, че вече бях писала детайлно по темата...
Биберони за шише 0-4 м. 2-4 бр.
Шишета - ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр. --> за кърменото бебе шише просто не е нужно - няма какво да му се предлага в шише. При нужда от дохранване, има достатъчно алтернативни методи, които щадят кърменето, напр. с лъжичка, чашка, пипетка, система за хранене и т.н.
Четка за шишета и биберони 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони
Термобокс за шишета единичен или двоен- може да е като подарък за погача

Хигиена

Бебешки сапун или гел за измиване --> може и без него в първите месеци
Бебешко олио или зехтин - ако кожата не понася козметика се препоръчва бебето да се маже с преварен на водна баня зехтин в началото вместо с бебешко олио --> ако не се ползва препарат при миенето, мазането също е съвсем излишно...
Бебешки клечки за уши с ограничител --> така и си седят в някой шкаф и събират прах...
Памперси за новородено --> може пелени за многократна употреба
Термометър за вана --> може да е успокояващо в началото, но често проверката с лакът е съвсем достатъчна
Крем против подсичане --> ако се ползват многократни пелени, не е нужен
Шампоан за тяло и косичка --> може и без него в първите месеци

Аптечка
Капки против колики- ползвахме Био Гая --> не бих взела предварително, най-малкото е добре да се изкаже и педиатърът, а може и да не потрябват...

По-крупни покупки
Корито/ваничка за къпане за препоръчване е анатомична --> по-практично може да се окаже прота ваничка + проста стойка метална с опънат хавлиен плат отгоре й
Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата) --> някои бебета правят наличието на тези вещи просто скъпа поставка за повивалник или слад за неща...

Други
Кофа с капак само за мръсните дрешки на бебето- има в магазините за по левче, струват 6-8 лв. --> може да приспособите и отделен съд, в каквито държите останалото пране

Бих добавила слинг към списъка, нейде наравно с  количката...

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 15:46 от зелено човече

# 644
Благодаря ви за пожеланията за Пандичката. С гнойна ангина е - "армаган" от морето. На АБ е. Почти нон-стоп е с Т. Не от най-високите, но пък почти постоянна. Не може да диша и преглъща. Sad И не искам да ви казвам вчера и днес какви схеми правим с мъжо да я гледаме вкъщи, че няма кой. Сутринта след неспане цяла нощ се оспах за работа. Въобще много кофти седмица. Но се надявам, че до утре АБ ще е подействал и детенце ще е по-добре.

Еми, мила, много силни прегръдки от мен! И моля те пиши ни пак по-нарам!!!  #Puppy dog spoko

Здравейте

Може ли на 1-ва страница да ме редактирате - термин 8 януари, чакаме момиченце. stork-girl
И междувременно навърших 33.  Crazy

Честитооо. Simple Smile Елг помоли точно на предната страничка такива молби да й пращате на лични, защото тук трудно се следи всеки пост.

Общи условия

Активация на акаунт