Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 590
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • Ямбол
и при нас бе прекрасна 1-ва седмица в градина,много и харесва,не и липсва яслата,не е плакала изобщо,хвалят я ,че много пее,виждам я все заиграна с деца и играчки,като отивам да  я взема,тя ме пита"мамо,защо ме взимаш,искам утре пак".
За постоянната кашлица излезе,че имала  стафилококи и ще пие стафилококцинум,дано помогне.

# 121
Наде  HugАбота много има Ая,да:)Много са сладки:)А иначе нета е адски слаб,и пиша нещо,после докато се постне мине половин час..даже не знам дали е постнато..следващ път като вляза виждам.Цикли жестоко,примерно ФБ не толкова,но форумчето...Та така,като имам нерви:)

Секънд,Никид,дано са все така добре в градината!:)

Ние сме добре,нищо ново,ама всъщност нови неща всеки ден,всеки час:)Не смогвам да й записвам бисерите в тефтера:)

Лека вечер на всички!

# 122
  • София
Здравейте момичета!
Секънд,Никид браво за градината, Влади тръгва от 30 а кака му от понеделник и се надявам да потръгне всичко добре и при нас.
Да се похваля тихичко, свалих изведнъж памперса, просто реших повече да не купувам и имам известен успех, на обяд по-често си е сух, през нощта ставам 1-2 пъти като се размрънка и той се изпишква, но обикновено сутринта се събужда малко изпуснат, първата порция де,после останалото в тоалетната но и това си е успех за мен.
B_NADI моят съпруг направо избеснява от това говорене в множествено число, според него децата не трябва да асимилират с родителите, а да са отделно звено, така да се каже от бебета самостоятелни личности, че иначе и те самите така ще се възприемат и ще се държат за полата на мама до пенсия Laughing

# 123

Zdraveite! Malena trygva v ponedelnik na gradina, mnogp e entusiazirana , iska da nosim cvetq na "gopojata"   da.
 vidim kak shte e. Shte imat tarjestvo I se nadqvam da I haresa
Iskah da vi popitam, kakvi knijki chetete na decata. Malena haresva samp tezi v  merena rech, drugite sa I skuchni.

Izvinete za latinicata, no pisha ot telefona, a oshte ne sam go razuchila I moga da otkriq kirilicata.

Lek den ot nas!

# 124
Мари, вчера случайно попаднах на вашата отчетна и понеже в "нашата" не се пише вече толкова  - съм развълнувана да те поздравя за бременността ти!
Възхищавам ти се не само за това, което ти предстои, а и въобще в последните години, не спираш да ме удивляваш с всичко, което правиш като пример за родителство, хармония със себе си и с околните, здравословен живот и т.н.

Успех!

# 125
айде уредихме се в градината в която искаме ..от днес сме там  Laughing еййй съдра се да реве,не ще да ходи и това си е...всяка сутрин реве и после спира ,но днес беши зловещо ,защото ново място,нови деца ,нови лели  ooooh!  Sad
ще го запиша на плуване и апликации,иначе има модерни танци,народни,анг.ез,футбол

# 126
  • Бургас
Здравейте, момичета!

Честит първи учебен ден на мами-учители (ако има такива) и на мами на ученици  Grinning  bouquet

Константин е на градина от 2.09, няма драми уж. Мина и родителската среща, събираме по 50 лева за помагала, канц.материали и играчки. Гледах снимки от днешното тържеството, нашия си личи, че е от най-малките. Странно ми е, защото каката е "януарче" и съм свикнала - моето да е най-голямо  Laughing

никид, sеcond - радвам се, че и при вас тръгването на градина е било успешно.

pipi_mb, plams при вас как мина днес? pipi_mb - браво на теб за изпитите  bouquet

B_NADI, успех утре на вас с Бори  Hug

iff2, съвсем нормално е да се реве първите дни. По-нататък ще му хареса  Hug

iliyanamos, браво за бързото отърване от памперса. Аз бях купила един пакет да слагаме за през нощта и като свърши реших да не взимам повече. Та вече не слагаме от 4-5 нощи.

dobra - как си изкарвате на морето? Гледам и мама Ива поства пак морски снимки. Еееей, столичанки, вие повече бани от мен направихте това лято  Laughing  Hug

# 127
Здравейте момичета и честит първи учебен ден!
Ние го пропуснахме, още сме морски. Времето е малко куцо тази година, но пак ходим на плаж. Днес по хавлии тичаха, беше си откровено студено, но си изкарахме весело.  Имаше едно финландско семейство, което си къпеше децата и даже не ги бършеха, за хавлии и дрехи да не говорим  Laughing Така че студено, но въпрос на гледна точка.

# 128
И ние се върнахме от морето в Неделя.Нямаше как да пропуснем първия учебен ден.Определено беше хладно,обаче пак си бяхме на плажа и се къпахме.Дона си топеше само краката.За първи път ми се случва да ходя два пъти на море,за едно лято.Донето изглежда като бебенце с късата косичка,вече никъде не се виждат крустички,но ще продължа да я мажа,да не съм пропуснала някоя.

# 129
mari:) дано да не се намесвам неканена, но и аз имам мнение относно болниците:
Не се подвеждай по външния вид, той не лекува, не спасява животи. Дори да и има добро оборудване, то е безполезно, ако човекът зад него не знае как да тълкува данните, какви мерки да предприеме.
Според мен се насочи към голяма болница с добра неонотология, където ще се погрижат адекватно за бебетата ти.
Скрит текст:
Аз все още вярвам, че ако не бяха неонотолозите в Шейново нямаше да имам дете.

# 130
Mary_Angel,  не опонирам, сигурно са добри в Шейново, но чисто законово едно недоносено бебе не може да остане повече от периода за спешно стабилизиране. После са задължени да го преведат в друга болница. Също така има наредба, според която им е забранено да израждат родилки под 33 г.с. освен ако бебето не е дето се казва наполовина излязло. В София само на 2 болници е разрешено да поемат раждане под 33г.с. и да задържат бебето в неонатологията си докато е готово да отиде при семейството си. Това са МД и Токуда. В МД ги гледат докато направят 2кг и нещо и са със стабилни показатели, в Токуда АКО подпишеш, че плащаш "допълнителни услуги" го задържат, ако не подпишеш след около 30 дена го пращат в 1ва градска. Това може да са банални подробности, но е добре човек да ги знае и да прецени вариантите си предварително. В Тина Киркова делих стая с едно момиче, което задържаха медикаментозно до 36гс при явно високорискови показатели за бебето. Но само и само да се роди при тях. Бебето в тази иначе добра седмица се роди 1600гр в критично състояние.

# 131
Аз да се похваля набързо как мина първият ден на градина...
Сияна тръгна много ентусиазирана, с рокля, прическа и раница, която сама пожела да си я носи. Отидохме всички заедно, беше ухилена до ушите, но само докато влязохме и видя, че всичко е непознато, накриви устни и като ревна.... ooooh! Не помогна нито гушкане, нито говорене, нито обясненията на батко и, че това е било неговото шкафче, неговите госпожи и т.н. Другите дечица не плачеха, но покрай Сиси взеха и те да кривят устни... Mr. Green Взеха я ревяща, излизайки оше я чувах как реве.
След 3 часа батко и минавайки покрай градината видял децата на двора, седнали на столчета и гледали програма. Нашата пляскала и се смеела. Имало и такива, които плачели, но нашето не било от тях. Вечерта  Сиси ми разказа, че имали тържество и една Баба!!!! свирела на акордеон. Joy Това е музикалната, която наистина е пред пенсия, но ние се опитахме да и обясним, че и тя е Госпожа, а Сиси каза, добре, Госпожа-Баба... LaughingСигурно и на нея ще и каже така, ама какво да направя, децата са искрени... Wink
Вечерта излезе усмихната и с награда - стикерче, защото била послушна.
Тази сутрин всички деца ревяха, само моето - НЕ! newsm44. Дано и утре да сме така. Praynig

Но по-интересно е, когато вечерта си говорих с една майка, чието момченце е в другата първа група, тя ми разказва как до обяд дебнала в храстите на градината, за да види дали нейното дете ще плаче. Joy Като се скрила там, взели че извели децата на двора и тя клечала, докато ги приберат, за да не я види нейното. Само госпожите се побутвали и казвали, ето още едно младо майче, дето не сме е да си тръгне. Явно имало и други из храстите.... Mr. Green 

Иначе и батко и е в ново училище, с нов клас. Та вчера беше интересен ден за мен.

# 132
Мери,благодаря ,че се включи с отзив.Последните дни се зачетох за Шейново.Честно да си кажа ако всичко е наред и ако изкарам до след 36седмица май няма смисъл да давам толкова пари за раждане в Токуда.Последния път всичко ми излезе 3600,което е много .
Имам и алтернативен вариант раждане в Плевен.Знам,че имат добра неонатология ,имат и добри специалисти ,но времето ще покаже къде,да не го мисля още.
 Добра,и аз според прочетеното разбрах,че в Майчин дом и Токуда са специализирани в тази област,дано обаче не се стига до там. Hug
Поли,браво на Сиянчето,мъжко момиче.

# 133
Малка почерпка от мен, че днес съм именничка.

Честит празник и на всички софиянци  Hug

Кати  Hug благодаря за пожелания успех за първия ден на градина на Бори.

Плака повече от колкото очаквах, защото и е позната обстановката, кака и беше в тази градина и при тези госпожи до май месец и като минавахме оттам  я питах ще ходиш ли тук на градина и тя "да". Но днес госпожата като я посрещна и тя като се гушна в мен и иска да си ходим, разходих я вътре, показах и децата, те гледаха детско, но никакво желание. Разбрах, че няма да стане по лесния начин и ще се реве и викам да и обуя обувките и да я вкарвам, но аз обувам едната, тя събува другата. Накрая госпожата я взе и я вкара все така плачеща. После се е успокоила, не са ми се обаждали на обяд да я прибирам, така че надявам се е заспала там. Ще видим утре как ще е.
Каката и харесва на училище, за сега, надявам се и така да продължи. Peace

Поли  Laughing смешно ми стана с това майче, но то си е до човека.  И това за госпожата-баба, хем е смешно, хем тъжно, че ги карат тия хорица да работят до тези години. И голямо браво на Сиянка.   bouquet

Мари  Hug дано устискате до края в комплект и всичко мине по възможно най-лекия начин.  Peace

# 134
ехеее Мари гледам ,че ще имате и сини гащета ,супер малко за цвят ...много се радвам за теб!!!  Hug Желая ти успех!
ох тези болници ,където и да е аз все бях в страх,защото вс. е много относително ,ако нямаш проблем за теб доктори ,болница ще са богове,има ли проблем-край най-лошите,т.че незнам живот и здраве ако пак имам щастието да имам друго дете незнам при кой,къде.... Tired въпреки ,че при второто мина добре ,но пак с много страх и съмнение .

Общи условия

Активация на акаунт