Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 591
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
 iff2 , Hugда си кажа честно още не знам пола,но имам предчувствие за момиче и момче,иначе съм напълно съгласна с думите ти. Hug
B_NADI ,честит имен ден!  bouquet

# 136
Здравейте момичета:)

Браво на Сиси и на всички тръгнали с желание дечица!Честито и на учениците!:)

Дано плачкащите скоро се окопитят и не притесняват майчетата си повече Hug

Леле кога дойде време дечицата да са на градина вече. .. На мен още ми се струва такова бебе на моменти...друг път си казвам Вече е толкова голяма..разбира всичко, ама всичко... дажени поправя понякога..подразбира неща в контекста и ни изцепва нещо...Но все пак ми е мъниче още..като хване ушите на заспиване, съвсем:)Половинката ме бъзика,че до 15 години щяла да е така JoyВикам му Има да си мечтаеш после да ни държи за ушите...ама няма:)

Мари, съгласна съм с Мери , че в Шейново нямах никакъв проблем, добри са си повечето..а имаш ли си твой лекар там...всичко е 6.Добра също има право!Може би да се прецени в движение как вървят нещата. Hug

Наде, честит имен ден!Да си жива и здрава:)Много щастие  bouquet Heart Eyes

Поли, то хем е смешно с тази майка... хем..като си помисля как Ая не се е отделяла за повече от 2-3 часа от мен.. и то само с баба ми  е стояла...направо не знам...Не ще клеча в храста ами... Joy JoyЕто сега гледам като видя нашите в София като бяхме за два дни..много им се кефи, ама така да си играйкат около мене. ще видим догодина напролет ли, наесен ли...Аз съм решила, че ще стоя в началото ако трябва с нея... има такава опция на някои места, за които мисля. Една приятелка сподели, че големия го е оставила директно в частна градина.. ревял си е до голям. Малката , адашка ми е Калина, е ходила на същото място, същата учителка, но тя е стояла известно време в групата, после наоколо..И така не е плакала и един ден адашката ми.Но може би си е до дете също.

Иве, къде си?Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 137
  • София
здравейте,

Мари , имам една приятелка, която в началото на месеца ще ражда близнаци/момиченца/ в Плевен и тя ще сподели впечатления Simple Smile.

Гоги не тръгна на градина вчера , защото онзи ден като отидох с документите и ме помолиха , ако мога да го задържа до 23.09.2013.

Поли, браво на Сияна  Simple Smile. Аз сега като гледам как покрай детските градини въртят едни майки кръгчета да видят децата си и виждам себе си от понеделник.

Наде, честит имен ден Simple Smile

# 138
dobra, скрих текста за Шейново, защото не искам да го натрапвам като болница, тъй като за моя радост нямам твоя опит.
Написах поста си във връзка с коментирането на Свети Лазар, може би е страхотна болница, но едва ли може да се сравнява с неонотологията на Майчин дом (знам, че там пращам всички недоносени бебета от страната - познавам такава майка от Русе) и Токуда (за нея знам от теб).
Всъщност всяка болница е добра, ако имаш нормално раждане и здраво бебе, но ако ли не  newsm12

# 139

Всъщност всяка болница е добра, ако имаш нормално раждане и здраво бебе, но ако ли не  newsm12

Peace Peace

# 140
Момичета, дано не съм засегнала някого, само споделям нормативни уредби, които понякога слагат прът в плановете. Никога не е излишно да е запознат човек. Аз имах цял месец да реша и да проуча, защото при мен нещата бяха ясни.

Молба за информация "наготово". Може ли да споделите имате ли и къде допълнителни здравни застраховки. Трета година се каня да сключа заради децата, но ми изглеждаха неизгодни като не е колективен договор. Последно като разучавах оферти искаха мин. 10 - 12 човека за колективен договор, а таксите за индивидуален бяха двойно по-високи, а с двойно по-ниско покритие. Имам позната, която работи в мобилен оператор. Договорът им е страхотен. Покриват и лекарства, витамини, дори хомеопатични прегледи и лекарства.

# 141
. Имам позната, която работи в мобилен оператор. Договорът им е страхотен. Покриват и лекарства, витамини, дори хомеопатични прегледи и лекарства.

ееее такава и аз искам,при нас правят по-скоро за счупване,ако е в болнични повече от 10 дена..не ми допадат клаузите....може би като стане по-голям и тренира нещо...но ако разбера за нещо по-изгодно ще пиша ..пишете и вие  Wink

# 142
Аз много за болници не знам,но Дона я раждах в МД с избор на екип и съм много доволна.Там има много добри лекари.
Аз да се оплача Дона прави големи драми при заспиването вечер,започва направо да се дере без значение в колко часа се опитвам да я сложа да спи.Пробвах и в 21.30ч и в 23.00ч пак същото,вече ми е неудобно от съседите,нито приказки помагат нито нищо,направо не знам как ще се оправям.На обяд няма проблеми заспива си,но я оставям сама и тя си заспива,но на морето спяхме на едно легло,защото падна и не посмях пак да си спя на моето и пак си заспиваше.Лошото е,че батко и дори в другата стая не може да заспи заради нея,а става рано за училище.Днес сутринта я събудихме с нас,сложих я по рано на обяд и ще видим тази вечер как ще е.

# 143
Добра, приятелката ти работи във виваком, нали?

# 144
Добра, приятелката ти работи във виваком, нали?
Да. Ти сега там ли си?

# 145
Добра и на мен това ми е чуденката. Още преди раждането на Гери исках да започна допълнително здравно осигуряване и говорих тогава с едно дружество. От там ми бяха казали, че ще ми поемат и раждането, но впоследствие се отказах. Сега се ядосвам за това си решение, честно казано. И аз имам приятелка, на която ѝ поемат всичко, но също е колективен договор. За индивидуален е неизгодно. Друго, за което сме се замислили с мъжа ми са здравните застраховки. Тези с натрупването и на края на срока ти изплащат неизползваната сума или нещо подобно.
Със сигурност, обаче се замисляме все по-сериозно, защото лекарствата стават все по-скъпи, а знаете с 2 броя е  #Crazy при едно разболяване. Вчера полудях направо. Отивам да взема на каката едно лекарство, която е по НЗОК и не стига че чаках 2 дни, за да ми го намерят, а се оказва, че касата поема около 4-5 лв. от цялата цена, а аз трябва да доплатя 27 лв. Shocked #2gunfire И това за дете. Не ми се мисли за възрастните как стоят нещата. ooooh! А същият вариант на прахчета, което приема сега, ми го отпускаха безплатно. За убиване са. Не ми е за парите, а за това, че те правят на маймуна. Обикаляш лекари, каси и т.н. за ... 5 лв. Tired

Бебеш, как е малката?
Скрит текст:
Със Сингюлер ли сте? Боледува ли често? Нашата кака направи наскоро спазъм и се лекувахме 2 седмици. Искаха да ни приемат в болница за пневмония. Confused И всичко мина за един ден, както започна бързо, така и изчезна. Стигнахме до пулмолог този път и вече давам Сингюлер. Все още се чудят астма ли е или не. Някакви странични ефекти да си забелязала от Сингюлера?

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 09:37 от enigmata

# 146
Добра, там съм, да Simple Smile)))
enigmata, не мога да видя скрития текст че съм през телефона. Тея е добре, няма вече астма няма пневмонии да чукна на дърво Simple Smile)) За сърцето сме на контрола края на октомври. Всичко върви добре и там. За връзката между рефлукса и асматичната кашлица, Тея и тя имаше рефлукс като много малка и после разви такава кашлица. Най-добре е да се лекува кашлицата да не се оставя да отмине и да се израсте. Ние след преминато 6 месечно лечение  по препоръка на д-р Мустаков детето вече е добре и не е кашляла въобще. На теста за алергии беше излязла непоносимост към моркови , вече ги яде с килограми и проблеми няма.

# 147
Бебеш, много хубаво, че при Тея са затихнали нещата и сега е добре HugНаскоро си мислех за вас...хубаво че писа Hug

За тва здравно осигуряване направо не знам за какво се осигуряваме и имаме личен лекар.. като за всичко се ходи при други и то не по касата. Големите компании имат хубави условия, но индивидуално не става май.

Искам да питам от къде мога да намеря малки фигурки на животни, например? Не знам дали се сещате.. не плюшени...просто мини-фигурки от някакъв материал, дърво може да е?Също примерно различни видове плодове, зеленчуци?Ако някой е виждал да свирка:)

Идеята ми е, че  съм замислила като се върнем да започна да занимавам Ая по половин -един час на ден с разни интересни неща. Тя започва да се вълнува от много неща вече.Примерно намерих едни карти на БГ и света,и й показвам разни познати къде са сега.И тя само сочи и пита пак и пак.Сега сочи все Гърция,че много хора са ни на море там:)

Намерих един сайт на английски програма на Монтесори градините (3-6 г) с какво ги занимават по седмици и по дни, плюс много снимки с нагледни примери.Толкова прости и лесни неща, а в същото време любопитни и занимателни. В смисъл не бих се сетила за повечето:)Та там има за света, животните, растенията.И мисля,че ще й е много увлекателно от време на време. Питаше ме Къде живее слона? защото й казвах, че на село няма слонове, примерно.

Та ако се сетите за такива мини-фигурки някъде да сте виждали... пишете ми;)

Приятен ден!

# 148
Здравейте ,

аз все нямам време да пиша, но сега ще се пробвам... пък и да отговоря на Кали  за фигурките. В Джъмбо има много от това , което искаш. Всякакви мини фигурки на животинки в пликчета, мисля че са пластмасови... нещо такова . мисля че и плодове и зеленчуци има. До колко съм виждала са и евтини,  предполагам ,че дървени може да има в Икеа ,но дали цената им ще си струва - незнам .

Ние сме добре. От понеделник всеки си е на мястото - аз на работа, Алекс на ясла , баткото - на училище. Миналата седмица направихме едно бързо и неочаквано моренце, но беше много приятно. Невероятно , но хванахме страхотно време, бяхме за 4 дни , но всичките бяха идеални за плаж и къпане. Морето беше много топло, поне така се усещаше ,защото явно Т му беше като на въздуха и децата много се радваха. Алекс с рев го изваждах от водата и само да се обърна с гръб към него и той пак е влязал. Хич не слуша , но какво да се прави.
В яслата нещата са си по старому , но за съжаление ремонта продължава и сега всички деца са в една единствена група. Незнам колко деца ходят ,но е малко странно , защото всяка сутрин и вечер виждам нова и нова г-жа/ лелка или каквато там роля играят. Добре че мойто дете не се впечатлява от тях и не плаче, но ако е някое по -чувствително дете едва ли му е добре всеки ден различен човек да го гледа. Незнам новите деца как ги приемат ???
Слънце, вие ходите ли на ясла сега ?
поздравления на всички пораснали дечица, тръгнали безпроблемно на детска градина. Много успехи и по-малко боледувания.
поздравления и на малкото останали ,които пребориха памперса. Ние в това отношение нямаме голям напредък. Има дни в които си казва , има дни в които не иска и съответно преобувам като луда. За акането не иска на гърне и това си е . имаше един момент ,в който почти беше свикнал с гърнето и после пак се дръпна. та на ясла ходи с памперс, защото е студено и не смея да го оставя. Знам ли дали ще си каже... просто не е истина, хич не поддава. Sad

Та така при нас. Целувки на всички и пак ще ви пиша Simple Smile

# 149
KaliZ, в детския център (последен етаж) на МОЛ Цариградско шосе има огромна серия животни на една немска фирма. Напълно реално възпроизведени, изпипани до най-малка подробност, хубави цветове. Има ги в 3 размера. Особено конете са да ги гледаш и да плачеш от умиление  Heart Eyes може и да бъркам, но май фирмата е Schleich. Ако се нелъжа ги има и в Малечко.

Бебеш, радвам се, че Тея е превъзмогнала онази лоша серия! Да са ти все здравички!

Общи условия

Активация на акаунт