Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 599
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Привет! Изчетох набързо...
Мишето тръгна на градина в понеделник, много трудно начало...сега сме болни...от стреса ли, какво ли...плаче доста, после се успокоявал, на заспиване наобед пак плачел...в къщи като се приберем въобще не ме търси, но вечер бълнува и плаче насън  Tired снощи 3 часа и днес е с лека Т, кашлица и зачервено гърло...
Браво на всички, тръгнали безпроблемно на ясла, градина и училище. Да са здрави дечицата, това е най-важно!  Peace
Пак ще се включвам...

# 151
  • София
здравейте Simple Smile

Кали, ние имаме около двадесетина животни на тази немска фирма дето Добра е посочила и играта с тях е много забавна дори и за малко. Да знаеш че в аутлета на Цариградско шосе ги има са по-евтини от останалите магазини.

В събота ще правим погача на малката и днес правих организацията. Ама как си минава времето , не е истина просто.

Иве, ако знаеш как ти завидях за моренцето Simple Smile.

# 152
Здравейте момичета:)

Нета ми се засили и се разписах:)Благодаря Марги, Иве, Цвети, за отговорите Hugще потърсим като се върнем:)

Междувременно намерих в един сайт Little Owl нещо много подходящо. Огромна карта на Света, от някакъв материал като плат май е, плщс отделно човечета и животинки от плат, които се залепват някак на съответните континенти. Даже си пише, че е подходяща и за градини и занимания в групи, не само вкъщи.Но пък тези малките фигурки пак ще ми свършат работа:)Искам една кутия да й направя, водеха я май сензорна. Благодаря отново!

Пипи, дано бързо мине и да свиква по-лесно  Hug

Цвети, ние имаме разни такива малки играчици животни, куклички... само ги реди напоследък, подрежда им стаите (нали за именния й ден купихме един комплект мечета с къща), храни ги.Почват да се занимават вече:) А за погачата как си дойде... отстрани все бързо изглежда:)

Ая сега е на вълна флумастери.Боите ги позабрави. Ама то с флумастерите мазането по-яко даже...навсякъде.

Сега чакаме тати с нови книжки за оцветяване и лепкане, че тя ги приключва за един ден:)Сега гледаше една изписана вече и пита Ая сега какво уува (рисува)???Започнала е така сладко да разказва, използва някакви нови неща..."примерно може папка мюи(мюсли), в тоя момент баба Кате идва, всеки момент спира тока...Simple Smile

Приятен ден от нас!

# 153
Здавейте! Калина, много интересно е това, което разказваш...
Ние с три дни градина и сме болнички...снощи се отприщиха кашлица и сополи ooooh! мъка...как ще свикнат, като боледуват така често децата, не знам...

# 154
  • София
Ние с три дни градина и сме болнички...снощи се отприщиха кашлица и сополи ooooh! мъка...как ще свикнат, като боледуват така често децата, не знам...

Пипи, направо ми се свива сърцето на нас  ни предстои тръгване на градина , а  Гоги миналата година беше точно така три дни в яслата и четвъртия в къщи със сополи и зачервено гърло. Това е от стреса, а и от различните видове вирусчета дето си ги менкат там.

Гого сега е във фазата да разказва приказки Simple Smile Така ме весели , вчера разглежда книжката Бамби и  го чувам "И чуха далечен тльопот на копита", ама с един патос в гласа Simple Smile паднах от смях.

# 155
Аз нямам много време да пиша тези дни,покрай ученика.Все нещо ново изниква,все нещо няма.Надявам се най късно до 10 Октомври всичко да се нареди.Само мрънкам,че къщата е нагоре с краката,всеки ден чистя,подреждам и все не е чисто.Мъжа ми казва спокойно де с две деца,едното при това много малко какво искаш.Тепърва ще трябва и шкафове да оправям и на баткото гардероба.Оплаках се и на вас,отивам да бърша прах.

# 156
Здавейте! Калина, много интересно е това, което разказваш...
Как е Мишо, оправярли се вече?

# 157
Здравейте и от нас с Филип!

Да с похваля ( лекинко), вече влиза сам в градината без рев, но пак сме със сополи. 3 седмици беше добре и в петък ми го върнаха сополив . Някои да е давал "осцилококцинум" профилактично?

За допълнителното здравно зависи към кой фонд е. Нашата фирма е била към "Евроинс" - не ги  препоръчвам. Постоянно отхвърляха претенции за възстановяване на разходи със супер смешни доводи.
Сега сме на ФиХелт и са доста по-добри, но ако не беше през фирмата надали щях да се навия. За предното беше около 60лева на човек/ на месец. Като каквато и да е застраховката не поемат хомеопатични препарати както - сироп за кашлица на мукоплант или Био Гая Wink  Не се поема и спешност. Единственото хубаво, е че не чакаш общите опашки, а си с предварително записан час.

Вчера Филип така се тръшна в аптеката, че направо ме досрамя. Ходи и пипа всичко, а което не му се даде почна да  реве и да се тръшка като магаре. После се въргаля по земята  #Crazy #Crazy #Crazy До сега никога не е правил така, не знам от къде му дойде ама беше голямо лигавене. Като се прибрахме беше наказан ама явно хич не му пукаше и продължи да не слуша и да взима забранени неща. Накрая "изхвърлихме" играчките на боклука (на терасата) и се започна една драма икам мама, икам гачките ... Направо беше неуправляем. Днес уж е по добре, но просто не знам как изведнъж стана така непослушен и неуправляем.

Лек и спорен ден на всички Wink

# 158
Здравейте и от нас с Филип!

Да с похваля ( лекинко), вече влиза сам в градината без рев, но пак сме със сополи. 3 седмици беше добре и в петък ми го върнаха сополив . Някои да е давал ли е осцилок.....
Лек и спорен ден на всички Wink
Не, но съм давала профилактично инфлуцид. Сега на морето усетих, че тръгва нещо и го започнах от 2я ден та до края. Три пъти х 1 на ден. През цялото време бяха на ръба да се разболеят, но удържаха на мама геройчетата. И в студеното се къпаха и на вятъра на плажа стояха, вечер на откровен студ ги разхождахме. Чуваше се лека задна хрема сутрин след ставане, но бързо се прочистваше. Вярвам, че инфлуцида помогна да не се влоши. Аз от друга страна го пих само 2 дена и сега съм със силна хрема и постоянно главоболие.
Благодаря за споделеното за фонда, продължавам да събирам мнения. По 60лв/месец ми звучи брутално.... Това значи ли 60лв за теб и 60лв за детето?
В  случай на тръшкане наказанията действат с обратен знак. Гошко е имал такива гневни изблици, стискам го и започвам целувки и говорене на ухо, кротва се до 5 мин. Отнасям няколко проскубвания, дране дори наскоро ме ухапа до кръв като посегнах да го гушна,, но факт че веднага се успокоява. И обратно, скарам се, навикам го ... лелеееее стъжнява ми живота. А колко беше гузен за ухапаното! Няколко дена ми проверява ръката и казва "Гошо у'апа мама. Мама ауууу".

# 159
Здравейте!

Пипи, дано е добре Мишлето!

Ангиа, дано и Филип бързо се оправя!Осцилококцинум съм давала, когато вече е имала хрема.Тя ми е правила 3 хреми досега. миналата есен/зима/пролет...всеки сезон по една прави това...давала съм по 3 дни сутрин и вечер, и само физ разтвор, прополис в носа, сребърна вода. Не знам дали е имало ефект, дали просто си е било само хрема..или то я е закрепило. Също един път съм давала Инфлуцид, имаше леко червено гърленце, края на миналото лято беше, и пак за няколко дни отмина...мисля, че има ефект.

За тръшкането аз не я оставям да се ядоса така, че да се тръшне. Като видя, че нещо се бушува , макар дазнам, че не е възпитателно,.. я взимам и я разсейвам веднага. Като ревне някой път за нещо, й говоря че докато плаче не става нищо, да говори нормално и действа обичайно. Също съм забелязала, че всеки път когато повиша тон нищо не става. Или ще заплаче обидена и после трябва да се извинявам и да се обяснявам JoyИли си продължава и се смее  Joyдаже...Значи засега само с добро обяснения помагат..но не винаги:)Просто са си Ни се води, ни се кара, както казват хората...

Някой да има отзиви от една детска кухня Ям, ям? Ян Бибиян не можеше да понася вече, макар че накрая поръчвах за над 3 год. Тези имат по-интересно меню, ама нещо не смея, по-малка кухня е...Мислехме вече даси яде само от нашето, но просто няма кой да й готви така разнообразно в София...прабаба няма да е там, тати готви ама...и работа има...а мен не ме оставя за секунда.Сигурно ако готвим двете ще запалим къщата...

И някой да е поръчвал от сайта Store.bg? Дали са коректни? Харесах разни неща на тези Djeco..странно, но не виждам голям избор на тази марка в магазините...а все онлайн. Много интересни пъзелчета, мемори игри, разни карти за запознаване с природа...и тн.

Приятна неделя!

# 160
И аз я гушкам като се разлюти,наистина отнасям няколко удара,но по бързо се успокоява.Другото е в началото като не ми дава да я доближа въобще я оставям да поплаче и после я гушкам.Вярвам,че е период и ще отмине,така беше и при баткото.Ох и той слуша малко повече за сега,че беше ужасно миналата година.

# 161
Ако Аля се разлюти много и ми придава инати,аз шляпвам  по дупето,за да и покажа ,че съм с твърди намерения.Малко плаче,но разбира,че няма да стане по нейната ,после е мека като перце ,извинява се и идва да я гушкам и съответно се успокоява на гърдата.Опитвала съм и първо с  гушкане но явно трябва да и покажа по-голяма твърдост за да се успокои.
 Онзи ден малката ме пита -Мамо, ти ще станеш ли някога  баба?Аз отговарям положително,а тя притеснена:-Ами кой тогава ще ми бъде майка!?
 Иначе е лесно за гледане дете,много е добронамерена към всички деца,въпреки,че е малко срамежлива ,кака като е на детска си играе сама,затваря се в стаята и може да стои и час сама.
 Осцилококцинум профилактично съм давала.Мисля,че съм чела,че може и профилактично но дозата беше по-малка.

# 162
Здравейте мацки Simple Smile

Мерси за споделеното, относно тръшкането на публично място. Проблемът ни, е че е много любопитен и трябва всичко да пипне и да види как работи. Затова ми е много трудно да го контролирам, когато сме в магазин или в заведение. Той на маса не иска да седи и 5 мин. Трябва да ходи и да гледа и да пипа. Когато започне да пипа и повечето хора реагират, че е непослушен и невъзпитан Rolling Eyes Shocked
Когато започна да казвам, че така не се пипа в магазина или аптеката ме пита "Защо?" и ми е още по трудно да обясня абстрактни неща, като "не е възпитано" или " не е прието да се прави така".

Честно казано съм раздвоена - не искам да го превръщам в робот и да прави всичко по заповед, но понякога своенравността му и големия му инат ми идва в повече.

Относно фондовете - когато бяхме по малка фирма с около 200-250 човека имахме избор дали да ни осигуряват допълнително здравно или тези пари да ни се дават към заплатата. Тогава тази сума беше 60-65 лева, но тогава все още го нямаше Филип и не знам колко плащат и за него на месец. Може сега да паднали - не знам Wink Повечето такива фондове работят с лекари, които работят със здравна каса, понеже тогава прегледа е да кажем 25лв за фонда, а не 60 например. Някой имат в пакета си преглед при специалист не работещ със фонда, което значи, че отиваш и плащаш всичко на касата, взимаш си фактура и касов бон и след това подаваш документи за възстановяване на средства. Като до един месец ти връщат дали са те одобрили или имаш отказ и защо. Повечето пъти когато става въпрос за лекарства, отказа е понеже не са в списъка на ИЛАЙ или нещо подобно или са регистрирани като хранителни добавки и хомеопатични препарати. Сироп за кашлица на Мукоплант "Лека нощ" е например хранителна добавка и не се поема от застрахователя. Другата врътка, е че има 30% самоучастие. Ако предадеш фактура за 10 лева и ти я одобрят ти изплащат 7 Wink . Общо взето ако не ми го плащаше работодателя не бих си дала парите за такова нещо.

# 163
Леле, Мари, какви са тези дечица???? JoyКакъв час сама???Ая не остава сама за минути дори...все тича след мен, все търси някой из къщата...аз след нея, че с тия стълби...Тича, катери се, пипа къде ли не, за всичко пита...Направо нямам една минута седнала спокойно. Ако се заиграе то е с  мен...стана ли да я оставя... веднага прекъсва.Даже ми казва Мама не ало ало...ако говоря някой път по телефона...Мама трябва гледа Ая:)Обсебваща е много...и само ако се опитам да мръдна, идва хвърля се на врата ми , целувки и Айде мамо, гуш Ая...Направо не знам кога ще почна поне да мога едно кафе да глътна спокойно, а тя да си играе нещо?

Иначе дето казваш е добронамерена, гушка дечицата дето си играят заедно, гали ги, не прави кой знае какви поразии,но все в движение...

Една майка има тук на две момиченца...едната ни е кака на 3,9...другото е на годинка. Жената все ми казва...На мен с двете не ми е лесно, ама са много кротки...На теб с това едно направо не знам какво ти е...Simple SmileПросто тя няма спокойна минута, сега вече и за яденето е така...все иска да слиза от стола, ние вече й махнахме оградката отпред. Отблъсква се от масата и слиза,.. не ще да яде като преди...само ако е нещо любимо...сама така си казва. Само я гоня навън с разни плодове...че сега тях пък ги е отсвирила съвсем. Преди сама ги ядеше...сега само краставици набива с желание. Но аз гоня до дупка за плодовете специално.Дано и това е период!

Вчера баба ми се прозява и тя казва:Мамо,, айде нани, щото баба Кате моена:)

Друго много се смях.Имаме две кокошки тук и едно пиле, джинка май се водеха, по-малко. Двете си лягат , а това винаги литва и каца на вратичката на къщата им и така стои вечер. Баба ми казва да го оставим така, но Ая тича да го гонимм оттам.И си разсъждава:Как така бебе пипи спи вънка?Големите кококи вътре, бебе пипи вънка...Не мое...Трябва вътре...Ая как спинка горе...Ая, мама двете горе...Бебе пипии трябва вътре, мама и тати. Joy

Приятен ден на всички!

# 164
Здравейте!
Днес случайно влязох в бг мама да чета едни хранителни неща и видях съобщение от Добра и то изпратено точно днес-какъв късмет  Crazy та веднага пиша отчет:
Живи сме,здрави сме,добре сме Simple Smile  Йоан тръгна на градина от мин седмица -добре се адаптира,попаднахме на мн готини госпожи /случи на жени той галеника Wink/ Не мисля да ходи редовно,но така решихма с таткото,че е хубаво да разбере,че някои неща се правят задължително и да свикне да общува с деца и други хора и може би след седмица,две няма да ходи всеки ден-само от време на време ...
Видяха се новите чувства у него.Видя какво е без мама,татаи,баба и т.н. и стана един по-*благодарен*,като че ли .... И до ден днешен ми е противоречиво в стомаха за градината.... ДА ходи или да не ходи,но реших,че малко трудности добре ще    му се отразят ,все пак чрез несгодите и препядствията човек израства и емоционално и духовно и физически Simple Smile Взеха го направо на градина ,казаха че бил много голям и всико разбирал ,за да ходи на ясла ..... Там е в смесена група,все по-големи деца са,той е най-малък и видях как децата го обргживат  и пазят . МИна седмица плака само като го оставях и край....Днес въобще не плака ,за мое успокоение ,че ме гризе съвестта по този случай Twisted Evil
Матя е добре,расте -вече ходи за ръчички. Много обича брат си и се забавляват чудесно заедно.

Не съм ви чела наистина от много отдавна,не знам какво се случва -дано всичко е наред с всички,ако имам време ще почета .
видях една чудесна лентичка с бъдещи близнаци на Мари и много се радвам ,дано всичко е по мед и масло !  Flowers Four Leaf Clover

аа да допълня: давам на ЙОан профилактично от домашния ми сироп от черен бъз по рецептата на Димков ,който си правих мин. год .сутрин преди детската ,че таз годишния сироп още не е станал -като стане новия от него ще давам

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 17:15 от RikaRurika

Общи условия

Активация на акаунт