Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 600
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
RikaRurika   Hug Често съм си мислила за теб и твоите дечица. Радвам се че сте добре.

При нас нищо ново. Малката си ходи на градина с желание. Каката на училище, също с ентусиазъм  Simple Smile Проверяваме домашни вечер, за сега всички са успешно написани на занималнята.

Аз съм много доволна от серията Инфлуцид/Тонзилотрен/Цинабсин и ги ползвам при всеки опит за разболяване.

Бързо оздравяване на всички болнички  Hug

# 166
  • София
здравейте

Гоги днес беше за първи ден на градина и сутринта аха да се разплаче, но го разсейвахме и той не успя. Следобед като попитах как е минало - учителката ми каза че бил много спокоен за първи ден.

Днес Гоги се тръшна, защото не сме минали по едната пътечка , а по другата. Според мен това е заради градината и неговият начин да се справи. Едно малко мъжленце е той. Аз го гушкам също като се разлюти.

# 167
B_Nadi, много позитивно звучиш! Радвам се, че децата понасят гладко промените!!! Все така да е!
 tsvety_georgieva, при каката също имаше такъв период, държеше да минаваме по един и същи път. Водех я с кола, че първата градина беше далеко. През цялото време и приказвах кака ще си играе, какво филмче ще гледат, каква приказка ще четат и тя се разсейваше. Дано свикне бързо и да нямате дори тази дребна грижа  Heart Eyes
Rika, радвам се, че се завърна. Влизай по-честичко като ти остане време. Много ми хареса изказването ти за "трудностите" и че трябва да се сблъскат по малко с тях. Не бях разсъждавала от този ъгъл, но си права.
ANGYA, отново благодаря за информацията. Скъпо ми звучи и неоправдано, макар да ми се щеше да сключа индивидуален договор. Ако мога да се закача към колективния договор на Вивакомци ще е най-добре, но май няма как Simple Smile)) За проявите на Филип не се коси. Нека е невъзпитан в очите на другите, но да е спокоен. Ще пипне 5 неща и сам ще си "отземе". Може да клекнеш до него и заедно да ги разгледате, търпеливо. С каката в магазин правех така. Давах и кошница и тя слагаше каквото иска. Ако тайно успея да извадя ненужното, правех го, ако ли не на каса казвах от кое се отказвам. Тя много скоро се научи да пита "мамо имаме ли мляко" и тогава да го слага. Ако пък много е настоявала съм вземала и по нещо ненужно, само и само да се чувства полезна в пазаруването.
mari:), и аз питам къде са тези кротки деца. Нито с едно от моите не съм можела да стоя в друга стая, а те кротко да си играят. Постоянно съм по тях, защото първо че те си искат внимание и второ все бели правят. Особено Гошо е с бясно въображение какво да счупи и откъде да падне. На кухнята имаме едни странични ниски етажерки. Просто ме погледна предизвикателно в очите и стовари крак върху най-ниската. Откърти я и счупи пироните в нея, така че сега е зор да се оправи. Причина нямаше, ей така за спорта!

# 168
Пиша отделно, че предния пост се проточи.
Може ли всеки до сподели какви имуностимулатори или имуномодулатори дава за подготовка на зимно-градинския перод?
Аз мислех да започна бронхо-ваксом, то май не е имуностимулатор, не мога да определя какво Е. При каката имаше добър ефект предни години. Заради морето не посмях да го започна от 1ви септември, а сега ни предстоят други интервенции и не смея да не се товари организма. Та такааааа, идеи за нещо по-безвредно, но полезно? Бебеш, ти беше коментирала, но не помня препарата, дали не беше Имунобор?
Скрит текст:
Имахме тежък разговор с нашия педиатър, който вместо да игнорирам много ме натовари психически.  Нещата клоняха в посока, че не давам нищо пдкрепящо от алопатичната медицина .... Що и се връзвам  Confused

# 169
Добра  Hug Надявам се и аз да продължат така нещата.

алопатичната медицина .... Що и се връзвам  Confused [/spoiler]
Какво е това  Embarassed
Доколкото прочетох това си е хомеопатията или греша?

А що се отнася до подсилването на организма, не съм много запозната, защото почти не давам такива неща, особено пък превантивно, това си е лично мое мнение Peace  ЛЛ ми е изписвала някакви сиропи на база на ехинацея, но след боледуване за да се закрепи организма. Но то си е  друго. Всъщност сега се сетих че давах прополис на каката предни години на гладно известно време. Мога да почна и на малката, тя и без това много обича мед. Такива природни бих давала, но другите бронхо........ си му звучат като лекарства  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 09:43 от B_NADI

# 170
Здравейте,
Рика, радвам се че писа. Много добре ми се отрази написаното от теб . Радвам се и ,че сте добре и всеки се справя успешно с новите начинания Simple Smile Дано и занапред да е така.

Добра, веднага отговарям ,че незнам дали ще имам време да довърша всичко , което искам да кажа. Аз давам Коластра на Аквасорс и Респивакс. Също така като се сетя и вит С. За Респивакса се реших, защото Алекс тръгне ли да се разболява започва да кашля. Той и да н е болен понякога си има една "пушаческа" кашлица, незнам на какво се дължи. Нямам нерви да му пускам пак изследвания- сигурно има някакви - коки, знам ли и аз Sad Но знам ,че Респивакса ,действа много добре на разни респиратортни бацили, така да го кажа. Майка ми го изписават за имуностимулиращо на белодробно онкоболни ... засега държим фронта , пък да видим. Миналата година и аз давах Цинабсин и Тонзилотрен, бях доволна , но определено това даване 3 пъти на ден не е за мен. Забравях много често. Герисан е много добър имуностимулатор, но сиропа излиза доста скъпо и поне аз мисля ,че е неоснователно.

Цвети, браво на Гоги за градината. Дано да е здравичък. Алекс също иска да пътуваме по един и същ път и дори и с кола да сме ,само да мръдна на някъде и почва да се кара. Понякога като се разхождаме обикаляме като луди само да минем по пътя , по който сме минали предния път ...  Много ми е смешен ,но на моменти ме вбесява страшно ... Вчера примерно , минахме покрай една Била, на която миналата седмица се срещнахме с баща му и брат му и пазарувахме. Ами казвам ви като я видя, като взе да вика ... "мина,  мина"  ( магазина ) и да реве и да си дърпа колана на това столче, ей полудях ... няма спиране, докато не извадя от чантата нещо за хапване ... в дамската си чанта имам цял хранителен магазин. Също така е традиция да пие по едно сокче от тези малките със сламка всеки ден като го взема от ясла и го кача в колата ... веднъж му взех и вече няма мърдане. Случвало се е да забравя и реве сигурно 10-15 мин. за тоя смотан сок ...
Та Ангия не се ядосвай на Филип. Има много по-зле от вас. Но важното е да са здравички , пък дано някой ден се кротнат и започнат повече да слушкат Simple Smile Нашето последно влизане в аптека беше брутално. Беше в тия на Кауфланд ,дето има много неща за пипане. Та първо се блъсна в един стилаж и паднаха няколко кремчета и кутийки, събрах ги, завлякох го на касата и той взе да пипа там промоционалните лекарства и да вика " дай апче " Горкото нали все му давам нещо да пие ,та е малко пристрастено ... та едвам си почъвах сиропа , който исках, а аптекарта не бързаше въобще, но най-после ми го даде и незнам,защо реши да го подаде на Алекс. Е познайте, още не бях посегнала да си взема сиропа от Алекс ,когато той го изпусна и от кутийката се разтече една кафеникава, лепкава течност. След това и аз и той бяхме целите лепкави, някакви г-жи ме гледаха злобно ,че бавя опашката ,а аз исках да избия всичко живо покрай мен. Та така платих си разлятия сироп (нямаше втори за да си купя все пак това , което ми трябва) и извлякох Алекс от аптеката вече треперейки и крещейки ,а народа ме гледаше укорително ,защо викам на малкото русо ангелче Simple Smile И казвам ви това е ежедневие , да не си помислите ,че е инцидентно и да кажете ... абе случва се . То  ако не е едното , ще е другото и така ..като в някакъв омагьосан кръг, беля и след това пак беля .

На яслата обаче е много добре, малко като в частна  Wink вчера бяха 5 деца в групата  и много хубаво ги гледат.  Дори лелката като го изведе ми даде пълен докад и седя докато се облечем и обуем да си говорим Simple Smile Засега няма проблеми с новите деца , не сме засичали нито едно плачещо, дано и за напред да сме така  Praynig
Оставям ви , лека седмица на всички малки и големи  Hug Hug Hug Hug

# 171
Добра,тя и Алята търси внимание,но все по един път на ден се занимава сама с нещо.Обича да строи със строителя,или пък си играе с куклите и прави диалози между тях,обожава да играе и с пластелин.Когато се храни ,задължително иска да е сама,слагам я на нейната масичка ,тя се храни и гледа филмче.
А като се съберат двете с каката,не са от най-послушните.Разхвърлят къде що видят и после се пазарят да си съберат играчките.Аля обаче има желание повече да се труди.
 За имуностимулатори,нищо не им давам.Гледам да имат в менюто си плодове ,зеленчуци,кисело мляко и сурови ядки.Ще ги започна и с чай с мед,само малко да застуди.

# 172
  • София
здравейте Simple Smile

Иве, просто си представям как си избесняла в аптеката. Миналата седмица отиваме и ние до аптеката, но аз съм с количката с Елица, а Гоги до мен с един камион с връзка, който го влачи, но с каросерията надолу и дрънчи жестоко, не мога да чуя какво ми казва аптекарката, аз крещя тя крещи, накрая му о взех и го сложих в количката и като се почна едно препиване на всичко изложено пред касата - добре че бяха само мокри кърпички и превръзки.

Аз давам Зелена енергия и Колактив на Аквасорс.

В интерес на истината и Гоги си играе самичък вкъщи в неговата стая - прави си с лего конструктора различни неща, кара си количките, товари камиона с един кран. И непрекъснато нещо си говори

# 173
Аз не давам имуностимулатори. Всичко натикано изкуствено в организма не съм на мнение, че помага.
Като се подсили изкуствено имунната система, то в един момент се получава постоянно да се тъпче с това.

Най-добрите имуностимулатори са естествените, по-добре да се мисли в насока как да накараме и децата да ги приемат. Много плодове, зеленчуци... Спиране на зрънчота, сладки неща, те подкопават много здраво, а за в бъдеще влошават още повече здравното състояние.

Все ми се иска да питам - по-голямо удовлетворение ли ви носи да купите на детето Зрънчо, чипс, вафлички, отколкото едно стабилно здраве? Не съм убедена, че "детето иска" е оправдание. Иска, ако знае какво е. И какъвто пример му е даден.
Така че здравето на децата ни зависи от нас.

А Респивакса е равносилен почти на страничните действия на една ваксина. Аз не смея да дам такива неща...

Зелени водорасли, Аквасорсове са едно източване на джоба.

# 174
Добра, не се връзвай на глупости! Simple Smile Аз започнах да давам Изопринозин от около седмица. Мислех си за Бронховаксом-а, защото предния път повлия добре уж, но едната ни педиатърка ме разколеба като изказа мнение, че често този тип ваксини алергизират и вредят вместо да помагат. Rolling Eyes Витамини давам вече втора опаковка Ями Беърс, че уж били изцяло "натурални".
Относно твърдението, че не бива да се тъпчат с изкуствени неща децата - мислила съм по въпроса и бях почти решила да не давам тази есен/зима, но след поредното разболяване си промених решението. Консумират достатъчно (като количество и качество) плодове и зеленчуци, но си хапват и така оплюваните вафли, зрънчо и т.н. Предпочитам да дам, когато детето ми види и поиска, отколкото да гледа отстрани и да преглъща. Достатъчно са големи и умни и двете, за да им обясня, че не е нещо здравословно и не могат да се тъпчат с джънк фудс постоянно. Аз друго не мога да се начудя, тези които постоянно дуднат, кой се опитват да убедят - другите или себе си? newsm78

# 175
Светле,права си за сладките боклуци,Аля започна да хапва покрай кака си.При каката удържах фронта но определена възраст но като си дойдохме в бг бабите много я съжалиха,че не яде сладко и познайте...Гледам да не прекаляват.Баща и все я учи да яде мед вместо шоколадово яйце например,тя хапва ама не може да го замести.Ще им взема фъстъчено масло,много калорично и сладко е,поне аз много го обичам,може и на тях да се хареса.
 И аз съм на мнение ,че всичко ,което продават за подсилване на имунитета си е чист бизнес.Апропо,моята  теория за боледуването е друго и според нея имунна система няма/межу другото прави ми впечатление,че много държави в Европа отричат имунологията,вкл. Франция/.Храненето е важно според мен,дава много жива енергия,подпомага оздравителния процес,при правилното хранене тонуса е съвсем друг.Като цяло се придържам към фразата ,който може би е на хиляди години-Здрав дух,здраво тяло!Когато децата са в добро психологическо здраве,чувстват се добре ,не изпитват никакви терзания ,дали то градински или някакви други са здрави.Поне при моите е така. Hug

# 176
Енигмата, кой ти дудне постоянно? Явно ти е лошо обкръжението.

Нещо много си противоречат последните ти изречения. Хем са умни децата ти, пък хем не искаш да преглъщат... Много логичен пост.
А може ли да пишеш на български? Какво е джънк фудс?

# 177
mari:), като цяло и аз мисля така, но все пак. Боледуват ли твоите принцески понякога и от какво? Питам за сверка на часовника.
На всички коментирали въпроса - благодаря  Hug Hug Hug
Моите деца пият всеки ден фрешове от различни плодове и считаХ, че е добра практика. Според скорошен разговор с доки, трябвало да вземат "нещо", но така и не е изписала какво. Сега в ролята на шаман ще гадая. Мислех за продукти от типа на Зеленя енергия на Аквасорс... една позната пък е дистрибутор на Алое  и естествено активно ме агитира. Продължавам да събирам мнения. Аз бронхо-ваксома макар и химия си го харесвам, но тази година по ред причини ме е страх да го дам.  
На зрънчо и джанк фууд многократно съм писала, не съм почитател. Но на морето по голямо изключение им давах всеки ден вафличка. Няма такава радост! В София смятам да не го поддържам като практика. Само пустите сокове от кутия са ни голям проблем...

# 178
Вафлички и аз давам, но рядко. Масово обаче децата основната им храна са боклуци, умишлено натиквани от родителите им, а това, че всички пишещи в бг мама не са от тях, знам  Mr. Green

А за коментара за умните деца - моето явно е просто, защото не разбира как някоя храна може да бъде вредна.

# 179
Добра,за сериозно боледуване да чукна на дърво- не.Аля най- много да и се запуше носа.Каката много боледуваше когато тръгна на градина,първата година.Последният път ми боледува-кашляне, преди лятната ваканция,бяха сборни групи.След като се появи симптома ,аз я питам ,какво се е случило,нещо притеснява ли я,та тогава ми обясни ,че едно голямо дете я тормозило,обясних си всичко.
 Аз съм на мнения,че всичко ,което се намира по нашите географски ширини е полезно за нашите организми.Примерно вместо скъпите водорасли може да даваме -пчелен прашец,сироп от бъз и др.подобни.

Общи условия

Активация на акаунт