Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 606
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Сега е сезона на смокините, тя е мощен имуностимулатор и има страшно много витамини.
Вальо понеже трудно яде плодове, го излъгвам и му слагам в киселото мляко.

# 181
Добра не става ли да им слагаш фреш в кутиите от сок?Но пък той вкуса е друг,тези купешките са по-сладки за децата.
Моите обичат  и бананов шейк.Правя им мляко с банан и си го пийват с удоволствие.Трябва да си развихря фантазията и да измисля да им разбивам и някакви други плодове,макар,че е по-добре да си ги ядат така.
 Светле,на нашия пазар почти нямаме смокини,много ги обичам,обожавам и сладко от смокини.
 Рика,все забравям,радвам се,че писа ,и че сте добре. Hug

# 182
⅞ ...and Happily Ever After , слава Богу, обкръжението ми е много добро. Simple Smile С поста си визирах ССФ, които никога не дават "боклуци" на децата си и т.н. Нямам намерение да споря. Провокирана бях, обаче, от включванията ти, които в 99% от случаите съдържат жлъчни коментари за някои или нещо. Явно имаш проблем и някаква болка, но никой от нас не ти е виновен. Предполагам знаеш, че някои деца имат например здравословни проблеми и не е препоръчително да консумират някои храни или е препоръчително да приемат допълнително витамини/минерали. Никой не е тръгнал да си тъпче детето, защото е модно. ooooh!
Относно това колко са умни децата ми - ще приема с усмивка глупостите, просто защото им знам възможностите и нямам никакви комплекси в това отношение.
Добра и на мен ме достраша да дам Бронховаксом, защото се заговори за астма в нашия случай, която уж не е на алергична основа, но кой знае... А и Ели пие Сингюлер сега, та не знам няма ли да е противопоказно. Rolling Eyes

# 183
  • София
Момичета, браво на вас и на децата, че са тръгнали без проблем на градина! На Влади му предстои да тръгне от понеделник и ми е много притеснено, но да видим как ще се представи.
Почти преборихме напишкването след махането на памперса- на обяд се изпуска само ако спи повече от 2 часа, а през нощта го вдигам 2 пъти към 23 и към 1.30 и след това до сутринта е сух. newsm44
 Аз в момента давам на каката и на малкия Апетон и Герисан, дано да удържим горе-долу фронта.
За сладкото- аз и баща им направо не можем без него, след обяд и вечеря винаги ядем някакви вафли, бисквити или шоколад, така че не сме добър пример за тях. Аз лично консумирам основно плодове и зеленчуци, месо, яйца и млечни продукти, децата и те са така и явно не успявам така да си набавя необходимите калории, като минимум ми е поне 2-3 вафли и половин шоколад на ден, явно такъв ми е енергообмена. Диета за мен е ако се отказвам от сладкишите- свалям 1-2 кг на месец, което при моите 50 кила си е доста. За Фастфуд, колбаси и чипсове малкият вобще не е чувал, каката е яла кремвирш 4-5 пъти в живата си и 1-2 пъти месечно ми иска пица с шунка, но такива продукти като цяло и ние не употребяваме.
Само както е писала Добра от соковете в кутии няма отърваване, фреш отказват напълно, въпреки че аз пия почти всеки ден. А Зайо-Байо получават основно от дядо на неделната разходка, но не се карам, така и така изяждат не повече от половин пакетче, а то целото е 30-40 грама, така че не ми се вижда чак толкова трагично.
Приятен ден на всички от мен!

# 184
Предполагам ще пиша вече по-често,защото времето застудя и ще сме по-често вкъщи.

По въпроса с имуностимулаторите: преди време говорих с нашия педи и го питах дали да не давам нещо на йоан , а той категорично каза,че няма нужда ,че всичко било шум за пари и реклама на добавки и т.н. лекарствени боклуци , а че и Йо бил здраво дете по принцип ,така че да не чета и да не се връзвам на въдицата на *дистрибуторите*. Но аз му давам сироп от бъз ,а  и цветен пчелен прашец ,когато се сетя . Иначе той пие чай всеки ден с мед . Яде много плодове,зеленчуци,пие прясно изцедени сокове от различни неща ,яде още сурови ядки и семена , кълнове/много ги обича и им викаме  паячета,заради дългите *крачета*/. Не давам вафли,бисквити ,торти,пасти ,картонени сокчета ,пастети,салами и тем подобни деликатеси  и нищо опаковано от магазина. Само домашно приготвена храна . Това ми беше и най-голямата мъка -храната в детската градина..............като цяло кухнята е добре ама чух ,че внасят торти и сокчета-вчера и за някакви пуканки говореха -та  #Cussing out утре имаме родителска среща и мисля да повдигна въпроса  #Crazy малко ме притеснява как ще реагират другите родители,че то тук *у наше село* хал хабер си нямат от здравословно хранене.............
Допълнителни витамини и минерали не давам -няма смисъл / ако сте обърнали внимание във всичките храни -детски ,като се почне от адаприраното мляко  ,мине се през кашите,пюретата,картонените сокчета и т.н.-абсолютно всичко е бъкано от витанини,минерали,калции и т.н.- WTF -в същото време повечето деца са болни........ е нещо не разбирам ......... тая прекалена витаминозност не ми харесва ,но това си е моя гледна точка. Ох ,много задълбах в темата,ама ми е много болезнена !

Честита дъщеричка на Цвети !! ДА е много здрава,румена и щастлива ! Много е хубаво като има по-голям батко ,а принцесата е по-малка . Въобще много е хубаво повече от едно дете. Учат се на толерантност и грижовност  Heart Eyes

.
 Аз съм на мнения,че всичко ,което се намира по нашите географски ширини е полезно за нашите организми.Примерно вместо скъпите водорасли може да даваме -пчелен прашец,сироп от бъз и др.подобни.  - споделям на 100% този пост -айде стига са ни пробутвали какво ли не...

# 185
Светле евала  Peace

аз също нищо недавам за имунитета,организма сам да се бори,само мин.година давах марсиянци.
На мен ми е много трудно със всички тези купешки боклуци,т.като живея при сестра ми и майка ми и там се пазарува и ми е много трудно да се пребора с тях....все отг.е "всички деца ядат"  #Cussing out полудявам,разбира се не се прекалява..но...и оделно като сме на някое кафе и там като види витрината със сокчетата,зайковците и край....

# 186
Енигма, моите коментари съдържат това, което мисля, а това, че ти ги приемаш жлъчни е твой проблем. Трябва всички да се правим на прекалени любезни ли? Като са ми такива 99 % от коментарите, ти що ги четеш, прескачай ги? Не може света да се върти по твой образ и да пишем всички като на теб би ти харесало.

Витамини и аз ще започна да давам допълнително, но само подбрани, т.е. отделна група. Не заради имуностимулиране, а по друга причина. Все още разучавам, защото калцият например, който масово се продава по аптеките е синтетичен и не се усвоява добре от организма.

# 187
mari, illiyanamos, моите деца категорично отказваха фрешове. Но малко по малко започнаха, първо само ябълки, даже прецедени до най-воднистото, за да се подлъжат, да прилича на сок от кутийка. Когато едното пропи и другото започна, за да не остане назад. Правят си състезание по бързо пиене  Crazy Вече давам сок от всичко, лятото набягах на сезонните плодове. Скоро пак ще ограничим до ябълки и портокали.
 iliyanamos, може ли повече инфо за  Апетон и Герисан? Не съм ги чувала, лекарства ли са, добавки или що?
Като чета се оказва, че не съм такъв "престъпник" към децата си дето не давам "нещо". Тези дни имаме среща с ЛЛ и ще питам отново, ще и кажа, че приготвям сок от бъзак да и чуя мнението. Странно ми стана нейното изказване предвид, че тя е за по-щадящо лечение когато е възможно.

ПП: Светле, преди години пих калций на хапчета от гръбчета на някакви раци  Crazy В зелената кооперация с/у Американското пазарче има магазинче за кафе (в задния двор). Там жената продава всякакви такива органични истории. Плюс това консултира, доста е компетентна. Не, че при мен помогна, но като цяло има нюх.

# 188
ако във фрешовете сложите 3,4 бр фурми/ама пресни/ и пасирате до гладкост -стават толкова сладки ,че задминават купените сокове.  smile3534

# 189
като се има впредвид че сме злояди ,незнам как ще си набавя вит...и ние фреш не пиеме ,поне чай с мед пие целогодишно и то задължително вечер преди да заспи и тамън през нощта 2 ,3 пъти ме вдига за "ТАЙ" ooooh!

между другото....по колко мед трябва да се дава на ден???

# 190
като се има впредвид че сме злояди ,незнам как ще си набавя вит...и ние фреш не пиеме ,поне чай с мед пие целогодишно и то задължително вечер преди да заспи и тамън през нощта 2 ,3 пъти ме вдига за "ТАЙ" ooooh!

между другото....по колко мед трябва да се дава на ден???

децата си набавят необходимото и чрез природата/чрез общуването със земята,цветята ,реката ,тревата ,слънцето ,въздуха и т.н./ -не е нужно и толкова ядене- ако сте забелязали каква енергия имат децата пък не искат  да ядат..........какво ви говори това.......?!?

мед- за едно активно и постоянно тичащо и скачащо дете мисля,че една суп. лъж дневно е предостатъчна ,но за целодневно седящи пред тв и компютър хич не трябва да се дава мед

# 191
  • София
dobra Герисана е екстракт от корен от здравец, а апетона са витамини, основно от групата В + пчелно млечице, уж за подобряване на апетита и укрепване на имунитета. За Апетона реших да го давам освен това защото по кръвните иследвания стигнах до извода, че има дефицит или на В12 или на фолиева киселина, така че като и двете ги има там ще видя сега как са резултатите след 1 месец прием. Герисана също стимулира кръветворението и имунитета уж.

# 192
В момента сме само на плодове включително смокини,но ние все пак не ходим на градина.Иначе давам Цитросепт и бирена мая,тя по скоро е за баткото,защото много спортува.Дона се заиграва с легото на батко си иначе много обича да подрежда дрехи.Ако може ще изкара всички щкафове.

# 193
Здравейте, момичета!

Малко набързо четох...първо Добре дошла отново на Рика Hug Много се радвам!И аз често си мисля за вас, но във Фб виждам, че постваш...значи сте добре Heart Eyes Дано на Йо му хареса!Аз също мисля, че в един момент е хубаво да ходят, да се сблъскват с различни неща. Аз лично съм решила за Ая този момент да е след 3-3,5, макарда мога и тогава да я гледам. Още повече то вече е удоволствие. Но трябва да разширят света си в един момент. И няма да я спра. щом покаже, че е готова и иска да е там, там ще бъде:)

Изцяло съм съгласна с Мари и Светлето, и всички останали, които дават по-малко купени имуностимулатори. По цяла година лайка, липа с много мед, фреш, плодове от баба, зеленчуци от двора, старая седа яде достатъчно разнообразно, мляко, въпреки многото писания, че е вредно. Мисля, че млякото от нашата си крава дето се казва, не може да е вредно в разумни количества. Яйце, месце...Кълнове и тя ядеше много в София, Сега ще подновим там. Семки обича, сусам. Ядки не давам още. Страх ме е да не се задави. Имаме разкошни лешници и май скоро ще пробваме.

Сладки неща са сведени до абсолютен минимум, купуваме й от един био магазин щоколад детски, сурови десерти на основа на фурми, смокини. Много рядко ще поиска от на баба ми обикновени бисквити или други подобни. Не държим сладко шкафче:)Зрънчовци, колбаси и други не е виждала, и да види при други деца категорично не разрешавам майките да й бутат в устата.На нея обяснявам, че е люто, лошо, вредно, за големи е...Съжалявам, ако звуча като стара свекърва в момента. Разбира се, ако толкова поиска някой път ще опита. Но дотам. Вчера половинката й донесе 3-тото в живота й шоколадово яйце...искал да я зарадва.Няма проблем, зарадва я, изяде го на два пъти.Но това не искам да е система. Има много други неща, които да я зарадват. Казала съм на всички близки, на нея шоколадови радости не й трябват. Ние си й купуваме, каквото сме решили, и това ще яде засега. Има време да опита всичко. Когато е вече съзнателна, сама да реши.Аз  се стремя да я науча кое е полезно за нея и за нас.Досега не ме е видяла да хапна пред нея нещо, което аз да ям, а на нея да не давам. Ям всичко, което и тя яде.Искам да знае, че сладкото не е вредно когато е качествено и в разумно количество. Още повече тя е момиченце, ще иска да има бели зъбки:)Просто й давам по-полезни алтернативи на някои неща, не пречи да ги приеме и занапред, но може и да не ги...Но поне ще е вече голяма:)

Неото ни казва, че здраво дете, което почти не боледува (в смисъл само му тече носа от време на време и не се усложнява) и не ходи на градина няма смисъл да приема нищо профилактично. Ако се налага т-огава. Мисля да давам прополис и сироп от бъз в София.

Ифф, четох някъде, че за тази възраст около 2 чаени лъжици мед на ден са достатъчни. Но ние май повече ядем с чая.

Светле, смокините наистина са уникален плод HugИмаме тук на село и давам редовно.

HugИлиянче , успех на Влади!И браво за пампито. Май и ние трябва да почнем да ставаме нощем. Още е с пампита, сутрин си е пълен, даже няколко дни пропускат. Ние сме с едно нови , уж био и те, нали имаше на крачетата отзад едни червенинки миналата година и тогава й сменихме памперса. Може би не са така добри като предишните., едни немски бяха..ей тия немци всичко правят добре,...и като се пробудя и я усетя, понамокрена, откачам.Та ще почна и аз твоята система.

Приятен ден !

# 194
Рика,много хубаво си го написала,че децата си набавят енергия от природата.Моите съм ги научила да прегръщат дърветата,може да звучи налудничаво,но на село имаме един стар Бор,рождено дърво на член от семейството,вярвам,че ни дава много хубава енергия.Половинчо например не може без пет часовите си разходки ,всеки ден по горите.Това е нещо като медитация при него,понякога взема и каката.Вчера тръгна за три дни на палатка из Стара Планина,едва убедих каката ,че не е възможно да отиде с него.
 Кали,браво,че създаваш на Ая хубави навици относно храненето,това е чудесна инвестиция в здравето. Hug
 Рика,може би внасят  сладки храни,сокчета по рождените дни на дечицата.Каката са 30деца в група и поне по два пъти на месец имат рождени дни,но пък спокойно можеш да кажеш ако не желаеш да хапва такива неща. HugБраво на Йо,че се е адаптирал бързо в детската градина.

Илиянче,успешни дни на Влади в детската,дано бързо да свикне! Hug

Общи условия

Активация на акаунт