Много искам да му купя подобни игри, защото тези вече са му омръзнали, наредени десетки пъти. Ако имате конкретни предложения ще се радвам да ги разгледам.

За градината при нас адаптацията, не е никак лека. Умишлено баща му го кара, защото знам, че така ще е по-лесно за всички, но той от ставане започва да ме моли да не ходи на градина и в момента, в който го обуя и му сложа якето изпада в истерия. Баща му казва, че се успокоява в колата и в градината ми казват, че не плаче, но седи в ъгълчето, тъжен, първите дни не беше хапнал нищо. Притесняваме, че се и напишква, което вкъщи не му се случва отдавна и може много да стиска.
Надявам се по-скоро да премине, защото много ми е мъчно за него. За храненето или по скоро за имуностимулантите , мога да изкажа личното си мнение и впечатление. Според мен нещата не са нито бели, нито черни. Аз също смятам, че допълнителни добавки не са нужни на децата, които наистина са здрави и не боледуват често. Но когато детето често боледува, подсилването може да помогне, особено когато има на лице и външни фактори, като психическо натоварване при посещаване на градина, отделяне от майката и подобни. Моя опит е такъв, че на дъщеря ми до 3 години почти не е боледувала, но от както тръгна на градина започна дълга серия, но въпреки всичко беше леко и без нужда от много лекарства. С годините това се промени и дори и сега да се разболее е по-леко и бързо минава. Имуностимуланти почти не съм давала или е било по предписание (аз имам голямо доверие на личната им лекарка и до сега не са се изписвали ненужни лекарства, дори понякога аз питам за допълнителни неща, тя казва НЕ). И тук идва голямото НО. Малкия се заразяваше от сестра си и боледуваше дълго и с усложнения. На 7м. започна с варицела, срив в имунитета, после други вируси, 2 пъти с пневмония и болница и още куп ангини , възпалени уши и подобни. Обикновената хрема и зачервено гърло не ги броя. И въпреки всичко почти не съм давала добавки или за кратко по време на боледуване или след това. Но сега преди градината купих един сироп (ADLiquid™ For Kids) и силно се надявам да помогне малко. Та идеята ми е , че докато детето не боледува е много лесно да се каже, не е хубаво да се дава и не е необходимо. И аз така мисля и говоря, но ето, че реалността е друга и аз купувам с надеждата да помогне. Не мисля, че родителите не знаят, че здравословното хранене не е от най-голямо значение, но не винаги в напълно възможно, когато детето отказва. Аз имам такъв пример, моя племенник и е наистина трудно с такива деца. Той и нездравословна храна не яде. Моите за щастие обожават плодове и зеленчуци, месо и ядки. Дори ако в чинията имат домати, краставици, маслини, месо/риба и варени картофи (най-честото хранене вкъщи напоследък) изяждат първо маслините, доматите, краставиците, месото и картофите се отказват понякога. Зрънчо, солети и подобни не ядат и не се купуват. Но шоколад и бонбонки хапват всеки ден по-малко. За идея мога да дам, вместо сокове от кутия, да се пие компот. Ако нямате възможност за домашен, продават се и по магазините. Моите пият фреш, но и той омръзва и имаме различни компоти и си избират от тях. Навън разбира се купувам и сокчета в кутия.
Давам микс ядки (овесени, ръж, елда и т.н) за закуска, мед и какво ли не здравословно и така наречените супер храни, но това не помага малкия да не боледува повече и по-тежко. Другото ми наблюдение, че реално те от настинки не са боледували и летния сезон са изключително здрави, но почне ли се постоянни контакт с вируси, спасение няма. Последно по темата искам да кажа, че дъщеря ми е много отракана, приказлива, адаптивна и комуникативна и почти не плака, когато тръгна на градина. Винаги весела и разказваше ли разказваше, но започна да заеква и освен ревността и към брат и, една от причините е и стреса в градината (дори и видимо да няма такъв) Дълго е да обяснявам, как сме стигнали до този извод, но тази година е поредното доказателство. Лятото беше спокойна и нямаше и следа от заекването (при нея е на емоционална почва и е на приливи и отливи) и в момента в който тръгна на градина, започна леко да се забелязва и само силно се моля да не се засили.
Та децата ни приемат много емоции и ние не винаги разбираме за тях и може да ги усетим, освен ако не се прояви с външни белези за да даде знак на нас родителите.Много дълго стана. Извинете ме за което.

Предало се по диагонал, защото племенницата, на брат му дъщерята е така. И разходките сред природата са наистина важни. Това при нас поне е по лесно, защото сме в малък град и гората е близко
Та това по повод на по-горе писаното, че някои дечица искат да минават все по една и съща пътечка. Явно всички се чувстват по-сигурни когато се повтарят едни и същи неща, всеки ден.
Все се сещам за срещата ни в Шейново на отворените врати:)