Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 262
  • 715
  •   1
Отговори
# 645
  • В полите на Пирин планина
За меда - прави се маска с 1с.л. мед+6 с.л. вода+зехтин или кокосово масло или канела. Стои се около половин час.

Лайката / силна отвара / действа на сравнително светли коси и то ако косата се облее с отварата и се стои на слънце.

На мен ми стана интересно това с кислородната вода в къната и непременно ще го пробвам, защото и аз не искам да съм много тъмна, а естествената ми коса е светлокестенява.

# 646
Момичета, има един лосион, казва се Camomilla Shultz. Аз го купувам от Италия, не знам дали го има в БГ, може да го има. Той съдържа концентрат от лайка и кислородна вода. При мен естествено също се получава проблемът с наслагване на цвета от къната по дължините, така че го нанасям на суха коса по дължините, изсушавам със сешоар и оставям така до следващо миене на косата. Наистина маха от цвета и уеднаквява дължините с корените.
Дано съм ви била полезна.
Според мен можем да си направим подобен и вкъщи обаче.

# 647
И на John Freida има подобен спрей, който го дават и за изсветляване на естествена коса. Отдавна му се точа. Обаче трябва да го поръчам от e-bay и все не намирам мотивация. Обаче ще видя и за тоzi лосион, за който говори violante.

# 648
  • Пловдив
И на John Freida има подобен спрей, който го дават и за изсветляване на естествена коса. Отдавна му се точа. Обаче трябва да го поръчам от e-bay и все не намирам мотивация. Обаче ще видя и за тоzi лосион, за който говори violante.

Кой точно е този лосион ?

# 649

Кой точно е този лосион ?

Ето този:

Скрит текст:

# 650
Страхувам се да опитам с кислородна вода,заради себореята.Варианта обаче с витамина и бебешкия шампоан ми се струва възможен...
По-нататък като събера кураж,ще го пробвам.Благодаря за идеята. Hug

С витамин С и шампоан се сваля напластена боя или боя, ако си направил косата по-тъмна. Не изсветлява.
Изсветлява маската с мед, но бавно ... Също силна отвара от лайка. Но се получават златисти, топли нюанси.
Страхувам се да опитам с кислородна вода,заради себореята.Варианта обаче с витамина и бебешкия шампоан ми се струва възможен...
По-нататък като събера кураж,ще го пробвам.Благодаря за идеята. Hug

С витамин С и шампоан се сваля напластена боя или боя, ако си направил косата по-тъмна. Не изсветлява.
Изсветлява маската с мед, но бавно ... Също силна отвара от лайка. Но се получават златисти, топли нюанси.
Нацяло ме объркахте момичета. Simple Smile Моята коса е тъмно кестенява.Целта ми е с времето да стане кестенява та дори и светло кестенява.Искам това да стане с билковите бои или къни на Хенафокс,защото ми действат чудесно на скалпа(заради себореята).Възможно ли е това да стане?Сигурно въпроса ми ви се струва глупав,но никога не съм се сблъсквала с това и не знам....
А как се изсветлява с мед и лайка? newsm78

Ако косата е боядисана с боя или къна- 1 опаковка Витамин С се стрива и се смесва с бебешки шампоан. Препоръчвам да е бебешки , защото стои 1 час на главата и ако е агресивен, може да увреди косата. Маската сваля боята и остава рижав цвят. След това се налага да се боядиса, или каноса.

Ако косата е естествен цвят, тогава се изсветлява с маски с мед- чувала съм, че се смесва мед и лимонов сок.
Аз свалих черна боя, напластявана 7 години с Витамин С. После направих глупостта да си скапя косата с ремувър. Ама...  #Cussing out късно се сетих!

# 651
Момичета, има ли къна в кестеняво, от която да сте доволни? Ако можеше да се получи шоколадово кафяво би било перфектно, но и червеният оттенък не ме притеснява. Мерси предварително  bouquet

# 652
На мен ми стана интересно това с кислородната вода в къната и непременно ще го пробвам, защото и аз не искам да съм много тъмна, а естествената ми коса е светлокестенява.

Пиши какъв цвят се е получил  Peace и как се е отразило на косата като цяло третирането с кислородна вода  Peace

# 653
Благодаря ви момичета за информацията. Hug
От това,което ми писахте разбрах това-
1.моята коса с мед не мога да я изсветля,защото е боядисвана и няма смисъл.(нали медът изсветлява естествената коса)
2.С никоя билкова боя или къна не мога да я изсветля,защото косата ми е тъмно кестенява
3.С витамин ''ц'' и бебешки шампоан мога да сваля боята,косата ми ще стане рижавичка и ще трябва да я боядисам.
Правилно ли съм ви разбрала? newsm78
Ако си сваля боята,както в точка 3. Blush и се боядисам със светло кестенява боя,ще стане ли светло кестенява или пак не?
Сигурно търпението ви вече се изчерпва,но вече доста неща ми станаха ясни.   bouquet

# 654
Ако си сваля боята,както в точка 3. Blush и се боядисам със светло кестенява боя,ще стане ли светло кестенява или пак не?
Сигурно търпението ви вече се изчерпва,но вече доста неща ми станаха ясни.   bouquet

Според мен просто трябва да пробваш - на теория нещата стоят по един начин, на практика - по друг...

Пробвай шампоан и витамин Ц - какво те спира? Естествена светлокестенява боя ли искаш да използваш или не? Ако е естествена - отново не знам какво те спира да пробваш, нито ще ти навреди, нито ще е кой знае колко фатално ако не се получи... Ако е със стандартна боя за коса - според мен ще се получи светлокестеняво... естествено, за сметка на здравето на косата ти...

Ако отвориш някои от снимките, които са били публикувани в темата ще видиш, че всички използваме къна, а косите ни са с най-разнообразни нюанси - зависи от много неща: от типа коса, от съотношението къна/индиго, от използването на допълнителни билки, от третирането на косата, от това боядисвана ли е или не... Всичко е въпрос на експерименти, няма как да уцелиш твоя начин ако не пробваш!

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 18:47 от jazzzzy

# 655
  • Пловдив
Това вит.Ц го бях пропуснала..Ще пробвам с него да си сваля индигото от косата Simple Smile , защото не искам да ми е толкова тъмна. С къната Схара Тазарини ми се боядисаха само белите коси в много хубаво червено и сега станах , като на кичури, добре се получи, но следващият път май ще пробвам да сложа и малко от ореховите черупи, че ми се иска по кестеняв цвят.
Та, за шампоана, има ли значение какво е вит.Ц-то, може ли да се използва течно вит.Ц?

# 656
Сигурно търпението ви вече се изчерпва,но вече доста неща ми станаха ясни.   bouquet

Според мен просто трябва да пробваш - на теория нещата стоят по един начин, на практика - по друг...

Пробвай шампоан и витамин Ц - какво те спира? Естествена светлокестенява боя ли искаш да използваш или не? Ако е естествена - отново не знам какво те спира да пробваш, нито ще ти навреди, нито ще е кой знае колко фатално ако не се получи... Ако е със стандартна боя за коса - според мен ще се получи светлокестеняво... естествено, за сметка на здравето на косата ти...

Ако отвориш някои от снимките, които са били публикувани в темата ще видиш, че всички използваме къна, а косите ни са с най-разнообразни нюанси - зависи от много неща: от типа коса, от съотношението къна/индиго, от използването на допълнителни билки, от третирането на косата, от това боядисвана ли е или не... Всичко е въпрос на експерименти, няма как да уцелиш твоя начин ако не пробваш!

Ами да,права си....май докато не опитам,няма как да разбера със сигурност.А иначе по въпроса за боята...искам задължително с билковата боя на хенафокс или с къна.В никакъв случай не искам боя или къна от тези по магазините. Simple Smile Този месец ми предстоят някои други важни работи,но живот и здраве по-нататък ще опитам с витамина и после боя,че да видим какво ще стане.После ще ви пиша за резултата. Simple Smile

# 657
Това вит.Ц го бях пропуснала..Ще пробвам с него да си сваля индигото от косата Simple Smile , защото не искам да ми е толкова тъмна. С къната Схара Тазарини ми се боядисаха само белите коси в много хубаво червено и сега станах , като на кичури, добре се получи, но следващият път май ще пробвам да сложа и малко от ореховите черупи, че ми се иска по кестеняв цвят.
Та, за шампоана, има ли значение какво е вит.Ц-то, може ли да се използва течно вит.Ц?

Да, можеш да ползваш и течен Витамин С. Даже бях чела, че е още по-силен ефекта.  Grinning

# 658
Момичета, а някой от вас добавял ли е кафе към къната с индиго... дали ще има някакъв ефект?

# 659
  • The point of no return
И на мен ми е интересно да разбера кафето как действа  Peace

Ани-2, би ли могла да не цитираш всяко мнение в постовете си  Praynig Страшен чаршаф става и боде очите много здраво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт