Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 263
  • 715
  •   1
Отговори
# 630
Ани-2
За натурално изсветляване не мога да помогна, дано някое от другите момичета се включи Peace

Тъмно кестеняво може да постигнеш или в една, или в 2 стъпки. При 2те стъпки първо се къносваш,стоиш,измиваш от къната и след това се индигосваш  Grinning Правила съм се веднъж в началото като почнах да се къносвам, но нещо ми идва доста времеемко и не съм повтаряла  Grinning
Времеемко наистина Simple Smile Дали няма и друг начин?Ако някой знае,моля да пише.

# 631
Момичета,
къносах се, след това си направих маски с масла.
Купих си и препоръчаната маска на Фитокод.
Резултатът е страхотен!
Върна се блясъка и за първи път от толкова години я виждам в такова състояние!
Благодаря ви за съветите! Настина помогнаха много!  bouquet

# 632
Ани-2
За натурално изсветляване не мога да помогна, дано някое от другите момичета се включи Peace

Тъмно кестеняво може да постигнеш или в една, или в 2 стъпки. При 2те стъпки първо се къносваш,стоиш,измиваш от къната и след това се индигосваш  Grinning Правила съм се веднъж в началото като почнах да се къносвам, но нещо ми идва доста времеемко и не съм повтаряла  Grinning
Времеемко наистина Simple Smile Дали няма и друг начин?Ако някой знае,моля да пише.

За боядисана коса съм пробвала Витамин С и бебешки шампоан. Малко изсушава косата, но не я гори, както блондорите и другите химии.
За естествена коса съм чувала за маски с мед, но не става от раз, а постепенно.

# 633
  • Бургас
Момичета, снощи си сложих къната да престои 12 часа, но се оказа, че днес няма да мога да се къносан по-рано( трябваше да го направя сутринта, тогава минаха 12 часа) , та проблем ли е ако я оставя така къната до следобеда и тогава да се къносам?

Малко е късно, но все пак да отговоря - и на мен ми се е случвало.От тук знам за замразяването-бутам я във фризера и когато дойде момента я размразявам.

# 634
  • Пловдив
Момичета, снощи си сложих къната да престои 12 часа, но се оказа, че днес няма да мога да се къносан по-рано( трябваше да го направя сутринта, тогава минаха 12 часа) , та проблем ли е ако я оставя така къната до следобеда и тогава да се къносам?

Малко е късно, но все пак да отговоря - и на мен ми се е случвало.От тук знам за замразяването-бутам я във фризера и когато дойде момента я размразявам.

Мерси..Аз вече се нахлепах Simple Smile Къната стоя към 19 часа..Дано се получи..

# 635
julianagn, изсветлявала си си боядисаната коса с витамин С, или си сваляла боята така? Ако е с цел изсветляване, моля дай повече инфо. Моята е тъмно кестенява и с къна се получава тъмно червено. Искам да е по-светла и тъй като съм склонна да експериментирам, ще пробвам и това. От днес започвам да мия косата си с шампоана с бира и пшеница, та да видим дали ще има ефект  Grinning

# 636
julianagn, Витамин ц и бебешки шампоан за изсветляване ли,че пак не разбрах? newsm78И ако е така как става-само се измива косата с витамина и шампоана ли?

# 637
  • гр.Видин
julianagn, Витамин ц и бебешки шампоан за изсветляване ли,че пак не разбрах? newsm78И ако е така как става-само се измива косата с витамина и шампоана ли?
Ето тук има обяснение на метода, коментарите също са полезни /поне част от тях/
http://www.hennafox.com/blog/2012/05/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%B2%D0 … 0%BE%D1%81%D0%B0/
Аз съм го правила има ефект, не е много силен. И колкото е по-силен шампоана, не бебешки, а някои слагат дори малко препарат за миене на чинии, ефекта би трябвало да е по-силен. Аз не посмях и сложих бебешки.

# 638
  • гр.Видин
Другия метод за по-ярък и светъл червен цвят е къна с кислородна вода. Видях го на сайта на екомама, обяснен от Валентина. Дневникът е много полезен, а в коментарите тя обяснява как поддържа ярко червения си цвят.
http://blog.ekomama.net/2012/10/31/dnevnik-kosa/
На мен лично ми се видя малко агресивен и не го пробвах, но ако някой пробва или е пробвал и сподели ще е полезно. При всички случаи е по-щадящо от блондори и др. такива.

# 639
Кислородната вода 3% не е толкова опасна. Като ученичка и студентка многократно съм я използвала, за да изсветля леко косата си или да си правя преливащи кичури. Най-добър ефект има, ако е току що купена, и ако се стои на слънце, след като се намокри косата с нея. Напоследък си изсветлявам 'мустака', защото по неизвестни причини косъмчетата ми там започнаха да потъмняват.

# 640
Страхувам се да опитам с кислородна вода,заради себореята.Варианта обаче с витамина и бебешкия шампоан ми се струва възможен...
По-нататък като събера кураж,ще го пробвам.Благодаря за идеята. Hug

# 641
  • В полите на Пирин планина
Страхувам се да опитам с кислородна вода,заради себореята.Варианта обаче с витамина и бебешкия шампоан ми се струва възможен...

С витамин С и шампоан се сваля напластена боя или боя, ако си направил косата по-тъмна. Не изсветлява.
Изсветлява маската с мед, но бавно ... Също силна отвара от лайка. Но се получават златисти, топли нюанси.

# 642
Честит празник момичета  Hug  Бъдете много обичани   bouquet

Ето тук има обяснение на метода, коментарите също са полезни /поне част от тях/
http://www.hennafox.com/blog/2012/05/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%B2%D0 … 0%BE%D1%81%D0%B0/
Аз съм го правила има ефект, не е много силен. И колкото е по-силен шампоана, не бебешки, а някои слагат дори малко препарат за миене на чинии, ефекта би трябвало да е по-силен. Аз не посмях и сложих бебешки.

Би ли споделила малко повече, тъй като във форума основно я правят за сваляне на боя. Притесняваме ако я направя да не ми свали червеното и да лъснат белите косми, особено в корените, където не е напластена къната. Аз слагам само къна с гореща вода.

Другия метод за по-ярък и светъл червен цвят е къна с кислородна вода. Видях го на сайта на екомама, обяснен от Валентина. Дневникът е много полезен, а в коментарите тя обяснява как поддържа ярко червения си цвят.
http://blog.ekomama.net/2012/10/31/dnevnik-kosa/
На мен лично ми се видя малко агресивен и не го пробвах, но ако някой пробва или е пробвал и сподели ще е полезно. При всички случаи е по-щадящо от блондори и др. такива.

Не видях никъде да пише за кислородна вода  Rolling Eyes или аз не мога да открия рецептата  Embarassed

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 18:30 от Baby Mon

# 643

С витамин С и шампоан се сваля напластена боя или боя, ако си направил косата по-тъмна. Не изсветлява.
Изсветлява маската с мед, но бавно ... Също силна отвара от лайка. Но се получават златисти, топли нюанси.

Нацяло ме объркахте момичета. Simple Smile Моята коса е тъмно кестенява.Целта ми е с времето да стане кестенява та дори и светло кестенява.Искам това да стане с билковите бои или къни на Хенафокс,защото ми действат чудесно на скалпа(заради себореята).Възможно ли е това да стане?Сигурно въпроса ми ви се струва глупав,но никога не съм се сблъсквала с това и не знам....
А как се изсветлява с мед и лайка? newsm78

# 644
Нацяло ме объркахте момичета. Simple Smile Моята коса е тъмно кестенява.Целта ми е с времето да стане кестенява та дори и светло кестенява.Искам това да стане с билковите бои или къни на Хенафокс,защото ми действат чудесно на скалпа(заради себореята).Възможно ли е това да стане?Сигурно въпроса ми ви се струва глупав,но никога не съм се сблъсквала с това и не знам....
А как се изсветлява с мед и лайка? newsm78

С къна/билкови бои не може да изсветляваш. От тъмно кестенява косата ти няма как да стане светло кестенява...
За мед и лайка не знам, дано някой друг се включи. Може да напишеш honey and camomile hair, например - излизат доста неща...

Общи условия

Активация на акаунт