Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 802
  • 715
  •   1
Отговори
# 405
  • У дома
Запис, за да не ви изпусна. И за да не е напразно... пия хвощ от 10тина дни и май наистина помага за бърз разтеж на косата.
Сподели повече за него моля:пропорции;прием....всичко  Rolling Eyes
Мислех да го пия като екстракт, но намерих това http://www.amazon.com/Applied-Nutrition-Longer-Stronger-60-Count … er+hair+and+nails и започнах с него.
Пия по едно сутрин и вечер, забравям понякога, но за две седмици откакто се постригах късо и започнах да ги пия, имам сантиметър и кусур отгоре.

# 406
Здравейте момичета!В момента съм руса с бежав отенък,ниво 9-10.Естественият ми цвят е ниво 7.Мога ли с къна да стана ягодово русо,иска ми се меден отенък Simple SmileИ ще се задържи ли цвета?И всеки месец само корени ли после или цялата коса ще трябва да си мажа?И друго-вярно ли е,че от къна не мога да премина пак на боя?

# 407
  • в огледалото на живота
Запис, за да не ви изпусна. И за да не е напразно... пия хвощ от 10тина дни и май наистина помага за бърз разтеж на косата.
Сподели повече за него моля:пропорции;прием....всичко  Rolling Eyes
Мислех да го пия като екстракт, но намерих това http://www.amazon.com/Applied-Nutrition-Longer-Stronger-60-Count … er+hair+and+nails и започнах с него.
Пия по едно сутрин и вечер, забравям понякога, но за две седмици откакто се постригах късо и започнах да ги пия, имам сантиметър и кусур отгоре.
Благодаря ти за споделеното   bouquet
А дали може да го приемам като таблетки?
Има различни производители и фирми които го предлагат.
Отделно се зачетох в свойствата и качествата му и се оказа,че може да повлияе върху друг здравословен проблем който имам... Rolling Eyes

# 408
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета!В момента съм руса с бежав отенък,ниво 9-10.Естественият ми цвят е ниво 7.Мога ли с къна да стана ягодово русо,иска ми се меден отенък Simple SmileИ ще се задържи ли цвета?И всеки месец само корени ли после или цялата коса ще трябва да си мажа?И друго-вярно ли е,че от къна не мога да премина пак на боя?

Би могло да стане, но после как ще третираш корена? Ще го изсветлиш с боя и после пак с къна ли? Някак ми изглежда малко странно това, защото трябва да си много прецизна и да не застъпваш къносаните места с боя - не е ясно какъв ще е резултата. На боядисаната коса къната трябва да се държи много кратко и не трябва да е пуснала много цвят. Освен това е много вероятно да станеш рижава. Като цяло е малко рисковано .... След къносване косата може да се боядиса, но трябва да е минало доста време - например поне 2-3 месеца.

# 409
  • София
Здравейте момичета, четох доста из форума, но не намерих точния отговор и накрая реших да Ви, попитам.
Естествената ми коса е лешник, един път съм я боядисала с без амонячна боя на палете, която е с 2 тона по светла от моя и се получи много добре белите ми коси се бяха оцветили на 30%, но се сляха с другата коса и не се виждаха,  от тогава изминаха 9месеца косата остана такава не ми се възвърна естествения цвят. Понеже на ново израсналата ми коса се виждат белите коси съм решила да се боядисам с шампоан оцветител- мислех в черно или тъмно кафяво, но се страхувам да не си остане черна и да не се отмие както всички казват явно моята коса е доста податлива на оцветяване, но ми се искаше някакво разнообразие. Какво е мнението ви, посъветвайте ме как да постъпя и да прикрия белите коси без боядисване.

# 410
Здравейте момичета, четох доста из форума, но не намерих точния отговор и накрая реших да Ви, попитам.
Естествената ми коса е лешник, един път съм я боядисала с без амонячна боя на палете, която е с 2 тона по светла от моя и се получи много добре белите ми коси се бяха оцветили на 30%, но се сляха с другата коса и не се виждаха,  от тогава изминаха 9месеца косата остана такава не ми се възвърна естествения цвят. Понеже на ново израсналата ми коса се виждат белите коси съм решила да се боядисам с шампоан оцветител- мислех в черно или тъмно кафяво, но се страхувам да не си остане черна и да не се отмие както всички казват явно моята коса е доста податлива на оцветяване, но ми се искаше някакво разнообразие. Какво е мнението ви, посъветвайте ме как да постъпя и да прикрия белите коси без боядисване.

С къна ли искаш да се оцветиш, защото тази тема е за естествени оцветители?

# 411
  • София
Извинете ме, не исках с къна, а с шампоан оцветител, но явно обърках мястото където да попитам

# 412
Извинете ме, не исках с къна, а с шампоан оцветител, но явно обърках мястото където да попитам

Има теми за боядисване, може би там ще те насочат.

# 413
  • София
Благодаря много, лек и успешен ден

# 414
Аз пак с моя проблем, направо не знам какво да правя. Миналата седмица в неделя се къносах с готовата смес на хенафокс тъмнокестеняво, покри много хубаво и днес се поглеждам в огледалото на слънце и белите ми корени пак лъснали. Не издържам вече, така се изнервям. Много си харесвам косата след къносване и цвета ми харесва, но много бързо се показват пустите корени, а с боя хич не искам. Не знам проблем ли ще е ако на две седмици максимум правя корените?

# 415
man4e1981,
няма как с готовата смес да постигнеш по-голяма трайност на покриването на бели коси. Купи си къна и индиго поотделно и се боядисвай в две стъпки. От опит ти го казвам   bouquet .

# 416
Здравейте момичета!В момента съм руса с бежав отенък,ниво 9-10.Естественият ми цвят е ниво 7.Мога ли с къна да стана ягодово русо,иска ми се меден отенък
на мен тези нива 9, 7 нищо не ми говорят Mr. Green
от това, което съм чела, русите коси получават ягодово оцветяване при смесване 50/50 на къна с касия. ако естественият ти цвят обаче е по-тъмен, няма как да поддържаш ягодово-меден върху небоядисаната си коса в последствие.  

Миналата седмица в неделя се къносах с готовата смес на хенафокс тъмнокестеняво, покри много хубаво и днес се поглеждам в огледалото на слънце и белите ми корени пак лъснали. Не издържам вече, така се изнервям.

корените са израснали или не са се покрили/цветът се е отмил/
аз не мисля, че ще имаш проблем да мацаш само корените на всеки 2 седмици

поправям се - в дългосрочен план може да попресушиш скалпа, да имаш сърбежи и т.н.

# 417
  • У дома
devi4ca, аз така го пия, на хапчета.

Дами, а намира ли се хубава къна на амазон? Там ми е най-лесно да пазарувам. Изобщо, за абсолютен новак какво бихте препоръчали?

# 418
В две стъпки къна и индиго съм се правила, да наистина резултата е по-добър, но много хамалогия, това означава, че цял ден не мога да мръдна от вкъщи.

# 419
Момичета, да ви препоръчам една къна - http://www.iherb.com/Starwest-Botanicals-Organic-Henna-Powder-Re … ;sr=null&ic=8
Много съм доволна - финна, органик, цената и грамажа също са много на сметка! Не дава много рижи оттенъци, по-кестеняво стои отколкото с къната на Хенафокс. Поръчката от сайта е 4 долара, но с код JZL924 /например/ имате отстъпка - 5 от сметка до 40 долара или 10 над 40. Тези дни ще направя няколко снимки да покажа резултата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт