Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 894
  • 715
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Аз от много малка се боядисвам.Сега вече и да искам не мога да си оставя естесвена коса, но и в интерес на истината не си харесвам цвета.Най съм обичала винаги червената гама.
Ако не беше ми се скапала косата едва ли щях да се реша да се къносвам, но пък съм много доволна, че го направих.

# 451
  • В полите на Пирин планина
Ако не беше ми се скапала косата едва ли щях да се реша да се къносвам, но пък съм много доволна, че го направих.

А аз близо година се правех с къна, касия и амла и взех, че реших да се боядисвам и да съм руса. Преди 1 месец се разделих с повече от 5 см от косата си, които буквално бяха изгорели от боядисването.

# 452
Здравейте, момичета!
Да успея да се запиша и аз, докато не е свършила темата Simple Smile
Да кажа за манджиста - маската с нея направо ми подпалва лицето, все едно съм била на плаж, много приятно загрява и зачервява, но като я направя вечер, на следващия ден вече всичко е наред. Понякога я добавям и към  къната, но не съм забелязала разлика.
Тулси ползвам отскоро и съм много доволна - смесвам я с амла и оцет и си намацвам косата след измиване вместо балсам (мия се с домашен сапун или течен сирийски) и като изляза от банята слагам на краищата арганово масло. Косата ми става мека и лъскава, подчертават се къдриците. Такъв ефект не съм постигала с шампоани и балсами, с тях става прекалено мека и безформена.
Lady Brinne, много хубав цвят се е получил!

# 453
Здравейте, момичета!
Lady Brinne, много хубав цвят се е получил!

Благодаря. Обаче се отмива. Явно на увредени дължини нищо се задържа дълго. Но аз съм решила твърдо, че ще продължавам с естествените средства за боядисване и събота-неделя пак ще се намажа. И без това на моята коса й трябва протеин след всичкото боядисване. Но видът й определено се подобрява, което ме обнадеждава, че няма да се наложи да се подстрижа още повече / мъжът ми беснее, че съм била с къса коса  Mr. Green /.

# 454
Здравейте момичета,от няколко дни следя темата,върнах се да прочета и по -старите ,но малко се обърках.Ще ви бъда много благодарна ,ако ми помогнете.В момента съм с боядисана коса,цвета е ръждиво червено и много ми харесва,но от боята ме сърби скалпа и се лющи.Та реших и аз да изпробвам къната.Иска ми се да запазя този цвят,като цвета на естествената ми коса е светло кестенява,без червени нюанси.Моля за помощ каква къна да си купя и с какво да я смеся за да остане този светло червен,топъл цвят.Благодаря предварително и много се извинявам,че вероятно задавам въпрос,който е бил дискутиран.Хубав ден на всички!

# 455
нещо такова ли търсиш?

# 456
Извинявай,но не съм много добра ,къде трябва да погледна?

# 457
не виждаш ли снимката на коса в меден цвят в поста ми?

ето линк, ако искаш да се ориентираш
http://www.hennaforhair.com/mixes/joanna/

# 458
Извинявай не го виждам,но да това е цвета Praynig

# 459
точно такъв цвят Grinning smile3521

# 460
спрях се на Joanna's Mix, защото мисля, че имате сходни изходни данни - и нейната коса е светлокестенява
в нейния микс няма кой знае каква философия - къна с лимон и добавен червен пипер, оставена на топло няколко часа да отдели цвят и после 2часа върху главата й.
искам да те предупредя, че може и тук да имаш сърбеж на скалпа. при мен изчезваше в рамките на една седмица, но си открих балсам за коса, който го елиминира напълно.

по въпроса каква къна да купиш  -всяка, на която пише Lawsonia Inermis и нищо друго, което да ти звучи химически, а не ботанически Mr. Green

# 461
Аз също съм със светлокестенява коса и най-ярък цвят в червенат гама съм получавала със смес между къна 2/3 + касия 1/3.

# 462
  • Бургас
Този път си смесих къната с чай от лайка, получи се една идея по-медно-оранжево и по-светло.

Аз се къносвам от септември и вече виждам разликата между тази, коса, която е естесвена и тази ,която е била боядисвана.Стои една като прозрачна и изпухена от влатгата.То при нас си има по принцип влага, но като гледам не на всички така им се отразява.Може би е тази, която има бели косми.Все режа по повече, но пък и тя сега тръгна много да расте.

# 463
Много благодаря и на двете ви,поръчах си къна и касия от Henna Fox,но ще изчакам няколко седмици да се отмие боята и след къносване ще споделя моя опит.Последен въпрос- кога слагам касията,заедно с къната ли престоява или непосредствено преди да намажа?

# 464
  • Бургас
 1-2 часа преди нанасяне  се накисва касията , така пише на етикета, но предполагам,че като не пуска цвят и да стои повече нищо няма да и стане.

Общи условия

Активация на акаунт