Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 306
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
  • В полите на Пирин планина
gali&presi, едва се вкарвам във вид  Flutter, особено сега като ми е по-къса направо съм си рошла  Mr. Green

Галчудо, jazzzzy, gali&presi, благодаря за милите думи - доста е ярък цветът по дължините и имам малка разлика с корена, но се надявам постепенно да се слеят горе-долу  Thinking

# 571

Днес си поръчах от Мароканската къна от Екомама и Амла от сайта на Хенафокс.
Искам да боядисам косата си в светло-червен цвят, към рижав.

Мислите ли, че само с къна мога да постигна цвета? Мога ли да добавя лимонен сок и червен пипер, за да постигна цвета на момичето с прекрасната коса, по-горе или това допълнително ще изсуши косата ми?

Лимонът допринася за по-ръждив оттенък, а ако използваш къната без лимон, ще е малко по-червеникава.
Щом имаш изтощена коса, след като си оставила къната да престои (за мароканската къна 12 часа на стайна температура или 2-3 часа на 40 градуса във фурната), непосредствено преди нанасяне добави и 2 лъжици зехтин, ще се отрази добре на косъма и няма да възпрепятства оцветяването. Стой поне 5 часа за "уау" ефект. Ако сложиш амла, ще неутрализираш червения оттенък, имай го предвид, в зависимост какво точно целиш.
Успех!   bouquet

Много благодаря!   bouquetТочно така ще направя, както ме посъветва!  Дано да си възстановя косата!

# 572

Днес си поръчах от Мароканската къна от Екомама и Амла от сайта на Хенафокс.
Искам да боядисам косата си в светло-червен цвят, към рижав.

Мислите ли, че само с къна мога да постигна цвета? Мога ли да добавя лимонен сок и червен пипер, за да постигна цвета на момичето с прекрасната коса, по-горе или това допълнително ще изсуши косата ми?

Лимонът допринася за по-ръждив оттенък, а ако използваш къната без лимон, ще е малко по-червеникава.
Щом имаш изтощена коса, след като си оставила къната да престои (за мароканската къна 12 часа на стайна температура или 2-3 часа на 40 градуса във фурната), непосредствено преди нанасяне добави и 2 лъжици зехтин, ще се отрази добре на косъма и няма да възпрепятства оцветяването. Стой поне 5 часа за "уау" ефект. Ако сложиш амла, ще неутрализираш червения оттенък, имай го предвид, в зависимост какво точно целиш.
Успех!   bouquet

Много благодаря!   bouquetТочно така ще направя, както ме посъветва!  Дано да си възстановя косата!

Още от първия път ще има ефект върху състоянието на косата, но за пълно възстановяване ще ти трябва търпение и последващи маски с касия и масла, стига да ти се занимава, на мен ми е малко досадно  Hug

# 573
Ето и обещаните от мен снимки на различни места у нас на естествена светлина:

Скрит текст:

Скрит текст:
[/spoiler]

Супер е цветът! Дано и при мен се получи нещо подобно Rolling Eyes

# 574
Здравейте, момичета!
Днес очаквам доставката на къната и нямам търпение да се намажа Hug
Имам обаче един въпрос.
Вчера реших и си направих маска с амла, бадемово олио и зехтин. Стоях 2 часа.
Косата ми стана доста твърда и като че ли малко по-сухичка.
Нормално ли е това? Има ли вероятност да не ми понася?

# 575
Здравейте, момичета!
Днес очаквам доставката на къната и нямам търпение да се намажа Hug
Имам обаче един въпрос.
Вчера реших и си направих маска с амла, бадемово олио и зехтин. Стоях 2 часа.
Косата ми стана доста твърда и като че ли малко по-сухичка.
Нормално ли е това? Има ли вероятност да не ми понася?

И на мен ми става малко по-твърда косата, защото тези билки, а и къната в частност съсдържат естествен протеин, който уплътнява косъма. Добавям лъжица пчелен мед, за да се хидратира косата и да се балансира прекомерното втвърдяване.

# 576
И на мен ми става малко по-твърда косата, защото тези билки, а и къната в частност съсдържат естествен протеин, който уплътнява косъма. Добавям лъжица пчелен мед, за да се хидратира косата и да се балансира прекомерното втвърдяване.
[/quote]

Ще пробвам следващия път да добавя и мед. Дано малко балансира... Едва я изсуших след маската.
Сигурно косата ми е в шок! Отдавна не е усещала нещо полезно.. Чувствам се, като пълен идиот, че я докарах до това състояние и от плътен и здрав косъм, я превърнах в метла..  Crazy

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 17:00 от julianagn

# 577
А слагаш ли балсам или маска след амлата? Аз слагам, защото изтощената и третирана коса явно има нужда от силикони  Thinking

# 578
А слагаш ли балсам или маска след амлата? Аз слагам, защото изтощената и третирана коса явно има нужда от силикони  Thinking

Ако не сложа маска и арганово олио, ставам трудна за рисуване  Joy

Надявам се след време да нямам нужда, но засега не мога да избегна употребата. Rolling Eyes

# 579
На всички дами, постнали снимки - поздравления за разкошните коси  bouquet!
Относно загубата на еластичност на косъма - и при мен я имаше, особено към краищата. Започна голямо ровене с какво мога да я преодолея, попаднах на инфо, че фитостеролите омекотяват косъма. Оттам тръгнах да търся продукти, които ги съдържат и попаднах на маската за коса на Фитокод - споменавала съм и по-рано за нея. Откровено е продуктът за коса, който има безусловната ми любов Heart Eyes. Косата ми не се е чувствала така с нищо друго - еластичност без лишаване от обем, кондициониране без омазняване, уплътняване без утежняване, блясък и яркост на цвета, които карат фризьорката ми всеки път да констатира с удивление колко "жива" е косата ми. Говорим за качествено различен по формула и действие продукт, уникален подход.... Peace

# 580
На всички дами, постнали снимки - поздравления за разкошните коси  bouquet!
Относно загубата на еластичност на косъма - и при мен я имаше, особено към краищата. Започна голямо ровене с какво мога да я преодолея, попаднах на инфо, че фитостеролите омекотяват косъма. Оттам тръгнах да търся продукти, които ги съдържат и попаднах на маската за коса на Фитокод - споменавала съм и по-рано за нея. Откровено е продуктът за коса, който има безусловната ми любов Heart Eyes. Косата ми не се е чувствала така с нищо друго - еластичност без лишаване от обем, кондициониране без омазняване, уплътняване без утежняване, блясък и яркост на цвета, които карат фризьорката ми всеки път да констатира с удивление колко "жива" е косата ми. Говорим за качествено различен по формула и действие продукт, уникален подход.... Peace

Чета и в темата за Фитокод и там също има много положителни мнения за тази маска.
Много се радвам, че се включваш отново в темата  Hug

# 581
и попаднах на маската за коса на Фитокод - споменавала съм и по-рано за нея. Откровено е продуктът за коса, който има безусловната ми любов Heart Eyes. Косата ми не се е чувствала така с нищо друго - еластичност без лишаване от обем, кондициониране без омазняване, уплътняване без утежняване, блясък и яркост на цвета, които карат фризьорката ми всеки път да констатира с удивление колко "жива" е косата ми. Говорим за качествено различен по формула и действие продукт, уникален подход.... Peace

откъде си купуваш маската? или я поръчваш?
толкова се заинтригувах, че потърсих темите за фитокод, сайта им. Въобще не мога да се ориентирам на сайта, нито цени има, езиците постоянно се сменят.

# 582
и попаднах на маската за коса на Фитокод - споменавала съм и по-рано за нея. Откровено е продуктът за коса, който има безусловната ми любов Heart Eyes. Косата ми не се е чувствала така с нищо друго - еластичност без лишаване от обем, кондициониране без омазняване, уплътняване без утежняване, блясък и яркост на цвета, които карат фризьорката ми всеки път да констатира с удивление колко "жива" е косата ми. Говорим за качествено различен по формула и действие продукт, уникален подход.... Peace

откъде си купуваш маската? или я поръчваш?
толкова се заинтригувах, че потърсих темите за фитокод, сайта им. Въобще не мога да се ориентирам на сайта, нито цени има, езиците постоянно се сменят.

Ето това е сайта, който им е нов:

http://phytocode.bg/

# 583
Lady Brinne, и аз се радвам, имам разни експерименти наум за споделяне Simple Smile. Трябва и да се отчета за косата си напоследък, защото след повече от година къса до средата на врата, отново я оставям да расте.
За маската, от сайта, от фейсбук страницата на Фитокод, на лични на FDA и meigany могат да се поръчват мостри, които са безплатни, включително доставката. Всеки, заинтригуван от маската, може да я пробва, като разчита на най-верния ориентир - косата си Peace. Нарочно пиша за маската, защото в нейния състав биолипидният комплекс е по-напред в състава й, което за мен беше основната причина да я избера пред балсама. Вижте двата състава, първо маската:
Aqua, Cetearyl alcohol, Phospholipids, Glycine soja oil, Glycolipids, Glycine soja sterols, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Shorea Stenoptera Butter, Passiflora incarnata oil, Argania spinosa kernel oil, Lactic acid
Балсамът:
Aqua, Cetearyl alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Parfum, Shorea Stenoptera Butter, Passiflora incarnata oil, Argania spinosa kernel oil, Phospholipids, Glycine soja oil, Glycolipids, Glycine soja sterols, Lactic acid
Маркираното в лилаво е биолипидният комплекс - уникална съставка, защото действа като кондиционер на коренно различен принцип от този на обичайните кондиционери - биоафинитет към протеините на косъма, с други думи работи на същия принцип като естествената смазка на косата, която скалпът произвежда. Давам едниственият материал, който намерих за съставката, по-рано бях нацелила data sheet, обаче сега не успявам да го открия:
http://www.docstoc.com/docs/14988827/EFFECT-OF-AMISOL-TRIO-IN-HA … CARE-PREPARATIONS
Не се отваря директно, а  изчаквате малко да се зареди pdf файлът с инфото, което е на английски. Уникално е и в каква степен успокоява раздразнения на кожата на скалпа, причинени от пенители. В основата на концепцията на продуктите усещам идеята за баланс. Напълно съм съгласна с описанието на продуктите - за здрава коса, не за суха, не за мазна, руса, тъмна....за здрава! Когато си я получих първия път, не се сдържах да пробвам това прословуто "фосфолипидно докосване" и си нанесох малко по ръката. С друг продукт за коса не би ми хрумнало, но тази маска я възприемам и като крем за скалп. Кожата ми стана неописуемо мека и нежна Simple Smile.
Между другото аз ползвам маската малко нестандартно като балсам след всяко измиване, като разреждам с малко вода. Продуктът е с много гъста консистенция, като разредя еднократна доза колкото едър лешник с малко вода, ми се получава точно желаният ефект на кондициониране. Ако преценя, я нанасям неразредена, но като цяло първият вариант ми е по-добър Simple Smile.

# 584
И мен ме заинтригува тази маска..... Да попитам тези , които я ползват - слагате по цялата коса , включително скалпа или само от ухото надолу , както се слагат стандартните маски за коса  ?

Общи условия

Активация на акаунт