Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 296
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
Не знам дали е коментирано, но чували ли сте за избелване на зъбите с куркума и пробвали ли сте?

# 586
О, сега видях, че имат нов сайт и ми се изясниха нещата.

# 587
На всички дами, постнали снимки - поздравления за разкошните коси  bouquet!
Относно загубата на еластичност на косъма - и при мен я имаше, особено към краищата. Започна голямо ровене с какво мога да я преодолея, попаднах на инфо, че фитостеролите омекотяват косъма. Оттам тръгнах да търся продукти, които ги съдържат и попаднах на маската за коса на Фитокод - споменавала съм и по-рано за нея. Откровено е продуктът за коса, който има безусловната ми любов Heart Eyes. Косата ми не се е чувствала така с нищо друго - еластичност без лишаване от обем, кондициониране без омазняване, уплътняване без утежняване, блясък и яркост на цвета, които карат фризьорката ми всеки път да констатира с удивление колко "жива" е косата ми. Говорим за качествено различен по формула и действие продукт, уникален подход.... Peace

Благодаря за информацията!   bouquet
Ще си я купя непременно и ще пробвам. При всички положения, докато възстановя косата си, ще ми се налага да ползвам маски. Страхотно е, че има продукти, които са подходящи!

# 588
Виждам, че сте на вълна маски  Party  та и аз да препоръчам една!
Ето тази маска е страхотна, при това на много приемлива цена /много е гъста и е изключително икономична/ - http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005CRBBR2/ref=noref?ie=UTF8& … sc=1&s=beauty аз съм с къдрава коса и съм много скептично настроена към всякакви маски и балсами - повечето ми отнемат от обема и правят къдриците ми неконтролируеми... но тази маска е страхотна - не утежнява, страхотно хидратира и подхранва, добавям я и към амлата и косата ми никога не става твърда, напротив - става изключително мека и витална... така, че може да пробвате

# 589
И мен ме заинтригува тази маска..... Да попитам тези , които я ползват - слагате по цялата коса , включително скалпа или само от ухото надолу , както се слагат стандартните маски за коса  ?
Какао, това е едно от уникалните неща - затова подчертах крем за скалп, кожата на скалпа може само да спечели от нея. Но пак, мостра и проба е най-разумният вариант Peace.

# 590
Не знам дали е коментирано, но чували ли сте за избелване на зъбите с куркума и пробвали ли сте?
За куркума точно не, предвид яркожълтия й пигмент ще ми е интересно да науча повече Peace. Ниймът се води много добър за зъби и венци, ако човек е склонен да понесе невероятната му горчивина.
Куркумата обаче хваща на коса - една колежка на изрусена коса се направи с касия, куркума и малко къна и стана наситено жълта до следващото измиване на косата Simple Smile. Това ме вдъхнови и аз да си сложа куркума в къната и цветът се получи по-скоро оранжевеещ, отколкото червеникав. На това после сложих катам и получих много хубаво кестеняво Simple Smile.

# 591
Куркумата обаче хваща на коса - една колежка на изрусена коса се направи с касия, куркума и малко къна и стана наситено жълта до следващото измиване на косата Simple Smile. Това ме вдъхнови и аз да си сложа куркума в къната и цветът се получи по-скоро оранжевеещ, отколкото червеникав. На това после сложих катам и получих много хубаво кестеняво Simple Smile.

dragon8, извинявай за въпроса (отдавна не съм писала в темата и не съм я следила) но какъв беше цветът на косата ти преди да сложиш куркума в къната. Моята е тъмно кестенява и съответно с къна (слагам само къна с малко лимонов сок и чай от каркаде) става тъмно червена. Много ми се иска да е по-светла и според теб ако добавя куркума към "моята" смес за боядисване, дали ще се получи трайно по-светло червено - да не падне светлото при следващо измиване на косата, както при колежката ти  Peace

# 592
  • В полите на Пирин планина
dragon8 се прави тъмнокестенява в две стъпки - първо къна, след това индиго или катам  Peace

Според мен няма как да стане по-светла косата, щом естествения цвят е доста тъмен.

# 593
Поръчах си билковата къна-кестеняв цвят на Хенафокс.До два дни ще ми я донесат,а другата седмица ще се боядисам.В блога ми казаха,че няма да мога да постигна по-светъл цвят.Ще видим какво ще стане.Поне струва ми се няма да ми навреди на скалпа(заради себорейния дерматит).Стискайте ми палци.После ще ви пиша какво е станало. Simple Smile

# 594
dragon8, извинявай за въпроса (отдавна не съм писала в темата и не съм я следила) но какъв беше цветът на косата ти преди да сложиш куркума в къната. Моята е тъмно кестенява и съответно с къна (слагам само къна с малко лимонов сок и чай от каркаде) става тъмно червена. Много ми се иска да е по-светла и според теб ако добавя куркума към "моята" смес за боядисване, дали ще се получи трайно по-светло червено - да не падне светлото при следващо измиване на косата, както при колежката ти  Peace
Baby Mon, точно както е писала Lady Brinne на тъмнокестенява коса с голям процент бели косми правя първо къна, после катам. Както съм написала поста за куркумата, не става ясно кое се е получило оранжево, вместо червеникаво, та да уточня - цветът върху белите косми се получи по-светлооранжев в близост до основата, вместо обичайното червеникаво. С куркума се получава по-скоро златист оттенък в общия цвят, а не просветляване.

# 595
От къде се купува катам и как се използва, като индиго ли? Иска ми се и аз да опитам къна и втора стъпка него вместо индиго. До сега съм ползвала само готовите билкови смеси на Хенафокс и при всеки допир на пръстите ми с косата кожата и ноктите ставават сини.  ooooh! Искам кафява коса, без червени оттенъци.

# 596
  • София
Момичета имам проблем с косата. Много е третирана и се реших на къносване. Най-много от всичко ме притесняват мазните корени, които се появиха след многократните боядисвания. Искам да я къносам в най-светлия цвят, защото в момента съм тъмно руса. Прочетох в блога на Хенафокс, но оставам с впечатление, че основно са червените. Какво ще ми препоръчате, да не е червено и максимално да се доближи до тъмнорусо?

# 597
От къде се купува катам и как се използва, като индиго ли? Иска ми се и аз да опитам къна и втора стъпка него вместо индиго. До сега съм ползвала само готовите билкови смеси на Хенафокс и при всеки допир на пръстите ми с косата кожата и ноктите ставават сини.  ooooh! Искам кафява коса, без червени оттенъци.

Не знам от къде се взема катам ... Дано dragon8 се включи. Това за готовите смеси ми е много интересно  newsm78

Момичета имам проблем с косата. Много е третирана и се реших на къносване. Най-много от всичко ме притесняват мазните корени, които се появиха след многократните боядисвания. Искам да я къносам в най-светлия цвят, защото в момента съм тъмно руса. Прочетох в блога на Хенафокс, но оставам с впечатление, че основно са червените. Какво ще ми препоръчате, да не е червено и максимално да се доближи до тъмнорусо?

Това е малко мисията невъзможна. По-нагоре в темата съм описала моите опити в тази област  Peace

# 598
Baby Mon, точно както е писала Lady Brinne на тъмнокестенява коса с голям процент бели косми правя първо къна, после катам. Както съм написала поста за куркумата, не става ясно кое се е получило оранжево, вместо червеникаво, та да уточня - цветът върху белите косми се получи по-светлооранжев в близост до основата, вместо обичайното червеникаво. С куркума се получава по-скоро златист оттенък в общия цвят, а не просветляване.

Благодаря ти, че ми отговори  Grinning  Какво количество куркума добавяш? Аз съм решила да пробвам при следващо къносване, тъй като обичам да експериментирам  Mr. Green и ще пиша след това как е цвета и косата само с къна и куркума  в една стъпка. Слагам към 100гр къна, та според теб какво количество е удачно да се добави или пък да се замени  Peace

Да попитам и още нещо по-опитните - двете ми принцеси са със златно руси дълги до кръста коси, нормални. Какви билки  бихте ми препоръчали да смеся за тях за маска без да се получи оцветяване. И всъщност куркума-та дали е удачна за тях? Може ли да се замени едно измиване с шампоан с някаква смес с хума и билки да речем. Сапунените ядки ме притесняват да не им лютят на очичките. Въпросите ми са провокирани от това, че цялото лято сме на морето и понякога мием косите два пъти на ден след плуване в морето и басейна. Целта ми е да ги подхраня още от сега и да продължа и за напред, а също и да намаля прекомерното използване на шампоан(макар и разреден с вода).

# 599
Baby Mon, не знам за колко големи деца говорим, но не е ли по-удачно да се помисли за някой шампоан с натурални съставки  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт