Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 273
  • 715
  •   1
Отговори
# 690
  • В полите на Пирин планина
Nik`s mom, ще се оцветят и те, обаче има вероятност след първите 1-2 апликации да се отмиват повече и да се показва по-светла коса. Но постепенно цветът ще се закрепи. Ако искаш по-студен нюанс, без много червенеене - сложи в сместта и амла.

# 691
  • където си пожелая...даааа...
Nik`s mom, ще се оцветят и те, обаче има вероятност след първите 1-2 апликации да се отмиват повече и да се показва по-светла коса. Но постепенно цветът ще се закрепи. Ако искаш по-студен нюанс, без много червенеене - сложи в сместта и амла.
Много благодаря, Лейди!  А имаш ли идея в какво съотношение са добавя амла? Всички съставки да са 1/3 част или някоя да преобладава над другите? За първи път ще се правя и то сама, извинявай за въпросите, но ми се иска да се получи както трябва Simple Smile .

# 692
Nik`s mom, колко ти е дълга и гъста косата?
Мисля си, че ще ти трябват поне 50 гр. къна+50 гр. индиго+ 2-3 супени лъжици амла. Оставяш къната да пусне цвят / да оксидира / и непосредствено преди нанасянето добавяш индигото и амлата. Ако скалпът ти не е чувствителен - няколко щипки сол заради индигото. Може и масла да добавиш, за хидратация на косъма.

# 693
Nik`s mom, колко ти е дълга и гъста косата?
Мисля си, че ще ти трябват поне 50 гр. къна+50 гр. индиго+ 2-3 супени лъжици амла. Оставяш къната да пусне цвят / да оксидира / и непосредствено преди нанасянето добавяш индигото и амлата. Ако скалпът ти не е чувствителен - няколко щипки сол заради индигото. Може и масла да добавиш, за хидратация на косъма.
С дълга коса съм, дължина 1 педя над къста, малко по-гъста от нормалното. За солта-ще я пропусна, защото от тези кичури определено скалпа ми е станал чувствителен, ще повлияе ли това някак на индигото?Ще пробвам като за начало с тези количества.
Съветите ти са ми от голяма помощ, благодаря ти, Лейди!

# 694

Здравейте!
 За първи път пиша в темата. Опитах се да я изчета цялата и благодаря на всички вас, които пишете и разяснявате на начинаещите като мен.
Малко се затруднявам относно избора на комбинацията, ще може ли някой да ми помогне? Аз съм с дълга коса, която изрусявам на кичури откакто се помня. Но от близо половин година не съм я правила нищо и съм с около 7 см корени /естествен цвят тъмно кестеняв/. След прочетеното се ориентирах към комбинацията от 2/3 къна и 1/3 индиго, за да стане естествено кестеняво без червен отенък. Това, което ме притеснява е какво ще се получи с русите кичури? Момичета, надеждата ми е във Вас, черпя информация само от темата и очаквам с нетърпение какъвто и да е съвет или коментар.
 Благодаря много в аванс!
Аз въобще не съм на ясно,но след като прочетох тук http://hennafox.files.wordpress.com/2009/10/d182d0b0d0b1d0bbd0b8 … d182d0b5-copy.pdf
ми се струва,че така косата ти ще стане пак тъмно кестенява.....или ти всъщност точно това искаш
 Blush
Аз съм с тъмно кестенява коса и искам да постигна по-светъл цвят,но така и не успях до сега newsm78

# 695
Ани, аз най-вече искам да спра да се изрусявам и за това се насочих към къносването. А като цвят - да, да съм кестенява ме устройва, по възможност без червени отенъци. Чакай сега, ще взема да рагледам линка, който си дала, да се образовам още Simple Smile.

# 696
Ани, аз най-вече искам да спра да се изрусявам и за това се насочих към къносването. А като цвят - да, да съм кестенява ме устройва, по възможност без червени отенъци. Чакай сега, ще взема да рагледам линка, който си дала, да се образовам още Simple Smile.
Успех  Simple Smile

# 697
  • The point of no return
Само да споделя моето мнение по този въпрос Simple Smile
По принцип трябва да е така, обаче аз от чист мързел винаги съм слагала къната (включително мароканска) на мръсна коса, тоест не съм си правила труда да я мия предварително и т.н. Къната винаги е хващала превъзходно, е, имайте предвид, че аз стоя поне по 5 часа и я оксидирам по бавния начин, на стайна температура поне за 12 часа.

За масла не знам дали ще сложа, но винаги ми е било чудно как ще действа на мръсна коса, и е крайно време да пробвам да видя какво ще стане при мен. Благодаря ти, че сподели  Peace

# 698

Ще станеш кестенява  Peace Обаче при толкова дълга коса не знам дали да не поовеличиш количеството на изходните продукти. Виж в сайта на Хенафокс - тя има и видео как се прави с индиго, но в две стъпки. Тя мисля, че слага около 100 гр. на коса до средата на гърба. Мазането трябва да е обилно, за да се получи равномерно и да хване.

# 699
  • The point of no return
Момичета, направих се върху мръсна коса. Чудесно ми хвана! Този път и лимон не сложих и червенея доста  Grinning За първи път се правих с тази къна - Starwest Botanicals, Organic Henna Powder.  Доста е ронлива при нанасяне в сравнение с къната на Хена Фокс и интересно, но не рижавеех след като отмих къната.
Преди да се къносвам, се ровичках из разни форуми за допълнително инфо за нанасяне на мръсна коса, и прочетох, че някои дори се мажат с масла точно преди да нанесат къната и им хваща безпроблемно  Simple Smile

# 700
Навсякъде чета ,че къната обгръщала косъма . Това лошо ли е ? Пречи ли на косъма да диша ? И другото което исках да попитам възможно ли е къната да запушва порите на кожата на главата ?

# 701
Косъмът е рогово образувание, като ноктите. Жив е само коренът му / фуликулът /, така, че не виждам как къната ще му навреди. Боите пък проникват в косъма и променят структурата му, изтегляйки естествения пигмент и на негово място "настаняват" изкуствения пигмент на боята.

Не съм чувала / чела къната да запушва по някакъв начин корените  newsm78 Според мен даже съживява някои закърнели корени и подсилва растежа.

# 702
Благодаря Lady Brinne за отговора !

# 703
Здравейте на всички.Имам нужда от съвет-нещо се заблудих сутринта като забърквах къната и по погрешка сложих няколко /3-4с.л./касия  към сместа от къна и чай от лайка.Дали ще има проблем,че касията ще оксидира толкова дълго време с къната?Смятам след 6 часа оксидиране да се мажа-тогава ще прибавя масла и амлата.

# 704
Не мислч, че ще има проблем. И аз съм правила така.

Общи условия

Активация на акаунт