Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 245
  • 715
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета,снощи се правих за втори път с Мароканска Къна Sahara Tazarine.Ето го резултатът на изкуствена светлина,на естествена 4470

Страхотен цвят  Flutter  Може ли малко повече подробности, тъй като и аз искам да постигна такова червено, но не успявам. Какъв цвят е естествената ти коса, цялата ли я къносваш или само корените и смесваш ли я с нещо друго къната  Peace  Благодаря    bouquet

# 676
  • Варна
Пак съм аз,готова-къносана  Mr. Green
Косата ми преди-цък.Цветът ми е(или по-скоро беше) малко по-светъл и не така червеникав,тук е на изкуствена светлина.
И резултатът-цък,пак и последно.
100 гр. Мароканска къна,1ч.л лют червен пипер,1ч.л. сладък червен пипер,1-2с.л. прясно изцеден лимонов сок,1 щипка лимонтузу.Бърза оксидация във фурната на 50 градуса за 3 часа,стоях с къната 7ч.(преспах с нея,че стана мн късно да я чакам).Нямаше разтичане и т.н.Доволна съм,след мноого години отново съм червенокоска.Малко съм като герой от "Артур и милимоите" Mr. Green
Момичета,давайте повече снимки,на мен(а и предполагам не само) ми е много интересно newsm10
Благодаря SunglassesВ горния пост го има естествения ми цвят.Този път оставих къната на бавно оксидиране(12 часа).Сложих около 1с.л. винен оцет,2 с.л. лимонов сок,1 с.л. червен пипер,1 пакетче смлян карамфил(ужасно се омирисах,още ме боли глава ooooh!).Вече след като се е оксидирала къната,прибавих и 2-3 с.л. стимулант за коса на Икаров.Но като цяло смятам,че цветът е следстиве повече на къната,а не толкова на добавките(+светъл естествен цвят на косата).Успех Peace
П.П Това ми е второ къносване-цялата коса.

# 677
# 678
gali&presi, много благодаря за изчерпателният отговор Hug  Да, най-вече е от естественият цвят и къната. Моята коса е по-тъмна, а и наслагването на къна е доста повече, та май няма как да постигна така мечтаното светло червено. Иначе за протокола, във времето доста неща съм изпробвала като добавки, но разлика в цвета не видях. При следващо къносване ще пробвам с куркума - интересно ми е да видя какво ще се получи. 

# 679
Момичета,

1.Преди време тук някоя съфорумка беше препоръчала къна от английски сайт, от която беше много доволна, но го загубих. Моля, ако някой го е запазил - да сподели.

2.Как ползвате куркумата ?

bouquet

# 680
м/у другото внимавайте какви добавки слагате.
Първите ми 2 къносвания си правих експерименти и такъв косопад  Stop си докарах с карамфила, че не е истина. А и киселините съвсем изсушават косата и ако е предразположена към цъфтеж  Stop
последните 2 пъти единствено къна си слагам на главата и искам да потвърдя, че със Sahara Tazarine се постига най-наситен червен цвят. Но както и преди коментирах, от всички къни тази най много изсушава. Вече 2 седмици от къносването не мога да си оправя косата, съвсем се накъсаха краищата, въпреки че ги мажа обилно с масла, слагам даже силиконови продукти  ooooh!

# 681
KeepSmiling, много интересно това с изсушаването на краищата, аз нямам такъв проблем, но и не съм къносвала цялата коса от няколко месеца, а само корените.
След къносването рязко се подобри състоянието на скалпа ми (нали ви се оплаквах, че след посещението при Капанов получих адски сърбеж и пърхут, който се ронеше на огромни люспи по раменете ми).
Добавки аз не слагам никакви, само оксидация за 12 часа. Иначе си правя различни маски с масло от репей (заради косопад), жожоба, кокосово, какаково масло веднъж седмично.

# 682
  • Варна
KeepSmiling не прибавяш ли масла в къната?2-3 с.л. зехтин и/или друго масло сигурно,ще ти се отразят добре Peace
Аз съм решила следващият път да си направя нещо като маска с къна.Смятам да сложа 1/2 пакетче къна,2 жълтъка,някакви масла,мед,червен пипер.

# 683
не слагам масла защото чух че по-трудно хващала къната

# 684
Логично е маслата да пречат, нали затова се иска чиста коса за най-добър ефект.

# 685
Момичета,

1.Преди време тук някоя съфорумка беше препоръчала къна от английски сайт, от която беше много доволна, но го загубих. Моля, ако някой го е запазил - да сподели.

2.Как ползвате куркумата ?

bouquet

Мисля, че сайта беше hennacat, а въпросната къна беше йеменска:

http://shop.hennacat.com/ocart/index.php?route=product/category&path=59_69

# 686
Логично е маслата да пречат, нали затова се иска чиста коса за най-добър ефект.

Само да споделя моето мнение по този въпрос Simple Smile
По принцип трябва да е така, обаче аз от чист мързел винаги съм слагала къната (включително мароканска) на мръсна коса, тоест не съм си правила труда да я мия предварително и т.н. Къната винаги е хващала превъзходно, е, имайте предвид, че аз стоя поне по 5 часа и я оксидирам по бавния начин, на стайна температура поне за 12 часа.
За маслата - винаги слагам по 1-2 лъжици непосредствено преди нанасяне на къната, защото маслото може да попречи, но само на оксидирането. И трябва да се сложи малко количество, но косата си има нужда според мен.
Пробвайте по моя начин, може да е решение на проблема със сухата коса, аз никога не съм имала нужда от балсам след къната, каквато и да е тя.
Успех  Hug

# 687
  • гр.Видин
И аз правя същото, като violante, освен масло в къната слагам и мед, понякога яйце и нямам проблем с хващането на къната, а и така  се нанася по-лесно.

# 688
Момичета купих си билки/на прах /  за коса и кожа и на всичките пише да се направи тест за алергия. Как се прави ? Разбърквам малко и мажа на вътрешната страна на лакътя и колко време стоя и колко време чакам за реакция ?

# 689
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте!
 За първи път пиша в темата. Опитах се да я изчета цялата и благодаря на всички вас, които пишете и разяснявате на начинаещите като мен.
Малко се затруднявам относно избора на комбинацията, ще може ли някой да ми помогне? Аз съм с дълга коса, която изрусявам на кичури откакто се помня. Но от близо половин година не съм я правила нищо и съм с около 7 см корени /естествен цвят тъмно кестеняв/. След прочетеното се ориентирах към комбинацията от 2/3 къна и 1/3 индиго, за да стане естествено кестеняво без червен отенък. Това, което ме притеснява е какво ще се получи с русите кичури? Момичета, надеждата ми е във Вас, черпя информация само от темата и очаквам с нетърпение какъвто и да е съвет или коментар.
 Благодаря много в аванс!

Общи условия

Активация на акаунт