"Песен за огън и лед" - 5

• 52 814
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Някой прочете ли вече "Рицарят на седемте кралства"? Изчатках я на един дъх и чакам да се заформи дискусия.

кой Егон по ред е хлапака?
той казва, че преди него са четирима
петият Егон е Щастливият
но според мен този, за който става дума /Ег/ би трябвало да е шестият
аз ли нещо бъркам сметките  Thinking
вероятно, но къде?

# 151
Егон или този, който се представя за него при вземане на властта ще е Егон VI.

# 152
  • Русе
Ег е Егон V „Невероятния“ или както там му беше прякорът. Пада се дядото на Ерис и прадядо на Регар. Брат на Емон от Вала.

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Aegon_V_Targaryen

„Рицарят“ я свърших наскоро, но чаках и останалите да прочетат.

# 153
Ег е Егон V „Невероятния” или както там му беше прякорът. Пада се дядото на Ерис и прадядо на Регар. Брат на Емон от Вала.

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Aegon_V_Targaryen

„Рицарят” я свърших наскоро, но чаках и останалите да прочетат.

точно Емон ми обърка хронологията  Laughing - явно е доста по-стар отколкото предполагах и знаех
започнах първия том на Песента отново точно, за да си 'преговоря' историята на Таргариен и уж щях да запомня всяко място, на което се споменава по-старата история, но ми се загуби мястото, на което четох за Егон Щастливия  Joy

благодаря!

# 154
  • Русе
Впрочем кой е тоя щастливия? Ег ли? Не помня преводите как бяха.

Сещам се, че имаше един с 80 жени. По-скоро него бих нарекъл „щастливия“ Mr. Green

# 155
Впрочем кой е тоя щастливия? Ег ли? Не помня преводите как бяха.

Сещам се, че имаше един с 80 жени. По-скоро него бих нарекъл „щастливия“ Mr. Green

ще преровя отново първи том и ще пиша довечера точна страница, защото и мен взе да ме гризе  Mr. Green

пп и с 80 тъщи - бая щастлив ще да е бил  Whistling

# 156
Eг е Егон V Щастливия. А този с многото жени е Егон IV Недостойния.

# 157
Сигурна съм, че всички ще са изненадани когато се публикуват книгите... по този въпрос има ли някакво развитие?
Да. Да се очаква не по-рано от 2015 Simple Smile
Аз четох някъде, че засега е планувана за есента на 2014. Даже Мартин бил готов и за по-рано - пролетта, с четвъртия сезон на сериала, но издателите искали да е близо до коледните празници, от маркетингова гледна точка.
Абе ще го натиснат HBO, пък и за самия него едва ли ще е приятно сериала да го изпревари и да му спойлне края на поредицата.

# 158
Сериалът почнаха да го забавят, както виждаме 3-ти том го пренесоха и в 4-ти сезон и подозирам така ще продължат с 4-ти и 5-ти том

# 159
Трети том е наситен със събития, нормално е да измъкнат два сезона от него. 4-ти и 5-ти ще ги слеят, все пак действието е паралелно, просто се разглеждат различни герои, в сериала няма да се прави разграничение. Но се съмнявам 4-ти и 5-ти да стигнат за общо два сезона, сюжетните линии нарастват (това за сериала е проблем, те и сега са много и се страхувам да не орежат доста от дорнците и Железните острови), но поотделно много от тях нямат материал за два сезона, по-скоро сезон и половина, та ще се навлезе и във "Ветровете на зимата".
Нещо такова би трябвало да е:
2014 - 4 сезон - Вихър от мечове
2015 - 5 сезон - Пир за врани/Танц с дракони
2016 - 6 сезон - Пир за врани/Танц с дракони и част от Ветровете на зимата
2017 - 7 сезон - Ветровете на зимата
2018 - 8 сезон - Мечта за пролет
Повече от 8 сезона трудно ще се направят, четох някъде, че и толкова са планирали продуцентите в началото. За "Ветровете на зимата" едва ли ще има проблем, но ако не се стегне Мартин, седмата книга може и да изостане от сериала. Но изкара ли шестата догодина, задачата му е съвсем изпълнима.

# 160
Някъде в нета бях чел, че Мартин бил готов с книгата но чакал да го настигнат със сериала и тогава да я публикува Sad (Явно машината за пари трябва да работи до последно)
Ханке благодаря Ви за уточнението.
Относно Нед и детето от рибарката, не ми се връзва, че от там (Сестрите) ще закара детето до почти другият край на седемте кралства и то след като се роди, а той е на война и докато воюва се връща за копелето или ....(въобще тази линия ми е абсурдна, но пък с едно изречение Мартин може да го сътвори).
Скрит текст:
В главата на Теон   от 6 книга става ясно, че Желязната банка на Бравос е застава за Станис с  почти неограничено количество ресурси - това би ли означавало, че   Бравос  вече пряко се намесва в борбата за Железният престол ?
И ако се включи пряко, то какви ще са последствията според вас относно старите конфликти между свободните градове (и баланса в които се намират)?
Останал съм с впечатлението, че той е единственият от свободните градове в които робството е забранено и от тази гледна точка очаквах , че ще подкрепи в един момент Дани –> А и  Бравос винаги е бил против Валантис във войните между свободните градове.
Не си спомням някъде в поредицата някои от свободните градове да се е включвал във войните на седемте кралства и това ме озадачава ?
Но от гледна точка на банката то действията им са напълно правилни да подкрепят този които ще им върне дълговете и то с лихвите Simple Smile
Благодаря Ви предварително за отговорите и приятен ден  Simple Smile

# 161
Скрит текст:
В главата на Теон   от 6 книга става ясно, че Желязната банка на Бравос е застава за Станис с  почти неограничено количество ресурси - това би ли означавало, че   Бравос  вече пряко се намесва в борбата за Железният престол ?
И ако се включи пряко, то какви ще са последствията според вас относно старите конфликти между свободните градове (и баланса в които се намират)?
Останал съм с впечатлението, че той е единственият от свободните градове в които робството е забранено и от тази гледна точка очаквах , че ще подкрепи в един момент Дани –> А и  Бравос винаги е бил против Валантис във войните между свободните градове.
Не си спомням някъде в поредицата някои от свободните градове да се е включвал във войните на седемте кралства и това ме озадачава ?
Но от гледна точка на банката то действията им са напълно правилни да подкрепят този които ще им върне дълговете и то с лихвите Simple Smile
Благодаря Ви предварително за отговорите и приятен ден  Simple Smile

Скрит текст:
Не чак толкова директно, няма да пращат войски все пак, но както правилно отбеляза, Банката си има инвестиции (заеми) за пазене, и след като от Серсей няма да ги вземат се обръщат към следващия поред в списъка, в крайна сметка с унищожаването на Ланистърите Станис може да ликвидира всички дългове на Железния трон и да се разплати доста бързо с тях.

Финансовият съветник на Кеван Ланистър се опита да вземе заеми от банки в Пентос и Мир за да плати нещо на Желязната банка, но те отказаха. Отделно, мисля, че Лис беше пред война с Мир.

Така че не мисля, че другите градове ще се намесят, но пък нищо не пречи на Варис да има собствени идеи по въпроса.

# 162
Бумър  благодаря Ви за мнението. Това което ме тревожи по скоро е :
Скрит текст:
че двата свободни града са пряко против Дани->Валантис чрез войските, Бравос чрез заемите на враговете и.
И от тази гледан точка си мисля че Дани за да стигне до Вестерос първо ще трябва да се справи със свободните градове –> към същото нещо сочи пророчеството за Дани, че ще трябва да се върне на зад за да стигне до целта.В случая  аз го тълкувам, че освен че ще обедини доктраките, ще
отиде и ще превземе Пентос. Като при този сценарии на нещата означава че няма да се върне в Мийрийн и героите там ще трябва да се справят сами  с флота на Валантис .Мисля тази(за Мийрийн) тема в друг пост да го коментирам и съответно и да питам Simple Smile , че този  стане много дълъг.

Също и друга тема ме мъчи , какво стана с Джили и бебето, последно пишеше в 4 книга в главата на Сам, но тогава остана в кораба и трябваше Сам да отиде и да прати Джили с бебето при майка си. А в края на главата Марвин (архмайстора) тръгна към кораба да тръгва веднага за Мийрийн  и според вас до колко е вероятно кораба да тръгне с Джили и бебето за Мийрийн ?

Като прочетох постовете си трябва все пак да си призная, че не взех следният вариант относно Джон ( Л+Р). Нед ще  пусне Джон за Вала, само ако Лиана преди да умре не е искала от Нед точно това(обещай ми Нед! ) –> при този вариант по мога да го възприема, но пък тук идват една камара въпроси относно това защо ще иска Лиана това. И въобще става голяма конспирация тук ( като вземем и че Регар се променя четейки някакво пророчество Simple Smile )
Извинявам се за дългият пост и това че през ден пиша и малко се размива диалога, но просто в момента обстоятелствата ми го налагат. Предполагам че като се поосвободя ще мога да отговарям почти веднага на постовете и ще може да има по добра дискусия Simple Smile
Лека вечер на всички в темата  Simple Smile

# 163
Едно от пророчествата на Дани не гласеше ли- "Погледна ли назад умирам!!!" Малко взех да се обърквам накъде ще тръгне. Сигурно ще има някакво ново видение,което да я напъти. Тя последно в морето ли се намираше? Почнах много да забравям.
А защо ви тревожи, че Нед е пуснал Джон на Вала ако действително е син на Р+Л? Все пак майстера Таргериан там цял живот е бил в безопасност. Пак и когато Нед пуска Джон да тръгне с чичо си той все още не беше сигурен, че Другите и Бродниците се надигат. Доколкото си спомням те не са се появявали от столетия и всички си мислеха, че съществуват само в приказките на баба Ви Нан  Laughing. А още в началото на първа книга, когато дезертьора от Вала беше хванат и обезглавен от Нед, всички сметнаха, че тоя нещо не е добре и всъщност са ги нападнали диваци. Пък и плюс това дал един път вече клетва, Джон не може да има претенции към никаква власт и позиция, освен ако Кралят на Седемте кралства не го освободи от клетвата му, а ако се разбере, че е Таргериан кой крал пък и през ум би му минало да го направи?!  Така че за мен е логично ако Джон е този, за когото го мислим, да бъде изпратен на Вала. Ако бъркам някъде в спомените си по книгата- поправете ме.

# 164
Толкова много теории за Джон Сняг, толкова много възможност за Джон Сняг... и най-накрая дедо Мартин ще си го остави невъзвратимо умрял, както направи с обезглавяването на баща му - Нед Старк.

Общи условия

Активация на акаунт