"Песен за огън и лед" - 5

• 52 886
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Според мен сменя първоначалната сюжетна линия, което е жалко. Или се е оплел. Не става ясно как от черна коса изведнъж пак става сребриста.

# 181
на Джони нали му пърлихме ръката покрай живите мъртви в първи том - не е огнеупорен, не подложи на опити да му се пърли главата  Laughing

и аз мисля, че Мартин бая се оплете с цел да смени първоначалната линия
ако си беше книгата по-бързо, нямаше да му идват всякакви безумни мисли за промяна на оригиналния замисъл  Twisted Evil
и после - феновете били виновни защото обсъждали книгите му и предполагали разни неща!  jedi

# 182
След като прочетох всичките глави на Дани, чак последната  глава на Дани от Сблъсък на крале пише пак за косата и :"Беше хубаво, че отново ще може да чуе валирианска реч, дори и Общата реч, помисли Дани, докато приближаваха първия кораб. Моряци, хамали и търговци й отваряха път — не знаеха кое е това тъничко младо момиче със среброзлата коса, облечено по дотракски обичай и с рицар от дясната си страна. "Мисълта ми е, че да беше в следващата книга ок -> оплел се е !, ама е в една и съща книга, и все някои от редакторите и щеше да го види и да му направи впечатление, да му се не види !
Иначе като ги прочетох наново, от гледна точка на това, че знам  какво се е случило по нататък, се вижда Червената сватба в една от стайте.
След това стига до залата:
" Накрая вляво от нея се появи грамадна двойка бронзови врати, по-големи от другите. Когато ги приближи, те се люшнаха и се разтвориха, и тя трябваше да спре и да погледне. Отвъд прага им се извиси огромна сводеста зала, най-голямата от всички, които беше виждала. Черепи на мъртви дракони гледаха от стените й. На един висок трон с железни шипове седеше старец в богати роби, старец с тъмни очи и сребристосива коса.
— Остави го да бъде крал на овъглени кости и на печено месо — каза той на някакъв мъж под себе си. — Нека да бъде кралят на пепелищата. — Дрогон изврещя, заби нокти в коприна и кожа, но кралят на трона не го чу и Дани продължи напред.
Пъвият път като го четох си мислех че с долоцитираното е едно , а чак сега като го прочетох и осъзнах, че се отнася за  друга стая и затова така го отделям
„Визерис“ — беше първата й мисъл, когато спря отново, но пак го погледна и премисли. Мъжът имаше косата на брат й, но беше по-висок, а очите му не бяха люлякови, а като черно индиго.
— Егон — каза той на една жена, която кърмеше бебе в голямо легло. — Какво по-добро име за един крал?
— Ще изпееш ли песен за него? — попита жената.
— Той има песен — отвърна мъжът. — Той е предреченият принц и той е песента за лед и огън. — Когато го каза, вдигна очи, очите му срещнаха тези на Дани и като че ли я видя, застанала зад прага. — Трябва да има още един — каза той, макар че тя не разбра на нея ли говори, или на жената в леглото. — Драконът има три глави. — Той отиде до скамейката при прозореца, вдигна арфата и пръстите му леко пробягаха по сребърните й струни. Сладка тъга изпълни стаята и мъж, жена и бебе се стопиха като утринна мъгла, и само музиката се проточи зад нея, за да ускори стъпките й. "
И  след като сме чели и 5 книга, то според вас  този Егон споменат горе същият ли е като този предложен ни от Варис ?
 И ако е  той -> "той е песента за огън и лед" то значи ли че краят е почти ясен като сюжетна линия.
 Поне такива мисли ми идват в главата де Simple Smile
А и друго като знаем вече, че няколко кораба са при диваците (пратени от Лорд Сняг) зад Вала, а  от същата глава на Дани  имаме : " Един труп стоеше на носа на кораб, сини очи блестяха на мъртвото лице, сиви устни се усмихваха тъжно." може ли и друга сюжетна линия да се "изпече" .Примерно, че бродниците ще използват корабите и .... –> е някъде ще акостират ама къде вече не знам(Вестерос, Свободните градове, някъде в континента  Есос), ще са ми безкрайно интересни вашите мнения, а дори и  спекулации които сте чели в нета по този въпрос Simple Smile
Остана друг въпрос със свещите да разбера вашето мнение, ама него ще го задам друг път, че и сега станаха много нещата за обсъждане Simple Smile
Лека и приятна вечер Simple Smile

# 183
  • Варна

А и друго като знаем вече, че няколко кораба са при диваците (пратени от Лорд Сняг) зад Вала, а  от същата глава на Дани  имаме : " Един труп стоеше на носа на кораб, сини очи блестяха на мъртвото лице, сиви устни се усмихваха тъжно." може ли и друга сюжетна линия да се "изпече" .Примерно, че бродниците ще използват корабите и .... –> е някъде ще акостират ама къде вече не знам(Вестерос, Свободните градове, някъде в континента  Есос), ще са ми безкрайно интересни вашите мнения, а дори и  спекулации които сте чели в нета по този въпрос Simple Smile

Трупът на носа на кораба, според мен е Гриф. Нали се разболя от сива люспа, обречен е, синеок, тъжен, идва с кораб.. Thinking

# 184
След това стига до залата:
" Накрая вляво от нея се появи грамадна двойка бронзови врати, по-големи от другите. Когато ги приближи, те се люшнаха и се разтвориха, и тя трябваше да спре и да погледне. Отвъд прага им се извиси огромна сводеста зала, най-голямата от всички, които беше виждала. Черепи на мъртви дракони гледаха от стените й. На един висок трон с железни шипове седеше старец в богати роби, старец с тъмни очи и сребристосива коса.
— Остави го да бъде крал на овъглени кости и на печено месо — каза той на някакъв мъж под себе си. — Нека да бъде кралят на пепелищата. — Дрогон изврещя, заби нокти в коприна и кожа, но кралят на трона не го чу и Дани продължи напред.

Това видение е от миналото, кралят е Ерис лудият баща на Денерис, който както разказа Джайм е искал да подпали целия Кралски чертог

Пъвият път като го четох си мислех че с долоцитираното е едно , а чак сега като го прочетох и осъзнах, че се отнася за  друга стая и затова така го отделям
Цитат
„Визерис“ — беше първата й мисъл, когато спря отново, но пак го погледна и премисли. Мъжът имаше косата на брат й, но беше по-висок, а очите му не бяха люлякови, а като черно индиго.
— Егон — каза той на една жена, която кърмеше бебе в голямо легло. — Какво по-добро име за един крал?
— Ще изпееш ли песен за него? — попита жената.
— Той има песен — отвърна мъжът. — Той е предреченият принц и той е песента за лед и огън. — Когато го каза, вдигна очи, очите му срещнаха тези на Дани и като че ли я видя, застанала зад прага. — Трябва да има още един — каза той, макар че тя не разбра на нея ли говори, или на жената в леглото. — Драконът има три глави. — Той отиде до скамейката при прозореца, вдигна арфата и пръстите му леко пробягаха по сребърните й струни. Сладка тъга изпълни стаята и мъж, жена и бебе се стопиха като утринна мъгла, и само музиката се проточи зад нея, за да ускори стъпките й. "
И  след като сме чели и 5 книга, то според вас  този Егон споменат горе същият ли е като този предложен ни от Варис ?
 И ако е  той -> "той е песента за огън и лед" то значи ли че краят е почти ясен като сюжетна линия.
 Поне такива мисли ми идват в главата де Simple Smile

Това видение също е от миналото по всяка вероятност Регар с Елия Мартел и бебето Егон

# 185
Хексе, вярно че Джон Конингтън има сини очи и е болен, но останах с впечатлението, че ако реши да си "скъси" пръстите и ще се е излекувал от болестта и няма да е труп, примерно малко преди това пророчество има друго в което се казва лорд и предполагам че Дани ще види пак лорд а не труп : "Висок лорд с бронзова кожа и сребърно-златна коса стоеше под знамето на яростен жребец, а зад него гореше град" ( а това пророчество за кой се отнася идея нямам, мисля че освен Зимен хребет друг опожарен град нямаме, а Болтън не е с сребърно-златна коса Grinning Grinning Grinning)  - а и с труп си звучи зловещо с мъртвото лице( може и заради това да съм останал с това впечатление). Благодаря Ви че ми по изяснихте нещата(да ги видя по друг ъгъл)  Simple Smile
Благодаря  и на  Вас Бумър, значи горе долу след втори прочит правилно съм го тълкувал.
И нови тревоги ме обземат, ако пророчеството е правилно и за Егон е цялата поредица Песен за огън и лед -> то рано или късно ще срази опонентите си и е нормално като победи Станис да му вземе меча и сега ми идва на ум другото пророчество в същият ред :" Блеснал като залез, червен меч се надигна в ръката на синеок крал, който не хвърляше сянка" - Егон е синеок.
Но си мисля, че ще е някакси адски тъпо, да се пръкне някои  за има няма две книги и да вземе кралството Sad Sad Sad
Да си питам за стъклените свещи, значи от Последната глава на Дани от Сблъсък на крале:
"— Та нали тъкмо ти ми казваше, че маговете не са нищо повече от стари войници, които пъчат суетно гърди и се хвалят със забравени подвизи и отколешна храброст?
Ксаро я погледна угрижено.
— И така си беше. Но сега? Не съм толкова сигурен. Казват, че стъклените свещи отново горят в къщата на Уратон Нощния бродник, а не са се запалвали от сто години. "
Това трябва да са същите стъклени свещи както в четвърта книга в главата на Сам майстера гледаше в нея (от драконово стъкло) нали ?
И така като го прочетох останах с впечатление, че защото падна кулата на маговете и затова магията на драконите се е един вид освободила  -> и гнилото сърце на безсмъртните беше разкъсано от дракона (сега като се замисля безсмъртните много приличат на зомби труповете със сините очи на бродниците Simple Smile )
Лека вечер Simple Smile

# 186
  • Варна
Хексе, вярно че Джон Конингтън има сини очи и е болен, но останах с впечатлението, че ако реши да си "скъси" пръстите и ще се е излекувал от болестта и няма да е труп, примерно малко преди това пророчество има друго в което се казва лорд и предполагам че Дани ще види пак лорд а не труп : "Висок лорд с бронзова кожа и сребърно-златна коса стоеше под знамето на яростен жребец, а зад него гореше град" ( а това пророчество за кой се отнася идея нямам, мисля че освен Зимен хребет друг опожарен град нямаме, а Болтън не е с сребърно-златна коса Grinning Grinning Grinning)  - а и с труп си звучи зловещо с мъртвото лице( може и заради това да съм останал с това впечатление). Благодаря Ви че ми по изяснихте нещата(да ги видя по друг ъгъл)  Simple Smile

Лорда с бронзова кожа и сребърно -златна коса, според мен е мъртвородения син на Дрого и Дани.
Джон Конингтън не се лекува от болестта, то не е и лесно.

# 187
Станис май нямаше сянка заради Мелисандра, нали сянката му уби Ренли и разни други опоненти
не вярвам, че Егон е този, за когото е книгата - Блекфир - да, но Таргариен - не

# 188
  • Варна
Хексе, вярно че Джон Конингтън има сини очи и е болен, но останах с впечатлението, че ако реши да си "скъси" пръстите и ще се е излекувал от болестта и няма да е труп, примерно малко преди това пророчество има друго в което се казва лорд и предполагам че Дани ще види пак лорд а не труп : "Висок лорд с бронзова кожа и сребърно-златна коса стоеше под знамето на яростен жребец, а зад него гореше град" ( а това пророчество за кой се отнася идея нямам, мисля че освен Зимен хребет друг опожарен град нямаме, а Болтън не е с сребърно-златна коса Grinning Grinning Grinning)  - а и с труп си звучи зловещо с мъртвото лице( може и заради това да съм останал с това впечатление). Благодаря Ви че ми по изяснихте нещата(да ги видя по друг ъгъл)  Simple Smile

Лорда с бронзова кожа и сребърно -златна коса, според мен е мъртвородения син на Дрого и Дани.

Тя го е "виждала" и преди при Мирри Маз Дуур:

Цитат
Сънят й се върна в паметта, внезапен и жив, и тя си спомни високия мъж с медената кожа и дългата сребристозлатна плитка, който лумна в пламъци.

# 189
Стъклените свещи бяха символ, че след събуждането на драконите истинската магия се е върнала на света.
Мисля, че Куайте също ги спомена при появяването си в Мирийн.

И на мен ми харесва теорията Егон да е Блекфир, Гриф естествено не знае иначе не би се ангажирал.
НО отново стигаме до тайнствените мотиви на Варис и Илирио?

Също се сетих, май, че го коментирахме по-рано - многобрачието Таргариените, ако Джон е син на Лиана и Регар от брак, при фалшив Егон, именно той е законният крал  Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 19:08 от Бумър

# 190
Теорията Егон да е Блекфир е примамлива, но има един недостатък - за какво им беше на Варис и Илирио да помагат на Дани и Визерис тогава? newsm78

# 191
Теорията Егон да е Блекфир е примамлива, но има един недостатък - за какво им беше на Варис и Илирио да помагат на Дани и Визерис тогава? newsm78
Произходът и на двамата не може да се оспори.

# 192
Ханке . сега като го споменахте този цитат и най вече .... ", който лумна в пламъци." , веднага ми изникна пред очите следният цитат:
 "…три огъня запали… един за живот, един за смърт и един за любов…"
Първият огън Дани запали за живот на драконите(Дани с  драконовите яйца в  кладата)
Вторият огън беше за смъртта на безсмъртните (Дани с дракон които запали кулата)
трети огън за любов май не е палила? И как ще изглежда според вас: тя с кандидат съпруга опърлени  от дракон или ????? ( и тук кандидатите с чистокръвната Валариарка/Таргариенкса кръв няма ли да има "предимство", пред другите кандидати Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning ) –> точно с края на цитата (... , който лумна в пламъци.) го свързах това  Simple Smile
Лека вечер и приятна Simple Smile Извинявам се предварително ако съм станал с нещо досаден Simple Smile Simple Smile  Simple Smile

# 193
  • Варна

За да отклоняват вниманието на Робърт от истинския наследник.

# 194

преди време бяхме нищили и една теория от типа: Варис и Илирио другарчета от детските банди, последната жена на Илирио е Блекфир, Егон е техен син и за да го качат на трона, В. и И. го представят за истински Таргариен - на мен много ми харесва и съм все по-склонна да вярвам в нея
което обаче изпуска в тази част при която И. помага за В. и Д., за да стигнат до трона ...

Общи условия

Активация на акаунт