"Песен за огън и лед" - 5

• 52 888
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна

което обаче изпуска в тази част при която И. помага за В. и Д., за да стигнат до трона ...

Дори да стигнат до трона, Егон синът на Регар е наследникът по право.

# 196
Теорията Егон да е Блекфир е примамлива, но има един недостатък - за какво им беше на Варис и Илирио да помагат на Дани и Визерис тогава? newsm78

преди време бяхме нищили и една теория от типа: Варис и Илирио другарчета от детските банди, последната жена на Илирио е Блекфир, Егон е техен син и за да го качат на трона, В. и И. го представят за истински Таргариен - на мен много ми харесва и съм все по-склонна да вярвам в нея
което обаче изпуска в тази част при която И. помага за В. и Д., за да стигнат до трона ...

Но пък уреждайки сватбата на Денерис с Дрого удрят няколко заека.
- познавайки характера на Визерис не е трудно да се предвиди бързият му край
- омъжвайки Денерис за Хал на дотраките я отдалечават максимално от Вестерос
- шансът Дрого да мине морето са го преценили като минимален, пък и какво ще направят срещу крепостите дори и 100 хиляди конници

# 197
Бумър, съвсем права си  Sunglasses
Хексе, и ти  Wink

# 198
Сега прегледах описанията за Турнира в Харънхъл в приказката на Мийра, как не съм го видяла досега  doh

Тайнственият рицар спасил Тръстиката спокойно може да е била Лиана, не Нед или Брандън които едва ли са били дребни.
Регар, ако е научил някак за постъпката и, тогава това е възможно обяснение за спонтанното му влюбване.

1. Тя спасява Тръстиката и знае точно кои рицари са го обидили
Цитат
Вълчицата връхлетяла върху тримата скуайъри с турнирен меч и ги пръснала.

2. По описание въпросният рицар не е особено едър
Цитат
загадъчният рицар бил нисък на ръст и облечен в неугледни доспехи, сглобени от най-различни части и парчета. Знакът на неговия щит бил дърво на сърцето на старите богове, бяло язово дърво със смеещо се червено лице.

3. Всички знаем колко много Аря прилича на Лиана, спокойно виждам как Аря би постъпила точно така  Grinning

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 20:59 от Бумър

# 199
  • Варна
Ханке . сега като го споменахте този цитат и най вече .... ", който лумна в пламъци." , веднага ми изникна пред очите следният цитат:
 "…три огъня запали… един за живот, един за смърт и един за любов…"
Първият огън Дани запали за живот на драконите(Дани с  драконовите яйца в  кладата)
Вторият огън беше за смъртта на безсмъртните (Дани с дракон които запали кулата)
трети огън за любов май не е палила? И как ще изглежда според вас: тя с кандидат съпруга опърлени  от дракон или ????? ( и тук кандидатите с чистокръвната Валариарка/Таргариенкса кръв няма ли да има "предимство", пред другите кандидати Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning ) –> точно с края на цитата (... , който лумна в пламъци.) го свързах това  Simple Smile

Сещам се за злощастно изгорелия годеник Куентин Мартел. Вярно че там нямаше любов, но все пак..

А Куентин има Таргариенска кръв.

# 200
Нека като коментираме да е на пълните пасажи, някак по-ясно е

Цитат
_…формата на сенки… утрото още несътворено… пий от чашата ледена… пий от чашата огнена… майко на дракони… дете на три…_
   — Три? — Не разбираше.
   _…три глави има драконът…_ Призрачният хор закънтя в черепа й без нито една уста да помръдне, без ничие дихание да размърда застиналия син въздух. _…майко на дракони… дете на буря…_ Шепотите преляха в протяжна песен. _…три огъня запали… един за живот, един за смърт и един за любов…_ Собственото й сърце заби в съзвучие с онова, което се рееше пред нея, синьо и гнило… _три коня яхни… един за ложе, един за страх и един за любов…_ Гласовете се усилваха, осъзна тя, и сърцето й сякаш забави, дъхът й също _…три измени ще познаеш… една за кръв, една за злато и една за любов…_
_

Чашите - Огън и Лед
Дете на 3 - Може би Джон? или Егон?
Трите глави - ездачите още си гадаем кои ще са другите двама/две
трите огъня - 2 ясно, третия за любов?
трите коня??? - Дрого, Дрогон и любовта която още не се е появила?
трите измени - Мирри, сир Джора и ... пак любовта която още не се е появила?

# 201
Теорията Егон да е Блекфир е примамлива, но има един недостатък - за какво им беше на Варис и Илирио да помагат на Дани и Визерис тогава? newsm78
Произходът и на двамата не може да се оспори.
Е и? Това какво общо има?

За да отклоняват вниманието на Робърт от истинския наследник.
Много изсмукано от пръстите. То все едно на Робърт или някой въобще му е хрумвало, че Егон е жив, че да се налага да хвърлят толкова средства и усилия за Дани и Визерис.

Но пък уреждайки сватбата на Денерис с Дрого удрят няколко заека.
- познавайки характера на Визерис не е трудно да се предвиди бързият му край
- омъжвайки Денерис за Хал на дотраките я отдалечават максимално от Вестерос
- шансът Дрого да мине морето са го преценили като минимален, пък и какво ще направят срещу крепостите дори и 100 хиляди конници
Ако са искали Визерис мъртъв, а Дани далече от Вестерос, защо въобще ще се занимават с тях, а не ги премахнат тихомълком? Двама голтаци, никой не стои зад тях.

Едно предположение от мен. Може пък все пак да са разчитали Дрого да премине морето, да овършее Вестерос, след което Егон да се появи като спасител. Визерис е ясно, че няма да изкара дълго, а Дани нали за малко да бъде отровена със знанието и участието на Варис - може би за да накарат Дрого да се размърда. Обаче не са предвидили драконите (когато Илирио подари яйцата, едва ли е очаквал да се излюпят). Дани с дракони според мен е спънка за плана на Варис и Илирио.

# 202
  • Варна
Ако са искали Визерис мъртъв, а Дани далече от Вестерос, защо въобще ще се занимават с тях, а не ги премахнат тихомълком? Двама голтаци, никой не стои зад тях.

Имат три аса в играта, защо сами да премахват две от тях?

Едно предположение от мен. Може пък все пак да са разчитали Дрого да премине морето, да овършее Вестерос, след което Егон да се появи като спасител. Визерис е ясно, че няма да изкара дълго, а Дани нали за малко да бъде отровена със знанието и участието на Варис - може би за да накарат Дрого да се размърда. Обаче не са предвидили драконите (когато Илирио подари яйцата, едва ли е очаквал да се излюпят). Дани с дракони според мен е спънка за плана на Варис и Илирио.

Според мен, не са разчитали изобщо на Дрого. Дани ги е изненадала доста.

# 203
Слабостта в плана е разликата в начините на водене на война в Есос и във Вестерос.
И най-огромната дотракска армия няма никакъв шанс без дракони.

Представи си армия от типа на прабългари или хуни срещу крепости от средновековен вид с тежки рицари... При директна битка може да стане нещо в стил Иван Асен II срещу латинците...

Но я си представи дълга и продължителна зима, лордовете шатват кепенците на замъците, и 100-те хиляди колкото и да грабят селата или полетата, ще си си умрат от студ.

# 204
Е и? Това какво общо има?
Произходът на Егон може да се оспори. Този на Денерис и брат ѝ - не. Визерис няма стойност в играта на тронове, но Денерис има. Дори и някой да се съмнява в претенциите на Егон за трона, а такива ще има много, то бракът му или признаването му от Денерис (в ролята на следващ наследник от Таргериените) слага край на легалните им претенции.  След излюпването на драконите стойността на Денерис се повиши многократно.

# 205

Даарио?  Thinking

# 206
Е не можах да се сдържа до утре Simple Smile
Ок Бумър,  ще гледам да слагам  пълни цитати  
Тъй като вече сте сложили цитата ще взема само тази част.
"три коня яхни" … един за ложе, един за страх и един за любов…"
Звучи ми като три пъти да се омъжи.
Приемам, че горната подредба е и времева:
1.Хал Дрого ако е за ложе ?????? 
2.Хиздар зо Лора - за страх ( определено не е по любов, а може и да ги сменим 2 с 1 тук да е за ложе да спре войната, а горното за страх от брат и да не събуди дракона ?????)
3. **** - за любов
и въобще за любов си остава загадка.
А според вас с Дарио какви чувства изпитва? ( може ли той да е   за любов ?)
Някъде бях чел някаква фенска теория(спекулация), че  "дете на три…_" били триока врана (ама не знам на английски как е триока врана и въобще този цитат на английски как изглежда)
признавам си че ми звучи доста абсурдно и дано не се окаже това.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 21:59 от DJSimo

# 207
  • Варна
three eyed crow  Grinning

Даарио не може да е "конят" за любов, защото Дани няма да се омъжи за него. Другите двама  пасват, макар няма много връзка между Хиздар и страх

# 208

Даарио?  Thinking

Според мен парчетата от разфасования Даарио си полетяха,  Wink
подозирам, че хронологично измените ще са по-разтеглени във времето, имаме още две книги за 3-тата измяна

# 209
  • Варна

Даарио?  Thinking

Според мен парчетата от разфасования Даарио си полетяха,  Wink

И аз така мислех, но някъде в спойлерните глави (на сър Дядо? Thinking) се споменава за тези трупове, че са били на заразени хора и че Даарио е още пленен.

Ще потърся къде точно.

Общи условия

Активация на акаунт