"Песен за огън и лед" - 5

• 52 969
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
и на мен ми се струва, че даарио е жив

# 211
А горе промених мнението, по бързи сте от мен затова пиша ново Simple Smile
значи може и да се смени
1 Хал Дрого за страх от брат и да не я бие ( освободи дракона)
2. Хиздар зо Лора за ложе, защото харпията това си и искаше за да спре войната
3. за любов - тук вече ще е интересното и изненадата.Че бая голямо изпитание ще е като се опърли кандидата Grinning

# 212
Имат три аса в играта, защо сами да премахват две от тях?
Ако Егон е фалшив, другите две аса могат да се окажат препъни камък за план А (Егон).
Цитат
Според мен, не са разчитали изобщо на Дрого. Дани ги е изненадала доста.
Защо ще я омъжват за него тогава и защо Варис ще трови Дани (ами ако Джора не я беше спасил), ако не да ядосат Дрого?

Слабостта в плана е разликата в начините на водене на война в Есос и във Вестерос.
И най-огромната дотракска армия няма никакъв шанс без дракони.
Те шансове в дългосрочен план нямат, но ще предизвикат хаос, което е идеално за изкарване на Егон.

Произходът на Егон може да се оспори. Този на Денерис и брат ѝ - не. Визерис няма стойност в играта на тронове, но Денерис има. Дори и някой да се съмнява в претенциите на Егон за трона, а такива ще има много, то бракът му или признаването му от Денерис (в ролята на следващ наследник от Таргериените) слага край на легалните им претенции.  След излюпването на драконите стойността на Денерис се повиши многократно.
Мда, Денерис може да е от полза. Но може и да застраши фаворита им Егон, ако той е фалшив, както казах по-горе. Ами ако тя се усъмни и не го припознае, ако не успее да стане ездач на дракон? Ще предизвика съмнение, Дани може да се окаже конкурент. Нож с две устриета е.

Да се надяваме, че Мартин ще опише обедително и логично конспирацията на Варис и Илирио. И дано наистина нещата около Егон не са такива, каквито се представят, че ще е доста разочароващо, поне за мен.

# 213
1 Хал Дрого за страх от брат и да не я бие ( освободи дракона)
2. Хиздар зо Лора за ложе, защото харпията това си и искаше за да спре войната

категорично не

защо Варис ще трови Дани (ами ако Джора не я беше спасил)

Варис да я трови? по заповед на Робърт тя трябваше да бъде убита, нещо за наемни убийци идеше реч и награди - който както реши да си я убива

# 214
  • Варна
Имат три аса в играта, защо сами да премахват две от тях?
Ако Егон е фалшив, другите две аса могат да се окажат препъни камък за план А (Егон).
Цитат
Според мен, не са разчитали изобщо на Дрого. Дани ги е изненадала доста.
Защо ще я омъжват за него тогава и защо Варис ще трови Дани (ами ако Джора не я беше спасил), ако не да ядосат Дрого?

Ако Дани беше умряла, ядосаният Дрого няма да тръгне към Вестерос. Stop
Егон, фалшив или истински няма значение. Визерис и Дани са били просто резервния план. Наистина не са очаквали Дани да стане толкова могъща.

# 215
  • Варна

И аз така мислех, но някъде в спойлерните глави (на сър Дядо? Thinking) се споменава за тези трупове, че са били на заразени хора и че Даарио е още пленен.

Ще потърся къде точно.

Намерих спойлерната глава.

Скрит текст:
На руски е обаче. Grinning
— А если мы найдем капитана? — спросил Вдовец.
«Даарио Нахарис».
— Дайте ему меч и следуйте за ним, — хотя Барристан Селми не испытывал симпатии к любовнику королевы и тем более не доверял ему, но в том, что Нахарис отважен и блестяще владеет мечом, сомневаться не приходилось. «И если он падет в бою как герой, тем лучше». — Если у вас больше нет вопросов, возвращайтесь к своим солдатам и помолитесь тому богу, в которого верите. Рассвет близок.

Явно очакват да се видят с Даарио, не е бил сред труповете.

# 216
Варис да я трови? по заповед на Робърт тя трябваше да бъде убита, нещо за наемни убийци идеше реч и награди - който както реши да си я убива
Е, заповедите на Робърт, но нали Варис движеше там нещата.

Дали? Като нищо щеше да тръгне да мъсти.
Цитат
Егон, фалшив или истински няма значение. Визерис и Дани са били просто резервния план. Наистина не са очаквали Дани да стане толкова могъща.
Ако е Блекфир, има значение. За какво ще им е на поддръжници на Блекфирите да слагат Таргариени на трона, пък било то и като план Б? Че нали Варис беше подшушнал на Ерис да пусне Тивин в столицата по време на войната? Явно не ще да е чак такъв поддръжник на Таргариен.

# 217
  • Варна
Е, заповедите на Робърт, но нали Варис движеше там нещата.

Дали? Като нищо щеше да тръгне да мъсти.
Цитат
Ако е Блекфир, има значение. За какво ще им е на поддръжници на Блекфирите да слагат Таргариени на трона, пък било то и като план Б? Че нали Варис беше подшушнал на Ерис да пусне Тивин в столицата по време на войната? Явно не ще да е чак такъв поддръжник на Таргариен.

Нямах предвид Егон да се разкрие като Блекфир.  Stop
А Дрого как ще тръгне сам да мъсти? Кораби ли ще си купи? Илирио не би му помогнал.

Ако Варис искаше да трови Дани, щеше да наеме безлик да свърши работата. Този атентат си беше проформа.

# 218
не виждам възможност Варис да пренебрегне таква заповед на Робърт
освен това Варис не за първи път попада в ситуация да не става това, което той очаква и е гъвкав, за него хората са пешки в по-големия му план и се подменят независимо колко са ценни

Че нали Варис беше подшушнал на Ерис да пусне Тивин в столицата по време на войната? Явно не ще да е чак такъв поддръжник на Таргариен.

това не означава, че е знаел какво точно ще направи Тивин

# 219
Цитат
три огъня запали… един за живот, един за смърт и един за любов

Тук чичо според мен мнооого може да ни изработи, огнеупорни може да са не само Таргариени и свързаните с тях Мартели и Баратеони, както и Блекфири, но и на практика някой чиито корени са от Валирия, т.е. може да е някой от Волантис или от Лис, който не се е появявал досега
допълнено а също и някой жрец на РХлор

Цитат
три коня яхни… един за ложе, един за страх и един за любов
трите коня??? - Дрого, Дрогон и любовта която още не се е появила?
Втория кон е Дрогон, според мен си я беше страх да го яхне още повече, че той я поопърли

Цитат
трите измени - Мирри, сир Джора и ... пак любовта която още не се е появила?
Хм на второ четене Джора не я предаде за злато,
предателството за злато може да е от "парфюмираният сенешал"

# 220
  • Варна
[

Цитат
Втория кон е Дрогон, според мен си я беше страх да го яхне още повече, че той я поопърли

Обсъждаме възможността "конете" да са съпрузите на Дани. Така че в следващия съпруг трябва да е влюбена. Grinning

# 221
Цитат

Обсъждаме възможността "конете" да са съпрузите на Дани. Така че в следващия съпруг трябва да е влюбена. Grinning

Еми и аз не виждам някакъв страх от Хиздар за разлика от Дрогон
пък и приемам ездата във всичките и форми  Wink

Третия кон който да обязди - любовта може да е към Вестерос или към хората въобще

# 222
  • Варна
Твоята версия е по-приемлива. Peace

# 223
страх за "децата й" - хората й, които синовете на харпията избиваха - нали точно заради това се съгласи да се омъжи

някак си не приемам дракона като нещо "за страх" колкото и да я е страх от него

# 224
Мнооого е далечна връзката, според мен, не се връзва с твърде директната връзка с ложето и Дрого?! в оригинал си е bed, някой го беше превел и като похот, но там пък още по-прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт