"Песен за огън и лед" - 5

• 52 954
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
На мен пък изобщо не ми се иска Дани да сяда на Железния трон. Никога не съм я харесвала, нито решенията, които взима и винаги ми е била изключително скучна. Както главите на почти всички, които са в Есос. Точно по тази причина не обръщах много внимание на Егон и Куентин.
Санса също не я харесвам особено. Винаги съм се чудила защо толкова вярвате, че тя ще има голяма роля, че ще се откъсне от Кутрето и т.н. Аз не мисля така. Винаги съм смятала, че накрая ще остане сама, изиграна и, може би, мъртва.
Определено любимец за Железния трон ми е Станис. За мен идеален край е той на Трона, а Джон в Зимен хребет. Аз вярвам, че той ще оцелее до края. Все пак оцеля до тук, той е последния от петимата крале, който е още жив. И по пътя си към Трона се надявам да помете всички Фрей и Болтън. Но вторите, въпреки това, което направиха на Роб, са ми интересни. Както и железнородените.
Като стана въпрос за тях си мисля, че Виктарион ще има голяма роля, свързана с драконите. Нямам представа какво се готви за останалите.
Тирелите ме дразнят изключително много, за това се надявам Дорнците да ги избият. Може би само този сакатия ще оставят, ако той не бъде убит от някой железнороден.
Ланистърите са бита карта. Според мен Джайм ще бъде убит, и евентуално, но дано не, съживен от групата на Лейди Каменно сърце. Мирцела и Томен умират също и Церсей се самоубива. Така виждам техния края. А и Тирион взима мечтаната Скала.
Надявам се да видим отново Черната риба и Рикон, също. Харесвам ги и двамата. А Бран според мен ще си остане отвъд Вала и ще стане дърво. Аря ще убие някой важен, дори си мислех за Илирио, и, ако това се случи, ще саботира Егон. Но на края, колкото и да не ми се иска мисля, че тя ще умре.
И спирам до тук, защото поста ми стана много дълъг.
п.п. Само последно за Дънк
Скрит текст:
той става командир на Кралската гвардия и умира с Ег и неговият наследник в Летен замък, при пожара.

# 406
В книгата много точно си е казано, че Краля(в този случай беше Станис) може да "озакони" копелето и по този начин копелето да е наследник  на рода
gangnam style, не ми е Дани ( на крато я изписвам така, че Денерис някакси ме дразни), до 3 книга ми беше много симпатична като личност и характер.
Но 5 книга ме дразни почти във всяко отношение.Просот Мартин направи така, че да ме оддврати с нея.Примерно кога сте чели някои да се хвали на всеуслушание, че е спал със Церсей примерно ?
Докато при Денерис  всеки в Мирийн знае за това до последният бедняк,плюс Дарио на всеуслошание го декларира  никаква дискретност при нея. Всякакви грешки при любимата кралица.
Джон(заедно с Тирион са ми горе долу на едно ниво като любимци, може би Дяволчето с малко повече, и то преднината от 5 книга се яви) за мен има само една грешка, че не обясни на всички от нощна стража какво и ЗАЩО го прави.
А всичко го прави все едно на пук на съветниците му.При Нед така ли беше и защо при него се получаваше, а при Джон не?
Тирион може да се говори много, но това което успя да направи спрямо ситуацията и измъкването му от нея е просто много добро.
Иначе за другите са ми интересни образи.Иначе кой ще седне на трона за мен не седи на дневен ред като въпрос(вярно ако е Фрей ще псувам много и сигурно ще изгоря накрая книгата ....), повече ме влече как ще се справят от тази  ситуация героите и какво ще стане с войната с другите.
Лека вечер Simple Smile

# 407
Забравих да спомена в предишният си пост, че много ми харесва теорията, че Денерис е хванала от лудоста на Таргариените, даже с тази теория всичките и простотийки ми се виждат "логични"  Grinning  Grinning  Grinning

# 408
  • Варна
Осиновени деца имат ли въобще право на наследяване на титли във Вестерос?

В Римската империя са имали, във Великобритания - не.

За лордските титли със сигурност, сега не мога да се сетя точно примера, но имаше споменат. После ще се разровя да го намеря. А щом при лордовете може, предполагам, че и за кралска претенция ще има основания.
Не се сещам в момента за прецедент при кралска титла.

# 409
но нито един от тях няма да седне на трона, едно че чичо е казал, че ще е някой напълно неочакван
Това кога го е казвал, за пръв път чувам? Имаше друго изказване наскоро, че няколко човека ще се изредят на трона до края.

Станис може и да пукне, но надали ще е скоро. Просто сюжетната линия около Давос и Рикон, както и банкерът от Браавос губят смисъл. Аз очаквам да спечели Севера, нищо чудно и да седне на трона по някое време. Имаше и едно предсказание на Кръпчо, което доста убедително се тълкуваше във форума на поредицата, че Станис, с флотата на Мандърли и Аурейн Водите, ще щурмува Кралски чертог.

# 410
vvv9 , тази теория михаресва много, но първо трябва целият флот на ланистър заедно с тирел да бъде разбит от железнородените, или да ги издебне докато флота им е от другата страна на Вестерос.
Но вече дали Станис ще рискува да щяурмува кралски чертог преди да си върне Драконов камък е интересно?
 А какво ще стане с Фрей, Северът помни и ще им иска главите ?
Въобще ще е интересно Simple Smile

# 411
Денерис ми е любимка, но в последните 2 книги много започна да ме дразни. Явно покрай книгите много на сериозно взех 'игрите на тронове', но стана адски мекушава. Прекрасно е да се постъпва майчински, но не и в такава ситуация. Вместо да върне властта на Таргариениете тя се закотви на другия край на света.
Ако слууууучайно реши да пристигне във Вестерос не я виждам като владетел, а по - скоро кралица консорт.

# 412
  • Варна
vvv9 , тази теория михаресва много, но първо трябва целият флот на ланистър заедно с тирел да бъде разбит от железнородените, или да ги издебне докато флота им е от другата страна на Вестерос.

Ланистър нямат флот, Аурейн избяга с корабите в неизвестна посока.

Понеже препрочитам "Танца" вижте какво ми попадна от главата на Тирион:
Цитат
Докато все още беше само самотно дете в дълбините на Скалата на Кастърли, често сънуваше дракони, представяше си, че е някой изгубен малък принц Таргариен или валириански господар на дракони, зареян високо над поля и планини. Веднъж, когато чичовците му го попитаха какъв подарък иска за рождения си ден, ги помоли за дракон.
- Няма нужда да е голям. Може да е мъничък, като мен.
Чичо му Герион реши, че това е най-смешното нещо, което е чувал, но чичо му Тигет рече:
-Последният дракон е умрял преди цял век, момче.
Беше му се сторило толкова чудовищно нечестно, че онази нощ плака чак докато не заспа.

# 413
  • Варна
Вместо да върне властта на Таргариениете тя се закотви на другия край на света.

Мисля, че затова и решение има роля Куайте. " За да стигнеш на запад, трябва да тръгнеш на изток."

Освен това драконите и бяха малки, трябваше да ги изчака да пораснат.

# 414
Денерис ми е любимка, но в последните 2 книги много започна да ме дразни. Явно покрай книгите много на сериозно взех 'игрите на тронове', но стана адски мекушава. Прекрасно е да се постъпва майчински, но не и в такава ситуация. Вместо да върне властта на Таргариениете тя се закотви на другия край на света.
Ако слууууучайно реши да пристигне във Вестерос не я виждам като владетел, а по - скоро кралица консорт.
Тя стои на другия край на света, за да се докаже. Не мисля, че народът ще бъде очарован да му се изтърси издънката на Лудия крал с армия наркотизирани главорези и 3 дракона Simple Smile

# 415
  • Варна
Тя стои на другия край на света, за да се докаже. Не мисля, че народът ще бъде очарован да му се изтърси издънката на Лудия крал с армия наркотизирани главорези и 3 дракона Simple Smile

Ако Валът падне, народът ще се зарадва на всеки, който е в състояние да се противопостави на Другите.

# 416

Ако Валът падне, народът ще се зарадва на всеки, който е в състояние да се противопостави на Другите.
Народът ще замръзне, преди да разбере за падането на Вала Simple Smile

# 417
От Егон Завоевателя, до Робърт и Джофри,
който и да е крал, кога се е интересувал от народа, че нещо не се сещам  newsm78

# 418
  • Варна

Ако трябва да съм точна, май всъщност няма Ланистър. Останаха само Церсей и Томен.

Някой да ми припомни, кой ще се бие на двубоя срещу безглавата Планина? Или още не са му избрали противник.

# 419

Ако трябва да съм точна, май всъщност няма Ланистър. Останаха само Церсей и Томен.

Някой да ми припомни, кой ще се бие на двубоя срещу безглавата Планина? Или още не са му избрали противник.

Мисля че още не са го избрали.

Общи условия

Активация на акаунт