"Песен за огън и лед" - 5

• 52 962
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Някой може ли да ми каже какъв е този "Рицар" и къде мога да го намеря? Ако е възможно - на български  Praynig

http://www.booktraffic.bg/book/%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%80%D1 … D1%82%D0%B2%D0%B0

# 391
Очаквам събитията около Аря и Санса да се развият най- пълно в следващата книга, като се надявам Аря да се срещне с Церсей. Мисля си, че Бран ще окаже много голямо влияние над развитието на събитията, но все още акъла не ми го побира как Simple Smile. Определено и аз съм на мнение, че Станис е пътник- никога не съм очаквала нищо от него. Дъщеря му най- вероятно също ще бъде убита, по мои предположения от Кръпчо. Искам и Тирион и Джон да се срещнат отново, но за съжаление са на двата противоположни края на света Sad
Вала няма да падне в следващата книга, а за по нататък не знам. Като цяло съм на мнение, че чичо няма да успее да разплете всички събития в оставащите обявени две книги.
Моята теория за ездачите е, че всички ще са варгове, ( може би Джон, Аря ,  Бран......, ако преди това не се каже категорично, че ездачите трябва да са Таргериан, но нито един от тях няма да седне на трона, едно че чичо е казал, че ще е някой напълно неочакван, според мен третостепенен герой, друго, че според мен ще е вярващ в новите Богове).

Скрит текст:
Изключително съм впечатлена от Дънкън Високия. Напомни ми на Нед и неговото силно изразено чувство за справедливост. Дано само не свърши като него. Мислите ли, че историята ще има продължение, много отворено приключи?

# 392
  • Варна

Моята теория за ездачите е, че всички ще са варгове, ( може би Джон, Аря ,  Бран......, ако преди това не се каже категорично, че ездачите трябва да са Таргериан, но нито един от тях няма да седне на трона, едно че чичо е казал, че ще е някой напълно неочакван, според мен третостепенен герой, друго, че според мен ще е вярващ в новите Богове).

Кои са новите богове?  newsm78

# 393
На 7-те не ми ли викат новите Богове?! По разговорно май така им викат или аз съм си го измислила неволно Simple Smile.

# 394
  • Варна
На 7-те не ми ли викат новите Богове?! По разговорно май така им викат или аз съм си го измислила неволно Simple Smile.

Да , някъде ползваха: "Заклевам се в старите богове и в новите", но помислих, че говориш за други, по-нови богове. Червения и Другия например.. Thinking

П.П.
В интерес на истината, Таргариен не са вярвали в Седемте, когато са дошли във Вестерос, когато са взели трона, са приели вярата.

# 395
Очаквам много изненади в 6 книга -> да бъда изненадан страшно много-> така, че долното почти нищо от него да не се случи.
1.Тирион да седне на пейката в Мирийн и да помогне в удържането на Волантийската флота и да разбие всички врагове градове около Мирийн, като Вукторион преди това да е духнал с някои дракон "под ръка" към Вестетос Simple Smile
И след това вече Тирион да яхне останалият дракон и да тръгне  от Мирийн  голяма войска по стария валириански път... много кръв и под по него(в 5 книга се спомена, че Дани ако тръгне по този път ще трябва да мине през много гадни градове, на човекоядци и прочеие ако не ме лъже паметта)
2.Дани да обедини дотраките( като си изпълни обещанието дадено в първа книга ) и да стигне чак до свободните градове и да ги превземе всичките, като ще "забрави" за Мирийн.Тук очаквам единият хал да превземе Волантис (които беше там, май хал Поно се казваше) и след това да се обедени с Дани.
Вече в началото на 7 книга да се обединят двамата с Тирион и да тръгнат към Вестерос.
3.Аря да помогне там някъде в убийството на някои важен (не знам кой/кои  но ще е важно за Дани за да стигне Вестерос) .Другаде може евентуално да стигне Староград и там да и е чиракуването , ама ще е някакси тъпо(съжалявам з адумата ама е най-подходяща в случая)-> тук ще е най-голямата изненада за мен поднесена ми от мартин , просто ще измисли нещо нестанадартно и покраи държеништ материал с абаноса и язожото дърво ще е интересно.
4.Междувременно Железнородените да спукат от бой( удряш и бягаш има в предвид) Тирелите, като Тирелите ще се закотвят някъде там в тяхната си местност , като по някое време ще отблъснат железнородените (докато дойде Викторион с дракончето и да се намеси в здрава битка да кажем срещу Егон).Ще се разпадне Великият западен съюз със специалната помощ на Церсито.Тази кралица ще прави интриги и глупости на поразия( толкова съм сигурен в това че чак не знам какви ще са, просто ми е бедно въображението).
5.По някое време Дорнците ще се намесят когато Тирелите са достатъчно поотслабени и ще им разкатаят фамилията, може би ще е някакси очевидно ако се съюзат с Егон но знам ли какво ще ни е подготвил за тях Дядо.
6.Сам да направи нещо  голямо в Староград (може би свързано с отбраната на Староград или научаване на нови важни неща, но определено няма да се задържи там дълго) и се надявам да се срещне с Баща си( да се покажи дали вече Сам не е достоен да вдигне семейният валириански меч на рода Тарли- тава го очаквам още от първа книга и дано го дочакам .... )
7. Санса да почне да става голям играч, научена от Кутрето( а него някои да му резне зелката междувременно)  накрая тя грабне железният трон->  и така здраво ще псувам дядо че ......... ( е ако не го грабне то поне ще направи така че долината да влезне в края на голямата война ама нямам си на идея срещу кого от останалите претенденти).
8.Егон - с него очаквам да стане голямо фиаско с Бурен край, ама не знам как ще стане  де и накрая срещу кой ще се бие, че така очертано то май не останаха хора, особенно ако го подкрепят дорнците. Може и да успее да стигне до Кралски чертог накрая.
9.При Станис ще е интересното, очкавам да спука от бои всичко по пътя си до Фрей ( като ще обедени севера и там да попадне на войските на Кръстоносците ( 7 СЕПТОНА ) тръгн али междувременно от Кралси чертог -  и северняците и Станис  са езичници за тях.Може би ще го убият в тази битка.
10.Вала ( тук нарочно не слагам  човек, че то вече нищо се не знае) В крачя на 6 книга да падне Вала и всички които са останали живи да получат по един гарван с писмо че Вала е паднал , за да може в 7-ма книга Дани да спасява каквото е останало от Вестерос от войните  и да разбие  другите. И да не седне на трона  а накрая да я мушне някои асасин(може и Аря) и да осане неразбурия оправлявана от Санса евентуално
Които не съм споменал , значи е или мъртъв или з амен е невъзможно да стане голям герой и да вземе трона .
И тирион да остане жив до края на песента.
Може и още да измисля ама  ми омръзна да пиша Sad Sad Sad
Ще са ми интересни и други мнения, така че не се срамувайте и драснете по нещо Simple Smile
Лек и успешен ден и Весели празници.

# 396
Може ли да ми обясните как точно Аря уреди убийството на застрахователя. Няколко пъти го четох, но не мога да схвана случката.

# 397
Като оближе монетата Simple Smile
Има навик да отброява и да си пъха монетата в устата на лява страна мисля че беше, защото там има останал зъб->така проверява да ли е от злато и по шумът им които оставят) без да ги гледа - вече му е   навик. Като му попадне в устата о отровата ще го  убие по късно Simple Smile
Ако можеш го постни цялото , иначе ще трябва да го потърся и да го постна аз, най-вече последният разговор на Аря с милия човек Simple Smile
там ясно се намеква за това.

# 398
aaa, хитро. а това,че я усетиха докато слагаше монетите случайно ли беше?

# 399

Съвсем съм забравила, че Таргерианите са приели вярата към 7-те, но едва ли някой от тях ще седне на трона.

Симо ти привърженик на Дани ли си? По принцип ми допада образа й и израстване то, но тя все още е едно малко объркано момиченце. А Джон примерно се разви много като персонаж и показва лидерски качества, справедливост, аналитичен ум  и въобще черти, които го правят много по- достоен и сериозен претендент от Дани, която до този момент показва само колко е лесно някой  да я манипулира. Но съм съгласна, че с Тирион ще са успешна комбинация. Резултатите обаче едва ли ще са толкова големи.

Като стана въпрос за Денерис се сетих нещо от Рицаря:
Скрит текст:
във втората част, когато Дънк се събужда и вижда как слънцето изгрява от Запад  Laughing Оказа се пожар де, но преди да дочета си помислих как за Бога Мартин е успял да извърти нещата и ще го направи ли в Песента  Laughing

# 400
  • Варна

Съвсем съм забравила, че Таргерианите са приели вярата към 7-те, но едва ли някой от тях ще седне на трона.

Имат цели два претендента, а и все още имат много поддръжници. Защо смяташ, че е малко вероятно?
Даже три, ако Р+Л=Дж.

Като стана въпрос за Денерис се сетих нещо от Рицаря:
Скрит текст:
във втората част, когато Дънк се събужда и вижда как слънцето изгрява от Запад  Laughing Оказа се пожар де, но преди да дочета си помислих как за Бога Мартин е успял да извърти нещата и ще го направи ли в Песента  Laughing

И аз така. Laughing

# 401
Първоначално като го четох останах с впечатлението че е било случайно, но след това( година след това пак четох тези глави) смятам че е било нарочно за да може Капитана да се оплаче на всички и  стареца със застраховките да не е подозрителен към кесията-била е опазена.
( насочи  ме това чее нарочно в същата глава като беше се скатала в някакъв ъгъл цял час -там някъде го пшеше нещо такова, както и за доказателсво пред милия човек- че тя е била тази която е убила стареца).

# 402
Хексе- по моите виждания Дани до този момент не е сериозен и достоен претендент. Въпреки че се старае да прави логични решения, все още много от тях се основават на нейната емоционалност. Пък и е прекалено очевидно да е тя.
Егон ми е пълна мъгла, не знам дали ще се окаже Блекфир и доколко те все още имат поддръжници.
За момента също не го смятам за сериозен претендент просто, защото историята дава само загадки около него, но не и отговори. Може накрая Дани да се ожени за Егон (за да запазят "магията") и на сватбата да стане поредната измяна и касапница.  Laughing
И накрая Джон- един от любимците ми, поклонник на Старите Богове да седне на Железния трон- прекалено хубаво, за да е истина. Пък и защо му е на него да сяда на трона. На него му стига Зимен хребет. Ако се появи някой достоен за трона, Джон ще е първият, който ще застане зад него.

Тъкмо гледах епизода с червената сватба и стигнах до извода, че Мартин не е никакъв романтик, колкото и да твърди, че е Simple Smile. Всички изродии се случват по сватбите в тази история.

# 403
  • Варна

И накрая Джон- един от любимците ми, поклонник на Старите Богове да седне на Железния трон- прекалено хубаво, за да е истина. Пък и защо му е на него да сяда на трона. На него му стига Зимен хребет. Ако се появи някой достоен за трона, Джон ще е първият, който ще застане зад него.

От известно време си мисля, че Джон би претендирал за железния трон от чувство за дълг или за да спаси някой свой роднина (поради тази причина наруши клетвите на Стража). Понеже за момента причина за претенцията му няма, ми мина през ума, че Станис би могъл да го осинови. Станис е последния Баратеон, има само дъщеря, т.е. пряк наследник няма. Историята за осиновяването някак все по-реална ми се вижда.

Мисля, че за жителите на Седемте кралства вече няма значение, дали става въпрос за Блекфир или Таргариен. За тях ще са все дракони. Всъщност "Великото копеле" Демън Блекфир е Таргариен и по майка и по баща, просто са нямали брак.

# 404
Осиновени деца имат ли въобще право на наследяване на титли във Вестерос?

В Римската империя са имали, във Великобритания - не.

Общи условия

Активация на акаунт