"Песен за огън и лед" - 5

• 52 916
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Попаднах на едно интервю на Мартин, което е дал в Чикаго преди излизането на "Танц с дракони" Там казва, че е планирал още една книга за Дънк и Ег и че мястото на събитията ще е Зимен Хребет. Grinning

Освен това са му задали въпрос, може ли човек едновременно да е варг и безлик, той е казал, че не може. Т.е. Аря най-вероятно няма да стане безлика... защото май няма как да спре да е варг. Thinking

Страхотни новини и двете! Според Джоджен Рийд не  можеш да престанеш, каза го на Бран в Сблъсъка, така че имаме и текстово потвърждение.

Бран може би ще се варг-ва по-често в Ходор след като го "посадят" Sick окончателно.

# 466
  • Варна

Бран може би ще се варг-ва по-често в Ходор след като го "посадят" Sick окончателно.

Реално Бран е "посаден" вече. Никога няма да може да проходи.Това че е варг, доста подобрява ситуацията в която се намира. Струва ми се, че ще вземе ново тяло и това няма да е Ходор. Thinking
От друга страна не ми е ясно съвсем какво иска Кървавия гарван от него, дали е единствената надежда да спаси светът на хората или има някаква уловка.

# 467
  • Русе
Реално Бран е "посаден" вече. Никога няма да може да проходи.Това че е варг, доста подобрява ситуацията в която се намира. Струва ми се, че ще вземе ново тяло и това няма да е Ходор. Thinking

Той там, където е, не разполага с кой знае какъв избор. Ако не е Ходор, то остава само малкото и болно момче, Джойен/Джорджен (забравих го вече), което е пред умиране, така че едва ли. Другата му алтернатива е да мине под дъгата и да стане момиче Simple Smile

ПС: сега чета назад в темата. Не беше ли едва ли не потвърдено, че наследникът на Дънкан е Бриен? Едва ли Мартин ще вкара няколко. А самият Дънкан умира при пожара в Летния замък, заедно с Ег и престолонаследника.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 19:21 от Koronis

# 468
Ех, тия дни все се каня да пиша. Хексе беше права. Дънкън става рицар от Кралската гвардия, но докато стане такъв оставя поколение. Мартин е дал интервю, в което е казал, че много ясно е подсказал кой е потомък на Дънк в 4-та или 5-та книга не съм сигурна къде точно. Ако вземем под внимание физическото описание на Бриен, както и черти от характера й, получаваме Дънк в женски вариант, а като добавим и това, че Бриен намира щит подобен на този на Дънк в мазето на баща си, мисля че става очевидно. Каня се специално заради тази конспирация да прочета всички глави за Бриен, но довършвам една друга книга и тогава. Ще сложа и цитати.

А при Бран са много оплетени нещата, не ми достига фантазия за него.

# 469
  • Варна
Не съм чула да е доказано Бриен да е наследник на Дънкан. Разбира се възможно е, но за мен си е неправдоподобно. Laughing Дънкан може да е служил при семейството и като заклет меч, оттам и щита.
 И всъщност ако Дънкан има наследник, то наследникът му е копеле, тъй като не трябва да се е женил, а копелетата не наследяват титли и замъци.

А при Бран са много оплетени нещата, не ми достига фантазия за него.

При мен е обратния проблем, твърде много фантазирам. Дори допускам Бран да "варгне" Друг, тогава ще бъде наистина интересно.  Mr. Green
 И някак след "Рицаря" не вярвам толкова както преди в добрите намерения на Триоката врана.

# 470
Джоджен и Мира ги принесоха в жертва според мен. Няма го вече Джоджен.
Съдбата на Бран е ужасяваща, представа си нямам какво още го чака от Мартин.

# 471
  • Варна
Джоджен и Мира ги принесоха в жертва според мен. Няма го вече Джоджен.
Съдбата на Бран е ужасяваща, представа си нямам какво още го чака от Мартин.

Не по-ужасяваща от съдбата на майка му. Confused
Дотук. Иначе Мартин е майстор на кофти събитията. Например, въпреки, че очаквам от Санса велики неща, няма да се учудя ако Мартин я обезобрази и я прати да стане ханджийка в някой крайпътен хан. Или разочарова Кутрето и я постигне съдбата на Джейн Пули.  Thinking Т'ва в по-розовия сценарий.

# 472
Не остана на кого да принасят жертви като Джейн. Рамзи в следващата книга е пътник, остават само Фрей. Кой ще им пусне първата по право наследница на Зимен хребет просто така?

# 473
  • Варна
Не остана на кого да принасят жертви като Джейн. Рамзи в следващата книга е пътник, остават само Фрей. Кой ще им пусне първата по право наследница на Зимен хребет просто така?

Един отхвърлен мъж? Някоя ревнива госпожичка?
Това му признавам на Мартин, супер незначителни герои и събития обръщат целият ход на действието.
Всъщност се моля да не стане така, Санса ми е любимка.  Praynig

# 474
Нещо, на което не бях обърнала внимание при досегашните прочити:
"Вихър от мечове", стр. 271 горе, когато Бран и компания отиват към Вала и приспиват в една пещера с планинец

"- ... Друго беше, когато имаше по някой Старк в Зимен хребет. Но Стария вълк умря, Младия тръгна на юг да си играе играта на тронове, а за нас останаха само призраците.
- Вълците пак ще се върнат - заяви мрачно Джойен.
- Ти пък от къде знаеш, момче?
- Сънувах го."

Макар, че сънищата не са буквални  Thinking

# 475
Мдаааааа добро попадение БубанкаHug
остава чичо да ни каже - Рикон, или Санса, или и двамата  Grinning

# 476
  • Варна
Мдаааааа добро попадение БубанкаHug
остава чичо да ни каже - Рикон, или Санса, или и двамата  Grinning

Мисля че Санса приключи със Старк с убийството на вълчето й.
 Рикон или може би Аря. Thinking

# 477
Мда тя винаги е била повече Тъли, отколкото вълчица за разлика от Аря  Peace

Всъщност пак се замислих за предсказанието на Майги
Скрит текст:

Кралица ще си… докато не дойде друга, по-млада и по-красива, да те свали и да ти отнеме всичко, що ти е скъпо.

Някак ми се иска да е Санса младата, точно защото в момента тя е с най-малко възможности

# 478
Рикон  Thinking

Аря - не вярвам, пък и тя е по бащино име Старк, ще трябва да се омъжи, за да има наследници, но те как ще са Старки  Thinking
а и нея наистина не я "виждам" кат владетел на ЗХ

за Серсей - Тирелката си мисля - тя вече започна

# 479
  • Варна
Рикон  Thinking

Аря - не вярвам, пък и тя е по бащино име Старк, ще трябва да се омъжи, за да има наследници, но те как ще са Старки  Thinking
а и нея наистина не я "виждам" кат владетел на ЗХ

Джойен не казва Старки, а вълци.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт