"Песен за огън и лед" - 5

• 52 771
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Ето ме и мен тук. Напълно обсебена и умопомрачена изгълтах "Игра на тронове", "Сблъсък на крале" и "Вихър от мечове". Сега си чета "пир за врани", но като цяло нивото е доста по-ниско от това, на предишните части.  Rolling Eyes Ноо, като цяло , чичо Мартин е велик!   Sunglasses

# 106
Здравейте! Следя мненията ви отдавна, според мен Джон ще си остане ничий син, така  ще избегне феновете , че са го разгадали / разбрали / разконсперирали и ще остави отворена загадка/книга???, по добре е отколкото да се обяснява в нови сюжетни линии както със черната коса на Тирион която изведнъж излезе в пета книга , че да стане Таргариен,и не само, по добре нещо отворено, отколкото опетлано

# 107
Според мен е глупаво Мартин да се съобразява с теориите на феновете. Толкова народ ги чете книгите и просто е абсурдно да не се уцели нещо.

# 108
Здравейте   bouquet Едва на втора книга съм, ама си ги чета бавно, с надежда докато стигна пета, чичо да издаде шестата  Mr. Green

# 109
Да се похваля, поръчах си  "Рицарят на седемте кралства" и утре книгата е при мен. Дано си заслужава.

# 110
  • София
В книжарниците вече я продават. Днес си я купих от Сиела. Даже започнах да я чета.

# 111
И какви са отзивите от тези, които са почнали да я четат?

# 112
  • София
В момента съм на около 120-та страница и ми харесва. Не колкото Песента, но все пак ми е интересно.

# 113
Книгата съдържа три повести със едни и същи герои, странстващ рицар и неговия скуайър,интересна е с това че разкрива много подробности около властването на Таргариените, действието се развива по време на Ерис Първи, не този който Робърт Баратеон детронира, заслужава си да се прочете,но е е далеч от Песента:)

# 114
Още за R + L = J

Искам само да добавя, че не вярвам Джон Сняг да е копеле на Регар. Според мен той си му е законен син. Защо:

1. Не ми се вижда логично трима от седемте рицари на Кралската гвардия да пазят едно копеле. Още повече - по време на война, когато те са по-нужни на фронта, бранейки своя крал/принц.

2. Черепът на единствения наследник на Регар е разбит в стената, докато негов втори син е на път да се пръкне на бял свят. Мисля, че е съвсем нормално младият принц да не желае да остава без законен наследник, особено след като тепърва се готви да поема към Тризъбеца.

3. Регар е описан като благороден, поетичен и с висок морал. Би било неприсъщо за него да води два паралелни брака (нищо, че е Таргариен). Но! След като съпругата му, Елия, също я убиват, за него се отваря възможността за нов брак, без да се налага да потъпква моралния си кодекс.

Последната молба на Лияна не се отнася за отглеждането на отрочето й, а за клетва, че Нед никога няма да издаде произхода на новороденото. Ето защо той не казва нищо дори на съпругата си. Разбира се, че Кейтлин никога не би издала неговата тайна и Едард много добре знае това. Но той е дал клетва на умираща жена! А всички ние знаем колко е стриктен, когато става въпрос за чест.

Понастоящем, единственият оцелял свидетел на случилото се в Кулата на Радостта е Хоуланд Рийд (тръстиката)...

# 115
Дано на Тръстиката не му се случи нещо, защото ще си остане неразгадана мистерията. Но при положение, че Регар е женен за Елиа, то дори Джон да е негов син от Лиана не си ли остава копеле? Дори и да са сключили таен брак пак си остава копеле заради действащия първи брак. Вярно е, че Таргариените са многоженци, но тази практика я няма поне 5 поколения назад и вече може да се смята незаконна дори и за тях.

# 116
  • Русе
Deckard, битката при Тризъбеца и смъртта на Регар стават преди превземането на Кралски чертог и убийството на съпругата и децата му Wink . Инак за останалото си прав. Но дори като копеле, един Джон Таргариен може да получи кралско припознаване и да стане пълноправен наследник. Което мъчно ще го видим разбира се, понеже никой крал няма да го стори и по този начин да си създаде автоматично съперник за титлата. Иначе Блекфирите са точно такива. И наистина стискам палци в следващата книга да се разгадае тази мистерия, та в последната да може да е развръзката от разкритието - независимо какво е то.

ПС: още повече стискам палци следващата книга да излезе най-късно 2015, но вече почнах да се притеснявам за този срок  Sad

# 117
Deckard, битката при Тризъбеца и смъртта на Регар стават преди превземането на Кралски чертог и убийството на съпругата и децата му.

Прав си!

# 118
Робърт+Лиана=Джон

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 09:18 от Норе

# 119

Общи условия

Активация на акаунт