"Песен за огън и лед" - 5

• 53 031
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
"Човекът, при когото бяха тръгнали, живееше на самото било на хълма, в огромна варосана къща, надвиснала над тясната улица. На двойната порта бяха изобразени ловни сцени от абанос и ясеново дърво. На входа стояха на пост двама каменни рицари, облечени в красиви брони от покрита с червен лак стомана, придаващи им вид на грифон и еднорог. Нед остави коня си на Джакс и влезе."
В първа книга когато Нед отива при ковача, но не смятам че Мартин още не е имал план за дърветата .
Лека вечер утре ще пиша пак Simple Smile

Абанос + ясен = черно+ жълтеникаво(или червеникаво)

Не е черно и бяло.

# 301
В Танц с Дракони Мокоро каза на Виктарион, че техния Удавен бог е демон, подчинен на Онзи. Престоя на Кръпчо във водата започва да придобива много зловещ облик, особено като си спомним писмото до Джон от Хардхоум- "Мъртви неща в гората. Мъртви неща във водата", след което Джон си мисли "Пада нощ, а моята война започва."

Много ми е интересна връзката Санса/Сандор и ми се иска да изкопча повече в тази посока.

# 302

Тук има доста неща, които сме обсъждали, но и доста, които въобще не са ми хрумвали

# 303
  • Варна
Започнах да чета "Рицарят на седемте кралства". Впечатлена съм! Heart Eyes
Смятах да прочета снощи няколко страници, а не се спрях докато не прочетох цялата първа част.
Много подробности ми се изясниха.
Впечатлена съм от Таргариените, започвам да разбирам много неща.
Дани, за съжаление може да им диша праха. Относно случаите на лудост в рода, смятам, че тя изобщо не е застрахована и дори подозирам, че Чичо може да я побърка накрая. Confused
Страхотна книга за феновете на Мартин и на "Песента".
После ще споделя повече подробности, когато се съберем повече хора прочели книгата, то и аз не съм я довършила.

Относно косите на Таргариен, от книгата става ясно , че косите им могат да бъдат всякакъв цвят, особено след брака с дорнската принцеса - има чернокоси, кестеняви, на ивици... Така че черния кичур в косата на Тирион е по-скоро в полза на таргариенския му произход.

# 304
  • Русе

Хексе,  къде бих могла да я намеря.

# 305
Относно косите на Таргариен, от книгата става ясно , че косите им могат да бъдат всякакъв цвят, особено след брака с дорнската принцеса - има чернокоси, кестеняви, на ивици... Така че черния кичур в косата на Тирион е по-скоро в полза на таргариенския му произход.

Пак ме замисли  Hug  Thinking
Ще я почвам веднага щом приключа каквото чета в момента

Хексе,  къде бих могла да я намеря.

http://www.bard.bg/book/?id=1700

# 306
И аз я чета в момента, но съм прекалено уморена, за да мога да прочета повече от 3-4 страници на вечер, а ми е толкова интересна. И аз минах описанието на косите на Таргериените, но това все още  не успя да ме усъмни дори в произхода на Тирион. За мен си абсолютен син на Тивин, с каквато и ще коса да е Simple Smile. Но ще видим чичо с какво ще ни изненада.

Амбър във всяка голяма книжарница я има книгата на цена от 15 лв.

# 307

Сега ми хрумна, че в такъв случай произхода на Егон става още по-съмнителен, все пак майка му е Мартел и при тези хипотези, шансът да е с Таргариенска коса е значително по-малък

# 308
  • Варна

Хексе,  къде бих могла да я намеря.

Аз си я поръчах онлайн, заедно с няколко други книжки. Беше намалена на цена 14,40.
В няколко сайта е намалена толкова, но пък има различни суми за доставка, така че си избираш оптималния вариант.
В почти всички онлайн книжарници я има. Аз я поръчах от bookstore.

Оффлайн сигурно ги има във всяка по-голяма книжарница. Peace

П.П. Главния герой непрекъснато ми напомня за Хрътката, не знам защо. Чак подозирам, че може да е негов предшественик. Thinking

# 309
  • Варна
. И аз минах описанието на косите на Таргериените, но това все още  не успя да ме усъмни дори в произхода на Тирион. За мен си абсолютен син на Тивин, с каквато и ще коса да е Simple Smile. Но ще видим чичо с какво ще ни изненада.

Щом си се "запознала" с издънките на Таргариените, не ти ли се струва, че Тирион прилича по-скоро на тях?
Омраза между роднини, пиянство, черен кичур.. Mr. Green

# 310

Сега ми хрумна, че в такъв случай произхода на Егон става още по-съмнителен, все пак майка му е Мартел и при тези хипотези, шансът да е с Таргариенска коса е значително по-малък

От друга страна, ако е Таргариен, това може би обяснява до голяма степен спасяването на Тирион от Варис  Thinking
Също така Джора каза, че Варис му е пратил писмо да пази Денерис от атентаторите на Робърт.

За какво обаче са им толкова Таргариени (Блекфири) на Варис и Илирио  Thinking
Може би все пак разчитат на тях за битката с Другите.

# 311
  • Варна

За какво обаче са им толкова Таргариени (Блекфири) на Варис и Илирио  Thinking
Може би все пак разчитат на тях за битката с Другите.

Самият Илирио е възможно да е Таргариен ( затова да е тази необяснима иначе помощ). Спомнете си статуята на двора на русото слабо момче, което е бил.
Освен това има един Таргариен , които е бил в немилост заточен в свободните градове (все още не знам какво се е случило с него може би в "Рицаря" ще стане ясно.)

# 312
Повече ми харесва жената на Илирио да е Блекфир, но с чичо знае ли човек...  newsm78
Едно е сигурно, пуска сламки и не е като да е непоследователен.

# 313
  • Варна
Повече ми харесва жената на Илирио да е Блекфир, но с чичо знае ли човек...  newsm78
Едно е сигурно, пуска сламки и не е като да е непоследователен.

И това е вариант, но ако Илирио е
Скрит текст:
наследник на Ерион
тогава е чист Таргариен, не Блекфир.

Това в скрития текст касае донякъде "Рицаря", май е по добре да го пишем в скрит текст. Thinking

# 314
Може и двете
Скрит текст:
възможно е да са успели да осигурят жени от Блекфир за чистотата на кръвта

Сега се загледах пак в генеалогията - освен 2-те Мартел, в родословието има и жена от Арин, също по пряка линия
http://1.bp.blogspot.com/-mnhXd9P4Z9E/UF5ElzYOeKI/AAAAAAAADXY/7n … n_Family_tree.jpg

пп и от още една от Веларион откъм Блекфирите (тези дори не се сещам кой Дом бяха, да не са от Волантис?)

Общи условия

Активация на акаунт